- 4 Şubat 2016
- 71
- 38
- 88
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Aynı durum ama bizim kine kalem tutturamıyoruz. Öylesine resme hiç dikkat etmeden karalıyor bitti deyip bırakıyor. Nefret ediyor sanırım resim yapmaktan.Uzun sure hiç konuşmadan soru sormadan tv ye bakıyordu , buna eminim. Kuzenimde pc yüzünden böyleydi. Soru sor duymazdi bile.
Yöntem; tv kapatıp eline yaşı için uygun boyama kitabı vermeniz. Ve güzel boyaması için teşvik etmeniz ( bakalım güzel yapabilecek misin? Begenirsem yaptığını belki odulu hak edersin... gibi) Amcamlar böyle aştı , tabi bu arada az luna parka gidilip ata binilmedi
Bi de bu durumda takıntı olabiliyor, benim kuzenim yemekte pecetenin yarısını bitirir o derece. Neyse tek şeyi pecetedi olsun..
Yerdeki Yıldızlar adlı filmi izleyin tavsiye ederim..Sağolun. Teşekkürler
İzledim teşekkür ederim. O kadar ilgili öğretmenler filmlerde oluyor yada bizden çok uzak yerlerde. Bizim elimizden gelen onun kenara çekilmesini engelleyip sürekli iletişim kurmak.Yerdeki Yıldızlar adlı filmi izleyin tavsiye ederim..
Canım benım doktor postslıyorda,analar babalara iş düşüyor,okusun araştırsın,doktorları dınleyende yok bacımZaten bu ülkede ne çocuk gelişiminden adam akıllı anlayan var, ne doğru düzgün eğitimi verildiği. 7 yaşındaki çocuğun testleri pırıl pırıl çıkıyorsa ''Aşırı hiperaktif, çok TV izlemekten oluyor'' deyip postalamak yerine gözlemleyip araştırma yapılmalı değil mi?
Welcome to Turkey, yazık vallahi çocuklarımıza baştan aşağı rezalet haldeyiz çocuk eğitme konusunda.
Maalesef öyle HaklısınızZaten bu ülkede ne çocuk gelişiminden adam akıllı anlayan var, ne doğru düzgün eğitimi verildiği. 7 yaşındaki çocuğun testleri pırıl pırıl çıkıyorsa ''Aşırı hiperaktif, çok TV izlemekten oluyor'' deyip postalamak yerine gözlemleyip araştırma yapılmalı değil mi?
Welcome to Turkey, yazık vallahi çocuklarımıza baştan aşağı rezalet haldeyiz çocuk eğitme konusunda.
Yetişkinler için çok güzel boyama kitabı var, onu alın ve aynı masaya oturup siz boyamaya başlayın. Ama soru sorun mesela "kuşun şurası ne renk olsun?" Başka yeri gösterip" hangi renk olsun? Diye sorum renk dediğinde "niye bunu seçtin?" Diye sorunAynı durum ama bizim kine kalem tutturamıyoruz. Öylesine resme hiç dikkat etmeden karalıyor bitti deyip bırakıyor. Nefret ediyor sanırım resim yapmaktan.
Bu belirtiler bana otizim gbi geldi benim de kuzenim öyleydi erken yasta fark edilip tedavi oldu silindir tarzi seylere ilgisi var mi tencere kapak caydanlik camasir makinesi gibi ..Merhaba arkadaşlar.
Direk konuya giricem başlıkta yazdığım gibi kardeşim 7 yaşında ve tam anlamıyla konuşmuyor. Aslında başta olması gerektiği zaman da yani iki yaş civarında konuşmaya başlamıştı. Daha sonra tv yi aşırı izlemesinden dolayı sanırım üç yaşında tamamen konuşmayı bıraktı. İsmini söylediğimizde asla tepki vermiyordu. Tv izlemenin böyle bir şeye yol açtığını bilmiyorduk keşke bilseydik etrafımızda hiç böyle bir şey olmamıştı. Neyse Ondan sonra zaten doktor doktor gezmeler başladı. Yapılan tüm testler temiz çıkıyor bir sorun yok gibi görünüyor ama hala tam anlamıyla konuşmuyor. Çok hırçın ve saldırgan ege şunu yap bunu yap denmesinden ona birşeyler öğretilmeye çalışılması dan nefret ediyor. Yetmiş kelime civarı biliyor, ikili cümleler kurabiliyor ve şimdilerde soru soruyor sürekli noldu naptın nereye gitti gbi Ona kadar sayıyor. Ve Hafızası çok kuvvetli bir gittiği yeri asla unutmaz.
