kardeşim instagram dmden birine baya küfür etmiş dava açıcam demiş

:)) blöf yapmıştır karşı taraf korkutmak amaçlı uğraşmaz yani . Bende face kullanırken biri asılıp iğrenç seylr yazdığında babamın kim olduğunu bilseydin bunları yazmaya cesaret edemezdin yazıyordum aninda engelliyolardi:))

bekara karı boşamak misali size söylemesi kolay adalet diyorsunuzda sanki cinayet işledi te allam.
Adalet işlerse hakettiği kadar ceza alır. Cinayet işleyen gibi yıllarca hapis yatmaz da mesajlarına göre ceza alır.
Karşı taraf da hataliysa ve öylesine kufurlu ağız dalaşı gibiyse ve mahkemede uslu uslu durursa (iyi halden indirim alıp) hükmün geri birakilmasi kararı verilir zaten . Yani benim hırsız gibi 5 yıl suç işlemezse silinecek olan cinsinden. Ki daha önce ev arkadaslarimdan da davacı olmuştum, onlara da aynı sonuç cikmisti. Gözlemlediğim kadarıyla böyle ufak tefek suçlar için genelde bu karar aliniyor- uyarı maiyetinde. Sicile falan da islenmiyor.
Ha eğer kufurun boyutları tacize gidiyorsa, hatta tacizci çoğu erkeğin yaptiği gibi 'seni bulacam,şurana şöyle yapicam' tarzı cümleler sarfetmisse eyleme gecmemis fiil kabul edilip daha büyük cezalar alabilir. Yine hapis yatmaz da para cezası falan alabilir bu durumda. Ki böyle bir suç işlediyse de bir zahmet odesin. Zaten tazminatlarda suçu işleyenin maddi durumuna da bakılır, kardeşinizin ödeyeceği en fazla üç bin olur beş bin olur, önümüz yaz tatili. Onda da waikikiye falan girer iki ay biriktirir öder.
Belki bu ceza onu korkutur da hayatının bir sonraki aşamasında onun it kopuk- hatta sapik olmasinin önüne geçer. Sonuçta siz de demissiniz ilk mesajda : bıktım bu kardeşimden diye. Belki de devlet baba kulağini çekince akillanacaktir.

Neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu yaşamadan önce bilemeyiz ki. Olay tabii ki kötü ve can sıkıcı ama bu suçu işleyen kesinlikle siz değilsiniz. Kendinizi sorumlu hissetmenize hiç gerek yok.

Yanlis anlamayin ama kardesinizin yaptiginin bir cezasi olmasi gerektigini soyleyenlere neden saldiriyorsunuz? Benim de sizinkiyle ayni yasta bir kardesim var ve diledigi kadar kotu olsun ne kadar endise ettiginizi anlayabiliyorum. Fakat ote yandan illa cinayet islemesi falan gerekmiyor zararli birey olmasi icin, kiyasladiklariniz en uc noktalar. Bana kalirsa da kimse kimseye aklina estigi gibi hakaret edememeli ve bunun yolu da bunu yapanlarin cezalandirilmasi. Adam mi oldurdu sanki ne var demekle olmuyor, biri size kendi ettigi kufurleri etse aslan kesilir muhtemelen kardesiniz. O kufur ettigi kadin da birilerinin kardesi, cocugu falan. Ben olsam sonuna kadar ugrasirdim.
Bunun disinda 2 sene once falan bir arkadasim kardesinizin yaptiginin aynisini yapti, dava actilar, buldular da arkadasi. Bence cok da iyi oldu. Neyse 5 sene suca karismamak kaydiyla bi islem yapilmadi.
Bu arada "yapmis bi ergenlik" savunma degil, banane milletin ergen cocugundan yani. Az otede yasasin hepsi ergenligini.

nedense hep bi arkadaşın cocugu kesin yaşanmıştır bu :d

Cok ilgincsiniz sahiden. Yardimci olmaya calismistim, para falan odemezsiniz diyorum yani. Arkadasimin cocugu degil, arkadasim yazdim ayrica. Gerci iletisim kurulabilecek biri olmadiginizi belli etmistiniz onceki mesajlarda, niye yardim etmeye calistiysam. Yine de umuyorum ki karsi taraf sadece korkutmak istemistir de aci bir sekilde su anda gulup "hi hi kesin olmustur hihi" diye guldugunuz seyin gercekligini ogrenmek durumunda kalmazsiniz. Bir de bilgisayar muhendisi olarak nasil ip tespit ediliyor falan sizden iyi biliyorumdur diye tahmin ediyorum, fake hesabi bulamazlar diye dusunmenizden konuyla alakali sınırlı bilgiye sahip oldugunuzu cikariyorum. Saldirganliginiz icin de papatya cayi oneriyorum, yardim etmeye calismistim sadece :)

Konu sahibi neden küfretmiş
Birşey çıkacağını sanmam

Bir de burda da yorumunuzu silip yerine nokta koyunca alintiladigim icin yorumunuz baskalari tarafindan gorulmeye devam ediyor, bu da ek bir bilgi olsun. İyi aksamlar.
Bu durumdan sonra konu sahibi kardeşin kendisi olabilir diye düşünmedim değil :) yorum silmek falan ya da ailede bazı huylar genetik.

