Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

Ben olsam göndermem ama çok arada kaldıysam bile gönderdiğim para alkol sigaraya gitsin istemem. eğer multinet sodexo falan gibi bir şeyler varsa ona yatırırdım parayı. Yeme içme veya kafe restoran falan için harcayabilir ancak. sigara alkol alamıyor bunlarla diye biliyorum.

Kusura bakmayın da aileniz cahilmiş. Çocukta hem sigara hem alkol var, başarısız, geliri yok, tutumlu değil ve bir de şehir dışına gönderilmiş. Kötü yola düşmeden mezun olup dönerse iyidir.

Zırnık vermezdim.

Ailenizin ekonomik okur yazarligi sıfır anladigim kadariyla, sahte diploma alsalardi en azindan daha ucuza gelirdi (ironi)

Ben alkol ve sigara gibi aliskanliklara sahip insanlara para gondermeyi onlara iyilik degil aksine kotuluk olarak goruyorum, kardesinize bu kotulugu yapmayin, bagimli birini beslemeyin.

tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor
Ton balığını okyanustan kendimi tutmuş ki 900tl vermiş. Bildiğin markette satılan ton balığını aldı muhtemelen. O kadar tutması imkansız.
Ayrıca iki yıllık hangi bölüm ki aylık o kadar ödemeyi göze aldılar. Seneye bu daha da artacak. Dediğiniz gibi sorumsuzsa da muhtemelen okul uzayacak. Nasıl karşılayacaklar

Ben olsam göndermem
Ailen de acaip madem durumları eh meh yarım milyon borcun altina sorumsuz bir çocuk icin niye giriyorlar

Konudan bağımsız konu sahibesi her konunda ucu ucune geçiniyorum yazıyorsun, ne iş yapıyorsun, neden gelirini arttırma yolları aramıyorsun? Bence neyse niteliğin, daha çok çalış, cvne daha çok ekle, daha iyi bir iş bak.

Bana ünide ev tutuldu istanbulda, tek kaldım hem de. Ama o zamanlar ekonomi kötü değildi kiralar uçmamıştı babam gençti işleri iyi gidiyordu. Ben türkiyenin en iyi devlet ünilerinden birinde okuyordum derece yapmıştım yani.

Kardeşime yapılan üzülerek söylüyorum asla değmeyecek bir harcama. Ama evlat seçiyorum gibi görünmesin dedi babam.

Bir de neden şehirdışı ona açıklık getireyim. Kardeşim ailemle aynı şehirde okusaydı hiçbir olgunluk kazanmazdı okula bile annem kaldırırdı paşalar gibi yiyip içerdi. Hiç değilse gitsin orda 3 kişiyle eşek gibi oda paylaşıp alarmını kurup derse gitmeyi ne yiyeceğini öğrenmek zorunda.

Kyk kredisi de alsın 3 bin en az toplam 8 binle geçinsin. Ton balığı ekmek nerede 900 tutuyor? Nasıl geçineceği onun sorunu senin değil. Bu nasıl üslup

Kusura bakmayın ortalığı ayağa kaydırdım artık trde her şey mümkün olduğu için ben bu 900 tutar sanıp sorgulamamıştım ama şampuan ve sabun da almış şimdi anneme sordum

Durumunuz yoksa ne gerek var yahu, kardeşinin hiç aklı yok, bana bakmak zorundasınız nereye kadar diyecek? Annen baban saçma sapan bir okulda ücretli okutmak bile zorunda değil. He güzel okul kazanırdı, burs kazanırdı ama yine yetmezdi işte ozaman destek vermek zorunda olabilirlerdi ama bu durumda asla değiller. Ben 50 pound bile göndermem ya çok sıkışınca gönderirdim. Girsin bir işe, orada yükselsin daha mantıklı şuan. Gençken ne yaptığı çok önemli. Bu çocuk herhalde 50 yaşında bile bana bakın mı diyecek ne diyecek. Saçmalık ya büyüsün. Ailemiz zengin değil paşa paşa calışacaksın diyin. İşe girsin bir zahmet.

Gelirimi artırma yolları arayamıyorum çünkü daha kalıcı oturum iznim yok. Oturum iznim bana sponsor olan şirkete bağlı daha 1-2 yıl daha bunlarla takılmak zorundayım.

Ev kiraları korkunç, almanyadaki yine iyi kalıyor. 1+1 eve maaşımızım yarısı kira veriyoruz nişanlımla.

Allahtan yakında terfi bekliyorum ama yine çok çok artmayacak

bence gönderin de en azından okulu bitirsin bi yere işe girer asgari masgari
yoksa ömür boyu yakanızdan düşmez

Cidden bu kız olgunlaşacak mi sanıyorsunuz?
Olgunlaşması için üstüne para vermiş aile resmen. Aileniz terapi alsın kız şımarık aile çanak tutuyor. Kız olgunlaşacak diye yolluyorlar kız ton balığı aldım 900 lira tuttu diyor içki sigaraya yetmez diyor bu kız olgunlaşmaz üzgünüm

Allah size hayırlı evlat versin de evladınız böyle çıkınca her yolu deniyorsunuz
Evde adam olmayacaktı kendi tabağını bile kaldırmıyordu. Hiç değilse dışarda nazını kimse çekmediğini görecek

Yalan söylüyor, cidden aileniz büyük bir akılsızlık yapmış ve bunun cezasını siz çekecek değilsiniz. Okuyacağını da hiç sanmıyorum kız kardeşinizin.

Arkadaşım ton balığı ve ekmeğe 900 lira vercek kadarda kafasız olmasın yani. O yüzden yemeyiversin gerçekten bunu akıl edemiyorsa.
Alt tarafı 2 sene okuyacak girsin part time çalışsın sigara alkol parasını çıkartsın. 2 sene ton balığı yemedi diye kimse ölmez, öğrenciyse öğrenci gibi yaşasın. Yazık günah insanlar borç harç bir şey olsun diye imkanlarını zorlamışlar.

Sizde biliyorsunuz o okul bitmeyecek.İstanbul cazibe merkezi iyi kötü herşeye kolaylıkla ulaşılabilir,sizinki eğlenmeyi,lüks yaşamayı seviyor,bu kafada biri başına bela olacak bir tipi çok kolay bulur.O paraya altın alıp köşeye koysaydı babanız iki sene sonra bayağı birikmişi olurdu. Sanki mezun olunca şıp diye iş bulacak???Okumak istemeyeni okutmak yerine bir işe sokup meslek öğretmek akıllıca bir adım olurdu Siz de ailenizin yolundan gidip saçma sapan kararlar vermeyin, kendinizi geliştirin,birikim yapın.Üzgünüm ama yakında aileniz kapınızı çalacak çünkü bu kardeş onlara iflas bayrağını çektirecek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…