- 26 Eylül 2018
- 640
- 2.010
- 113
Çocupun yaptığı işi büyüklere kesmek neden ben anlamıyorum benmde çocuğum var biri özellikle karseşimin çocuğu telefonuma zarar verse üzülürüm ama kardeşimede kavga etmem al diye sizin bilendirıda vermeseydiniz eline keşke benim çocuğumda görümcemin çocuklarının tabletini almak ister görümcem hemen ortadan kaldırır kırar diye bende kızmam yani önlemi siz almalıydınız çocuğun hatasını büyüklere kesmemek lazm diye düşünüyorum haklı olduğunuz konu sadece kardeşinizin kocası varken onun telefon taksitini eşinizin ödemesi olmuşMerhaba Hanımlar,
Bir kaç gün önce kardeşimle çok ciddi kavgamız oldu. Ben İstanbul’da oturuyorum kardeşim başka şehirde. İstanbul’a gelmişler banada geldiler. Dönerken senide götürelim hafta içi tekrar bırakırız dediler ben pek başka yerde kalmayı sevmiyorum ama çok ısrar edince kıramadım gittim. Eşim işinden dolayı gelmedi tabi ben kızımla gittim. Kardesimin evde temizlik yapması gerekiyormuş beraber yapalım dedi yaptık. Vilada banyoda duruyordu kardesimde kapıyı açık unutmuş yemek yapacaktı yardım istedi beraber mutfaktaydık. Bu arada kardesimin oğlu benim telefonumu alıp viladanın içine atmış görünce tabi şok oldum ama tek laf etmedim. O sırada eşi geldi kardeşim durumu anlattı eşide başladı gülmeye oğlumun canı sağolsun 1 değil 3 telefon olsun alırım dedi. Bu yaklaşımına çok sinir oldum. Daha öncede kardeşim ben nişanlıyken benden telefon istemişti ben çalışıyordum taksitle almıştım zaten sözde kendisi ödeyecekti ama ikimizde evlendik telefon parasını eşim ödedi kardesimin eşi ödeyemem diyerek işin içinden çıkmıştı. Ve daha geçen ayda kardesimin oğlu bize geldiğinde blenderımı bozmuştu sürekli elektronik eşyalarla oynuyor kardeşimde istiyor diye eline veriyor. Ona rağmen sorun etmedim ondada bir kusura bakma bile dememişlerdi. Tabi telefon gitti suda çamaşır suyu sirke falanda vardı. Ertesi gün hiç konusunu açmadılar bende telefonu yerine koymanız gerek dedim kıyamet koptu alamayız bu telefon 4.000 TL nasıl alalım 1.000 TL bile olsa alamayız kaç milyarlık nasıl alalım olmaz diye işin içinden çıktılar. Kardesimin eşide gülerek bizim çocuk nerde olsa birseyleri Bozuyor falan diyor . İyice sinirlendim resti cektim alacaksınız diye. Son gün kardeşim oğluyla dışarı çıkmış kahvaltı yapmış biz yedik sizde birşeyler yiyin dedi gitti oturdu surat beş karış oğluna Abur cubur almış onları yiyordu kızım mama diye istiyor al yeğenim sende ye demedi nasıl zoruma gitti Kardeşim bana biz telefon alamayız naparsan yap dedi bağırdı üstüme yürüdü o ana kadar eşime söylemedim. Eşimi aradım gel beni al böyle böyle oldu dedim kızımın katlanır beşiğinide götürmüştüm yoksa kendim çıkıp gidecektim. Eşim o telefon alınacak geliyorum kocasıda eve gelsin dedi Kardeşim korkmuş babamı aramış babam geldi ve telefonu babamın faturasına ek aldılar ve birde telefoncuda haram olsun dediler eşim kardesimin kocasını dövecekti babam araya girdi. Kızımın ayakkabısının teki onların arabasında kalmıştı sabah istediğimde arkaya koydum yukarı çıkarmaya unuttum demişti telefoncudan çıkınca istedik arabada ayakkabı yok dediler vermediler. Sonra kardeşim beni her yerden silmiş engellemiş sonrada beni aradı niye engelledin diyince kocam öyle istiyor dedi yeni telefon kulaklığını ve eski telefonun garantisini istediler yok biz sana sıfır telefon aldık senin telefonun 1 yıllıktı o kulaklığı kocam istiyor dedi. Ve o kadar çirkinlesti ki yok kocan seni sevmiyormus geçen sene benim kocama anlatmış evlendiği için pişmanmış falan dedi bu ne alaka Çok sinirlendim. Annemde babamda almayabilirlerdi alındı uzatmayın verin diyor. O kadar kızgınım ki konuşmak bile istemiyorum şimdi hiç birşey olmamış gibi bana napıyorsun falan diye mesaj atıyor. Kusura bakmayın çok uzun oldu. Siz olsanız ne yapardınız?
