Ton balığını okyanustan kendimi tutmuş ki 900tl vermiş. Bildiğin markette satılan ton balığını aldı muhtemelen. O kadar tutması imkansız.tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor
Hem şehir dışı hem özel üniversite sizin gibi bir aile için biraz fazla açılmak değil mi sizce de? Ben özel üni diyince aynı şehir anladım ilk. Bence çok gereksiz olmuş. Size nasıl bir harcama yaptılar ki zamanında buna kendini mecbur hissetti babanız?
Kyk kredisi de alsın 3 bin en az toplam 8 binle geçinsin. Ton balığı ekmek nerede 900 tutuyor? Nasıl geçineceği onun sorunu senin değil. Bu nasıl üslup
Birincisi neye guvenip bunu istanbulda ozel univesrsiteye gonderdiniz herseye meyilli bir kardes konularinizi biliyorum az cok. İkincisi ton balik ve ekmek asla o kadar tutmaz hergun genel olarak market fiyatlarina bakan biriyim eger toplu almadiysa tabi. Ucuncusu yurtdışındasiniz diye sizde para gani saniyorlar bu sekilde sizinde hayatiniz bozulur. Bu liste uzar gider. İstanbulda binlerce firma part personel ariyor eski magazaciyik bu konuda deneyimliyim zara koton hm Adl gibi magazalar universite ogrencilerini cok alir part time calissin diye ve hatta calisma saatlerini dahi ogrencilerin okul durumuna gore shift yapiyorlar her pazar aksami personeli alir mudur bu hafta okul sonav durumlarin ne der konusur anlasirlar. Ve hatta sartlari gayet iyi .bir tanesinde arkadasim mudur. Partlar iyi aliyor diyor. Eger bos zamanlarinda bos gezecekse ise gitsin alkol nedir. Yuz vermeyin gitsin calissin. Yemek karti yol parasi prim alacak daha ne istiyor
Ton balığı ve ekmek 900 tutmaz. Kusura bakmayın ama sigara ve alkol kullanıp milletten para isteyenlere sinir oluyorum. Paran varsa iç yoksa içme. Herkes parasına göre yaşamak zorunda. Parr time çalışsın kazansın en kötü. Bu ay yollamayın. Sizde sıkışık olduğunuzu, paranız olmadığınızı, size güvenmesi gerektiğini söyleyin. İki iç ayda bir yollayın.
Babanızın borç ödeyecek durumu var mı? Yoksa o borç da size mi kalacak?
Ben olsam göndermem
Ailen de acaip madem durumları eh meh yarım milyon borcun altina sorumsuz bir çocuk icin niye giriyorlar
Konudan bağımsız konu sahibesi her konunda ucu ucune geçiniyorum yazıyorsun, ne iş yapıyorsun, neden gelirini arttırma yolları aramıyorsun? Bence neyse niteliğin, daha çok çalış, cvne daha çok ekle, daha iyi bir iş bak.
Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Cidden bu kız olgunlaşacak mi sanıyorsunuz?Bana ünide ev tutuldu istanbulda, tek kaldım hem de. Ama o zamanlar ekonomi kötü değildi kiralar uçmamıştı babam gençti işleri iyi gidiyordu. Ben türkiyenin en iyi devlet ünilerinden birinde okuyordum derece yapmıştım yani.
Kardeşime yapılan üzülerek söylüyorum asla değmeyecek bir harcama. Ama evlat seçiyorum gibi görünmesin dedi babam.
Bir de neden şehirdışı ona açıklık getireyim. Kardeşim ailemle aynı şehirde okusaydı hiçbir olgunluk kazanmazdı okula bile annem kaldırırdı paşalar gibi yiyip içerdi. Hiç değilse gitsin orda 3 kişiyle eşek gibi oda paylaşıp alarmını kurup derse gitmeyi ne yiyeceğini öğrenmek zorunda.
Cidden bu kız olgunlaşacak mi sanıyorsunuz?
Olgunlaşması için üstüne para vermiş aile resmen. Aileniz terapi alsın kız şımarık aile çanak tutuyor. Kız olgunlaşacak diye yolluyorlar kız ton balığı aldım 900 lira tuttu diyor içki sigaraya yetmez diyor bu kız olgunlaşmaz üzgünüm
Yalan söylüyor, cidden aileniz büyük bir akılsızlık yapmış ve bunun cezasını siz çekecek değilsiniz. Okuyacağını da hiç sanmıyorum kız kardeşinizin.Babam 5000lik kredi kartı vermiş bıgün tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor. Bu çocuk neyle geçincek babamlar ne haltlarına güvenip yolladı bilmiyorum.
Cidden aylık 100 pound yollasam 12 ayda 1200 pound yapıyor ben bu parayla birikim yapardım diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü çok da değmeyecek bi çocuk ama kardeş bi taradtan
Arkadaşım ton balığı ve ekmeğe 900 lira vercek kadarda kafasız olmasın yani. O yüzden yemeyiversin gerçekten bunu akıl edemiyorsa.Ben işin o kısmına yorum yapmadım ki.
Sanki çok lüks bir şey alınıyormuş gibi ‘ton balığı da yemeyiversin bir zahmet’ yorumuna istinaden konuştum. 900 lira tutmayacağını hepimiz biliyoruz zaten.
Sizde biliyorsunuz o okul bitmeyecek.İstanbul cazibe merkezi iyi kötü herşeye kolaylıkla ulaşılabilir,sizinki eğlenmeyi,lüks yaşamayı seviyor,bu kafada biri başına bela olacak bir tipi çok kolay bulur.O paraya altın alıp köşeye koysaydı babanız iki sene sonra bayağı birikmişi olurdu. Sanki mezun olunca şıp diye iş bulacak???Okumak istemeyeni okutmak yerine bir işe sokup meslek öğretmek akıllıca bir adım olurdu Siz de ailenizin yolundan gidip saçma sapan kararlar vermeyin, kendinizi geliştirin,birikim yapın.Üzgünüm ama yakında aileniz kapınızı çalacak çünkü bu kardeş onlara iflas bayrağını çektirecek....Bana ünide ev tutuldu istanbulda, tek kaldım hem de. Ama o zamanlar ekonomi kötü değildi kiralar uçmamıştı babam gençti işleri iyi gidiyordu. Ben türkiyenin en iyi devlet ünilerinden birinde okuyordum derece yapmıştım yani.
Kardeşime yapılan üzülerek söylüyorum asla değmeyecek bir harcama. Ama evlat seçiyorum gibi görünmesin dedi babam.
Bir de neden şehirdışı ona açıklık getireyim. Kardeşim ailemle aynı şehirde okusaydı hiçbir olgunluk kazanmazdı okula bile annem kaldırırdı paşalar gibi yiyip içerdi. Hiç değilse gitsin orda 3 kişiyle eşek gibi oda paylaşıp alarmını kurup derse gitmeyi ne yiyeceğini öğrenmek zorunda.
zaten özele göndererek bile çok şey yapmışlar bu yoklukta sigarası alkolü varmış ailen manipülelerine kanmasın bu şımarığın“ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?