kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

Insanlarin beynini din diye yikayip somurenler,cahiller cok var ne yazik ki...
Tek bi kitaptan nasilbu kadar farkli dini grup olur aklim hayalim almiyor...
Hakkinda hayirlisi olsun kardesinin ins canim..

kardesınde özgurluğunu kullanıyor işte şu an. bunca kişi hangi gurup oldugunu sormuş?

Arkadaşlar burada net bir isim verip de farklı tartışmalarla baş etmek zorunda kalmak istemem. O bölgede olduğunu ve yobaz, dar kafalı beyin yıkayan, kendine kul köle arayan, küçük kızlara 'prensens' hitabıyla yaklaşıp iletişim araçlarının girmediği ortamlarda sohbet vb şeyler yapan insanların olduğu bir garip tarikat. Ve çok aklı dışı işlerini gördüm ama kardeşim görmüyor. Kalp demeyin lütfen, kalbi de aklı da aynı bedende taşıyoruz, biri için diğerinden geçemeyiz.

Kizlara prenses diyorsa kedi canini senin mi demem gerek oyle bi grup icin ? O mu acaba ? Cok sacma . Allah Allah en basinda akli mantigi neredeydi ki. Pesini birakmayin kardesinizi kurtarin sapkinlarin elinden.

Kizlara prenses diyorsa kedi canini senin mi demem gerek oyle bi grup icin ? O mu acaba ? Cok sacma . Allah Allah en basinda akli mantigi neredeydi ki. Pesini birakmayin kardesinizi kurtarin sapkinlarin elinden.

Şu an o kadar çaresiz bir haldeyiz ki... Her sözümüz için düşüneceğim deyip, akıl hocası olan kişilerden cevap alıyor ve bize aktarıyor. Her lafımızı çürütmek için harıl harıl çalışıyor kardeşimi etkileyen insanlar. Ve inanın özgür dediysem de hayat felsefesi ve manevi yaşantısı olan insanlardık ailece. Biri kardeşimin böyle bir şey yapacağını söylese, kardeşimi tanıyanların %99'u yapmaz derdi, eminim. O kadar yıkıldık. Akrabalar şokta ve çok üzgün. Kızlar bu iş için öncelikle kardeşimi evlilikten vazgeçirmemiz lazım. Ne yapabilirim?

Kardesiniz kiz mi erkek mi?
Suan ona karsi her turlu baskilayici adiminiz onu daha cok karsi tarafa itecektir.
Evlenmek istedigi kisi onceden evlenip bosanmis ve yas farki oldugu icin mi istemiyorsunuz?
Olmadi ailecek tanisin evlenmek istedigi kisiyle beyaz bayrak gosterin kardesinize ve gozlemleyin evlenecegi kisiyi.
Belki bu yolla nasil biri oldugunu gorursunuz, belki tahminettiginizden cok daha iyi bir insan.
Belki de bu sure zarfinda kardesiniz onun yanlis bir davranisini gorup vazgececek.
Bence olabildigince agirdan alip, tanimaya calisin evlenmek istedigi kisiyi.
Diger turlu size inat carcabuk evlenir ve inadindan karsisindaki kisiyi bile tahlil edemez.

Belirtmemişim, kız kardeşim. Sadece yaş ya da dul olmuş olsa ailem sorun etmiyor. Bunların üzerinde bir de yaptığı gizli kapaklı illegal bir işi var. Zaten yurt dışına iltica etmiş. Babam ve annem asla tanışmayı düşünmüyor çünkü bir tane olumlu özelliği var( kardeşime göre olumlu), aynı garip tarikatten olmaları. Kardeşim çok inatçıdır ki şu an gözüne perdeler inmiş halde

O grupla iletişimini kesseniz nasıl olur gerekirse şehir değiştirin yani durum bu kadar vahimse.Evleneceği kişinin de ona ulaşamayacağı bir şehre taşınsanız.Çünkü evlenirse ondan tamamen uzaklaşabilirsiniz.İnternet telefon ne kadar iletişim aracı varsa evden uzaklaştırın gerekirse.Ya da onu zorla da olsa bi psikoloğa falan götürseniz ne bileyim.Yanlış bi fikirde vermek istemiyorum aslında en iyisi profesyonel bi destek almanız.

O desteğe ihtiyaç duymuyor, ben onun yerine bir psikologtan destek almayı denedim. Pek bir gelişme olmadı çünkü etik olarak uygun bulmadığından tavsiye vermedi. Bana kendimi strese sokmamam gerektiğini düşündürdü sadece.

ben erkek olduğunu düşünmüştüm nedense
bazen ne yaparsak boş kardeşin kendi görüp yaşayacak ve hatasını anlayacak am hep birlikte yıpranacaksınız
ilişkinizi kopma noktasına getirmeyin hiç değilse yanında yöresinde olursunuz

günaydın.
dini değerleri saptırarak insanları etkileyen hatta ölmeye ikna eden sapkın bir tarikatsa işiniz zor ama imkansız değil.
öncelikle sizin onu ikna edebilmeniz için bilmeniz lazım.
örnek vermek gerekirse, eğer insan öldürmeyi din için mübah veya elzem gören bir tarikatsa ayetlerle ve hadislerle bu durumu izah edebilirsiniz. yani insan öldürmenin günah olduğunu, suçlu olsa dahi insan öldürme yetkisinin yalnızca devlete ait olduğu, savaş ortamı olsa dahi silahsıza, kadına, çocuğa, yaşlıya ve doğadaki canlılara zarar vermenin günah olduğunu ayet ve hadislerle destekleyerek izah edin.
anne-baba hakkından da girebilirsiniz. anne ve babanın rızasını almanın önemini, aksi halde sürün sürün diye beddua eden Peygamber (SAV) in hadislerini, anne babanıza öf dahi demeyin diyen ayeti vb örnek verin.
evlilikle alakalı olarak bekar insanların bekar insanlarla evlendirilmesinin tavsiye edildiğini, evlilik için aile rızasının önemi, anne baba rızasının cennete gitmek için önemli olduğuna dair bilgiler paylaşın.
o muhakkak bir bilene danışacaktın, siz de o anda çürütmelisiniz. aklına bir kez şüpheyi düşürürseniz devamı gelecektir.
sadece o şüpheyi aklına düşürmeye çalışın.

Kardesiniz o adamla evlenecek gibi duruyor. Sizin yapmaniz gereken cok mudahil olmayip yalnızda bırakmamak.
Ama akrabamizda ise yarar bir kismi söyleyeceğim. Anneniz babaniz hepiniz tamam diyeceksiniz. Ama grupta sinirlanacak şeylerini söyleyeceksiniz.
Ve ona kurbanlik koyun mualemesi yapacaksınız. Canımsiniz kiyamam sana falann falan diyceksiniz sürekli. Alttan altaa bir vicdan durumu. Allah yardımcınız olsun.

Ya asiri merak ettim konu sahibi Allah askina bari ozelden yaz bana grubu

Şu an hiçbir şey yapamazsınız... Öyle beyin yıkıyor onlar, öyle şeyler görüyoruz ki.. Ayırmaya çalıştıkça siz, dinsizlikle, merhametsizlikle suçlanırsınız.. Kendi gidecek, yaşayacak, Allah korusun fazla hırpalanmadan geri dönecek..

Çok zor bir durum. O grupla bağını koparmanızın imkanı yok mu? Bu arada çok merak ettim grubun adını. Kardeşini nasıl kandırdıklarını. Belki başka insanlar aynı hataya düşmesin diye biraz daha bilgi verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…