- 2 Ağustos 2015
- 588
- 797
- 303
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Herseyi dine baglamassaniz ölürsünüz zaten nedir bu dinle alip veremediginiz hakkaten yazik ki ne yazik...Orası zaten bambaşka bir konu. 90 bini aşkın ibadethanemiz var, kaç tane donanımlı engelli eğitim kurumumuz var? Donanımlısı yok.
En son Ankarada bir nöroloğa götürdük. Görünürde sorun yok eeg de temiz diyor.Geçmiş olsun öncelikle. Bu kadar endişeleniyorsanız kesinlikle İstanbul, Ankara vs. belli hastanelere götürün. Başlarından atamazlar diye düşünüyorum. Hem Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri için karşılaşılan vaka türü/sayısı daha çoktur. Ertelememelisiniz bu durumu.
Kardeşim tamamen konuşmuyor değil konuşuyor ama yedi yaşındaki çocuğa göre çok gelişimi çok geri.Cnm bnm komsumun kizi var 7 yasinda bu sene ye kadar hic konusamiyodu desem yeridir hareketlerde iatedigini anlatiyodu soyleyemedigi icinde hircinlaciyodu biz anlayamayinca sert tepki veriyodu sonra arastirdik dil terapistleri varmis okadar cok bu durumda cocuklar varki konusmak istemiyolat bir seneyi geckin terapistte gidiyo herseyi soyluyo anlatiyo cok sukur dil uzun sure konusmadigi icin tembellesiyomus kastan olustigu icinde egzersizlerle baslatiyolar
En son Ankarada bir nöroloğa götürdük. Görünürde sorun yok eeg de temiz diyor.
Kardeşim tamamen konuşmuyor değil konuşuyor ama yedi yaşındaki çocuğa göre çok gelişimi çok geri.
Rıdvan akınKime gittiniz Ankara'da... Eeg temiz mr temiz vs deyip göndermez kimse Ankara'da...
O sayıda başka bir kurum olsaydı onu örnek verirdim.Herseyi dine baglamassaniz ölürsünüz zaten nedir bu dinle alip veremediginiz hakkaten yazik ki ne yazik...
En son Ankarada bir nöroloğa götürdük. Görünürde sorun yok eeg de temiz diyor.
Otizm olabilir... İyi bir profesöre gidin....
Hem ilk okul çağı gelmiş. Okula gitmiyor mu
Merhaba arkadaşlar.
Direk konuya giricem başlıkta yazdığım gibi kardeşim 7 yaşında ve tam anlamıyla konuşmuyor. Aslında başta olması gerektiği zaman da yani iki yaş civarında konuşmaya başlamıştı. Daha sonra tv yi aşırı izlemesinden dolayı sanırım üç yaşında tamamen konuşmayı bıraktı. İsmini söylediğimizde asla tepki vermiyordu. Tv izlemenin böyle bir şeye yol açtığını bilmiyorduk keşke bilseydik etrafımızda hiç böyle bir şey olmamıştı. Neyse Ondan sonra zaten doktor doktor gezmeler başladı. Yapılan tüm testler temiz çıkıyor bir sorun yok gibi görünüyor ama hala tam anlamıyla konuşmuyor. Çok hırçın ve saldırgan ege şunu yap bunu yap denmesinden ona birşeyler öğretilmeye çalışılması dan nefret ediyor. Yetmiş kelime civarı biliyor, ikili cümleler kurabiliyor ve şimdilerde soru soruyor sürekli noldu naptın nereye gitti gbi Ona kadar sayıyor. Ve Hafızası çok kuvvetli bir gittiği yeri asla unutmaz.
Bu konuda bilginiz var mı yada etrafınızda bu durumda olan çocuk var mı varsa nasıl konuştu. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.
Anaokuluna gitti ama sorun bir yıl nasıl geçti. Öğretmen uğraşmak istemiyor başından savmaya çalışıyor kaç kere sorun yaşadık ama ilkokula hiç kabul edilmedi tam konuşamadığı için.Okul hayatı nasıl ?
Ayyy uzuldum keske olmasaydı ama yapmıssınız bir hata insallah duzelir birseyden Korkmus olabilrmi yada?Anaokuluna gitti ama sorun bir yıl nasıl geçti. Öğretmen uğraşmak istemiyor başından savmaya çalışıyor kaç kere sorun yaşadık ama ilkokula hiç kabul edilmedi tam konuşamadığı için.
Sizde sürekli tv mi izletiyordunuz kızınıza kızınız için çok çok üzüldüm Bnde Anneyim rabbşm hepsini korusun benim anlattığım çocuk da konuşma geriliği vardı ama tv yüzünden olduğu ortaya çıktıİlk otizm kelimesini ben söyledim sanırım... Benim kızım otizmli... 2, ya da 3 yaşından önce otizm teşhisi konmaz... Çevremde çok fazla otizmli çocuk var... 2 yaşına kadar çok güzel konuşan çocuk bi anda konuşmayı kesiyor... Ve otizmli çocuklar genelde üstün zekalı oluyor... Gittikleri yerleri, gördükleri insanları kesinlikle unutmuyorlar... Otizm teşhisi çok zor maalesef... Çok iyi bir profesöre gitmesi lazım...
Burda size iş düşüyor artık.Anaokuluna gitti ama sorun bir yıl nasıl geçti. Öğretmen uğraşmak istemiyor başından savmaya çalışıyor kaç kere sorun yaşadık ama ilkokula hiç kabul edilmedi tam konuşamadığı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?