Bu durumdan sonra konu sahibi kardeşin kendisi olabilir diye düşünmedim değil :) yorum silmek falan ya da ailede bazı huylar genetik.
Bu saldirganligi gorunce ben de kendisi olabilir diye dusundum acikcasi. Anlayamadim yardim ederken saldiriya ugramak ilk defa yasadigim bir durum, sanirim iyi ki kufretmis kimse bulamaz rahat ol demek gerekiyordu :)

O arkadaşımın çocuğu diyenlerden biri de benim. Sizi pohpohlayacak değiliz. Sizin için yalan da söyleyecek değiliz.
Kardeşiniz veya son duruma göre siz bizzat kendiniz hem terbiyesizlik yapacak hem de akıl almak için geldiğiniz yerde sağa sola saldıracaksınız. İnşallah dava açılmıştır inşallah mahkemelerde uğraşırsınız.
Hem suçlu hem güçlüsünüz.
Aslında buradaki yazışmaları bile şikayet edip, sizi veya kardeşinizi ihbar etmek lazım. Toplumda kötülere karşı durulmadıkça iyice azıyorlar.

Aslinda insallah alir.. twitter a biri bir sey yaziyor altinda 100 tane kufur, tahammul edilir gibi degil.. eger kanunlar almasini engelliyorsa insallah degisir ve ciddi yaptirimlari olur kufur ve tacizin.. kaldi ki bazi arkadaslar 2 ay gecmis bir sey olmaz demisler ama onun suresi 6 aydir.. yani 6 ay icinde acilabilir.. insallah guzel bir ceza alir..

Eskiden facebook vs ip adresi vermiyordu burada bir çok kişi bulunuyor diye örnekler vermiş demek ki değişmiş,evet fake adres bile olsa ip verdiklerinde bulunur.

Ayrıca 2.5 ay üzerinden çok süre geçmiş demişlerde 2.5 ay kısa bir süre öncelikle öyle pat diye hemen dava açılmaz ki zaten inceleme süresi vs var 6 ayı 1 seneyi bile bulabilir.

Ayrıca bilişim suçlarını kanunu incelemelerini öneririm başta konu sahibi arkadaşımız 5651 sayılı kanun ve birşey olmaz diye söyleyen arkadaşlarımız bilişim suçlarının cezası da hafif değil arkadaşlar 2007 yılından sonra yürürlüğe giren kanundur.

İp adresi sabitse bir ihtimal ama degised ip adresiyse bayağı uğraş verici olur. Çünku neti kapatıp yeniden acinca ip değişiyor sürekli değiştiği için de o adresi zor bulurlar
Modemi açıp kapatmak birşey ifade etmez şikayet anında bulunur mühendis arkadaşlar daha iyi bilir tabi ama modem ip adresi vs var,kullandığımız operatörün atadığı adres vs var,modem açıp kapatınca biz de değişiyor gözüküyor ama log kayıtları vs var o yüzden modemi açıp kapatmak pek birşey değiştirmiyor.

Yani takmışsınız kimse küfür etmiyormu sanki, siyasetçilere de ediliyor diye. Başkası yapıyor diye normal mi kabul edelim? Kardeşinizi savunmak adına ne diyecağinizi şaşırmışsınız resmen. He ayrıca kardeşinizin neden böyle olduğu da az çok belli olmuş oldu.

Tamm canım da internet dolandırıcılarini neden bulamıyorlar o zaman.

Tamm canım da internet dolandırıcılarini neden bulamıyorlar o zaman.
Cünkü internet dolandırıcıları sağa sola küfür eden 18 yasında ergenler degil.Hepsi bu isim egitimini almis, kurdu olmus, internet ,bilgisayar nasıl calışır yalamış yutmuş insanlar. Ayrıca bir sürü yazılımcıları ve çok büyük sermayeleri var. Cogunun bilgisi en az bilisim suclarında calışanları kadar,hatta daha fazla.

Sevgili office, tamamen katiliyorum aslinda. Gercekten herkes herkese diledigi gibi hakaret ediyor ve onu alinmasi gerek bunun bence. Ustelik bu hakaret isi boyutuna gore tehditvari bir hal de alabiliyor, endise verici buluyorum bunu. Tanimadigin birine sirf senin gibi dusunmuyor diye hirslanip kufurler edebilmek bircok ciddi sorunun baslangici zaten, ozellikle de bizim toplumda.

evet ama instagramdan şimdi gizlilik ilkesine baktım mahkeme celbi olunca ip paylasıyor tarzı yazılar var :/
evet ama ortada cocuk ıstısmarı cınayet tecavuz varsa anca oyle verılıyor. aksı halde face ve ısntagmra merkezı amerıkada amerıka ıkı veledın kufurlu yazısmaları ıcın gızlılık ılkelerı geregınce cıakrıp ıp vermez yanı. msn yahoo ya da hotmaıl olsa neyse onların turkıyedede merkezı var. oralar ıp verıyor. ama face ve ınstngram malesef. sadwece saydıgım gıbı buyuk suclar olması gerek. koca cumhurbaskanlıga basbakanlara bılmem neye mıllet kendı hesaplarından hakaretler yagdırıyor once onları bulupcezalandırmaları lazımken onlara bıle ıp verılmıyoken sızın fakeden edılmıs kufurlerınıze kımse ıp vermez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…