Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğru çok kızdım söyledim.Annem ortalığa mı dökülelim onun huyu öyle dedi.Çocukları çok zor oldu ondan torun için katlanıyom der hep.
İşte huyu öyle birinden kalmasını da beklemeyin yani. Söyleyip boşuna huzurunuzu kaçırmayın

Türkiye'de maalesef sistem bu normalde hastbalici hemşire yapar bu işleri ama Türkiye'de refakatciye yaptiriyorlar
Hemotolojimde kemoterapi alıyoruz.Etkileri ağır oluyor.Solunum sıkıntısı,baş dönmesi gibi...Bunları kısa sürede müdahele edebilmek için refakatçi istiyorlar.
Anladım. Burda böyle birseye ihtiyaç olmadığı için bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için. Konu sahibi sizede Allah kolaylık versin. Annenize açık şifalar diliyorum.

Bence bir evladında sırf anne babası olduğu için anne babaya bakma zorunluluğu yok, kimse yaşlılık hastalık garantisi olsun diye çocuk doğurmamalı kimse. Sonuçta o çocuk biz istediğimiz için oluyor, anne baba dünyaya gelmesine neden olduğu evladına bakmak, okutmak zorunda, o çocuğa sormadılar dünyaya getirirken. Ben seni büyüttüm okuttum ben sana kötü davransamda, diğer evladımı kayırsamda bana bakmalısın kafası asıl vicdansızlık. Ayrıca evlat ayırıp yetişkin olduktan sonra bile tüm maddi manevi gücünü oğluna ve gelinine akıtan kadına sırf kızı var diye kızı bakmalı demek asıl vicdansızlık, anne baba hakkı var ancak evladında hakkı var. İnsanlar yaşlılığını düşünerek yatırım yapmalı, eğer anneniz varını yoğunu oğluşuna vereceğine üç beş kuruş kenara koysa şimdi onunla pek ala bir yardımcı tutardı. Siz yalnızca evlat değilsiniz, aynı zamanda bir anne ve eşsiniz, sizi düşünmeyen kimseyi düşünmek zorunda değilsiniz, eşinize ve evladınıza da sorumluluklarınız var. Mademki annenizin bir eşi iki evladı var en fazla on gün siz bakın sonra bırakın babanız ve kardeşiniz halletsin. Sizin sorumluluğunuz 10 günle sınırlı çünkü. Üstünüze düşen dışında sorumluluk almamak sizi vicdansız yapmaz. Aksine bütün yükü size yükleyip gelinin gönlünü eğleyen aileniz, başında siz beklersen sizi düşünmeden, oğlunu düşünen anneniz vicdansız.
Gelin bakmak zorunda değil diyen arkadaşlara söylüyorum. Kayınvalidelerin etinden sütünden yararlanıyorsanız, hastalandığında da bakmak zorundasınız, benimde kayınvalidem var, allah razı olsun evladıma baktı, hasta oldum bana baktı, evimi temizledi, bunları yaparken sıkıntı olmuyorda iş o zora düşünce benim kan bağım yok demek ne kadar vicdanlı vicdanlı davranış, kayınvalideyle evlilik sorumluluklarınızı paylaşıyorsanız o zora düşüncede yardım etmek zorundasınız. Her işinizi kendiniz görürsünüz , kayınvalidenizden maddi manevi yardım almazsanız o zaman dersiniz eşinize senin annen sen bak diye. Bence perşembe günü ayrılın ve en az 20 gün bakmayacağınızı açık bir şekilde belirtin.

O kadar iyilik görmüş gelin hanım siz demeden koşmalı ona katılıyorum ancak emin olun anneniz sizi tercih eder daha rahat eder zaten.

Yoruluyorum gücüm bu kadar diyorsanız sizi de anlarım.

Bir video izlemiştim.
Diyordu ki sağlıklı iken benim annem benim annem diye paylaşamadiklari anne için bakıma muhtaç olduğunda senin annen senin annen derler..

