Bence bir evladında sırf anne babası olduğu için anne babaya bakma zorunluluğu yok, kimse yaşlılık hastalık garantisi olsun diye çocuk doğurmamalı kimse. Sonuçta o çocuk biz istediğimiz için oluyor, anne baba dünyaya gelmesine neden olduğu evladına bakmak, okutmak zorunda, o çocuğa sormadılar dünyaya getirirken. Ben seni büyüttüm okuttum ben sana kötü davransamda, diğer evladımı kayırsamda bana bakmalısın kafası asıl vicdansızlık. Ayrıca evlat ayırıp yetişkin olduktan sonra bile tüm maddi manevi gücünü oğluna ve gelinine akıtan kadına sırf kızı var diye kızı bakmalı demek asıl vicdansızlık, anne baba hakkı var ancak evladında hakkı var. İnsanlar yaşlılığını düşünerek yatırım yapmalı, eğer anneniz varını yoğunu oğluşuna vereceğine üç beş kuruş kenara koysa şimdi onunla pek ala bir yardımcı tutardı. Siz yalnızca evlat değilsiniz, aynı zamanda bir anne ve eşsiniz, sizi düşünmeyen kimseyi düşünmek zorunda değilsiniz, eşinize ve evladınıza da sorumluluklarınız var. Mademki annenizin bir eşi iki evladı var en fazla on gün siz bakın sonra bırakın babanız ve kardeşiniz halletsin. Sizin sorumluluğunuz 10 günle sınırlı çünkü. Üstünüze düşen dışında sorumluluk almamak sizi vicdansız yapmaz. Aksine bütün yükü size yükleyip gelinin gönlünü eğleyen aileniz, başında siz beklersen sizi düşünmeden, oğlunu düşünen anneniz vicdansız.
Gelin bakmak zorunda değil diyen arkadaşlara söylüyorum. Kayınvalidelerin etinden sütünden yararlanıyorsanız, hastalandığında da bakmak zorundasınız, benimde kayınvalidem var, allah razı olsun evladıma baktı, hasta oldum bana baktı, evimi temizledi, bunları yaparken sıkıntı olmuyorda iş o zora düşünce benim kan bağım yok demek ne kadar vicdanlı vicdanlı davranış, kayınvalideyle evlilik sorumluluklarınızı paylaşıyorsanız o zora düşüncede yardım etmek zorundasınız. Her işinizi kendiniz görürsünüz , kayınvalidenizden maddi manevi yardım almazsanız o zaman dersiniz eşinize senin annen sen bak diye. Bence perşembe günü ayrılın ve en az 20 gün bakmayacağınızı açık bir şekilde belirtin.