Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

Hem şehir dışı hem özel üniversite sizin gibi bir aile için biraz fazla açılmak değil mi sizce de? Ben özel üni diyince aynı şehir anladım ilk. Bence çok gereksiz olmuş. Size nasıl bir harcama yaptılar ki zamanında buna kendini mecbur hissetti babanız?

Birincisi neye guvenip bunu istanbulda ozel univesrsiteye gonderdiniz herseye meyilli bir kardes konularinizi biliyorum az cok. İkincisi ton balik ve ekmek asla o kadar tutmaz hergun genel olarak market fiyatlarina bakan biriyim eger toplu almadiysa tabi. Ucuncusu yurtdışındasiniz diye sizde para gani saniyorlar bu sekilde sizinde hayatiniz bozulur. Bu liste uzar gider. İstanbulda binlerce firma part personel ariyor eski magazaciyik bu konuda deneyimliyim zara koton hm Adl gibi magazalar universite ogrencilerini cok alir part time calissin diye ve hatta calisma saatlerini dahi ogrencilerin okul durumuna gore shift yapiyorlar her pazar aksami personeli alir mudur bu hafta okul sonav durumlarin ne der konusur anlasirlar. Ve hatta sartlari gayet iyi .bir tanesinde arkadasim mudur. Partlar iyi aliyor diyor. Eger bos zamanlarinda bos gezecekse ise gitsin alkol nedir. Yuz vermeyin gitsin calissin. Yemek karti yol parasi prim alacak daha ne istiyor

Ton balığı ve ekmek 900 tutmaz. Kusura bakmayın ama sigara ve alkol kullanıp milletten para isteyenlere sinir oluyorum. Paran varsa iç yoksa içme. Herkes parasına göre yaşamak zorunda. Parr time çalışsın kazansın en kötü. Bu ay yollamayın. Sizde sıkışık olduğunuzu, paranız olmadığınızı, size güvenmesi gerektiğini söyleyin. İki iç ayda bir yollayın.

Babanızın borç ödeyecek durumu var mı? Yoksa o borç da size mi kalacak?

Ona hislerinizi bile anlatamazken git çalış diyemezken bu zorlama neden? Bazen en kötüsünü düşünmek gerekir. En fazla baban para göndermezse okulu bırakır bu sene. Daha ilk günden para istiyorsa o okuma niyetiyle gitmemiştir. Herkesin ton baligi yemeye hakkı var ama ilk gunden ne zannediyor. Bes yıldızlı tatil zannediyor. Anladığım bu hızla harcamaya devam ederse ilk aydan ne olduğunu anlarsınız. Böyle babasına acimayana hiç acimamalisiniz. Kaldı ki gonderseniz ona kötülük yapacaksınız. Neyse her şey olacağına varır. Uzun sürmez sizin de ona acımanız kalmaz. biraz burnu sürtmesine izin verin

Düzenli lüks alışkanlığı (alkol sigara) nasil edindi. Herhalde babanız teşvik etmedi. Biz böyle okumadık. Okumak adam olmak böyle bir şey değil. Neresinden tutsan elinde kalır. Babanız iyi polis siz kötü polis olun acı gerçekleri yüzüne vurun. Çaba göstermediğini oraya kaydolmasinin düşüncesizlik olduğunu maddi durumları hiç dert edinmediğini anlatabilirsiniz.

Gönderin ama kendinizi çok bunaltmayacak bir miktar yollayın. Ailenizin işi de zor destek olun.

Maddi durumun yettiği kadarıyla harçlık atabilirsin. Nihayetinde bir öğrenciye destek olacaksın.

Arkadaşım kızını 4 yıllık uni ye ozele verdi. Ama şehir değişmesin, şehir dışı kalacak masrafı falan yerine aynı şehir de okur dedi.
Mantık böyle olacaksa, ozel de mantıklıdır.

2 Yıllık uni ye de gidecekse aynı şehir de olmalıydı.
Yine de arkadasimin kızı, hem çalışıp hem okudu. Madem istanbul da avmlerde bir suru part time is var, gitsin çalışsın.

çalışmayan ve parasi olmayan insan , bir zahmet sigara ve alkol kullanmasin. Siz de ne yapacak diye düşünüyorsunuz?

