Kardeşim konuşamıyor

Aynı durum ama bizim kine kalem tutturamıyoruz. Öylesine resme hiç dikkat etmeden karalıyor bitti deyip bırakıyor. Nefret ediyor sanırım resim yapmaktan.

Zaten bu ülkede ne çocuk gelişiminden adam akıllı anlayan var, ne doğru düzgün eğitimi verildiği. 7 yaşındaki çocuğun testleri pırıl pırıl çıkıyorsa ''Aşırı hiperaktif, çok TV izlemekten oluyor'' deyip postalamak yerine gözlemleyip araştırma yapılmalı değil mi?
Welcome to Turkey, yazık vallahi çocuklarımıza baştan aşağı rezalet haldeyiz çocuk eğitme konusunda.

Bence davranış boxukluğu gıbı bişey hemen otuzm demeyın,otızmı anlsmak çok ama çok zor,bızımde bsşımızdan geçti,tvden olmadı ama tetıkleyıp daha fenalaştırdı

Canım benım doktor postslıyorda,analar babalara iş düşüyor,okusun araştırsın,doktorları dınleyende yok bacım

Maalesef öyle Haklısınız

Aynı durum ama bizim kine kalem tutturamıyoruz. Öylesine resme hiç dikkat etmeden karalıyor bitti deyip bırakıyor. Nefret ediyor sanırım resim yapmaktan.
Yetişkinler için çok güzel boyama kitabı var, onu alın ve aynı masaya oturup siz boyamaya başlayın. Ama soru sorun mesela "kuşun şurası ne renk olsun?" Başka yeri gösterip" hangi renk olsun? Diye sorum renk dediğinde "niye bunu seçtin?" Diye sorun

Bu belirtiler bana otizim gbi geldi benim de kuzenim öyleydi erken yasta fark edilip tedavi oldu silindir tarzi seylere ilgisi var mi tencere kapak caydanlik camasir makinesi gibi ..

Canım benım doktor postslıyorda,analar babalara iş düşüyor,okusun araştırsın,doktorları dınleyende yok bacım

Bu herkes için geçerli değil. Biz doktorun ağzına bakıyoruz. Bir yol göstersin diye. Araştırarak çocuğunuza kafadan teshis koyamazsınız uzmanlara muhtacız çoğu konuda.

Öyle tabii ki de ama kendi başlarına ne yapabilirler, bak ben öğretmenlik ve psikoloji okuduğum halde çözemedim ne iş. Yurtdışına götürüp danışmayı denerdim bir de, zor ama.

Parmak boyası yapsın, traş köpüğüyle ayna boyasın, spora yönlendirin enerjsini atsın biraz... Yüzme futbol vb olabilir... Havalar ısındı bol bol parka götürün başka çocuklarla oynasın... Bişey istediği zaman işaret ediyorsa anlamayın mutlaka istediğini söylesin...

Teşekkürler denerim bunu

Ben tv den olabileceğini düşündüm biyerde dinlemiştim çocuklar tv yi görüp ben konuşmuyorum ama hala konuşmaya devam ediyor gibi algılıyorlarmış o yüzden konuşmayı bırakabiliyorlarmış

Öyle tabii ki de ama kendi başlarına ne yapabilirler, bak ben öğretmenlik ve psikoloji okuduğum halde çözemedim ne iş. Yurtdışına götürüp danışmayı denerdim bir de, zor ama.

Benim kızımı da aylarca bir şey yok diye eve gönderdiler ama ben her hafta başka başka doktorlara götürdüm... Sürekli başka başka şeyler söylediler... Zor yaa gerçekten bu ülkede yaşamak.. Haa teşhis kondu noldu eğitim veren doğru düzgün yer de yok

Bu herkes için geçerli değil. Biz doktorun ağzına bakıyoruz. Bir yol göstersin diye. Araştırarak çocuğunuza kafadan teshis koyamazsınız uzmanlara muhtacız çoğu konuda.
Onu demek istemedim,iş o raddeye gelene kadar ailenınde suçu var,ve doktorları savunmuyorum,zaten ben tek dıntora ınanmam,deşdpi herşeyi ataştırın,ama doktorlarda şunu dıyor,aileye anlatıyoruz kı çoğunlupu böle,kımse dınlemıyor,uygulamıyor,buda gerçek,ben çok acıklayamayacağım sana,ama otızm değil bak buna eöınım,avrupada varya otızm tanısını öle Zor karar verıruorlar ki,ama trde hemen otızm,bak o hatayı bende yaptım,ama çok pişman oldum sonra,sakın aklına otızm getirme

İşaretle anlatmaya çalıştığında dediğiniz gibi anlamamazlıktan gelip israrla ne istediğini soruyoruz. Bununda yardımı oluyor

Dediğiniz gibi inşallah değildir ve biran evvel konuşur ve bizi bu bilinmezlik durumundan kurtarır.

Bu belirtiler bana otizim gbi geldi benim de kuzenim öyleydi erken yasta fark edilip tedavi oldu silindir tarzi seylere ilgisi var mi tencere kapak caydanlik camasir makinesi gibi ..
Belkide aynı şehirde yaşıyorsunuzdur nasıl bir yol izlediler teşhis ve tedavi nasıl oldu?Nasıl ? nerde oldu? Doktor tavsiyeniz olabilir diye düşünüyorum,arkadaş faydalanır belki tecrübelerinizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…