Kardeşim konuşamıyor

Orası zaten bambaşka bir konu. 90 bini aşkın ibadethanemiz var, kaç tane donanımlı engelli eğitim kurumumuz var? Donanımlısı yok.

Tüm sayfaları okuyamadim.benim oğlum otizmli 5 yasında konuşması tekli kelimeler olarak var.ram raporunuzda tanı yazar .yalnız otizmle benzeşen yönleriniz var.su takıntısı oyun oynamada tek duzelik öğrenmeye direnç oluşturmasi vs.otizmi işaret ediyor.adi her ne olursa olsun bu tanının size yol gösterecek kişiler bulun özel eğitim ci anlamında.bir de ünv.de dil konuşma bozuklukları bölümü oluyor.eskisehir de dilkom var Ankara da Hacettepe gazi üniversitesi buralarda bi gorusmeyi alin derim.gelelim tv meselesinde evet olumsuz etkiliyor ama her tv izleyen çocuk otizmli olmuyor.t v den olsaydı 3 yıldır ugrasiyoru aldığımız yol bi arpa boyu .otizm başka bisey yaşayan bilir çok zor .

Otizimi hiç araştırdınızmı yada doktorunuz bu belirtiler karşısında otizimden bahsetmedi....

Otizm diyorum bende sosyal acidan kendi icine kapanik olmasi ve bisey ogretildiginde hircinlasmasi cok animsatti. Hatta nerdeyse kesin gozuyle bakiyorum etrafimda gordugum orneklerde ayni benzer durumlar var.

kimse net söyleyemeyince bizde şüphelenmeye kalıyoruz işte.
Sizi çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun.

Zaten bunu biliyoruz konuşma da gelişim geriliği olduğunu bunun neden kaynaklandığını söyleyemiyor. Yani otizm disleksi mi ne. Yani rapora %50 yazmakla hiçbirşey düzelmiyor. Sebebi nedir nasıl düzelir. Çünkü zaman geçtikçe endişemiz artıyor. Of içinde olmadan anlamak zor nasıl bir çaresizlik.

Otizmin çok çeşidi var aslında ve sizde uyan ve uymayan seyler var teşhis için..
Doktorların ilgisizliğne şaşırdım çünkü çocuk 7 yaşında.
Şimdiye kadar teşhisin konması gerekirdi..
Benim kızımda geç konuştu..
Doktor doktor gezdik.
Tv ve tablet alışkanlığı vardı ona yordular fakat her teste tabi tutulduk..
Nörolojiyede götürdüm.
Kızımın göz teması azdı..Cümle kurmuyordu..
Burdan yola çıkarak doktora götürdük..
Şu an 5 yaşında biraz videolara dalsın yine sacma sapan davranıyor...
Uzaklaştırmak gerek..
Şu an bizde sadece tekrarlama var yani bir şey söylediği zaman sessiz bir şekilde tekrar ediyor ama normal konuşuyor..
Hızlı öğreniyor el becerileri kuvvetli..
Gittiğimiz bir doktor el beceri testi gibi bir şey uyguladı otizm olma ihtimalı yok dedi..
Ben çok aktivite yaptırırdım.
Okula başlayınca zaten çok büyük oranda düzeldi konuşması komutlara uyması..
Bu nedenle pc tv tablet cok büyük hasar veriyor..
sizin konunuzda bir travma yaşama ihtimali var gibi geldi bana..
Konuşan çocugun konusmayı kesmesi enteresan...
Belki farkında olmadınız ama kötü bir şey yaşadı ve başaçıkamadı...
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da gidebileceğiniz iyi doktorlar var.
Bu arada gelişim geriliği denmiş sanırım ama geilişim geriliği olan çocuk pc oyunuda oynayamaz ve izlediği şeyleri agılaması zor olur veya algılayamaz.

Evet pc telefon gibi elektronik eşyaları çok iyi anlıyor bir şeyi bir kez görmesi yeterli hemen kavrıyor teknik zekası iyi. El beceriside.

Benim kuzenim hafif disleksik. Bizimkinde tipik harf ve rakam karıştırma vardı. Biraz geç konuştu ama konuşma geriliği, sonradan konuşmaktan vazgeçmek, hırçın tutum vs olmadı. Normal okulda sorunsuzca okuyor birinci sınıftan itibaren, şu anda orta okulda ve disleksinin hayatında hiçbir yeri kalmadı.

