Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
267
321
23
30
Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.

Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.

Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.

Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.

Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş

Son düzenleme:
Göndermek zorunda değilsiniz ailenizin gönderdiği parayla idare etsin part time işe girsin çalışsın alışmasın ekmek elden su gölden yaşamaya zaten belli ki okumaya da pek niyeti yok gibi sizin de düğünümüz olacakmış kendinizce masraflarınız olacak ev kuracaksınız kusura bakmayın ama benim düşüncelerim bunlar

bence gönderme ailen de göndermesin zorunlu ihtiyaçları hariç sigarası alkolü için para lazımsa çalışsın kazansın bu kadar da rahata alıştırmayın ya hem yoktan var edilecek hem de kıymetini bilmeyip bir de suistimal edecek böyle bi insan bu şekilde terbiye edilmez ki biraz yok deyin de her istediğinin önüne gelmeyeceğini anlasın

Babam 5000lik kredi kartı vermiş bıgün tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor. Bu çocuk neyle geçincek babamlar ne haltlarına güvenip yolladı bilmiyorum.

Cidden aylık 100 pound yollasam 12 ayda 1200 pound yapıyor ben bu parayla birikim yapardım diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü çok da değmeyecek bi çocuk ama kardeş bi taradtan

Ton balığı ve ekmek yanında neler aldı acaba 900 tuttu en kaliteli ton balığı 200 300 olsa ekmek kaç lira 15 20 hadi ne 900 size kendini acındırmaya çalışıyor bence kanmayın

Açıkça konuşun. Annem babam senin için borç harç altına girdi keyfi ödemeleri kıs bari insanlar daha fazla zor durumda kalmasın 2 sene düzgünce okulunu bitir paranı kazan keyfini o zaman düşünürsün diyin. Atar gider durumları olursa sizin için de göndermemek için bir bahane çıkmış olur. Ancak okumak gerçekten külfetli. Sigara alkol demeseniz gönderin gitsin derdim.

Benim kuzenim hem çalıştı hemde özelde okudu. Kendi kendimi okuttum ben diyor hatta. Onunda ailesinin böyle bir imkanı yoktu, kimseden bir kuruş destek görmeden kendi işini halletti. Kardeşinizde böyle yapmak zorunda. Siz ayda 500 pound bile yollasanız yetmez ona. Okul parası ayrı, barınma masrafı ayrı, hangi biri hallolacak sizin yolladiginiz harçlıkla?

Günümüzde yeni nesilde sıkça görülen bir anlayış var: “Beni dünyaya getirdiler, maddi durumları ne olursa olsun bakmak zorundalar.” Örneğin, babası ellili yaşlarında işçi olan bir kız, dershaneye gitmek için ailesine baskı yapıp borca sokuyor. Sonuç olarak birkaç denemede başarısız olunca ders çalışmayı bırakıyor ve üniversite kazanamıyor. Olan yine aileye oluyor. Ben olsam, gerçekten gayretli ve okuma azmi olan birine maddi destek veririm. Ama azimli değilse, temel ihtiyaçları karşılandığı sürece fazladan para göndermem.

Onceki konularinin birinde kardesin icin degisik bi tip demistin. Uni'ye gitse uyusturucuya filan alisir, birileri verirse kullanir vs...
Yani eger boyle bi tipse belki de para vererek kotuluk etmis olcaksin.

Zaten anladigim kadari ile yurtdisindasin diye ailen sana yoluncak kaz gozuyle bakiyo, dayinla ilgili de bi konun vardi cunku. Ben de Ingiltere'deyim aylik eline kalan para 400-500 pound ise acikcasi milelte yardim edecek pozisyonda degilsin. Turkiye'de yasayanlar yurtdisindaki herkesi zengin zannediyo da. Yarin bi gun isten cikarilsan, birkac ay issiz kalsan kendini gecindirecek bi para biriktirmen lazim ve 400-500 ile bunu yapmak cok zor acikcasi. Biraz kendi gercegini gormen ve ailene de anlatman lazim ki sana guvenmesinler maddi konularda.

