- 23 Aralık 2013
- 262
- 212
- 303
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kardeşim yemek yapamaz demedim.Önce okuduğunuzu anlayın.Ben bakmam demedim ancak bu sadece nir kişiye yüklenmemeli.Benim anneme olan borcumu ben ödeeim bu sizi ilgilendirmez.Sizin gibi saygısoz ve bencil bir gelin istemem.Rabbim böyle bir kızla karşılaştırmasın.Kardeşim kaunamasını doktor doktorögezdirdi enfeksiyon kaptığı için.Her hafta alışverişlerini yaptı.Kötü mü yaptı asla!!!İyi ki yaptı.Gelin hanım çayır çatır yiyip mabadını deviriken iyiydi de şimdi mi zoruna gidiyor.Hem kardeşim hem gelin hanım bal gibi ilgilenmek zorunda.Sensin diyorsun kardeşim bakamaz yapamaz diye yemek bile yapabiliyorsa annesine de bakabilir.. 9 gündür ordasın vay bana yapmadılar bi çatal bile almadılar diye soyleniyorsun ama seni de 9 ay karnında taşımış yedirmiş içirmiş büyütmüş hastalığında bakmış o zaman senin kafa yapına gore sen daha zorundasın annene bakmaya mirin kırın etmeden kendi borcunu öde de anana ondan sonra geline laf yap.. senin üzerinde daha cok emeği var annenin ve kardeşinin.. isine gelmeyince de kimsenin senin gibi gelini olmasınmis.. kızının çocuğuna bakan anneler de var ama hastalandığında bir tane erkeğin bu kadın benim çocuğuma baktı simdi hasta ben bakayım dediğini görmedim duymadım.. kardeşin kaynanası hastalandığında baktıysa tabi ki gelinde baksin.. önceki mesajlarda bakamaz yapamaz denen kardeş birden yemek yapmayı biliyor oldu hayret demek ki anasına da bakabilir..
Biz onu sarmaladık.Bizi istemeyen o.Ben ilk zamanlar arar sorardım.Hediyeler alırdım.Ama baktım karşılık vermiyor.Aramıyor,konuşmuyor.Kestim.Yurt dışındaki ablam sırf anneme ilgi göstersin diye neler taşıdı neler.Ama kuzenleri ,yengesikendini ezdirme onlarla arana mesafe koy diye telefonda sürekli söylediler bize duyura duyura...Keşke tam tersi olsaydı.Kardeşimden öte olurdu.tavrınızdan kaynaklı olabilir.Kırıcı bir üslubunuz var.Gelini kızkardeş gibi görmezseniz oda o şekil davranır...
Sadece sizin ilgilenmenizi isteseleer aynı şeyi.söyler misiniz?Ben bölüşelim sorumluluğu dedim diye evladımdan bulmamı istemişsiniz.Gelin kaynanasının parasını çatır çatır yedi merak etmeyin.Siz yazınca düşündüm de ben evliyim ve sizin gibi uzak bi İldeyim. ve kardeşimde şuan babamın kredi krtı var cebinde. İstediği gibi harcar , arabasını da kullanıyor, benzinde onlardan. Faturalarda. OnlarSan. beraber yaşıyor beraber paylaşıyor aynı hayatı. Tıpkı sizin kardeşiniz gibi çatıları beraber. Benim bu zamana kadar zoruma gitmedi. Asla da gitmez. Benim çok şükür ihtiyacım yok düşmüyorum onların ekmeğinin, kaşık çatalının peşine sizin gibi. Hasta olsalar bana paranı vermedin asla bakmam gelsin gelinin baksın demem. Sizin gelin hanımda aslan gibi çalışıyormuş zaten. Kaynana parası yememiş kendi parasını kazanmış. Daha da memnuniyetsiniz . Bana dilediğinizi dikkat edin de evladınızdan yaşamayın.
