Kardeşim konuşamıyor

En son Ankarada bir nöroloğa götürdük. Görünürde sorun yok eeg de temiz diyor.

Kardeşim tamamen konuşmuyor değil konuşuyor ama yedi yaşındaki çocuğa göre çok gelişimi çok geri.

Otizim olabilir. Okula gidiyorsa. RAM a yönlendirsin, rehber öğretmen. İletişime geçiyor mu? Eğer sadece konuşma bozukluğu varsa, veysel kızılboğa ismini bi araştır.

otizm olabılır benımde aynı boyle bı ogrencım var annesı hep hocam tek sorunu konusamıyor dıyordu bende ısrarla hayır bakın otızm olabılır vs dıodum ama bana ınanmıolardı sora doktor otızm raporu verdı . sızde ıhmal etmeyın

Anaokuluna gitti ama sorun bir yıl nasıl geçti. Öğretmen uğraşmak istemiyor başından savmaya çalışıyor kaç kere sorun yaşadık ama ilkokula hiç kabul edilmedi tam konuşamadığı için.
Ayyy uzuldum keske olmasaydı ama yapmıssınız bir hata insallah duzelir birseyden Korkmus olabilrmi yada?

Sizde sürekli tv mi izletiyordunuz kızınıza kızınız için çok çok üzüldüm Bnde Anneyim rabbşm hepsini korusun benim anlattığım çocuk da konuşma geriliği vardı ama tv yüzünden olduğu ortaya çıktı

Anaokuluna gitti ama sorun bir yıl nasıl geçti. Öğretmen uğraşmak istemiyor başından savmaya çalışıyor kaç kere sorun yaşadık ama ilkokula hiç kabul edilmedi tam konuşamadığı için.
Burda size iş düşüyor artık.
Gelişim geriliği çevresel faktörlerden de olabiliyor demekki.
Komşumuzun kızında da vardı. Ama onlar çok erken fark etti , sanırım 3 yaşındaydı.Bir pedagogtan yardım aldılar. Düzenli seanslara gidip kendiler de onun tavsiyesiyle hareket ettiler. Televizyon ve bilgisayarı hayatlarından çıkartıp çocukla çok yoğun ilgilendiler. Çocuk şuan lisede ve çokta başarılı bir çocuk.
Düzenli pedagog seansları ve yoğun ilgi ile düzene sokabilirsiniz kardeşinizin hayatını umarım.

Çok geçmiş olsun.anlattıklarınız tipik otizm semptomları gibi geldi.mutlaka bir çocuk ergen psikiyatri uzmanindan yardım alın lütfen.çok geçmeden eğitilmesi ve tedavi edilmesi güzel sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Ya okudukça sinirim tepeme çıktı.Kim oluyor o öğretmenler yahu ne demek başından savmak?Bunu bir öğretmen olarak söylüyorum.
Ortada küçücük bi çocuk söz konusu ya kaybedilmemesi lazım bu çocuğun kesinlikle.
Bakın öğretmenlerin başından savmak gibi bi hakları yok.Öyle bi dünya yok yani.Mutlaka idareyle görüşün gerekirse milli eğitimle iletişime geçin hatta tehdit edin ya sosyal medyaya yayarız bu ilgisizliğinizi diye.
Kaynaştırma eğitim diye bir şey var.Şartlar uygunsa mecburlar o çocuğu almaya okula.
Önümüz yaz siz bol bol ilgilenin her şeyi konuşun yemek yaparken bile konuşun anlatın ona mutlaka kitap okuyun.
Her gün yatmadan bi hikayeniz okuyun mesela tv tablet vb.şeyleri uzak tutun.
Her gün bi etkinlik yapın bol bol dışarı çıksın temiz hava alsın.İmkanınız varsa sosyal faaliyetlere yönlendirin ata binme,yüzme,spor gibi.Fazla enerjisini bu şekilde dışarı atabilir en azından.İmkanınız yoksa bile araştırın mutlaka belediyelerin falan faaliyetleri oluyor onlara götürün.

Çalıştığım kurumda bi hocamız bize demişti asla tanı koymayın belirtiler ayan beyan olsa bile veliye bilgilendirme yapmayın bunu yapması gereken doktordur diye.Burda bakıyorum da herkes tanı koymuş maşallah.
O kadar doktora gidilmiş arkadaşlar otizm olsa elbet tanı koyulurdu bunca zaman.
Tekrar söylüyorum tv tablet izletmeyin kesinlikle hatta yanında siz de telefonla falan ilgilenmeyin.Ailediki tüm bireyler tek tek ilgilensin yanıt alamasanız bile sürekli konuşun anlatın.Soru sorarsa pekiştirin onu güzel yanıtlar verin soru sorması çok güzel mesela çok olumlu.
Hadi diyelim ki otizm tanısı koyuldu sakın moralinizi bozmayın yoğun eğitimle çözülebilecek bir durum.
Ama siz tüm ilginizi sabrınızı gösterin yeter ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…