Reklam ve klipleri kontrolsüzce izleyen çocuklar verilen her tür mesajı kalıcı olarak alabilir; korku, kaygı, öfke gibi duyguları yoğun yaşayabilir. Çocukların zaman zaman şiddet eğilimlerinin arttığı ve sosyal ilişkilerde zorlanabildikleri bilinmektedir.

Geçmiş olsun öncelikle. Bu kadar endişeleniyorsanız kesinlikle İstanbul, Ankara vs. belli hastanelere götürün. Başlarından atamazlar diye düşünüyorum. Hem Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri için karşılaşılan vaka türü/sayısı daha çoktur. Ertelememelisiniz bu durumu.

Bütün testler yapıldığına göre ancak psikolojik olabilir gibi geldi. Peşini bırakmayın pes etmeyin. Normal eğitimde tecrübeli ve gayretli öğretmen seçimi yapın.
Bazı çocukların ise karakter örneklemeleri oluyor. Marsupilami (yanlış yazmış olabilirim) diye bir çizgi film var mesela komuşmadan anlatıyor herşeyi başka öyle çizgi filmlerde var. Bazı çocukların kendini onlarla eşleştirip öyle davrandığını biliyorum denk gelmiştim. Kendini pokemon sanıp uçmaya çalışmak gibi yani.

Bu herkes için geçerli değil. Biz doktorun ağzına bakıyoruz. Bir yol göstersin diye. Araştırarak çocuğunuza kafadan teshis koyamazsınız uzmanlara muhtacız çoğu konuda.

Konu sahibi hiç de öyle bir şey yok. Allah kardeşine şifa versin. iş ailede biter. En ufak bir hastalık için sürekli araştırıp ne yapabilirize bakıyoruz. Hasta sahipleri hastalıkları konusunda bir uzmandan yeri geldiğinde daha uzman olmalıdır. Hele sizin durumunuzda doktorlar ilgilenmiyorsa ilgilenini bulacaksınız. Öğretmenler ilgilenmiyor demişsiniz o zaman siz öğretmen olacaksınız.

sizin anlatım tarzınız bile kapalı. Yani millet soruyor siz anlatiyorsunuz. Illaki uzuluyorsunuz ama cozum yolunu burada ariyorsaniz daha detay vermeniz lazim.

Millet otizm demis. Hic dememissiniz ki hayir onu biz de dusunduk cocuga sunlar sunlar yapildi otizm degilmis. Ya da o konu arastirilmadi bile o zaman nasıl araştırır kime gideriz hanımlar bize bir öneriniz var mı?

Bak benim ailemde çok çok hastalıklar oldu. Hepsinde her zaman canhiras bir araştırmaya girdik. Doktorların hepsi insan ve açık söyliyim hepsi yetersiz. Şansa karşısına benzer bir vaka gelmişse onunla bagdastirir hatırlarsa ne ala sizi doğru yere yönlendirir. Yoksa sadece zaman kaybettirir. O yüzden madem çözüm arayışına çıktıniz yapmanız gereken buraya daha açık şu şu testleri yaptılar şu su hastaliklar elediler demeniz. Allah yardımcınız olsun ama bu hastaligi siz araştıracak bulacaksınız. Teşhis koyamiyorlarsa diğer nadir görülen tüm hastalıkları araştırıp siz tek tek onlar için bu hastalık olabilir mi nasıl teşhis ettiririzin peşine dusmelisiniz. Ama derseniz ki bunlar çok yipratici evet öyle kardeşimi hirpalamak istemiyoruz. O zaman diyecek bir şeyim yok tabi.

Cnm bnm komsumun kizi var 7 yasinda bu sene ye kadar hic konusamiyodu desem yeridir hareketlerde iatedigini anlatiyodu soyleyemedigi icinde hircinlaciyodu biz anlayamayinca sert tepki veriyodu sonra arastirdik dil terapistleri varmis okadar cok bu durumda cocuklar varki konusmak istemiyolat bir seneyi geckin terapistte gidiyo herseyi soyluyo anlatiyo cok sukur dil uzun sure konusmadigi icin tembellesiyomus kastan olustigu icinde egzersizlerle baslatiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…