Çok üzücü ama çok hakli değil mi.. :(

Bence bir evladında sırf anne babası olduğu için anne babaya bakma zorunluluğu yok, kimse yaşlılık hastalık garantisi olsun diye çocuk doğurmamalı kimse. Sonuçta o çocuk biz istediğimiz için oluyor, anne baba dünyaya gelmesine neden olduğu evladına bakmak, okutmak zorunda, o çocuğa sormadılar dünyaya getirirken. Ben seni büyüttüm okuttum ben sana kötü davransamda, diğer evladımı kayırsamda bana bakmalısın kafası asıl vicdansızlık. Ayrıca evlat ayırıp yetişkin olduktan sonra bile tüm maddi manevi gücünü oğluna ve gelinine akıtan kadına sırf kızı var diye kızı bakmalı demek asıl vicdansızlık, anne baba hakkı var ancak evladında hakkı var. İnsanlar yaşlılığını düşünerek yatırım yapmalı, eğer anneniz varını yoğunu oğluşuna vereceğine üç beş kuruş kenara koysa şimdi onunla pek ala bir yardımcı tutardı. Siz yalnızca evlat değilsiniz, aynı zamanda bir anne ve eşsiniz, sizi düşünmeyen kimseyi düşünmek zorunda değilsiniz, eşinize ve evladınıza da sorumluluklarınız var. Mademki annenizin bir eşi iki evladı var en fazla on gün siz bakın sonra bırakın babanız ve kardeşiniz halletsin. Sizin sorumluluğunuz 10 günle sınırlı çünkü. Üstünüze düşen dışında sorumluluk almamak sizi vicdansız yapmaz. Aksine bütün yükü size yükleyip gelinin gönlünü eğleyen aileniz, başında siz beklersen sizi düşünmeden, oğlunu düşünen anneniz vicdansız.
Gelin bakmak zorunda değil diyen arkadaşlara söylüyorum. Kayınvalidelerin etinden sütünden yararlanıyorsanız, hastalandığında da bakmak zorundasınız, benimde kayınvalidem var, allah razı olsun evladıma baktı, hasta oldum bana baktı, evimi temizledi, bunları yaparken sıkıntı olmuyorda iş o zora düşünce benim kan bağım yok demek ne kadar vicdanlı vicdanlı davranış, kayınvalideyle evlilik sorumluluklarınızı paylaşıyorsanız o zora düşüncede yardım etmek zorundasınız. Her işinizi kendiniz görürsünüz , kayınvalidenizden maddi manevi yardım almazsanız o zaman dersiniz eşinize senin annen sen bak diye. Bence perşembe günü ayrılın ve en az 20 gün bakmayacağınızı açık bir şekilde belirtin.

Bence çok haklısınız.

Bana kotu bir izlenim verdiniz uzgunum kardeşiniz elbette ki esine sesini yükseltemez ne münasebet, siz neden anneniz ve gelininizi bi yarış icine soktunuz ki ?burda igrenc olan kardeşinizin annenize bağırması iken sizin zorunuza giden karisina bagirmamasi olmus
Gecmis mesajlarında da biseye dikkat ettim . Kızdiginiz sey gezmeleri degil "gelinin tayfasını " gezmeleri .. cok tutarsız anlatıyorsunuz, bi hic muhatap olmadığınızı belirtiyor bi sanki 7/24 evlerindeymis gibi ayrıntı veriyorsunuz ki zaten anneniz israrla aynı evi paylaşıp oglusuyla yasamak istiyorsa ayrıntılar sizi zerre ilgilendirmez
Ben anlattığınız hikayeden kocasi için kayinvalide kayinbaba ile ayni yerde yaşamayı kabul etmis ,özel sektörde cani çıkan bi kadin ve ona saygılı davranan bi es , eşini ezmedigini gorunce fesadindan ölen ama asla dikkate alinmayan bi görümce gordum
Kardesinizi el birliği ile pasa sendromuna sokmuşsunuz, elin kızı da hizaya getirmiş. Siz de işin kaymağı yok efendim ustume yıkıldı gibi tabirlerle ananıza bakacaksaniz hic bakmayin bi ufak rest cekin bakıcı bulurlar iki lafınızdan biri para olduğuna göre annenizde para vardır
İki lafımdan biri para değil uydurmayınn.Her yaz annemin evibdeyim herşeyi görüyorum.Kardeşime gelince ben davranışlarından dolayı sürekli kızar söylenirim.Hele ordayken anneme sesini yükseltti mi aynısını benden görür.Annemin evini temizlemeye gocunan sevgili gelinimiz fırsat buldum mu anasının evini temizlemeye koşar.Kendi evi pislikten ölcek bu arada.Saygı mı bilip bilmeden konuşmayın.Beni gezmeleri zırnık kadar ilgilendirmiyor.Beni orada ilgilebdiren tek şey anneme ve babama davranışları.Elin kızına kebdi evine çık ,yapmak istemezsen zorla değil dedik.Hanım dayamış bi yerlerini ayrılır mı!!!Kardeşimi istefiği hizaya soksun umrumda değil.Ama o rl kızı bi yerlerini kakdıran annr ve babama saygı duyacak

