Kardeşim için ne yapabilirim

vallla işin içine babanı sok bence biraz korksun ama yaşının getirdiklerini yapıyo kız hani bu tipte tanıdıklarım oldu hiçbişi işe yaramadı burnu sürte sürte kendileri öğrendiler yanlışlarını sen üzülme babanları büyükleri sok devreye Allahım korusun hata 1 kez yapılır

baban eğer çok otoriterse kardeşini evden bile uzaklaştırabilir bu durum.aslında profesyonel bi destek alınmalı bence çok hassas bir döneminde kardeşin.öyle herkes konu hakkında bişey söyleyebilir ama ençok konusunda uzman biri yardım edebilir yahut bir anne.kardeşinle abla kardeş değil arkadaş ol bence sana korkmadan çekinmeden anlatsın herşeyini.yoksa kendine ayrı bir dünyada kurabilir ki ozaman hiçbirşeyden haberiniz olmaz.babana söylemek bana akıllıca gelmedi.okuldan almaktan bahsediyorsun çünkü.herkes bu dönemden geçiyor.ceza geleceğini etkilememeli.çok kin duyar sana.

Bence çok yanlış olur babanla konuşman ve okuldan alınması. Şimdiki liselilerin çoğu öyle. sen o söylediğin şeyi yapsan sana güveni tamamen alt üst olacak, baban sert tepki gösterirse aileden nefret edecek iyice uzaklaşacak ve daha fazla yanlış yapacak. Hem okuldan alınınca eve mi kilitleyeceksiz? ne kadar sağlıklı olur eve kapatılmış bir insan. ayrıca o zamn da evden kaçsa ne yapacaksınız?hem İki bacak arasını korudunuz diyelim.. peki ya psikolojisi. Bir insan bekareti ya da öptüğü erkek sayısıyla değil aklıyla kişiliğiyle yaşar. o da yardımcı olursanız gelişir zamanla. daha yaşı çok küçük olgun bir insan gibi karar veremez o. Senin şu an yapman gereken onun güvenini kazanmak. seni arkadaş gibi, derdini paylaşabileceği bir insan olarak görmesi lazım. senin de ona sorunlarını anlatman, ondan da bu paylaşımı beklediğini söylemen, şakayla karışık (çekinmesini engellemek için) sevgilin var mı diye sorman, senin eski hoşlandığın kişiyi anlatman... bunu başarabilirsen onunla daha iyi iletişim kurabilirsin. hem ne yaptığını bilirsin yanlış bişey yapmadan engelleme lüksün olur. Ve de kardeşinin telefonunu da rahat bırakman gerekiyor. başkası sana öyle bişey yapsa hoşuna gider miydi?

Babanı devreye sokma sakın. bu onun sana olan guveninide kaybetmesine yol açar. yapacağın şey karşına alıp konuşmak dertleşmek sana guvenmesini sağlamak. ama mesajlarını okuduğunu belli etme. alttan alttan göndermeler yap. düşünsene senden hbersiz mesajların okunsa kimbilir nasıl tepki veriridin? Kardeşler çok onemlidir. O yuzden bence bu haytta sahip olduğu en onemli şey sen olmalısın. ergenlik çağında tabiki ufak tefek hataları olacak. sen ona yol göstermesini bil, sana karşı açık olmasını sendne bişey saklamamasını söyle ona,davranışlarınla bunu hissettir

Telefonuna bakmasını destekliyorum.
Çünkü henüz olgunlaşmış bir insan değil, onun aklını çok kolay çelerler.
Şimdiki gençler böyle.
İnternet yüzünden sevgili yapamyı marifetmiş, çok güzel birşeymiş gibi zannediyorlar.
Aşkı meşki tam anlamıyla kavrayamıyorlar bence.
Telefonuna bakın ama ona belli etmeyin en azından bilirsiniz, kimlerle nasıl konuştuğunu önlem almaya çalışırsınız.
Benim kız kardeşimde böyle.
Hep erkek arkadaş yapmaya özeniyor, telefon almamız için yalvarıyor, emoculara özeniyor. Yhalı mhalı konusuyor.
Benim ki daha 12 yaşında olmasına rağmen.
Yani bide şimdi çok gelişkin duruyorlar, dışarıya çıktıklarında bile genç kız gibi ilgi çekiyorlar.
Bunlarda onların hoşuna gidiyor, küçük oldukları içinde pek doğru düşünemiyorlar.
Derslerine ilgi göstersin istiyorum ama yok yerlerde sürünüyor notları.
Onun sınıfında olan bir kız var mahallede, cep telefonu saniye elinden düşmüyor, facebookda eklemiş beni erkeklerle küfürlü konsuuyor ağzım açık kalıyor.
Bir kez bizimki de açmış face küfürlü konusmus, erkekleri eklemiş abim gördü resmen pestilini çıkardı.
Ben konustum olmadı. hala aynı ne yapcaz bilmiyorum.
İffet iki bacak arasında değildir diyenler de burda 20 yaşındaki insandan bahsetmiyoruz.
Nasıl başlarsa öyle gider...