Gönderin o zaman

Açıkçası puanı zorla özelde 2 yıllık bölümü tutuyorsa asla yollamazdım. Çöpe atılmış bir para benim gözümde. Ama aileniz girmiş buna bize söz düşmez . Fakat kart harici ne kadar harçlık verilecek oda önemli. Yok verilmeyecekse evet aylık geçimine o para malesef yetmez. İmkanlarını zorlayıp part time iş bulsun. Bulamıyorsa kalkıştınız bir kere az miktar destek olabilirsiniz . Aileniz harçlık diye para gönderiyorsa uygun bir bahane ile Red edersiniz kalmıyor şöyle böyle diye ailenize yollarsanız. Onlar bare kendilerine azcık gelsinler yazık.

Yeğenimi üniversiteyi kazanmadan önce İngilizce kursuna gönderdik.Kurs parasının bir kısmını ve aylık yemek parasını (öğlenleri eve gelemiyordu uzak olduğu için)ben verdim.O zaman bekardım.Gazi İngilizce öğretmenliğini kazandı evlendiğim sene.Şimdi de her ay 3000 yolluyorum.Tabi sadece benim yollamamla olacak iş değil.Babası abisi de yolluyor.Babam ve erkek kardeşim de her ay 4 er bin lira yolluyor.İki yıllık mış zaten maaşın ne kadar bilmiyorum durumuna göre bir miktar yollayabilirsin

Bosuna dershane, kitap parasi vermeyelim demissiniz de babanizin bulup buluşturarak verecegi 500bin az mi o da boşuna verilmiş bir para.
Sanki uyduruktan zar zor girip okudugu 2 yillik bolum hayatini mi kurtaracak? Millet ne okullardan mezun oluyor iş bulamiyor. Yetmiyor bi de sigarasi alkoluna para yetistirmeye calisiyorsunuz. Hata yapiyorsunuz.

Yurtta yemek vardır en azından sabah akşam. İstanbul'da öğrenci otobüs kartı aylık 500 TL gibi uygun yerlerde yemek yese aylık 10 bin TL rahat yeter ama sigara aylık 5 bin TL Alkol kullanımına bağlı 10 -20 bin TL .
Eğer 5000 TL kredi kartı + 100 sterlin ona normal şartlarda yeterli .
Eğer gönderme istersen gönder senin kararın ama 100 sterlin den fazlası olmasın

Kyk kredisi de alsın 3 bin en az toplam 8 binle geçinsin. Ton balığı ekmek nerede 900 tutuyor? Nasıl geçineceği onun sorunu senin değil. Bu nasıl üslup

Ton balığı emek 900 lira tuttu demiş? Bu nerede mümkün? En kalitelisini alsa bile 300 tutar ve tek öğünlük olmaz. Az parası olan da orta kalite bir ton balığı alır.

Olay o zaten babam 5bin tl kart vermiş. :/ istanbulda neye yeter.
Ben de ne yollasam makul olur diye düşünüyorum kendimi de asla zora sokasım yok. Bence bi işe girip çalışmalı eşşek gibi.
Var ya çalışırsa da okuku uzatır çalışırken ders calismaya vaktim olmuyor diye bu tipler böyle çünkü
Yani okulu uzatamayacağı konusunda da anlaşmalı aileniz

Ton balığı emek 900 lira tuttu demiş? Bu nerede mümkün? En kalitelisini alsa bile 300 tutar ve tek öğünlük olmaz. Az parası olan da orta kalite bir ton balığı alır.
Ben işin o kısmına yorum yapmadım ki.
Sanki çok lüks bir şey alınıyormuş gibi ‘ton balığı da yemeyiversin bir zahmet’ yorumuna istinaden konuştum. 900 lira tutmayacağını hepimiz biliyoruz zaten.

Onun her istediğini yaparak kötülük yapıyorsunuz,hayatta herşeyi bulup buluşturup aç kalıp onun önüne seriyorsunuz.Bencil ve duyarsız olmasının sebebi sizsiniz ve kemerleri bağlayın daha kötü olacak.Para göndermeyin okul çıkışı part tıme iş bulsun,ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…