Buda bi yaklaşım. Yazdıklarınızı aklımın bir köşesine yazdım.Artık anneme odaklandım.Öncelik onun iyileşmesi.Enerjimi kardeşimle ve karısına değil anneme haarcayacağım.Gerisini de Allah a havale ettim.Kadın tutarım gerekirsr dedi kardeşim çok hoşuma gitti.Demek ki o da düşünüyor annemi.O yüzden öfkem de diindi bgün.Az önce konuştuk sanırım orta yol bulduk.Bulunduğunuz durumun stresiyle abartıyorsunuz,geline karşı dolusunuz belli ama bunu kusmanin zamanı değil.
Onlar kaynana gelin öyle ya da böyle idare etmişler,gelin harika demiyorum ama Herkes halinden memnun .
Babanız hala evde kalıp onlara yemek yaptığına göre halinden şikâyetçi değil.
Gelin de çalışıyormuş,çalışma saatleri uzunmuş izin de ha deyince alınmaz ki .
Annenize acil şifalar dilerim ama şu an duruma odaklanmaniz anneniz için daha yararlı.
Bir de söyle dinleyin ,
Kızlar ben özel sektörde uzun saatler çalışan bir çocuk annesi kadınım
Kayinvalidemlerle birlikte yaşıyoruz
Onlar çocuğun bakımı,ev işleriyle ilgileniyor biz de eşimle çalışıyoruz.
Şu an kayinvalidem hastanede yatıyor tedavi görüyor başka bir şehirde yaşayan görümcem yanında refakatçi,eşimde hastane dışı işlerde koşturuyor ama görümcem ısrarla benim isten izin alıp kayinvalideme bakmamı istiyor ,bunun olamayacağını anlattı eşim elinden geleni de yapıyor hatta yanında ben kalayım eşin de disardaki isleri halletsin diye de teklif etti ama istemiyor .
Yıllarca annesinin parası ni yediğimiz ve benim bakmak zorunda olduğumu söylüyor.
Benim de çalıştığımı hesaba katmıyor eşimin de hastane işlerinde uğraştığını kabul etmiyor bayramda çalışmayıp annemlerle görüşmeli sorun ediyor .
Karışmayın geline anneniz bi şey değmezken siz hem annenizle hem kardeşinizle kötü olursunuz.
Para annenin parası ister kendi yer ister geline verir ister yemek yapar ister yapmaz .
Moral önemli anneniz için bi de buna sıkılmasın bir yandan canı ile uğraşırken bir yandan da eski hesapları açmayın.
Yoğrulduysaniz elimden gelen budur deyip bi yolunu bulun .
Haksızsınız demiyorum ama niyetiniz bağcıyı dövmek gibi geldi .
Şu an önemli olan annenizse ve elinizden geleni yaptıysanız ki yapmışsınız içiniz rahat olsun .
Yardımcı tutmayı teklif edin kardeşinize sorumluluk verin babanız annenizle kalsın,kardeşiniz yine işlerle uğraşsın siz dinlenin .
Çocuğa da gelin bir çözüm bulur eminim ha bir de neden buna gerek duyuldu bilmiyorum ama babanızın evde yemek yapmasının şuan kimseye faydası yok eminim karnını doyuracak kadar yemek yapar gelin
Ya da biraz da kendi tarafında gidip yer bunu da sorun etmezsiniz heralde .
Çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
bence sen okuduğunu anlamıyorsun ben yemek yapamaz demedim.. bir mesajında demissin ki kardeşim bakamaz bende dedim ki yemek yapabiliyorsa annesine de bakabilir dedim.. Tabi ki annene olan borcun senin üzerindeki emeğin beni ilgilendirmez o zaman gelinin borcu da seni ilgilendirmez yada bakıp bakmaması.. öz kızı olmana, seni bakıp büyütmesine üzerinde daha cok emeği olmasına rağmen 9 gün yanında durmaya mirin kırın ediyorsun ama gelinden bekliyorsun.. annem hasta diye üzüleceğine iyilessin diye dua bekleyeceğine gelip burda bana birşey yapmadı kardeşime yaptı ama ben bakıyorum diye konu açıyorsun kalbinin fesqtligina bak.. kendin bi mantıklı düşün bakalım öz kızı annesinin onca emegini hice sayip catal bile vermedi diye arkasjndan laf yaparken gelinin bakmamasi cok da kotu degil el der gecersin.. oz kizin bu dusunceleri daha kotu degil mi.. sen boyle dusunup 9 gun bakmaya zorlanirken el kizindan bekledigin cok degil mi.. benim gelinim bana bakmayabilir istemez darilmam ama onca emek verdigim bakip buyuturken uykuya hasret kaldihim aman cani acimasin aman bir yerine birsey olmasin diye diye buyuturken kendimi unuttugum oz kizim 9 gun bana bakmaya mirin kirin etse dha cok üzülürüm.. oz kizim boyleyken geline kizmaya hakkim olmaz yani.. ama bakiyorum deme off poff ile el yabanci da bakar.. senin su an burdaki konun arkadaslar annem hasta dua edin iyilessin olmalıydı annen annelik yaptiysa anlattigim gibi egerBen kardeşim yemek yapamaz demedim.Önce okuduğunuzu anlayın.Ben bakmam demedim ancak bu sadece nir kişiye yüklenmemeli.Benim anneme olan borcumu ben ödeeim bu sizi ilgilendirmez.Sizin gibi saygısoz ve bencil bir gelin istemem.Rabbim böyle bir kızla karşılaştırmasın.Kardeşim kaunamasını doktor doktorögezdirdi enfeksiyon kaptığı için.Her hafta alışverişlerini yaptı.Kötü mü yaptı asla!!!İyi ki yaptı.Gelin hanım çayır çatır yiyip mabadını deviriken iyiydi de şimdi mi zoruna gidiyor.Hem kardeşim hem gelin hanım bal gibi ilgilenmek zorunda.
Siz bilmediğiniz için rahatça konuşuyorsunuz.Karddeşim bakamayacağını kadın tutacağını beyan etti.Eşine güvenmiyor olacak.Gelinin borcu anneme ve ödemeli bu konuda jaklı olduğumu düşünüyorum.Ben yannında durmaya lafmetmiyorum.Sadece benim durmam isteniyor buna kızıyorum.Benim üzğlmediğimi nereden bilebilirsiniz ortaya karışık atmışsınız.Çatal mevzuna takmış millet o benzetmeydi anlayamamışsınız.Ben annemden evlenirken dahi bişey.görmedim.Çeyizimi bile almak istemedi.Şimdi herşeyim var şükür.Ama aklıma geldikçe hüzünleniyorum.Kalbimin fesatlığına dem vurmuşsunuz ben sadece benden bişeyler beklenmesine kızıyorum.Kalbim fesat olaydı bakarım anneme başımın tacı demezdim.Benim annem kötü bir kayınvalide olsaydı beklentim olmazdı zaten.Gerek kardeşim gerek hanımı onun emeklerinin karşılığını vermek zorunda.Ben bişey görmedim ailemden.Ama kapım herzamn açık.Bu arada hastanede kalma süremiz 30 gün.9 gün kaldım diye mırın kırın etmiyorum.Hala bırdayım inşallah.sanırım 11 oldu.Sayılara takılmışsınız da belirteyiö dedim.Sizin başınıza benim imtihanım gelmez umarım.Dua kısmına gelince tüm sülale ,ben ve arkadaşlarım,ablam ve tayfası Yasin-i Şerif ,şifa duaları ile uapıyoeuz zaten.Dualarını esirgemeyenlere teşekkürlerimi de sundum zaten.Konu başlığı bir derdim var olduğu için buraya açıldı.