- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
- Konu Sahibi mirayeflal
-
tamam hanımefendi hassas noktanız anladık siz olsanız ugrasırsınızBir de uğraşmazlar diyen olmuş. Öyle bir uğraşırım ki. Benim kardeşim de hukuk okuyor mesela, mezun olsun o benden önce atlar böyle bir durumda. Uğraşmama sebebi en fazla avukata para vermemek olabilir ancak bir yakınınsa avukatın gayet de güzel uğraşır, maddi manevi tazminat da alırsın. Konu sahibi korkmasın diye gereksiz iyimserliğin alemi yok.
tamam hanımefendi hassas noktanız anladık siz olsanız ugrasırsınız
Kardeşinize söyleyin klavyedelikanlısı olmasın bir zahmet.. Hepimiz kadınız yani kardeş olunca alttan almak olmaz dimitamam hanımefendi hassas noktanız anladık siz olsanız ugrasırsınız
Belkide çoktan unutulmuştur olaysizce küfür ettiği kişiyi bulup krdeşim adına özürmü dilesem
umarım cnm saol ya okdr siyasetcilere küfrediolar bişi yapılmıyoBulunmaz canım hesap silinmişse de bulunmaz Cumhurbaşkanı hakaret ve cınsel ıcerıklı durumlarda 2-3 duruşma sonrası ıp ıstenıyor ve ınstagram Facebook ıplerı vermiyor
Benım arkadasım avukat sılınmıs hesap hele hele hıc bulunmuyorumarım cnm saol ya okdr siyasetcilere küfrediolar bişi yapılmıyo
Ablacim hiç mi yandaş olmayan haber sitesi takip etmiyorsunuz?çok sağol canım. ya bakıyorum millet devlete siyasetçilere küfrediyor birşey olmuyor
eminmisiniz inş öyle olurBenım arkadasım avukat sılınmıs hesap hele hele hıc bulunmuyor
bekara karı boşamak misali size söylemesi kolay adalet diyorsunuzda sanki cinayet işledi te allam.Bence buradan ne kadar güzel şeyler duysaniz da kardeşinize herşey çok kötüymüş gibi davranın
'Ben araştırdım, 5 yıl hapis yatan bile varmış' falan deyin. Korksun azıcık da aklı başına gelsin.
Ayrıca suçlu birinin ceza çekmesinde ne var ki? Benim de çok değer verdiğim bir eşyam çalınmıştı, parasal değeri ikiyüz elli lira falan, öyle pahalı birşey de değil. Aradım tarafım kamera kayıtları buldum vs hırsızı ortaya çıkartıp davacı oldum. O da ipsiz sapsız, apaci tipli 18inde bir çocuktu. Davam açıldı, duruşma yapıldı. 'şikayetciyim' de dedim.
Sonuç olarak 5 yıl boyunca bir suç işlerse benim cezam da üstüne eklenecek ve hapse girecek. Bence çok iyi oldu. Hem küçük yaşta büyük bir ceza almadı, hem yaptığı şeyin utancını yaşadı ve hem de bir daha tekrar ederse hapisi boylayacagi korkusu onu suç işlemekten alikoyacak.
Kardeşinizin de böyle birşeye ihtiyacı var. Umarım adalet yerini bulur da bir daha yolda birine 'salak misin birader' bile diyemez
çok teşekkürler kadeşim çok pişman olaydan beri sosyal medya kullanmıyor peki tazminat davası ne kadar olur? edevlete bakıyoruz düzenliMerhaba,
Bulunmaz diyenler olmuş. Tabii ki bulunamadığı durumlar olur, veya çok iyi ip saklayabilirsiniz, ama kardeşinizin normal bir internet kullanıcısı olduğunu varsayıyorum.
Türk ceza kanunu 125/2 de bu durum açık şekilde suç sayılır.
Karşı taraf uğraşıp da mahkemeye vermişse, ki pek zannetmiyorum çünkü bu davalarla uğraşmak zaman alır, o zaman normal bir internet kullanıcısı kolaylıkla bulunabilir ve yargı suç sayılan bir durumda gereğini yapmak zorundadır. Hesap silmek, numara değiştirmek işe yaramaz. İnternette yaptığımız her işlemde iz bırakırız, instagram, facebook gibi siteler de yargıdan gelecek kararlara uymak ve ip leri paylaşmak zorundadır.
Bulunması zaman alabilir. Zaman konusunda dava açan bir bloggerın yazısından örnek vereceğim (https://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com/2015/12/mutlu-musun.html?m=1) O yüzden size önerim e devleti düzenli aralıklarla kontrol etmeniz. Olur da dava açılırsa, korkulacak bir durum yok. Hapis cezası gibi bir durum olmaz. Belirli bir süre içinde başka suç işlenmemesi kaydıyla bu olay kapanır ya da tazminat talep edilebilir. Bu durumlar ayrıca detaylı olduğu için yanlış yönlendirmek istemem. Çeşitli kararlara internetten ulaşabilirsiniz. Çok sayıda örnek olay var.
Kişisel olarak, bence kardeşinize büyük bir ders verilmiş oldu. Bir musibet bin nasihatten iyidir. İnsanlar hata yapar, önemli olan bu hatadan geri dönebilmesi. Uzun oldu ama umarım yardımcı olmuştur.
çok teşekkürler son bir sorum 2,5 ay geçti olayın üstünden dava açılsa şimdiye kadar açılmazmıydıTazminat konusu çok ayrıntılı bir durum, kesin bir bilgi vermek mümkün değil. Ama yazılan uçuk miktarlar olmaz merak etmeyin. Sizin durumunuza, hakaret ağırlığına, hakaretin içeriğine (mesela kutsal görülen şeye hakaret) göre vesaire uzar gider. E devlete haftada bir bakmanız yeterli olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?