Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Poh pohlamak da değil..
Gelin durması gerektiği yeri biliyor ve inanın siz biraz da siz gelin dediğinizde içinden şöyle diyor "" kendi kızı bakmıyorda ben mi bakıcam, zaten hep bizde biraz da o baksın""

Gerçekten çalışan biri ise çok zor, en fazla 2 gün durabilir...
Ben Gelinin yerinde olsam sırf üstümden çıksın diye 2 gün izin alır dururdum..Sonra da size daaha fazla izin alamıyorum derdim.

Böyle söylese iyi gelin olurdu.. 2 gün izin alabildi ne yapsın derdiniz siz bile
Yemezleer tatil ve gezmek A
Poh pohlamak da değil..
Gelin durması gerektiği yeri biliyor ve inanın siz biraz da siz gelin dediğinizde içinden şöyle diyor "" kendi kızı bakmıyorda ben mi bakıcam, zaten hep bizde biraz da o baksın""

Gerçekten çalışan biri ise çok zor, en fazla 2 gün durabilir...
Ben Gelinin yerinde olsam sırf üstümden çıksın diye 2 gün izin alır dururdum..Sonra da size daaha fazla izin alamıyorum derdim.

Böyle söylese iyi gelin olurdu.. 2 gün izin alabildi ne yapsın derdiniz siz bile
Tatile giderkenm15 gün alabiliyor o yüzden geçerli bi bahane değil bu.

Yemezleer tatil ve gezmek A

Tatile giderkenm15 gün alabiliyor o yüzden geçerli bi bahane değil bu.
Yılda 1 kez veya iki kez izne çıkılabiliyor ve tatil için çalıştığı yerde diğer personeller ile izni çakışmaması için o izni aylar önceden ayarlıyor... Asla aynı şey değil..

Zaten Gelin bakmak zorunda değil atın kafanızdan bu düşünceyi.

Bacım yorma kendini anlatmak için. Herkes gelin olduğu için kendiyle özdeşleştirip gelin bakmak zorunda değil diye tutturmuş.

Hak-hukuk, vefa diye bir şey var. Kadının o kadar emeği geçmiş. İzin alamıyorsa bile bir gece kalıp sabah işe gitse ölmez heralde. Bir gecelik dinlenmede oradaki insana nefes aldırır.

Emeği geçmese de insaniyet namına bir iki gün fedakarlık yapmak çok mu zor? Gelin olunca bundan muaf mı tutuluyor?

Kv yapmışsa oğluna torununa yapmış diyenler. Eğer gelin bunlardan hiç fayda sağlamamış olsa haklıydınız. Ama birebir fayda gören taraflardan biri de o.

Ben her zaman hakkaniyetten yanayım. Bana bir Asım fayda sağlayana, hakkını teslim etmek için üç adım giderim.

Bacım yorma kendini anlatmak için. Herkes gelin olduğu için kendiyle özdeşleştirip gelin bakmak zorunda değil diye tutturmuş.

Hak-hukuk, vefa diye bir şey var. Kadının o kadar emeği geçmiş. İzin alamıyorsa bile bir gece kalıp sabah işe gitse ölmez heralde. Bir gecelik dinlenmede oradaki insana nefes aldırır.

Emeği geçmese de insaniyet namına bir iki gün fedakarlık yapmak çok mu zor? Gelin olunca bundan muaf mı tutuluyor?

Kv yapmışsa oğluna torununa yapmış diyenler. Eğer gelin bunlardan hiç fayda sağlamamış olsa haklıydınız. Ama birebir fayda gören taraflardan biri de o.

Ben her zaman hakkaniyetten yanayım. Bana bir Asım fayda sağlayana, hakkını teslim etmek için üç adım giderim.
Vallahi harika yazmışsınız.Ben yazmışım gibi kopyalayıp yapıştırcam bundanmsonra:KK48:

Annem kime ne yapmış olursa olsun. Kimseye bırakmam baksın diye başta benim vicdanım, gönlüm izin vermez.
Sizde görümce elti çekişmesine gireceğinize anneme daha fazla nasıl faydalı olurum diye düşünün. Sizi bu yaşa getirdiği, doğurduğu için bile yapılır bunlar göz görmez. Şuan ne yaptığı önemli değil. Önemli olan sizin anneniz olması.

Hastaneden çıktık.Gayet iyi sonuçları.Anneme bana gidelim bende kal dedim kabul etmedi.Evime gideceğim diye turturdu.Tamam o zaman dedim ben evime döndüm annemi memlekete yolladım.Çıkalı iki gün oldu bu sefer buraya gel evde bak diyorlar.Yemeklerini babam yapıyormuş.İlla gel anana bak diyorlar.Hastanede ,evde hep benden bekliyorlar.İki gün ya iki gün.Gel diye tutturdular.Napıcamı bilemiyorum 24 ünde işbaşı yapana kadar gideceğim sanırım.Gelin hanımcığımız yemek yapmaya vakit bulamıyormuş.

