Kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.522
548
27
Herkese iyi günler.
Aslında auzun zamandır bu konuyu açmak aklımda vardı ama bugüne kısmet oldu. Konu kardeşim. 14 yaşına yeni giren bir kız kardeşim var. Kardeşim yapı olarak benim tam tersim. Ben ne kadar hakkımı savunabilen, hazır cevap biriysem o da bir o kadar saf, insanlar içerisinde konuşmaktan çekinen birisi. 1000 düşünür, 1 konuşur. Ve ne yazık ki aklı çelinebilecek bir yapıya sahip. Bu yıl iyi bir lise kazandı. Aynı mahallede onun lisesinin çevresindeki liseye giden bir kız var. Kız 12.sınıfa gidiyor. Sanırım 18 yaşına girecek. Ailesini tanıyoruz. Bizim evde olmadığımız birgün kız eve gelmiş, bana birşeyler soracakmış. Kardeşimde geri çevirmek istemeyip eve almış. İşte okuldan konuşmuşlar, hayattan falan. Kardeşime deli saçması öğütler vermiş. Mesela herkesten gizli şort giymeyi, sigaranın tadını merak ettiğini, daha önce kendisinden yaşça büyük sevgilisi olduğunu, neden kardeşimin sevgilisi olmadığını falan söylemiş. Daha çok konu var ama genel hatlarıyla bunlardan anlatmış. Kardeşim çok rahatsız olduğunu dile getiriyor, hayır diyememesinden de yakınıyor. Bu kız kardeşime birlikte dışarı çıkmayı teklif etmiş, kardeşimde annemlere sormam gerekiyor diyerek teklifin önüne ket vurmuş. Kız bugün kardeşimin dışarıda olduğu bir vakit yine geldi. Yarın dışarı çıkacağını söyledi, kardeşiminde gelmesini ve telefonunu kardeşime iletmemi söyledi. Bende tamam dedim. Şimdi asıl sorumu sormak istiyorum; ben bu numarayı iletmeyi ya da bu kızın kardeşimle görüşmesini istemiyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim ve kardeşimle bu konuşmayı nasıl yapabilirim? Onun bana güvenini kırmak istemiyorum, gözünde yasaklayan biri gözükmek istemiyorum. Kardeşim kirli dünyayı bilmiyor, insanların ne kadar kötüleşebileceğini, kötü seçilen bir arkadaşın hayatı ne derece etkileyeceğinin farkında değil. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadasina engel olmak çözüm değil çünkü liseye baslayinca o arkadaslardan bir sürü olacak. Ama bir abla olarak ne tarz insanlarla arkadaslik edecegini kimlerle etmemesi gerektigini tatlı bir dille anlatırsınız hele de kendi arkadasliklarinizdan ufak örnekler vererek konuyu ararsanız daha etkili olur. Nasihat verir gibi değil de sohbet eder gibi

Ve tabi eğer bunu kızdan öğrenirse, kardeşiniz size olan güvenini kaybeder. Bir nevi o kıza itmiş olursunuz kardeşinizi.

Herkese iyi günler.
Aslında auzun zamandır bu konuyu açmak aklımda vardı ama bugüne kısmet oldu. Konu kardeşim. 14 yaşına yeni giren bir kız kardeşim var. Kardeşim yapı olarak benim tam tersim. Ben ne kadar hakkımı savunabilen, hazır cevap biriysem o da bir o kadar saf, insanlar içerisinde konuşmaktan çekinen birisi. 1000 düşünür, 1 konuşur. Ve ne yazık ki aklı çelinebilecek bir yapıya sahip. Bu yıl iyi bir lise kazandı. Aynı mahallede onun lisesinin çevresindeki liseye giden bir kız var. Kız 12.sınıfa gidiyor. Sanırım 18 yaşına girecek. Ailesini tanıyoruz. Bizim evde olmadığımız birgün kız eve gelmiş, bana birşeyler soracakmış. Kardeşimde geri çevirmek istemeyip eve almış. İşte okuldan konuşmuşlar, hayattan falan. Kardeşime deli saçması öğütler vermiş. Mesela herkesten gizli şort giymeyi, sigaranın tadını merak ettiğini, daha önce kendisinden yaşça büyük sevgilisi olduğunu, neden kardeşimin sevgilisi olmadığını falan söylemiş. Daha çok konu var ama genel hatlarıyla bunlardan anlatmış. Kardeşim çok rahatsız olduğunu dile getiriyor, hayır diyememesinden de yakınıyor. Bu kız kardeşime birlikte dışarı çıkmayı teklif etmiş, kardeşimde annemlere sormam gerekiyor diyerek teklifin önüne ket vurmuş. Kız bugün kardeşimin dışarıda olduğu bir vakit yine geldi. Yarın dışarı çıkacağını söyledi, kardeşiminde gelmesini ve telefonunu kardeşime iletmemi söyledi. Bende tamam dedim. Şimdi asıl sorumu sormak istiyorum; ben bu numarayı iletmeyi ya da bu kızın kardeşimle görüşmesini istemiyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim ve kardeşimle bu konuşmayı nasıl yapabilirim? Onun bana güvenini kırmak istemiyorum, gözünde yasaklayan biri gözükmek istemiyorum. Kardeşim kirli dünyayı bilmiyor, insanların ne kadar kötüleşebileceğini, kötü seçilen bir arkadaşın hayatı ne derece etkileyeceğinin farkında değil. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

