kardeşim instagram dmden birine baya küfür etmiş dava açıcam demiş

Bilişim suçlarının kapsamı cok genişliyor,eskisi gibi değil. Bu seferlik bir şey yok gibi görünüyor ama hareketlerine dikkat etsin, bu kafayla başını belaya sokabilir.

yok pişman oldu sanırım dava olur herkes ciddi şeyler yazmıs kafam karıstı görücz ilerleyen zamanlrda

tamam hanımefendi hassas noktanız anladık siz olsanız ugrasırsınız

tamam hanımefendi hassas noktanız anladık siz olsanız ugrasırsınız

Ya bana triplenecek bir şey yok, burada "Bir şey olmaz canım yaa" desem de celbi gelse daha mı iyi? Kardeşinize de hakaret etmesini ben söylemedim, 18 yaşında kocaman insan çocuk değil. Herkes yaptığının sorumluluğunu alsın. Özür dileyip pişmanlığını hissettirirse dava açmazlar belki. Ne diyeyim yani bana niye sinirleniyorsunuz?

Kardeşinize durumu açıklamayın..korkmaya devam etsin.. Bu tür davalar genellikle bana göre çok zor.. face yada mesaj ile dolandiricilarini bulsalardi keske....

Bulunmaz canım hesap silinmişse de bulunmaz Cumhurbaşkanı hakaret ve cınsel ıcerıklı durumlarda 2-3 duruşma sonrası ıp ıstenıyor ve ınstagram Facebook ıplerı vermiyor

Şöyleki; iş dava meselesine gelince ip adresleri falan veriliyor bulunuyor sıkıntı olmuyor. Sıkıntılı bir biçimde Twitter paylaşmıyor. Onun da paylaşmasına gerek kalmadan bulunabiliyor. Malum davalar biliyorsunuz insanların program kullandıkları veya başka hesaplardaki paylaşımları falan çıkıyor ortaya hepimiz biliyoruz.
Birde yaşam artık yavaş yavaş sanal ortamlara kaydığı için böyle şeylereartık basit bir dava gözüyle bakılmıyor.
Bence kardeşiniz özür dilesin olay tatlıya bağlansın

Bence buradan ne kadar güzel şeyler duysaniz da kardeşinize herşey çok kötüymüş gibi davranın
'Ben araştırdım, 5 yıl hapis yatan bile varmış' falan deyin. Korksun azıcık da aklı başına gelsin.
Ayrıca suçlu birinin ceza çekmesinde ne var ki? Benim de çok değer verdiğim bir eşyam çalınmıştı, parasal değeri ikiyüz elli lira falan, öyle pahalı birşey de değil. Aradım tarafım kamera kayıtları buldum vs hırsızı ortaya çıkartıp davacı oldum. O da ipsiz sapsız, apaci tipli 18inde bir çocuktu. Davam açıldı, duruşma yapıldı. 'şikayetciyim' de dedim.
Sonuç olarak 5 yıl boyunca bir suç işlerse benim cezam da üstüne eklenecek ve hapse girecek. Bence çok iyi oldu. Hem küçük yaşta büyük bir ceza almadı, hem yaptığı şeyin utancını yaşadı ve hem de bir daha tekrar ederse hapisi boylayacagi korkusu onu suç işlemekten alikoyacak.
Kardeşinizin de böyle birşeye ihtiyacı var. Umarım adalet yerini bulur da bir daha yolda birine 'salak misin birader' bile diyemez

çok sağol canım. ya bakıyorum millet devlete siyasetçilere küfrediyor birşey olmuyor
Ablacim hiç mi yandaş olmayan haber sitesi takip etmiyorsunuz?
2017de bulduğum bir haber diyor ki; son 3 yılda 3000'e yakın 'cumhurbaskanina hakaret' davası açıldı, sadece 280'i beraat etti
Hakaret edenlerin hiçbiri de karşısına çıkıp etmiyodur ya, internetten sizinki gibi klavye delikanlılari... Yani bulunsa bulunur.
Ayrıca babanız 'abla olsaydın böyle olmazdi' diyene kadar kendi babaligina baksın, hangi toplumda çocuk büyütmek birkaç yaş büyük ablanın işi? O çocuğu yapmasını bilen bakmasını, terbiye etmesini de bilecek.

bekara karı boşamak misali size söylemesi kolay adalet diyorsunuzda sanki cinayet işledi te allam.

Merhaba,
Bulunmaz diyenler olmuş. Tabii ki bulunamadığı durumlar olur, veya çok iyi ip saklayabilirsiniz, ama kardeşinizin normal bir internet kullanıcısı olduğunu varsayıyorum.
Türk ceza kanunu 125/2 de bu durum açık şekilde suç sayılır.
Karşı taraf uğraşıp da mahkemeye vermişse, ki pek zannetmiyorum çünkü bu davalarla uğraşmak zaman alır, o zaman normal bir internet kullanıcısı kolaylıkla bulunabilir ve yargı suç sayılan bir durumda gereğini yapmak zorundadır. Hesap silmek, numara değiştirmek işe yaramaz. İnternette yaptığımız her işlemde iz bırakırız, instagram, facebook gibi siteler de yargıdan gelecek kararlara uymak ve ip leri paylaşmak zorundadır.
Bulunması zaman alabilir. Zaman konusunda dava açan bir bloggerın yazısından örnek vereceğim (https://yolunneresindeyim.blogspot.com.tr/2015/12/mutlu-musun.html?m=1) O yüzden size önerim e devleti düzenli aralıklarla kontrol etmeniz. Olur da dava açılırsa, korkulacak bir durum yok. Hapis cezası gibi bir durum olmaz. Belirli bir süre içinde başka suç işlenmemesi kaydıyla bu olay kapanır ya da tazminat talep edilebilir. Bu durumlar ayrıca detaylı olduğu için yanlış yönlendirmek istemem. Çeşitli kararlara internetten ulaşabilirsiniz. Çok sayıda örnek olay var.
Kişisel olarak, bence kardeşinize büyük bir ders verilmiş oldu. Bir musibet bin nasihatten iyidir. İnsanlar hata yapar, önemli olan bu hatadan geri dönebilmesi. Uzun oldu ama umarım yardımcı olmuştur.

çok teşekkürler kadeşim çok pişman olaydan beri sosyal medya kullanmıyor peki tazminat davası ne kadar olur? edevlete bakıyoruz düzenli

Tazminat konusu çok ayrıntılı bir durum, kesin bir bilgi vermek mümkün değil. Ama yazılan uçuk miktarlar olmaz merak etmeyin. Sizin durumunuza, hakaret ağırlığına, hakaretin içeriğine (mesela kutsal görülen şeye hakaret) göre vesaire uzar gider. E devlete haftada bir bakmanız yeterli olacaktır.

çok teşekkürler son bir sorum 2,5 ay geçti olayın üstünden dava açılsa şimdiye kadar açılmazmıydı

Belli olmaz, 6-7 aya kadar da uzayan örneğini okumuştum birebir şahit olmasam da. Siz yine de kontrol edin ki hazırlıksız yakalanmayın hem de içiniz rahatlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…