Hastaneden çıktık.Gayet iyi sonuçları.Anneme bana gidelim bende kal dedim kabul etmedi.Evime gideceğim diye turturdu.Tamam o zaman dedim ben evime döndüm annemi memlekete yolladım.Çıkalı iki gün oldu bu sefer buraya gel evde bak diyorlar.Yemeklerini babam yapıyormuş.İlla gel anana bak diyorlar.Hastanede ,evde hep benden bekliyorlar.İki gün ya iki gün.Gel diye tutturdular.Napıcamı bilemiyorum 24 ünde işbaşı yapana kadar gideceğim sanırım.Gelin hanımcığımız yemek yapmaya vakit bulamıyormuş.
Eee sınırlendım ama bu ne ya evlerını bıle temızletmeye sız hastanedeyken çağırmışlardı. Baba yemek yapıyır temızlık annede çocuk bakım annede bütün gelir gider yıne onlarda adamlar paralarını bır kuruş harcamayıp kenara atıyorlar. Gelin bakmak zorunda dıyenlerde şunları o yaşlı koca ınsanlar yapmış ıkı gun bıle yapamıyorsa gelin faydalanmayacak. Sizde lütfen kardeşinize diyin siz aynı evde yaşayıp bır şey yaptığınız yok ben başka şehırden gelip her şeyıyle ılgılendım çalışan ınsanım bende benımde aılem var ıkı gun de bı zahmet sen annemıze bakıver de bu ne süs köpeği gıbı .

Eee sınırlendım ama bu ne ya evlerını bıle temızletmeye sız hastanedeyken çağırmışlardı. Baba yemek yapıyır temızlık annede çocuk bakım annede bütün gelir gider yıne onlarda adamlar paralarını bır kuruş harcamayıp kenara atıyorlar. Gelin bakmak zorunda dıyenlerde şunları o yaşlı koca ınsanlar yapmış ıkı gun bıle yapamıyorsa gelin faydalanmayacak. Sizde lütfen kardeşinize diyin siz aynı evde yaşayıp bır şey yaptığınız yok ben başka şehırden gelip her şeyıyle ılgılendım çalışan ınsanım bende benımde aılem var ıkı gun de bı zahmet sen annemıze bakıver de bu ne süs köpeği gıbı .

Moralim çok bozuk.Gel diyeısrar eden babam.yetişemiyor ,zorlanıyor sanırım.Bende gelinine söylesin d3dim.bunlar annemin yanında oluyor.Morale ihtiyacı olan kadın bunları duyuyor.

Moralim çok bozuk.Gel diyeısrar eden babam.yetişemiyor ,zorlanıyor sanırım.Bende gelinine söylesin d3dim.bunlar annemin yanında oluyor.Morale ihtiyacı olan kadın bunları duyuyor.
Annenız babanız ben olsam alırdım ıkısını yanıma bakardım ama sızınkıler gelmıyor onlarda haksız erkek dıye ona bır şey demıyorlar kullandırtıyorlar kemdılerını kardeşinizde sırf kadın olduğunuz ıcın tek evlat sız muamelesi yapıyor. Kullandırtmayın kendınızı lütfen. Zaten sız görevınızı yaptınız bı zahmet aynı evde yaşayan evladı ıkı gunde bakabılır. Sızde çalışıyorsunuz tek çalışan onlar değil. O değilde burda çalışan kadınlar o kadar yoruluyor yemek yapıp çocuk bakıyorlar bunlar ınsan değil mi? Sızınkıler yemek yapmaz cocuk bakmaz bır kuruş harcamaz eve eee çalışıyoruz bız ee sız sızın de aılenız çocuğunuz işiniz var bı zahmet abınız baksın o kadar faydalanılıyor

Babama oldukça kızgınım.3 kişi bi kadına bakamıyor.yatalak değil bişey değil.
Sizin aileniz yok mu? İyi de anneniz iyileşmezse hep babanız mı yapacak? Bi tane yardımcı tutsunlar yemek yapsın sadece gitmeyin

Bir yardımcı tutun lütfedende gelin gelin diye hitap ettiğiniz kadıncağızda bir rahat etsin ya.

Şu hayatta yardımcı kadın diye birşey var. Kardeşine yağdırana kadar az paralarına kıyıp temizlik için haftada iki gün birini alabilirler. Sonuçta hastane de de temizliği dışardan biri yapıyor. Mesafeye uyarlarsa sıkıntı olmaz. Annenizin yemeğini de babanız yapabilir. O kadar süre hastanede perişan olmuşsunuz kimsenin umrunda olmamış, gelin el kızı ise damatta el oğlu, kimse başkaları rahatını bozmuyor diye karısını ailesine hizmetçilik yapsın diye gönderemek, çocuğun evin yükünü tek başına sırtlanmak zorunda değil.

Başkalarına kızıp annenizi yalnız bırakmamanız çok daha doğru olacaktır. Kimse bilmese Allah bilir. Annenize Allah şifa versin. Evladınız varmış, Allah kimseyi hayırsız evlatla imtihan etmesin. Siz sabredin, yardımcı olun ki gelecekte de evladınızdan aynı vefayı görün. Allah size de kolaylık versin. Umarım kardeşiniz de eşi de merhamete gelir de annenizin ve babanızın yanında olurlar.

B
Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Bosverin ne desin anneniz oda evladi icindeki firtinalari dokemiyodur kin gutmeyin diye hasta kadini uzmeyin kendinizide doldurmayin ne edersin kendine edersin kendi kendine onlarinda evlatlari var herkesin yaptiklari bir gun karsisina gelir siz dayanabildiginiz kadar devam edin bence

Anneniz ne yapıyorsa oğlu için yapıyor, o yüzden gelin annenden sorumlu değil. İşten herkes çıkartılıyor evet, haklı da olabilir. Çağır erkek kardeşin izin alıp gelsin. Gelin niye gelsin. Annenizin parası madem var kendi evinde yaşasa daha az yorulacak belli ki. Gelin hanımda kendine bakıcı tutsun...

Normal şartlarda benim kayınvalidemin benim üstümde bir dünya hakkı varken elimden geliyorsa gider ben de onun zor günün de bakarım. Ama sorumluluğum olduğu için değil, iyilik bunu gerektirdiği için. Herkes kendi anne babasından sorumlu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X