biz de bunlari anamizin karninda ogrenmedik,
iste tam firsat,
kardesiniz kendi secimlerini yapacak,
sizin de gozunuz uzerinizde olacak.

biz de bunlari anamizin karninda ogrenmedik,
iste tam firsat,
kardesiniz kendi secimlerini yapacak,
sizin de gozunuz uzerinizde olacak.
Öyle tabi
Annemde nereye kadar korumacı davranacaksın bırak düşe kalka öğrensin diyor
Kardeşime ve seçimlerine güveniyorum
Ama yine de zarar görmesinden korkuyorum

Cok şaşırdım sizin bunu sormaniza
Kardesinize kizin geldigini ve numarasini biraktigini soyleyin , ancak aralarinda cok yas farki oldugunu ve arkadas olmalarinin dogru olmadigini soyleyin
Neden şaşırdınız ki?
Evet bunu söyledim, konuşmayı anlattığı ilk gün söyledim
Sigara, aileden gizli iş çevirme senin sevebileceğin türden şeyler değiller
Arkadaş olmanı istemiyorum dedim
Kendisi de bana hak verdi
Sanırım kız kardeşimi yumuşak yüzlü bulduğu için gelip numarasını verdi

Bence kardeşinize karşı dürüst olun. Kızı illa ki görecek ve gördüğü zaman kız sizim eve uğradığını ve numarasını bıraktığını söyleyecek.
Kardeşiniz de zaten kızdan hoşlanmamış. Sakin sakin anlatırsanız kardeşinizin de gitmek isteyeceğini sanmıyorum.
Evet hoşlanmadı çünkü o böyle şeylere alışık değil
Bir kere izin versem gitse görse diyeceğim ama bu seferde kardeşimin aklını çelmesinden korkuyorum

Öyle tabi
Annemde nereye kadar korumacı davranacaksın bırak düşe kalka öğrensin diyor
Kardeşime ve seçimlerine güveniyorum
Ama yine de zarar görmesinden korkuyorum

emin olun ayni hisleri hepimiz kucuklerimiz icin yasiyoruz.

oglum 6 yasinda,
gecen okulda birileri ile dalasmis,
babasiyla oturup konustuk, mudahale etsek mi diye, hani ogretmenle falan konusarak,
sonra dedik bunlari hep yasayacak, kendi basinin caresine bakmasini ogretmemiz lazim,
neyse evde bir kac taktik verdik haliyle gonderdik okula,
bir iki gun ses cikmadi,
sonraki gun verdigimiz taktigin meyvelerini gorduk,
kendi problemini kendisi cozdugu icin de ayrica gururluydu.

Evet bazen mudahale gerekebilir,
ama mumkun oldugunda onlara alan birakmamiz ve hislerimizi saklamamiz gerekiyor,
baska turlu yuvadan ucma vakitleri geldiginde nasil basedecekler, degil mi.

Arkadasina engel olmak çözüm değil çünkü liseye baslayinca o arkadaslardan bir sürü olacak. Ama bir abla olarak ne tarz insanlarla arkadaslik edecegini kimlerle etmemesi gerektigini tatlı bir dille anlatırsınız hele de kendi arkadasliklarinizdan ufak örnekler vererek konuyu ararsanız daha etkili olur. Nasihat verir gibi değil de sohbet eder gibi
Zaten inada inat giden bir yapıya sahip olduğu için ilk anlattığımda yüzümü bile ekşitmedim
Sadece "bu tarz davranışları doğru buluyor musun? Bence hiç doğru şeyler değil" dedim ve bana hak verdi. Sanırım yine aynı tonda böyle bir konuşma yapmam gerekiyor,sert gitmek olayı daha da kötüleştirir.