İnsanların fijirlerini aldım ve iyide yaptım çok yol gösteren oldu.Onlara tekrar teşekkür ediyorum.Sizin gibi köstek olanlara bişey demiyorum.bence sen okuduğunu anlamıyorsun ben yemek yapamaz demedim.. bir mesajında demissin ki kardeşim bakamaz bende dedim ki yemek yapabiliyorsa annesine de bakabilir dedim.. Tabi ki annene olan borcun senin üzerindeki emeğin beni ilgilendirmez o zaman gelinin borcu da seni ilgilendirmez yada bakıp bakmaması.. öz kızı olmana, seni bakıp büyütmesine üzerinde daha cok emeği olmasına rağmen 9 gün yanında durmaya mirin kırın ediyorsun ama gelinden bekliyorsun.. annem hasta diye üzüleceğine iyilessin diye dua bekleyeceğine gelip burda bana birşey yapmadı kardeşime yaptı ama ben bakıyorum diye konu açıyorsun kalbinin fesqtligina bak.. kendin bi mantıklı düşün bakalım öz kızı annesinin onca emegini hice sayip catal bile vermedi diye arkasjndan laf yaparken gelinin bakmamasi cok da kotu degil el der gecersin.. oz kizin bu dusunceleri daha kotu degil mi.. sen boyle dusunup 9 gun bakmaya zorlanirken el kizindan bekledigin cok degil mi.. benim gelinim bana bakmayabilir istemez darilmam ama onca emek verdigim bakip buyuturken uykuya hasret kaldihim aman cani acimasin aman bir yerine birsey olmasin diye diye buyuturken kendimi unuttugum oz kizim 9 gun bana bakmaya mirin kirin etse dha cok üzülürüm.. oz kizim boyleyken geline kizmaya hakkim olmaz yani.. ama bakiyorum deme off poff ile el yabanci da bakar.. senin su an burdaki konun arkadaslar annem hasta dua edin iyilessin olmalıydı annen annelik yaptiysa anlattigim gibi eger
Yahu anlatamıyoruz galiba kardeşim bakamam dedi diyorsun kalkıp kardeşine bakmak zorundasın demiyorsun geline bakmak zorunda diyorsun.. kadının öz oğlu bakamam kadın tutcam demesi garipsenmiyo ama gelinin bakmamasi garipseniyo allah allah.. burdaki saçmalığı bir benmi görüyorum anlamıyorum ki.. yahu benim öz evladım bana bakmak istemeyince yada gönülsüz bakınca garipsemeyecegim ama gelin bakamam deyince garipseyip uzulecem.. annen yaptiysa kardeşine de yaptı sadece geline değil ama kardeşinin bakamam demesine ses etmeyip gelin bakmak zorunda diyorsun kadın ikisine de yapmış ya iyiliği yardımı..ay isine gelmeyene laf anlatmak ne zor ya.. bakıyormuş da mirin kırın etmiyormuş.. yok niye sadece ben bakıyom yok bana birşey yapılmadı..Tabi canım 9 ay tasi yedir içir alt değiş besle büyüt ama benim çeyizim yapılmadı ailem bana birşey yapmadı.. bir mesajında deki anamın öz evladı gelip anama bakmıyo kadın tutacakmış bende sana hak vereyim.. ama senn derdin gelin de gelin takmışsın geline kafayı geline yaptiysa kardeşine de yaptı desene kardeşim birkaçgün sen gel kal ne demek kadın tutcam.. geline saydirdihin kadar kardeşine de saydırırsan derim ki tamam bunu derdi anasının iyi olması iyi bakılması.. ama sadece geline saydırınca fesat oluyon canım yaa..30 gün kalcakmis 0-3 yaş borcunu(borç değil olmasi gereken aslinda annelik görevi, ama gelin zorunda kafasindakilere borc, anlayan anladi beni) öde önce de ondan sonra burda gelin yapmak zorunda de..Siz bilmediğiniz için rahatça konuşuyorsunuz.Karddeşim bakamayacağını kadın tutacağını beyan etti.Eşine güvenmiyor olacak.Gelinin borcu anneme ve ödemeli bu konuda jaklı olduğumu düşünüyorum.Ben yannında durmaya lafmetmiyorum.Sadece benim durmam isteniyor buna kızıyorum.Benim üzğlmediğimi nereden bilebilirsiniz ortaya karışık atmışsınız.