kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

kardeşiniz için endişelenmekte haklısınız, peki neyi savunuyorlar? kardeşinize kötü ne yaptırıyorlar? Kedi-köpek mi kestiriyorlar, uyuşturucu mu sattırıyorlar? Ya da iyi olarak ne yapıyorlar?
bence kardeşinize karşı çıkmak yerine, alın karşınıza onu dinleyin; onun yanındaymış gibi davranın anlıyormuş gibi belki de anlarsınız. belki de bu kadar endişelenecek bir şey de yoktur.
kardeşinize karşı çıktığınız sürece onu yalnızca kendinizden uzaklaştırırsınız.
kendisi 26 yaşında tasvip etmeseniz de ona, sizin onun karşısında olduğunuzu değil de yanında olduğunuzu hissettirin.
kardeşinizle olan bağınızın kopmasına izin vermeyin.

aynen katılıyorum.
onların dini dediği şeyler gerçekten dinle uyuşmuyorsa çürütme yoluna gitmeli ve ayet ve hadislerle kardeşinizi o gruptan uzaklaştırmaya çalışmalısınız.

26 yasında yetıskın bır ınsana sız engel olamazsınız, karsı cıkarsanız sıze karsı tavır alır kı aılesını sılmeyı bıle goze almıs bellıkı kardesınızın ıyı nıyetı suıstımal edılıp, beynı yıkanmıs, zor bır durum tabıkı de kımse evladının goz gore kotu nıyetlı gruplara karısmasını, yanlıs bır evlılık yapmasını ıstemez ama sız gerekenı yaptı ısenız su saatten sonra yapmanız gereken tek sey kendı halıne bırakmanız , kendı kararlarını uygulayacak yasta , yasasın ve gorsun demekten baska bırsey gelmıyor aklıma....

ister işid olsun, ister fetullah gülen cemaati veya nakşibendi tarikatı fark etmez.
kızkardeşiniz 26 yaşında ve kararını vermiş.
anneyi babayı silip geçiyorsa o yolda baya ilerlemiş.
16 yaşında olsa ayrı ama o yaşta bir kıza zorla bir şey yapamazsınız, ancak dorusunu yanlışını anlatırsınız.
kendi yolunu seçmiş iyisine kötüsüne kendisi katlanacak.

malesef o gruplara bi kere girenlerin çıkması zor oluyo..hatta savunuyolar falan baya..yanlış olduğunu anlatsanız bile o sen bilmiosun der size benmde çevremde arkadaşlarım var bu şekilde ailesinin yanına bile gitmeyen..kesinlikle o grubu kötülemeyin aslında haklısın ama falan diye konuşmayı deneyin..yine olmazsa artık sert bi tavır takınırsınız

herkezin hayatını belirlemeye hakkı vardır bence..evlenecek olduğuna göre yaşı çokta küçük değil..kendi kararlarını kendi verebilir bence.doğrusunu eğrisini kendi yaşayıp görecek.siz sadece üzüldüğünüzle kalacaksınız

Arkadaşım sana katılıyorum.kabul etmiş gibi görünmemiz şart. Onu tamamıyle sahipsiz bırakamazsınız.

Yaşı tercihlerinin bedelini çekeceği yaşta.siz hiç bişey yapamazsınız kafayı takmış.hatta daha fazla karışınca kardeşlik bağlarıniz zarar görür bu doğru olmaz.gerekeni yapmışsınız.karismayin.bazıları nasihatle ders alır.bazisida hatalarından ders alir

O gruptan ayrilmis ve o grubun aslinda bir yalandan ibaret oldugunu anlatabilecek aile disindan birini bulmaniz lazim. Bu kisiyle de tesaduf tanismasini saglayin ve siz hicbir sekilde dahil olmayin.
Mesela bu buldugunuz kisi (ki umarim boyle birini bulabilirsiniz), kardesinize mutlaka tum yanlislari anlatmali, detayiyla orneklerle vs.
Benim aklima gelen en iyi cozum bu.
Ama kesinlikle ve kesinlikle aileden dislamayin. Seni boyle kabul ettik deyin etmeseniz de... Yoksa hic kurtaramazsiniz kardesinizi..

Grup derken cemaat aşiret ne anlamadımki..zor bi durum

Sizi bu denli ürküten, panikleten ve üzen, size ters gelen nedir?
Uç noktada bir şeyler düşünüyor veya yapıyor olmalı ki size haklısınız diyebileyim. Benimde bazı tarikatlara gidip gelen, beyni yıkanmış arkadaşlarım var fakat kendilerine ya da çevrelerine zarar verecek herhangi bir şey yapmıyorlar. Sadece birçok duygularını bastırıp sonrasında kendileriyle çelişerek bastırılmış duyguları farklı şekilde sergileyebiliyorlar.
Bize canlı örnek verirseniz belki benzer şeyleri yaşamış olan kişiler yardımda bulunabilir.

mesela kötü ne yaptırıyolar o grup ta? Size ters gelen ne?

Kardeşiniz neyi savunuyor mesela?

(Kızlar gündüz çalıştığım için girmedim nete.)

İsim vermek istemiyorum ancak tarikte bağlı kardeşim ve şeyhi var. O ne isterse ona kul köle oluyor. Sanırım zikirleri var yalnız yaptıkları ve toplu yaptıkları. Bunun için ayda bir öğleden sonraki bir vakitte toplanıp gece yarılarına kadar bir mekan da kalıyorlar. Orada ne yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Şeyhin bu ortamda sigara içtiğini biliyorum(kapalı ortam). Kardeşim bu gruba girdikten sonra en yakın akrabalarımızla bile çok az görüşmeye başladı. Kuzenimiz evlendi düğününe gelmedi ki kuzenimle hiç bir sıkıntısı yoktur. Bayramlarda ve hafta sonu izinlerinde mesailere kalmaya başladı. Sonradan fark ettik ki arada izin alıp şeyhin ikamet ettiği şehre gidiyormuş. En son olarak da konumu bilen bilir, beni hastayken yolun ortasında bırakıp acele ile bu gece yarısına kadar süren sohbetlerden birine gitmişti. Aramızda hiç bir tatsızlık yokken beni bırakıp gittiği yeri sorduğumda pek çok şey ortaya çıktı zaten. Sonra da 'ben araştırdım, kardeş hakkı yok' dedi. O grup ne derse akıl ve vicdanına sormadan kabl ediyor. Bunların üzerine ise bir çok yalanını keşfettik. Yalanları yazmak bile istemiyorum.

nasıl ne diyolarda bukadar kandırmayı başarıyolar acaba o insanları oralar da ya anlamıyorum

grubun adını yassanız cokmu buyuk sorun olurkı ben cok merak ettım anneden babadan atadan kardeşten önemlı ne olabılırkı o grubta dını dıyosunuzya bunları hıcemı sayıyorlar ancak sunu soyleyebılırım allah yardımcınız olsun cok zor . benım bı uzak tanıdığımda zamanında bu gıbı tarıkata gırmış kafayı yemıstı adam hanımını babasıyla dhı gorusturmuyordum haramdır dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…