Zaten hoşlanmadığını belirtmiş

Geldi böyle dedi diye söyleyin

Sonra o gitsem mi acaba derse geçen böyle demiştin çok sana göre değişmiş galiba deyip istersen birlikte başka yere gideriz deyin
Sanırım bu yolu izlemeliyim.
Ben numarayı yırtıp atmayı düşündüm ama arkadaşlar bunun yanlış olduğunu söyledi.
Bu arada konuda yazmadım ama kendisi zaten yaşıt kuzeniyle aralıklarla çıkıyor. Hiçbir sınırlama, kızma ya da bağırma yok. İstediğini giyip istediği gibi dolaşıyor. Bu zamana kadar da hiç arkamızdan iş çevirmedi.

emin olun ayni hisleri hepimiz kucuklerimiz icin yasiyoruz.

oglum 6 yasinda,
gecen okulda birileri ile dalasmis,
babasiyla oturup konustuk, mudahale etsek mi diye, hani ogretmenle falan konusarak,
sonra dedik bunlari hep yasayacak, kendi basinin caresine bakmasini ogretmemiz lazim,
neyse evde bir kac taktik verdik haliyle gonderdik okula,
bir iki gun ses cikmadi,
sonraki gun verdigimiz taktigin meyvelerini gorduk,
kendi problemini kendisi cozdugu icin de ayrica gururluydu.

Evet bazen mudahale gerekebilir,
ama mumkun oldugunda onlara alan birakmamiz ve hislerimizi saklamamiz gerekiyor,
baska turlu yuvadan ucma vakitleri geldiginde nasil basedecekler, degil mi.
Evet çok haklısınız.
Bizden minik oldukları için bilmiyor, yapamaz zannettiğimiz için müdahalede bulunuyoruz.
Ancak onlar zaten çok akıllılar ve kendi sorunlarını kendileri halledebilirler. Annemde böyle düşünüyor, sen her hareketini takip edip koruyarak aslında ona yanlış yapıyorsun. Kendisini savunmayı öğrenmeli, üniversiteye gidecek işe girecek yine sen mi gideceksin diyor. En iyisi güzelce konuşup müdahaleyi kendisinin yapmasını izlemek. Teşekkür ederim.

Sanırım bu yolu izlemeliyim.
Ben numarayı yırtıp atmayı düşündüm ama arkadaşlar bunun yanlış olduğunu söyledi.
Bu arada konuda yazmadım ama kendisi zaten yaşıt kuzeniyle aralıklarla çıkıyor. Hiçbir sınırlama, kızma ya da bağırma yok. İstediğini giyip istediği gibi dolaşıyor. Bu zamana kadar da hiç arkamızdan iş çevirmedi.

O zaman siz de onun arkasından iş çevirmeyin

Hani kızın gidelim dediği yerler değişik gelebilir merak ederse gidin sonra bir ara

O zaman siz de onun arkasından iş çevirmeyin

Hani kızın gidelim dediği yerler değişik gelebilir merak ederse gidin sonra bir ara
Aslında gidelim dediği belirli bir yer yok kızın. Birkaç detay daha var kızın özeli olduğu için yazamıyorum. Hani kız kendi ailesinin arkasından iş çevirirken bizimkini de yanına almak istiyor.
Evet arkasından iş çevirmeyeceğim.

Neden şaşırdınız ki?
Evet bunu söyledim, konuşmayı anlattığı ilk gün söyledim
Sigara, aileden gizli iş çevirme senin sevebileceğin türden şeyler değiller
Arkadaş olmanı istemiyorum dedim
Kendisi de bana hak verdi
Sanırım kız kardeşimi yumuşak yüzlü bulduğu için gelip numarasını verdi

Sasirdigim sey ne yapayim diye buraya konu acmaniz kardesinize soyledikleriniz degil
Yorumlarinizi bildigim uye oldugunuz icin sasirmistim

Zaten inada inat giden bir yapıya sahip olduğu için ilk anlattığımda yüzümü bile ekşitmedim
Sadece "bu tarz davranışları doğru buluyor musun? Bence hiç doğru şeyler değil" dedim ve bana hak verdi. Sanırım yine aynı tonda böyle bir konuşma yapmam gerekiyor,sert gitmek olayı daha da kötüleştirir.
Kesinlikle...zaten tam inatlaşma cagindalar. Birde ben bilmiyormuyum sanki doğruyu yanlışı kafası eklenirse laf anlatması daha zor oluyor.

Evet hoşlanmadı çünkü o böyle şeylere alışık değil
Bir kere izin versem gitse görse diyeceğim ama bu seferde kardeşimin aklını çelmesinden korkuyorum

Bence kardes de zaten hoslanmamis sacma sapan bir tip oldugunu fark etmis

Laf arasinda ... da geldi, numarasini da verdi ala ama gorusmek ister misin bilmem dersin ben kardesin gorusmek isteyecegini sanmiyorum

Sasirdigim sey ne yapayim diye buraya konu acmaniz kardesinize soyledikleriniz degil
Yorumlarinizi bildigim uye oldugunuz icin sasirmistim
Aslında ne yapacağımı biliyorum ama farklı görüş almak ya da yapacağımın doğru olup olmadığını öğrenmek için açtım konuyu. Tabiki doğrusu arkadaşlıklarından rahatsız olduğumu dile getirmek ama bunu hangi yolla yapmalıyım diye düşündüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X