Kocası çoluk çocuğu olup internet üzerinden sevgili yapanları devlet dairelerinde çok görürsünüz memure hanım. Her insan hata yapar ve dediğiniz gibi bu daha küçük herşeyi düşünemez. Hem dediğim gibi 20 yi bırakın 40 yaşındaki insanlar da hata yapabiliyor. Bakın üniversitede baskıcı bir aile ortamından aşırı rahat bir ortama gelince bırakın öğrenciyi elden geçirmediği hoca bırakmayan kızları görme durumunda kalıyoruz. Baskı yüzünden aileleriyle hiçbirşeyi paylaşmamayı alışkanlık haline getirmiş insanlar ve ailelerini ayakta uyutuyorlar. Herbirinin ailesi benim kızım çok edeplidir diye komşu komşu dolaşır işin komik yanı. Kendimden örnek vereyim ben şu an ailemden ayrı yaşıyorum aşırı baskıcı babam ve çok anlayışlı bir annem var. annem erkek arkadaşımın sevdiği yemekten alışveriş yaptığım manavı bile bilirken babama sorsanız en fazla hangi bölümde okuduğumu söyleyebilir ancak size. herşeyimi bildiği için annem gerektiğinde uyarabilir beni, şu ana kadar yapmamış olsa da çok gerekince müdahale edebilir. babam ise burda evlenip 3 çocuk yapsam anlamaz anlaması için benimle ilgili birşeyler bilip değişiklik sezmesi gerekir çünkü. Eğer ben bir gün annemin babama benim onunla paylaştığım ya da kendi farkettiği şeyleri anlattığını görseydim annemi de babam gibi hayatımın dışında tutardım Anlamışsınızdır ne demek istediğimi. ayrıca iffet falan demedim ben, o kelimeyi kullanmayı sevmem kullanmam da.

Benim kardeşimde aynen böyleydi.. Nerde serseri ipi kopuk insan varsa onunla ya arkadaştı ya ona aşıktı.. Telefonunu nerdeyse bi tarafına sokuyordu kimse görmesin mesajlarını diye.. kapatıp yatıyordu hatta hattı çıkarıp. :) Telefonunu almaya çalışıyordum bazen ne saklıyorsun diye korkudan bayılcak oluyordu.. Bi keresinde çok kötü dayak yedi benden haketti veya haketmedi bu önemli değil çok sinirlenmiştim.. Ona diyordum ki bak 1 2 sene sonra bunları söylücem sana çok komik gelcek.. İğrenç iğrenç şarkılar fln dinliyordu yani tam bi ergendi :) Şimdi Çok düzeldi Allahtan.. Kaliteli arkadaşlıklar edinmeye başladı kaliteli hareketler etmeye başladı.. Şimdi söylüyorum sen şunu seviyordun diye aman ablaa ya diyor :) Sizin kardeşinizinde bi süre sonra bu durumu geçicek ama atlatana kadar en ufak zararı alması için uğraşın. Ablası yada kızkardeşi olan insanlar çok şanslı bence. Kardeş gibisi yok olamazda.. Onu kendi arkadaşlarınızla tanıştırın beraber gezin. En yakın arkadaşı olmaya çalışın..

ahh ah eski günlerimi hatırladım..eski günlerim dediğimde 4 yıl öncesi falan.kendi yasıtlarımla anlasamazdım cünkü onlar benim gibi değildi bir kaç sınıf üstlerle takılırdım..bastan ayağa siyah giyerdim boynuma siyah bi kolye tarzı iplerden dolardım ucunda kafatası..tamamen özentilik amacsız yani..simdi düşünüyorumda arkadaslarımda bi tanede yoktu aralarında iyi normal bir insan. hep onlarla gezerdim..onların yanında her türlü pisliği gördüm onlar yaptılar ben hep izledim ama Allaha sükür ben sadece izledim hiç onlara katılmadım..merak ediyordum ama.cesaretim olmadığından izliyordum belkide yasım daha bi küçüktüya benim zaten herseyim erken oldu ergenliğede erken girdim.sonra merakım azalınca daha doğrusu cok merak edeceğim bir şey kalmayınca bide o kötü arkadaslardan kazıklar yiyince kendi kendime uzaklastım onlardan..açıkçası o kadar kazık yememe rağmen pişmanda değilim onlarla gezip tozduğuma onlarında nasıl olduklarını öğrendim sonucta tecrübe kazandım özellikle arkadas konusunda..bu sürede anneme herseyimi anlatırdım annemle arkadaslığımız o zaman basladı yani..hep tedirgindi annem haliyle ama cok büyük bi hata yapmadığım sürece fazla bir şey demezdi..geçeceğini biliyormus demekki :61: sizinde kardesinizle arkadas olmanız güzel olur size güvenmesini sağlayabilirseniz hem bu kadar huzursuz olmazsınız hemde kardesinizin bu dönemini kazasız belasız beraber atlatmıs olursunuz..

o okuldan alıp başka okula verin bence.bide o arkadaşlarının telefon numaralarını alsaydın bence onlarla konuş sen bu kızı eve götürme cesaretini nerden buluyosun diyebilirisin mesela onlara.kızlar o yaşta daha saf olurlar ama erkekler herşeyin farkında ve şeylerinin derdinde olurlar.annenize anlatın bir de kardeşinizi kısıtlayın eve giriş çıkış saatlerini araştırın nerde ne yapıyor ögrenin.ve küfürlü konuşmasının çok itici oldugunu anlatın sevgilisinin belkide o yüzden ondan ayrıldıgını söyleyin bu çok etkili olur ve kendisini değiştirebilir.

Back
X