Kardeşim için ne yapabiliriz

Eşit ağırlıkta da matematik var yalnız. Yani sayısalı iyi değilse, eşit ağırlık da yapamaz.

Evet var biliyorum. Artık bir çok lisede sözel bölüm yok çocukları eşit ağırlığa yönlendiriyorlar. En azından biryerlere girebilmek için matematikte şart maalesef . İlk sınav için özellikler şart. 2. sınavda sözelden girse sadece ve sadece sözelden şeçim yapsa ki şeçim olanağı çok az. Oğlumdan biliyorum.

Çok sağolun evet sayılsalı seçti bidr dediğimiz gibi taban yok o yüzden 4 yıllık kazanamaz
Sayısal tabanı yok demişsiniz o yüzden hemşirelik okuyamaz demişsiniz ama Odyometri de sayısal diye biliyorum. Daha 1 senesi var oturup çalışıp öğrenecek yapacak bir şey yok. Paramedic nasıl peki? O da mı 2 yıllık acaba

Bir de illa sağlık ve ofis işlerine bakmasın. Meslek sahibi olmak istiyorsa tarım, arıcılık vs gibi böyle çok farklı bölümler var kurar işini mis gibi işletir diyeceğim ama 2 yılda meslek edinsirecek kadar bilgi veremiyorlar. Yani meslek edinecek şekilde tarlayı sürüp bırakıyorlar gerisi sen ne ekersen işte

Aynen oyle gercekten
Artik bazi bolumler resmen istihdam oyalamasindan ibaret
4 5 sene gencleri oyalayip sonunda bir hiçlik vaadediliyor
2 senedir baraji gececek seviyeye gelememis bir insani baska alanlara yonlendirmekte fayda var bence
Kisisel yeteneklerini takip edip ona gore kurslara yonlendirip destek olabilirsiniz Toprak111

Açıkçası okuyabileceği sözel bölümler olsa daha iyi olur diye düşünym, paramedicte 2 yıllık

Çok haklısınız illa oluşun demiyorum aslında sadece elinde bi mesleği olsun istiyorum, memleketimiz çok küçük öyle kurslar fazla olmuyor maalesef keşke olsa, meslek lisesi okumasını istedim hep ama zamanında ailem dinlemedi önğ kapalı felan diye, üni okuyunca gleceği garanti değil ,neler yapabiliriz başka düşüncesindeyim

Bence okumaya istekli değilse bi işe sokun sabah 6 da kalkıp akşam 8 de eve gelsin sonra abla ben okuyacağım demeye başlıyor mu başlamıyor mu görürsün. Ben liseden sonra işe girdim 3 yıl çalıştım illallah ettim ve öğretmenlik kazandım şuan atanmamış olsam da bir mesleğim var. Bir musibet bin nasihattan iyidir.

Kendisi sayısalı seçmişti, biz ona hep dedik yapamazsın sözel alanlara yönel diye sağlık alanı istediği için maalesef sayısalı istedi

Çok haklısınız bu sene de kazanamazsa zaten iş bulmaya calıscaz

kardeşin doktor bile olsa kendi ayaklarında durduğu yetmezmiş gibi bi de kocasını sırtlanacak. hem ev işi yapacak hem evi geçindirecek.
asıl kardeşin için asla evlenme tavsiyesinde bulunabiliriz

Çok haklısınız bu sene de kazanamazsa zaten iş bulmaya calıscaz
Şuan evde ekmek elden su gölden niye çalışayım ki diyordur dışardan öyle söylemese de. Bi de evlenince eşinin bakış açısı, ailesinin bakış açısı, çevrenin bakıp açısı çok etkiliyor insanı. Yaşı geçmeden kafasına dank etmeli. Hakkında hayırlı olsun inşallah.

Kardeşinizle aynı durumdayım. Bende özel etüt merkezine gidiyorum. Benim de 2 yıllık kazanma hakkım vardı ama herkes 2 yıllıklara yigilacagi için 1 sene mezuna kaldım 4 yıllık kazanmak için. İnternette de yazıyor 2 yıllık onu açık sağlık meslekleri diye. İçlerinde odyometri var ama emin değilim herkes yazıyor artık. Zaten şuan etüte gidiyor kardeşiniz. Neden hâlâ gözü 2 yıllıklara kayıyor? Daha 6 ay var sıkı çalışınca hemşirelik falan kazanabilir.

İnanın çok zor sayısalcı ama sayısalı hiç iyi değil keşke kazansa ama kazanabilecek gibi değil taban yok

kardeşin doktor bile olsa kendi ayaklarında durduğu yetmezmiş gibi bi de kocasını sırtlanacak. hem ev işi yapacak hem evi geçindirecek.
asıl kardeşin için asla evlenme tavsiyesinde bulunabiliriz
Bende evlenmesini asla istemyrm mutluluğa sevgiye de inanmıyorum

Darlamayabilirsiniz mesela.
Hiç bir zaman darlamadık , zaten darlamadığımız için bu kadar rahat, hatta içimizde en rahat büyüyen o , ama artık birşeyler yapması gerekiyor eline mesleğini alması gerekiyor ne şekilde olursa olsun, bu hayatta kimsemiz yok her zaman destek olacak mecbur bi şekilde eli ekmek tutacak

Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil ki.Üniversite okumadan yapılan bir sürü güzel ve önü açık meslek var. Kuaförlük mesela. Maddi getirisine baktığınızda bir çok üniversite mezunundan daha iyi kazancı. Kendini geliştirmek sadece üniversite mezunu olmakla olmuyor ki. İş bulma konusu ise ülkemizde malum, etraf üniversite mezunu işsiz dolu. Belki de kardeşiniz de ticari zeka vardır. Biraz izin vermek, irdelemek lazım. Hepimiz aynı şeylere şartlanmışız.

Ne alakası var?
İçinde okumayan insana zorla üniversite okutmaya çalışmayın. Biraz hayatı yaşayıp kendi görmeli. Biraz okumanın değerini bilmeli.
Ben ilk sene üni. Kazandım fakat gitmedim,bir markette kasiyerlik yapmaya başladım.
Orada çalışırken okulun değerini anladım ve okula döndüm. Hatta bir dahaki sene bir üniversite daha kazandım şuan 2 üniversitem var.
Ve beni de kimse darlamadı.
Bunun darlanmayla alakası yok yani. Kaldı ki gece 2-3'de köfteciye giden,sabaha kadar gezip sabaha karşı eve giren bir insandım. Öyle öyle kafam rahat bir şekilde üniversite kazandım. Baskı uygulamayın ki kendini streste hissetmesin.

İnanın çok zor sayısalcı ama sayısalı hiç iyi değil keşke kazansa ama kazanabilecek gibi değil taban yok

Bende sayisalciyim. Ve sağlık meslek lisesi çıkışliyim. Benimde temelim yok ama çalışınca oluyor cidden. Ben en en kolay kaynaklardan başladım artık yapabiliyorum. Çok değil günde 5 saat çalışsa nerelere gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…