Ailen , kardeşinin borcu ödemediğini ve savurganlık yaptığını biliyor mu?Merhaba kızkardeşimden muzdaribim,ona hem kızgınım hem de üzülüyorum.
Altı ay önce benden 40 bin civarı borç aldı,aydan aya ödeyeceğim dedi.Verdim bende.Ap…k ettim ama geçti.İki ay ödedi sonra ödeyemedi.Eylülde dedi.Tamam dedim.
Bir de öğrendim ki arkadaşlarına da borç yapmış.Kredi kartından sürekli küçük küçük avanslar çekmiş.Ödeyemeyince kartları kapanmış.
Digitürk almış,onu da ödeyememiş.İcralık olmuş .Erkek kardeşim el atmış olaya.
Babamla annem ara ara harçlık veriyor .Kendisi ücretli öğretmen ,maaşı az diye üzülüyorduk.Sonra baktım ki rahat rahat harcıyor.Kızdım baya bi. Her gün gece yarısı geliyor.Lüks yaşamayı seviyor.
Kardeşimin durumu beni endişelendiriyor.Kardeş sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.
Biraz rahatlayınca elinde telefon ,bir şeyler alıyor.Zaten benden borç aldığı gün anladım.Ertesi günden sonra her gün eve kargo geldi.
Cilt bakımı,ayak bakımı vs.Tamam ihtiyaç belki ama durumun yoksa kendin de yaparsın bunları.Bir anda masraf üzerine masraf yaptı.Diyetisyenlere üç aylık ödemeleri yapıp,bir aydan sonra bırakıp aynı ödemeleri başka diyetisyenlere yaptı.
Normalde bana kötü davranan insan bı aralar mülayim.Kıyamıyorum da ama ona destek çıkmam da artık.
Bipolar mı diye düşünmeye başladım.Ödenmeyecek borçlar değil ama tehlikeler böyle başlıyor.Bir süre sonra bakmışsın ev,araba sattırmaya başlamış.
Napcam bilmiyorum,hem kendisine bir şey olacak(icralık,hapis ,bunalım vs)hem de başımıza iş açacak diye korkuyorum.
Benim maaşım onun beş katı olmasına rağmen onun gibi harcama yapmam.Emek emek biriktirdiğimi de kendisi harcadı.
Bizim ailede bir amca var.O da öyleydi.Arkadaşlarına çevresine yatırım yapardı.Çoluğunu çocuğunu gözü görmezdi.Her sene iki üç defa icralık olurdu.Tefecilerden borç alırdı.Şükür ki babamlar kalabalık aile olduğu için bir şekilde kurtarırlardı onu.Kardeşim o amcamı da çok seviyor,abla yalnız herkes sırtını dönmüş,kimsesi yok,diyor.
Neden acaba x diyorum,kızıyor bana.
Neyse velhasıl kelam.Korkmaya başladım.
Merhaba kızkardeşimden muzdaribim,ona hem kızgınım hem de üzülüyorum.
Altı ay önce benden 40 bin civarı borç aldı,aydan aya ödeyeceğim dedi.Verdim bende.Ap…k ettim ama geçti.İki ay ödedi sonra ödeyemedi.Eylülde dedi.Tamam dedim.
Bir de öğrendim ki arkadaşlarına da borç yapmış.Kredi kartından sürekli küçük küçük avanslar çekmiş.Ödeyemeyince kartları kapanmış.
Babamla annem ara ara harçlık veriyor .Kendisi ücretli öğretmen ,maaşı az diye üzülüyorduk.Sonra baktım ki rahat rahat harcıyor.Kızdım baya bi. Her gün gece yarısı geliyor.Lüks yaşamayı seviyor.
Kardeşimin durumu beni endişelendiriyor.Kardeş sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.
Biraz rahatlayınca elinde telefon ,bir şeyler alıyor.Zaten benden borç aldığı gün anladım.Ertesi günden sonra her gün eve kargo geldi.