Çocupun yaptığı işi büyüklere kesmek neden ben anlamıyorum benmde çocuğum var biri özellikle karseşimin çocuğu telefonuma zarar verse üzülürüm ama kardeşimede kavga etmem al diye sizin bilendirıda vermeseydiniz eline keşke benim çocuğumda görümcemin çocuklarının tabletini almak ister görümcem hemen ortadan kaldırır kırar diye bende kızmam yani önlemi siz almalıydınız çocuğun hatasını büyüklere kesmemek lazm diye düşünüyorum haklı olduğunuz konu sadece kardeşinizin kocası varken onun telefon taksitini eşinizin ödemesi olmuş
Bu kardeşi silmezseniz o sizin ayıbınız olur.Merhaba Hanımlar,
Bir kaç gün önce kardeşimle çok ciddi kavgamız oldu. Ben İstanbul’da oturuyorum kardeşim başka şehirde. İstanbul’a gelmişler banada geldiler. Dönerken senide götürelim hafta içi tekrar bırakırız dediler ben pek başka yerde kalmayı sevmiyorum ama çok ısrar edince kıramadım gittim. Eşim işinden dolayı gelmedi tabi ben kızımla gittim. Kardesimin evde temizlik yapması gerekiyormuş beraber yapalım dedi yaptık. Vilada banyoda duruyordu kardesimde kapıyı açık unutmuş yemek yapacaktı yardım istedi beraber mutfaktaydık. Bu arada kardesimin oğlu benim telefonumu alıp viladanın içine atmış görünce tabi şok oldum ama tek laf etmedim. O sırada eşi geldi kardeşim durumu anlattı eşide başladı gülmeye oğlumun canı sağolsun 1 değil 3 telefon olsun alırım dedi. Bu yaklaşımına çok sinir oldum. Daha öncede kardeşim ben nişanlıyken benden telefon istemişti ben çalışıyordum taksitle almıştım zaten sözde kendisi ödeyecekti ama ikimizde evlendik telefon parasını eşim ödedi kardesimin eşi ödeyemem diyerek işin içinden çıkmıştı. Ve daha geçen ayda kardesimin oğlu bize geldiğinde blenderımı bozmuştu sürekli elektronik eşyalarla oynuyor kardeşimde istiyor diye eline veriyor. Ona rağmen sorun etmedim ondada bir kusura bakma bile dememişlerdi. Tabi telefon gitti suda çamaşır suyu sirke falanda vardı. Ertesi gün hiç konusunu açmadılar bende telefonu yerine koymanız gerek dedim kıyamet koptu alamayız bu telefon 4.000 TL nasıl alalım 1.000 TL bile olsa alamayız kaç milyarlık nasıl alalım olmaz diye işin içinden çıktılar. Kardesimin eşide gülerek bizim çocuk nerde olsa birseyleri Bozuyor falan diyor . İyice sinirlendim resti cektim alacaksınız diye. Son gün kardeşim oğluyla dışarı çıkmış kahvaltı yapmış biz yedik sizde birşeyler yiyin dedi gitti oturdu surat beş karış oğluna Abur cubur almış onları yiyordu kızım mama diye istiyor al yeğenim sende ye demedi nasıl zoruma gitti Kardeşim bana biz telefon alamayız naparsan yap dedi bağırdı üstüme yürüdü o ana kadar eşime söylemedim. Eşimi aradım gel beni al böyle böyle oldu dedim kızımın katlanır beşiğinide götürmüştüm yoksa kendim çıkıp gidecektim. Eşim o telefon alınacak geliyorum kocasıda eve gelsin dedi Kardeşim korkmuş babamı aramış babam geldi ve telefonu babamın faturasına ek aldılar ve birde telefoncuda haram olsun dediler eşim kardesimin kocasını dövecekti babam araya girdi. Kızımın ayakkabısının teki onların arabasında kalmıştı sabah istediğimde arkaya koydum yukarı çıkarmaya unuttum demişti telefoncudan çıkınca istedik arabada ayakkabı yok dediler vermediler. Sonra kardeşim beni her yerden silmiş engellemiş sonrada beni aradı niye engelledin diyince kocam öyle istiyor dedi yeni telefon kulaklığını ve eski telefonun garantisini istediler yok biz sana sıfır telefon aldık senin telefonun 1 yıllıktı o kulaklığı kocam istiyor dedi. Ve o kadar çirkinlesti ki yok kocan seni sevmiyormus geçen sene benim kocama anlatmış evlendiği için pişmanmış falan dedi bu ne alaka Çok sinirlendim. Annemde babamda almayabilirlerdi alındı uzatmayın verin diyor. O kadar kızgınım ki konuşmak bile istemiyorum şimdi hiç birşey olmamış gibi bana napıyorsun falan diye mesaj atıyor. Kusura bakmayın çok uzun oldu. Siz olsanız ne yapardınız?