Benden 10 yas kucuksun ve sende kendimin 10 yil onceki halini goruyorum Ben de hep ailemin annesi rolune burunmus, ozellikle maddi konularda ve elimden gelen her konuda kendimi parcalarcasina yardim ediyodum. Bak 10 yil ileriden bildiriyorum, kendini harab etmene degmiyor. Tamam bugun yine kardeslerim zorda kalsa yardim ederim. Ama bi bakarim o zor duruma kendi zevki, umursamazligi yuzunden mi dusmus. oncesinde 500 kere yapma diye uyardigiim biseyi yapip zor duruma dustuyse artik acimiyorum acikcasi. Uzuluyorum tabi ama kendimi harab etmiyorum.

Aslinda bu kadar her seslendiginde yardimina kosmak kardesin icin de kotu. Hicbir zaman buyuyemicek. Benim en kucuk kardesim de boyleydi. Yani ailenin prensi olarak buyudu Bi turlu is begenmezdi ve hep de bahanesi vardi. Her iste bi kulp bulup 1-2 ay sonra birakiyodu. Ne zaman ki annemler para muslugunu kestiler, bir anda nasil olduysa gayet guzel bi is bulup pasa pasa calismaya basladi Yani ona para vermek, her istedigini almak ona iyilik yapmak degildi. Hayati bu sekilde ogrenemezdi. Senin kardesin de biraz zorlluk cekmeli ki kendi kararlarinin bir sonucu oldugunu ve buna katlanmasi gerektigini ogrensin. Acikcasi ailen icin de ayri bi ders olacak tabi bu durum Madem ki kardesinin manipulasyonuna gelip paralari olmadigi halde ozel uni'ye gonderdiler, o zaman onun sıkıntısını da kendileri cekecek bi zahmet.

Bu arada konu kardeş olunca para gönderebilirdim sanırım ama az bi miktar gönderirdim. Yani ailenizin gönderdiği para geçinmesine yetiyorsa işte onun üzerine çok az bir miktar olabilirdi belki

Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Kendısi için babası yük altına girmiş kardesınız bi zahmet alkolü sigarası için gitsin çalışsın .
Bu şekilde ona kötülük edersiniz iyilik değil
Kendinizde gonderemedığiniz bi ay olur o zaman dünyanın en kötü ablası oluverirsiniz verip kötü olacağınıza vermeyin kötü olun . Böyle bi zorunluluğunuz yada sorumlulugunuz yok zaten

“ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin”
kardesınız alkol sigara alsın die değilde , babanıza yardımcı olun borçları ıcın havaya gönderecek paranız varsa en azından zamanında size yapmış madem o adam yesin bağın üzümünü.

Cok tatli yazmissiniz cok tesekkur ederim

Havaya göndercek param yok da zaten göndereceğim para babamın göndereceğinden düşülür

İnanın zaten maalesef ki kardeşimle hiç bağ hissetmiyorum sevgi desen yok. Zorlasam da olmuyor. Yaparsam da babama yardım için işte

Bu arada konu kardeş olunca para gönderebilirdim sanırım ama az bi miktar gönderirdim. Yani ailenizin gönderdiği para geçinmesine yetiyorsa işte onun üzerine çok az bir miktar olabilirdi belki

Olay o zaten babam 5bin tl kart vermiş. :/ istanbulda neye yeter.
Ben de ne yollasam makul olur diye düşünüyorum kendimi de asla zora sokasım yok. Bence bi işe girip çalışmalı eşşek gibi.

Babanızın göndereceğinden düşülecekse bi anlamı yok sizin ayrı göndermenizin . Ben olsam vermem . En azından kendım isteyınce gonderırım öyle okulun ilk gününden mecburmuşum gibi bana mesaj atan kardeşe hıc vermem

Ton balığı yemesin bı zahmet

Göndermem banane tutan puanıyla iki yıllık okusaydı kardeşim yata yuvarlana bedavadan diploma alcak diye parasını neden ben veriyorum

Ton balığı yemesin bı zahmet
Ton balığı lüks bir şey mi ki böyle diyorsunuz? Hani sanki havyar almış gibi.
Konudaki kardeş belli ki ideal bir kardeş değil ama yine de temel beslenme haklarından da mahrum bırakılmayı kimse hak etmez. Ton balığı bile yemeye layık görmediyseniz ne yesin mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…