Çatal mevzuna takmış millet o benzetmeydi anlayamamışsınız.Ben annemden evlenirken dahi bişey.görmedim.Çeyizimi bile almak istemedi.Şimdi herşeyim var şükür.Ama aklıma geldikçe hüzünleniyorum.Kalbimin fesatlığına dem vurmuşsunuz ben sadece benden bişeyler beklenmesine kızıyorum.Kalbim fesat olaydı bakarım anneme başımın tacı demezdim.Benim annem kötü bir kayınvalide olsaydı beklentim olmazdı zaten.Gerek kardeşim gerek hanımı onun emeklerinin karşılığını vermek zorunda.Ben bişey görmedim ailemden.Ama kapım herzamn açık.Bu arada hastanede kalma süremiz 30 gün.9 gün kaldım diye mırın kırın etmiyorum.Hala bırdayım inşallah.sanırım 11 oldu.Sayılara takılmışsınız da belirteyiö dedim.Sizin başınıza benim imtihanım gelmez umarım.Dua kısmına gelince tüm sülale ,ben ve arkadaşlarım,ablam ve tayfası Yasin-i Şerif ,şifa duaları ile uapıyoeuz zaten.Dualarını esirgemeyenlere teşekkürlerimi de sundum zaten.Konu başlığı bir derdim var olduğu için buraya açıldı.İnsanların fijirlerini aldım ve iyide yaptım çok yol gösteren oldu.Onlara tekrar teşekkür ediyorum.Sizin gibi köstek olanlara bişey demiyorum.
Size beni anlamaktan maalesef çok uzaksınız.Kardeşim bakacak diyorum her seferinde.aGelinde bizimle birlikte ilgilensin baksın demem suç.Onda aynı sizin gibi düşünüyor işte.Size Allah sizin gibi düşünen gelin nasip etsin.Lütfen siz artık yorum yazmayın.Kimsenin hırslandığı yok sadece kızıyorum.Keşke birlik olsak hepimiz.Aile bu demek bence.Gelini,damadı,kızı,oğlu yok bu işin.Öz evlat bakmaya üşenip kadın tutcam deyince diğeri niye sadece ben bakıyom diye hırslanınca sorun yok gelin bakmayınca sorun var.. oz evlat kelimesinin altını çizmem gerkiyor mu acaba taşıdıgi anlami anlatabilmek icin ne anlama geliyo anlatabilmek icin daha ne yazmaliyom bilmiyorum.
Valla muhtesemBulunduğunuz durumun stresiyle abartıyorsunuz,geline karşı dolusunuz belli ama bunu kusmanin zamanı değil.
Onlar kaynana gelin öyle ya da böyle idare etmişler,gelin harika demiyorum ama Herkes halinden memnun .
Babanız hala evde kalıp onlara yemek yaptığına göre halinden şikâyetçi değil.
Gelin de çalışıyormuş,çalışma saatleri uzunmuş izin de ha deyince alınmaz ki .
Annenize acil şifalar dilerim ama şu an duruma odaklanmaniz anneniz için daha yararlı.
Bir de söyle dinleyin ,
Kızlar ben özel sektörde uzun saatler çalışan bir çocuk annesi kadınım
Kayinvalidemlerle birlikte yaşıyoruz
Onlar çocuğun bakımı,ev işleriyle ilgileniyor biz de eşimle çalışıyoruz.
Şu an kayinvalidem hastanede yatıyor tedavi görüyor başka bir şehirde yaşayan görümcem yanında refakatçi,eşimde hastane dışı işlerde koşturuyor ama görümcem ısrarla benim isten izin alıp kayinvalideme bakmamı istiyor ,bunun olamayacağını anlattı eşim elinden geleni de yapıyor hatta yanında ben kalayım eşin de disardaki isleri halletsin diye de teklif etti ama istemiyor .