Gelıne bısey dıyemem sonucta el kızı yapmak zorunda degıl ınsanlıgı varsa yapar demekkı yokmus. Ama kardesıme ben olsam burnundan getırım buyuk bı kavga cıkarırım anneme babamada tabı hala onları savundugu ıcın. Babanızda yapmadın bısey dısarda yemek yesın gelsın evde otursun ıster yapsınlar yemegı temızlıgı ıster yapmasınlar. Evlatlar olarak sızın gorevınız bakmak. Kardesın bunun hesabını verırı er gec kendı evladıda ona bakmaz. Sız gorevınızı yapın dıgerınıde allaha havle edın. Allah sıfa versın annenızede

Beni anlayan birini buldum sonunda.Ben parada pulda değilim.Bana versin ay hep benim olsunn demedim.Onca yıl anneme yaslananlar,şimdi yaslanma sırası anneme gelince bahane üstüne bahane üretince kızıyorum sadece.O benim canım ne yapmış olırsa olsun arkasındayım.Gelin hanıma kızoyorum diye söyleniyorlar bana, kocasını seven annesini de sevecek.Kardeşimde karısı ilgilenmek istemiyorsa paşa paşa gelecek.

Çok geçmiş olsun Allah herkese hayırlı evlatlar versin benim annem de yıllarca oğlum gelinim dedi çalıştı besledi yaşlanınca hasta olunca bakmıyorlar cnm siz evlatlık görevinizi yapın bırakın onlar utansın Allah acil şifalar versin

Kardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...
Canım seni görünce rahmetlik annem aklıma geldi..bnmde abimlere aynısını yaptı kendini perişan etti herseylerini aldı,yemeklerini yaptı bana gelince tık yok sorun burada alıp almaması değil değer görmek istiyor insan vefat etti annem onların derdi yüzünden arkasından demediklerini bırakmadılar şimdi bı tanesi hiç gelmiyor diğeri arada bir yemek yapıp gönderiyor babama ki annem onlara 8yil boyunca yemek yaptı cocuklar ona baktı herşeyiyle şimdi anlamıştır ama iş işten geçti ne yazık ki annenle konuş canım içini dök sonra içinde kalıyor herşey

Cok gecmis olsun.Acil sifalar versin Allah.Siz bu durumu abi ve babanizla cozume kavuşturun.Yardimci tutun ya da refakatçi günlerini böluserek kalin.Baskasinin evinin duzeniyle ilgilenmeyin.Anneniz cikacagi zaman hastaneden onun evini temizletir hijyenini saglarsiniz.Gerekirse evde yardimci tutarsiniz.
Diger konular anneniz ve onlarin iliskisi bence karismayin.
Bir gorumce ve gelin olarak yaziyorum.

Benim kv ile aram hiç iyi değil, bir sürü zararı var faydası yok. Eltim ve kaynıma çok iyi ve vericidir. Şu durumda kv me birşey olsa bakmak istemem. Eşim ilgilenebilir. Konu sahibinin bahsettiği gibi kv'em olsa hiç gocunmam duruma göre bazen ben bazen eşim bakarız. Vefa diye birşey var, kan bağı olmasına gerek yok.