Cilt bakımı,ayak bakımı vs.Tamam ihtiyaç belki ama durumun yoksa kendin de yaparsın bunları.Bir anda masraf üzerine masraf yaptı.Diyetisyenlere üç aylık ödemeleri yapıp,bir aydan sonra bırakıp aynı ödemeleri başka diyetisyenlere yaptı.
Normalde bana kötü davranan insan bı aralar mülayim.Kıyamıyorum da ama ona destek çıkmam da artık.
Bipolar mı diye düşünmeye başladım.Ödenmeyecek borçlar değil ama tehlikeler böyle başlıyor.Bir süre sonra bakmışsın ev,araba sattırmaya başlamış.
Napcam bilmiyorum,hem kendisine bir şey olacak(icralık,hapis ,bunalım vs)hem de başımıza iş açacak diye korkuyorum.
Benim maaşım onun beş katı olmasına rağmen onun gibi harcama yapmam.Emek emek biriktirdiğimi de kendisi harcadı.
Bizim ailede bir amca var.O da öyleydi.Arkadaşlarına çevresine yatırım yapardı.Çoluğunu çocuğunu gözü görmezdi.Her sene iki üç defa icralık olurdu.Tefecilerden borç alırdı.Şükür ki babamlar kalabalık aile olduğu için bir şekilde kurtarırlardı onu.Kardeşim o amcamı da çok seviyor,abla yalnız herkes sırtını dönmüş,kimsesi yok,diyor.
Onlar da destek oluyor ara ara ama tahmin ediyorlar.Ailen , kardeşinin borcu ödemediğini ve savurganlık yaptığını biliyor mu?
Ben olsam bir daha borç vermem. Bu devirde 40 bin az para değil.
Böyle savurgan olmasının psikolojik bir sebebi olabilir. O yüzden bir uzmanla görüşmeli bence. Eğer sebebi bu değilse kimse ona para vermesin, sadece kazandığını harcasın. Ancak böyle durulur durulursa.
Dediğim gibi bu davranışının altında psikolojik bir sebep olabilir. O yüzden ilk iş bir uzmanla görüşmeli. Bu konuda kardeşini ikna etmelisin.Onlar da destek oluyor ara ara ama tahmin ediyorlar.
Onlar da destek oluyor ara ara ama tahmin ediyorlar.
Ailem ödeyecek muhtemelen,ödemeli de…Bu kızı böyle yapan kendileri…O yüzden büyüyemedi.Muhtemelen o 40 binin üzerine bir bardak su içmeniz gerekecek. Bence kesinlikle kardeşinizin durumunu ailenizle paylaşın. Tedavi yolunu mu düşünürler, destek olmayı mı keserler kendileri bilir. Çok da fazla üzerine düşmeyin adınız kıskanca kadar çıkar. Kaç yaşında insanın peşinde kendinizi yormayın. Herkes kendi seçimlerinin bedelini öder
Kusura bakmayın da tüm hata ailecek sizde. Alıştır alıştır sonra "ayyy ne olacak" diye diz dövmek bana çok saçma geliyor. Abla 40 bin veriyor, abi borçlara el atıyor, anne baba harçlık veriyor kredi kartlari gırla sonra kardeşim suçlu.Merhaba kızkardeşimden muzdaribim,ona hem kızgınım hem de üzülüyorum.
Hep böyleydi,sıkıntısı şu;hayatı kaçırıyormuş.Genelde böyle bir tutum içine giren biri değilse psikolojik bazi sıkıntıları olabilir. Ama daha önce de yaptıysa eğer bunu sık aralıklarla karakteri böyledir, düşüncesizdir. İlk durumda alıp doktora götürürüm ikinci durumda zırnık vermem.
Yanlış yapıyorsunuz. İcralık olup başı derde girmeli ve görmeli o zaman hayat kaçıyor mu kovalanıyor mu…Hep böyleydi,sıkıntısı şu;hayatı kaçırıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?