Yıllarca annesinin parası ni yediğimiz ve benim bakmak zorunda olduğumu söylüyor.
Benim de çalıştığımı hesaba katmıyor eşimin de hastane işlerinde uğraştığını kabul etmiyor bayramda çalışmayıp annemlerle görüşmeli sorun ediyor .
Karışmayın geline anneniz bi şey değmezken siz hem annenizle hem kardeşinizle kötü olursunuz.
Para annenin parası ister kendi yer ister geline verir ister yemek yapar ister yapmaz .
Moral önemli anneniz için bi de buna sıkılmasın bir yandan canı ile uğraşırken bir yandan da eski hesapları açmayın.
Yoğrulduysaniz elimden gelen budur deyip bi yolunu bulun .
Haksızsınız demiyorum ama niyetiniz bağcıyı dövmek gibi geldi .
Şu an önemli olan annenizse ve elinizden geleni yaptıysanız ki yapmışsınız içiniz rahat olsun .
Yardımcı tutmayı teklif edin kardeşinize sorumluluk verin babanız annenizle kalsın,kardeşiniz yine işlerle uğraşsın siz dinlenin .
Çocuğa da gelin bir çözüm bulur eminim ha bir de neden buna gerek duyuldu bilmiyorum ama babanızın evde yemek yapmasının şuan kimseye faydası yok eminim karnını doyuracak kadar yemek yapar gelin
Ya da biraz da kendi tarafında gidip yer bunu da sorun etmezsiniz heralde .
Çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Kardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...
Ben sorumluluğı hep birlikte alalım diyorum.zaten.Benim kızdığımda bu.Sadece benden bekleniyor ona benim sitemim.Bakın siz elimden geleni yaparım diyorsunuz.Söylemek bile bazen yetebiliyor.Diğer yorumlarımı okumamışsınız.Ben anneme bakmaktan gocunmuyorum ne yapmış olırsa olsun o benim annem.Her şey para mı ? Hiç annelik yapmadı mı bu kadın size ?
Oğlu da , sizde , gelinde hepiniz elinizi taşın altına sokmak zorundasınız.
Sağlıkta nasıl annenizse simdi de anneniz. Evinize bir çatal almadı diye anneliği bitti mi ?
Bir de demişler ki , gelinin değil oğlunun çocuğuna baktı, yemeğini hazırladı.
Yapmayın söz konusu gelin olunca abartmayın yorumları. Benim çocuğuma bakıp , ilgilenen , yemek yapan kişi benim için kıymetlidir , ben de elimden geleni yaparım.
Bu zamanda bakıcı sıkıntısı ceken anlar ancak. Bir büyüğün bebeğe bakması demek hazine bulmak demektir.
Haklısınız.Daha yolun çok çok basindasiniz..siz annenizin yanında 11 gündür kalıyorsunuz belki bir 15 gün daha kalır okullar açıldı der dönersiniz evinize ..ama annenizin tedavi süreci çok uzun bir yol ve siz dönünce annenizin yanında abiniz ve eşi olacak ,gözünüz arkada kalmayacak ,anneniz eve çıktığında bakımı konusunda yardımcı bir kadın bile tutulsa onu gözleyen ,annenizi doktora goturup getiren birisinin olması çok büyük kafa rahatligi ...olaya bu açıdan bakip annenizle olan sayılı günlerinizi öfkeyle ,geline sitemle değil güzel anılarınızı yad ederek ..belki birbirinizin hatalarını afederek gecirseniz olmaz mı? Sayılı gün çabuk geçer yakında oglunuza kavuşursunuz ama oradan da ha diyince annenizin yanına ziyarete gelemeyeceginiz gelişmeler yaşanabilir (Pandemi)