Benim kv ile aram hiç iyi değil, bir sürü zararı var faydası yok. Eltim ve kaynıma çok iyi ve vericidir. Şu durumda kv me birşey olsa bakmak istemem. Eşim ilgilenebilir. Konu sahibinin bahsettiği gibi kv'em olsa hiç gocunmam duruma göre bazen ben bazen eşim bakarız. Vefa diye birşey var, kan bağı olmasına gerek yok.
Aynen öyle.Kötü olsa inanın sesim çıkmaz .Annemde çok etti der beklentim olmazdı.Ama kadın 60 küsır yaşında yemeğini bigün eksik etmedi.Bağını bahçesini yaptı .ürünü sattı etti parasını onların evine harcadı.Buna nankörlük, vefasızlık denir.Çocuklarını annemler büyüttü,hiç sıkıntı çekmediler.Kardeşim ben durarım dedi dün.Keşke gelinimizde dese.Kadın bakımı erkeğinkine benzemiyor.Rabbim anneme şifa ihsan ederse yesin ,içsin ,gezsin bundan.sonra

Annen yemek yaparken kardeşin niye oturuyorsa ondan oruruyordur.. ev hanimi degil kardesin gibi o da çalışıyo sonuçta.. ayrica gelinin çocuklarına baktiusa iyilik yaptiysa seni ve kardeşini de dogurdugundan beri bakmış kadin bu hesapla sizin bakmanız daha doğru.. sen ve kardeşinde daha cok emeği varya annenin.. bir kere de deyin ki annem yemek yaparken kardesim oturuyo yardim etmiyo.. dersin ki yapamaz beceriksiz ogretseydiniz yapardı.. dersin ki çalışıyo eee gelin de çalışıyo ondan niye beklersiniz
Annemm mutfakta yemek yapar gelinimiz elinde kumanda tv izler.Kardeşim annemi azarlar,karısına sesini yükseltemez.Kardeşime de söylüyoruz napayım karım çok yoruluyor.Özel sektörde çalışmak yok deyip kestirip atıyor.
a

Annen yemek yaparken kardeşin niye oturuyorsa ondan oruruyordur.. ev hanimi degil kardesin gibi o da çalışıyo sonuçta.. ayrica gelinin çocuklarına baktiusa iyilik yaptiysa seni ve kardeşini de dogurdugundan beri bakmış kadin bu hesapla sizin bakmanız daha doğru.. sen ve kardeşinde daha cok emeği varya annenin.. bir kere de deyin ki annem yemek yaparken kardesim oturuyo yardim etmiyo.. dersin ki yapamaz beceriksiz ogretseydiniz yapardı.. dersin ki çalışıyo eee gelin de çalışıyo ondan niye beklersiniz
Sizin gibi gelini olmaz hiç kimsenin.Kardeşim yemekte yapar sofrada kurar.Karşıdaki mal mal oturuyorsa o onun sorunu.Bundan sonra annem.hiçbişey yapmıyacak.Üstelikmgelin hanıma kimse çalış demiyor.Evde bunalıyormuşta hafriyat satan bi işletme de çalışmayı tercih ediyor.

Sizin gibi gelini olmaz hiç kimsenin.Kardeşim yemekte yapar sofrada kurar.Karşıdaki mal mal oturuyorsa o onun sorunu.Bundan sonra annem.hiçbişey yapmıyacak.Üstelikmgelin hanıma kimse çalış demiyor.Evde bunalıyormuşta hafriyat satan bi işletme de çalışmayı tercih ediyor.
Sensin diyorsun kardeşim bakamaz yapamaz diye yemek bile yapabiliyorsa annesine de bakabilir.. 9 gündür ordasın vay bana yapmadılar bi çatal bile almadılar diye soyleniyorsun ama seni de 9 ay karnında taşımış yedirmiş içirmiş büyütmüş hastalığında bakmış o zaman senin kafa yapına gore sen daha zorundasın annene bakmaya mirin kırın etmeden kendi borcunu öde de anana ondan sonra geline laf yap.. senin üzerinde daha cok emeği var annenin ve kardeşinin.. isine gelmeyince de kimsenin senin gibi gelini olmasınmis.. kızının çocuğuna bakan anneler de var ama hastalandığında bir tane erkeğin bu kadın benim çocuğuma baktı simdi hasta ben bakayım dediğini görmedim duymadım.. kardeşin kaynanası hastalandığında baktıysa tabi ki gelinde baksin.. önceki mesajlarda bakamaz yapamaz denen kardeş birden yemek yapmayı biliyor oldu hayret demek ki anasına da bakabilir..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X