- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Orası zaten bambaşka bir konu. 90 bini aşkın ibadethanemiz var, kaç tane donanımlı engelli eğitim kurumumuz var? Donanımlısı yok.Benim kızımı da aylarca bir şey yok diye eve gönderdiler ama ben her hafta başka başka doktorlara götürdüm... Sürekli başka başka şeyler söylediler... Zor yaa gerçekten bu ülkede yaşamak.. Haa teşhis kondu noldu eğitim veren doğru düzgün yer de yok
Otizimi hiç araştırdınızmı yada doktorunuz bu belirtiler karşısında otizimden bahsetmedi....Merhaba arkadaşlar.
Direk konuya giricem başlıkta yazdığım gibi kardeşim 7 yaşında ve tam anlamıyla konuşmuyor. Aslında başta olması gerektiği zaman da yani iki yaş civarında konuşmaya başlamıştı. Daha sonra tv yi aşırı izlemesinden dolayı sanırım üç yaşında tamamen konuşmayı bıraktı. İsmini söylediğimizde asla tepki vermiyordu. Tv izlemenin böyle bir şeye yol açtığını bilmiyorduk keşke bilseydik etrafımızda hiç böyle bir şey olmamıştı. Neyse Ondan sonra zaten doktor doktor gezmeler başladı. Yapılan tüm testler temiz çıkıyor bir sorun yok gibi görünüyor ama hala tam anlamıyla konuşmuyor. Çok hırçın ve saldırgan ege şunu yap bunu yap denmesinden ona birşeyler öğretilmeye çalışılması dan nefret ediyor. Yetmiş kelime civarı biliyor, ikili cümleler kurabiliyor ve şimdilerde soru soruyor sürekli noldu naptın nereye gitti gbi Ona kadar sayıyor. Ve Hafızası çok kuvvetli bir gittiği yeri asla unutmaz.
Bu konuda bilginiz var mı yada etrafınızda bu durumda olan çocuk var mı varsa nasıl konuştu. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.
Hayır hiç öyle birşey farketmedimBu belirtiler bana otizim gbi geldi benim de kuzenim öyleydi erken yasta fark edilip tedavi oldu silindir tarzi seylere ilgisi var mi tencere kapak caydanlik camasir makinesi gibi ..
Araştırmıştım ama belirtiler kardeşime uymuyor gibi geldi. Doktorlar da öyle bişey söylemeyin ce.Otizimi hiç araştırdınızmı yada doktorunuz bu belirtiler karşısında otizimden bahsetmedi....
kimse net söyleyemeyince bizde şüphelenmeye kalıyoruz işte.Tüm sayfaları okuyamadim.benim oğlum otizmli 5 yasında konuşması tekli kelimeler olarak var.ram raporunuzda tanı yazar .yalnız otizmle benzeşen yönleriniz var.su takıntısı oyun oynamada tek duzelik öğrenmeye direnç oluşturmasi vs.otizmi işaret ediyor.adi her ne olursa olsun bu tanının size yol gösterecek kişiler bulun özel eğitim ci anlamında.bir de ünv.de dil konuşma bozuklukları bölümü oluyor.eskisehir de dilkom var Ankara da Hacettepe gazi üniversitesi buralarda bi gorusmeyi alin derim.gelelim tv meselesinde evet olumsuz etkiliyor ama her tv izleyen çocuk otizmli olmuyor.t v den olsaydı 3 yıldır ugrasiyoru aldığımız yol bi arpa boyu .otizm başka bisey yaşayan bilir çok zor .
E tamam işte, teşhisi konmuş?Bilişsel %50 gelişim geriliği
Bu herkes için geçerli değil. Biz doktorun ağzına bakıyoruz. Bir yol göstersin diye. Araştırarak çocuğunuza kafadan teshis koyamazsınız uzmanlara muhtacız çoğu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?