- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Teşekkür ederim. El hareketleri yok. Göz teması kuruyor çok uzundu olmasa. anlamlı kısa cümleler kurabiliyor. Mesela kapıyı aç, babam gitti, abim yok gibiOtizmin en belirgin özelliği iletişim kuramamak canm,genelde kendi baslarina oynarlar.Durumu hafifse ayri tabi.Göz teması iyiyse,iletişimde sıkıntı yoksa,takıntılı el hareketleri yoksa,iki kelimelikte olsa kurduğu cümleler anlamıysa otizm olduğunu pek düşünmüyorum ama psikiyatrlar varken bize düşmez burdan tanı koymak.Benim de otizm tanısı almış bir oğlum var,hafif durumda.O yüzden bildiklerimi paylaşmak isterim canm.
Maalesef öyle küçümsediğimiz gibi değil insan başına gelince daha iyi anlıyor. Özellikle çocuklar konuşma çağındaysa tv, pc, tablet, telefon düşman. Bişey olmaz denilmemeli asla.arkadaslar halen tv ye toz kondurmuyorsunuz ya. silikon vadisinin calisanlari tv tablet vs vermiyor cocuklarina. bi bakin simdiki nesile hicbirseyleri olmasa dahi ahlaki acidan cok zayiflar saygisizlar 13 yasinda kiz 20 yasinda gibi davraniyor. ve siz hala tv yapmaz diyorsunuz. tv yapar o sacma sapan diziler programlar cizgi filmler yapr. izletmeyin cocuklarinuza aptal kutusunu...
Durumu kötü görünmüyor inşallah otizmle alakası yoktur ama psikiyatr otizmli ise anlar aslında. Nörolojik tahlillerde falan görünmüyor ama psikiyatr bazı testlerden geçirip sonuca göre durumunu söyler.Teşekkür ederim. El hareketleri yok. Göz teması kuruyor çok uzundu olmasa. anlamlı kısa cümleler kurabiliyor. Mesela kapıyı aç, babam gitti, abim yok gibi
TeşekkürlerBirşeyden korkup etkilenmiş olabilir korkutulmus olabilir yani psikolojik destek gerekebilir ben de tv nin bu duruma yol açacağıni düşünmüyorum .Geçmiş olsun
Özel eğitime kim yönlendirdi?Özel Eğitim alıyor. ana sınıfına gitti ama ilkokula uyum sağlayamadı daha doğrusu öğretmenler hırçın olduğu için ilgilenmek istemiyorlar
İnşallah canımOtizm üzerinde çok durduk ama belki de hiç alakası yok ki anlattıkların otizmle celişiyor.Söyleyeceğim nörolojiden sonra psikiyatriye gidin,inş çok basit geçici birsey olsun.
Hayır dediğim gibi hiperaktivite için ilaç verdi. Okula uyum sağlayamadığı için özel eğitim almasını söyledi. Tam olarak ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama gittiği yerde de kardeşimle aynı durumda olan çocuklar var.Özel eğitime kim yönlendirdi?
Bildiğim kadarıyla öğretmen RAM a yönlendiriliyor , orda yapılan testlerin sonucuna göre özel eğitime yönlendiriliyor çocuklar.
Hiperaktivite ve dikkat eksikliği özel eğitim sebebi değildir.
RAM da yapılan test sonuçları ne çıktı? Disleksi, zeka geriliği , otizm falan hiçbirşey denmedi mi?
Sağolun. TeşekkürlerTV den kaynaklandığını sanmıyorum herkes çocuğuna tv seyrettiriyor kimsenin çocuğu konuşmayı bırakmıyor hatta bebeler ellerinde tabletle telefonla geziyor..Ya ağır bir travma geçirmiş yada otistik olabilir..Bir pedagoga götürmenizi tavsiye ederim.Gecmiş olsun.
Peki rapora ne yazmışlar...Hayır dediğim gibi hiperaktivite için ilaç verdi. Okula uyum sağlayamadığı için özel eğitim almasını söyledi. Tam olarak ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama gittiği yerde de kardeşimle aynı durumda olan çocuklar var.
Uzun sure hiç konuşmadan soru sormadan tv ye bakıyordu , buna eminim. Kuzenimde pc yüzünden böyleydi. Soru sor duymazdi bile.
Yöntem; tv kapatıp eline yaşı için uygun boyama kitabı vermeniz. Ve güzel boyaması için teşvik etmeniz ( bakalım güzel yapabilecek misin? Begenirsem yaptığını belki odulu hak edersin... gibi) Amcamlar böyle aştı , tabi bu arada az luna parka gidilip ata binilmedi
Bi de bu durumda takıntı olabiliyor, benim kuzenim yemekte pecetenin yarısını bitirir o derece. Neyse tek şeyi pecetedi olsun..
Bilişsel %50 gelişim geriliğiPeki rapora ne yazmışlar...
Aynen, ama önce aileden baslanmali. Aile ile iletişimi kuvvetlenir daha çabuk alışacaktır fikrimceZaten teşhis ne olursa olsun yapılacak şey bunlar... Ne kadar çok sosyalleşirse o kadar çabuk konuşmaya başlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?