Bende onu diyorum zaten kardeşinize söyleceksiniz başta kırıyor alacak gücüm yok oynamasına izin veremem diyeceksiniz doğru olan bu zaten çocuğa değil annesine kızacaksınız en başta iş işten geçtikten sonra kızmanız pek bişey ifade etmezBlenderı eline ben vermedim mesela benim saklayıp kaldırmama rağmen kardeşim çok istiyor ağlıyor biraz oynasın diyerek sakladığım yerden çıkarıp eline verdi. Ve bozuldu. Ki gittiği her yerde aynı şekilde herkes şikayetçi normal oynamıyor zarar verip kırıp parçalıyor ve bununla övünüyorlar babannesi dedeside bununla övünüp hoşlarına gider ben böyle kabul etmek zorundamıyım sizce?
Aranizdaki iliskiye sok oldum. Ben kardesimden asla istemez kendim yegenime feda olsun derdim. Benim gorumcemin oglu annemin telefonunu kirdi. Gorumcemin esi biz yaptiralim dedi ama annemler kabul etmedi 600 tl ye ekrani kendileri degistirdi. Cocuk bu olur denip gecildi.
Bende onu diyorum zaten kardeşinize söyleceksiniz başta kırıyor alacak gücüm yok oynamasına izin veremem diyeceksiniz doğru olan bu zaten çocuğa değil annesine kızacaksınız en başta iş işten geçtikten sonra kızmanız pek bişey ifade etmez
Allahım ya şaka olsun ikinizde eşlerinizde aynı onlr teklif etmeden sizin alıncak diye ısrarırınız da ınların almayız demesi eşlerinizin çirkinleşmesi falan hiç normal degil kardeşlik böyle olurmu eşlerinizi de birbirine düşürmüşünüz aranızda çözebilirdiniz şimdi ne olcak siz affetseniz eşleriniz affedermi iki kardeşte hiç kardeşliğin gerçek anlamını bilmiyorsumuşsunuz
Haklisiniz 4000 Tl az bi para değil ama ikinizinde üslubunda olayları çözme tarzında sıkıntılar var kusura bakmayin.kardesinizin umursamamasi hata misafir olduğunuz evde sizi bırakıp kahvaltıya gitmesi,surat asması hata ama sizinde eşinizi aramanız şikayet etmeniz olaylara eşlerinizi dahil etmeniz hiç hoş olmamış ne gerek vardı iki damadı karşı karşıya getirmeye bi telefon yüzünden ömür boyu birbirlerine takik olacaklar ben olsam olayı eşime söylemezdim ailemle konuşur gitmeden telefonu alır beraberce ödemeyi teklif ederdim koskoca insanlar bi telefon yüzünden ortalığı duman etmissiniz
Anlıyorum ama siz bu olayı unutup barışsanız dahi eşleriniz unutmayacak o yönden kötü olmuş .kardeşinizde baya gamsız ve arsizmis. Ne bileyim iki kardeş oturup konuşup bi orta yol bulsaydınız keşke sen, kardeşin, baban biraraya gelip alsaydınız damatlar duymadanİnan’ın 2 gün boyunca eşime tek laf etmedim çözmeye çalıştım ama yanaşmadılar en son gün üstüme yürüdü almıyorum banane naparsan yap dedi kovmaktan beter etti babamlada konuştuk o da telefon alamayacağını sıkışık olduğunu söyledi kardesimde bende almıyorum banane dedi böyle bir durumda ne yapabilirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?