Bu konuda bilginiz var mı yada etrafınızda bu durumda olan çocuk var mı varsa nasıl konuştu. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.
Canım benım doktor postslıyorda,analar babalara iş düşüyor,okusun araştırsın,doktorları dınleyende yok bacım
Öyle tabii ki de ama kendi başlarına ne yapabilirler, bak ben öğretmenlik ve psikoloji okuduğum halde çözemedim ne iş. Yurtdışına götürüp danışmayı denerdim bir de, zor ama.Canım benım doktor postslıyorda,analar babalara iş düşüyor,okusun araştırsın,doktorları dınleyende yok bacım
Aynı durum ama bizim kine kalem tutturamıyoruz. Öylesine resme hiç dikkat etmeden karalıyor bitti deyip bırakıyor. Nefret ediyor sanırım resim yapmaktan.
Yetişkinler için çok güzel boyama kitabı var, onu alın ve aynı masaya oturup siz boyamaya başlayın. Ama soru sorun mesela "kuşun şurası ne renk olsun?" Başka yeri gösterip" hangi renk olsun? Diye sorum renk dediğinde "niye bunu seçtin?" Diye sorun
Öyle tabii ki de ama kendi başlarına ne yapabilirler, bak ben öğretmenlik ve psikoloji okuduğum halde çözemedim ne iş. Yurtdışına götürüp danışmayı denerdim bir de, zor ama.
Onu demek istemedim,iş o raddeye gelene kadar ailenınde suçu var,ve doktorları savunmuyorum,zaten ben tek dıntora ınanmam,deşdpi herşeyi ataştırın,ama doktorlarda şunu dıyor,aileye anlatıyoruz kı çoğunlupu böle,kımse dınlemıyor,uygulamıyor,buda gerçek,ben çok acıklayamayacağım sana,ama otızm değil bak buna eöınım,avrupada varya otızm tanısını öle Zor karar verıruorlar ki,ama trde hemen otızm,bak o hatayı bende yaptım,ama çok pişman oldum sonra,sakın aklına otızm getirmeBu herkes için geçerli değil. Biz doktorun ağzına bakıyoruz. Bir yol göstersin diye. Araştırarak çocuğunuza kafadan teshis koyamazsınız uzmanlara muhtacız çoğu konuda.
İşaretle anlatmaya çalıştığında dediğiniz gibi anlamamazlıktan gelip israrla ne istediğini soruyoruz. Bununda yardımı oluyorParmak boyası yapsın, traş köpüğüyle ayna boyasın, spora yönlendirin enerjsini atsın biraz... Yüzme futbol vb olabilir... Havalar ısındı bol bol parka götürün başka çocuklarla oynasın... Bişey istediği zaman işaret ediyorsa anlamayın mutlaka istediğini söylesin...
Dediğiniz gibi inşallah değildir ve biran evvel konuşur ve bizi bu bilinmezlik durumundan kurtarır.Onu demek istemedim,iş o raddeye gelene kadar ailenınde suçu var,ve doktorları savunmuyorum,zaten ben tek dıntora ınanmam,deşdpi herşeyi ataştırın,ama doktorlarda şunu dıyor,aileye anlatıyoruz kı çoğunlupu böle,kımse dınlemıyor,uygulamıyor,buda gerçek,ben çok acıklayamayacağım sana,ama otızm değil bak buna eöınım,avrupada varya otızm tanısını öle Zor karar verıruorlar ki,ama trde hemen otızm,bak o hatayı bende yaptım,ama çok pişman oldum sonra,sakın aklına otızm getirme
Belkide aynı şehirde yaşıyorsunuzdur nasıl bir yol izlediler teşhis ve tedavi nasıl oldu?Nasıl ? nerde oldu? Doktor tavsiyeniz olabilir diye düşünüyorum,arkadaş faydalanır belki tecrübelerinizden.Bu belirtiler bana otizim gbi geldi benim de kuzenim öyleydi erken yasta fark edilip tedavi oldu silindir tarzi seylere ilgisi var mi tencere kapak caydanlik camasir makinesi gibi ..
İstanbul İste onu dayıma sormam lazım .Belkide aynı şehirde yaşıyorsunuzdur nasıl bir yol izlediler teşhis ve tedavi nasıl oldu?Nasıl ? nerde oldu? Doktor tavsiyeniz olabilir diye düşünüyorum,arkadaş faydalanır belki tecrübelerinizden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?