Kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle...zaten tam inatlaşma cagindalar. Birde ben bilmiyormuyum sanki doğruyu yanlışı kafası eklenirse laf anlatması daha zor oluyor.
O yüzden bağırarak ya da kızarak düşüncelerimi dile getirmek yerine sakince konuşmam gerekiyor sanırım. Teşekkür ederim güzel cevabınız için 🌸

Bence kardes de zaten hoslanmamis sacma sapan bir tip oldugunu fark etmis

Laf arasinda ... da geldi, numarasini da verdi ala ama gorusmek ister misin bilmem dersin ben kardesin gorusmek isteyecegini sanmiyorum
Ondan bende eminim, kızdan hiç hoşlanmamış ama aklı çelinebilir bir yaşta olduğu için tedirgin oldum biraz. Teşekkür ederim yorumun için 🌸

Öyle tabi
Annemde nereye kadar korumacı davranacaksın bırak düşe kalka öğrensin diyor
Kardeşime ve seçimlerine güveniyorum
Ama yine de zarar görmesinden korkuyorum
Yaşadığım deneyimlere dayanarak, mümkün olduğunca o gelen kızla iletişim kurmasını engelleyin..Tabi yöntemi siz belirleyin tatlı tatlı olsun.Asla sert tavırlarla veya öğüt verir gibi konuşarak değil.

Aynı şekilde erkek kardeşim, kazandığı lisede ki arkadaş ortamı sayesinde davranışları 180 derece değişti.
Detaylandırmayacağım ama o hayat dolu kardeşim agresif,dik başlı birine dönmüştü ben o dönem Üniversitede olduğum için onu koruyamadım.
Rahmetli babam da bu duruma çok sert çıktığı için, resmen kardeşimi o ortama itti..

Yaşadığım deneyimlere dayanarak, mümkün olduğunca o gelen kızla iletişim kurmasını engelleyin..Tabi yöntemi siz belirleyin tatlı tatlı olsun.Asla sert tavırlarla veya öğüt verir gibi konuşarak değil.

Aynı şekilde erkek kardeşim, kazandığı lisede ki arkadaş ortamı sayesinde davranışları 180 derece değişti.
Detaylandırmayacağım ama o hayat dolu kardeşim agresif,dik başlı birine dönmüştü ben o dönem Üniversitede olduğum için onu koruyamadım.
Rahmetli babam da bu duruma çok sert çıktığı için, resmen kardeşimi o ortama itti..
Evet deneyimleyen birinin ağzından duymam çok daha iyi oldu. Kardeşiniz için çok üzüldüm, umarım şuanda güzel bir hayatı vardır. Babacığınızında mekanı cennet olsun inşallah.
Bende bu yöntemi tercih ediyorum, kızarak bağırarak birşeyleri yaptırmaya çalıştığımda yapmayacağı varsa bile benim inadıma göstere göstere yapıyor. İnatçı ama saf bir kız. O yüzden mümkün olduğunca yumuşak yaklaşıyorum, o da bana herşeyini anlatıyor zaten. En iyisi akşam güzel, tatlı bir konuşma yapmak. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏

Aslında ne yapacağımı biliyorum ama farklı görüş almak ya da yapacağımın doğru olup olmadığını öğrenmek için açtım konuyu. Tabiki doğrusu arkadaşlıklarından rahatsız olduğumu dile getirmek ama bunu hangi yolla yapmalıyım diye düşündüm.

Yas farki soylenmesi gereken en dogru sey , benim oglum 12 yasinda , karsima 16 yasinda arkadas cikarsa izin vermem arkadaslik kurmasina cunku farkli dunyalarin insanlari
40 yas ile 44 yas arasinda bir fark yoktur ama otuzlu yaslara kadar 4 yas cok buyuk bir rakamdir gelisimsel anlamda

O kiz sizin aile yapiniza uygun bir kiz olsaydi bile arkadasliklarini tasvip etmemeniz gerekir

Yas farki soylenmesi gereken en dogru sey , benim oglum 12 yasinda , karsima 16 yasinda arkadas cikarsa izin vermem arkadaslik kurmasina cunku farkli dunyalarin insanlari
40 yas ile 44 yas arasinda bir fark yoktur ama otuzlu yaslara kadar 4 yas cok buyuk bir rakamdir gelisimsel anlamda

O kiz sizin aile yapiniza uygun bir kiz olsaydi bile arkadasliklarini tasvip etmemeniz gerekir
Haklısınız. En basit örnekle hayatta karşılaştıkları ve deneyimledikleri olaylar dahi farklı. Bu yüzdende doğru değil. Tavsiyenizr uyup düzgün bir dille kardeşimle konuşacağım.

emin olun ayni hisleri hepimiz kucuklerimiz icin yasiyoruz.

oglum 6 yasinda,
gecen okulda birileri ile dalasmis,
babasiyla oturup konustuk, mudahale etsek mi diye, hani ogretmenle falan konusarak,
sonra dedik bunlari hep yasayacak, kendi basinin caresine bakmasini ogretmemiz lazim,
neyse evde bir kac taktik verdik haliyle gonderdik okula,
bir iki gun ses cikmadi,
sonraki gun verdigimiz taktigin meyvelerini gorduk,
kendi problemini kendisi cozdugu icin de ayrica gururluydu.

Evet bazen mudahale gerekebilir,
ama mumkun oldugunda onlara alan birakmamiz ve hislerimizi saklamamiz gerekiyor,
baska turlu yuvadan ucma vakitleri geldiginde nasil basedecekler, degil mi.
Nasil cozdu ben cok mersk ettim gerçekten ve siizin taktikleri de merak ettim .

Aslında kirli dediginiz dünyayı bilmeli , bilmeli ki ona göre hareket etmeli gözü acilmali . Farklı bi durum yaşayıp öğrenmesindense kulaktan duyarak bilmeli.. cünkü daha yolun cok başında.. her zaman yanında siz olamazsınız, dogruyu yanlısı kendisi bilmeli..

Haklısınız. En basit örnekle hayatta karşılaştıkları ve deneyimledikleri olaylar dahi farklı. Bu yüzdende doğru değil. Tavsiyenizr uyup düzgün bir dille kardeşimle konuşacağım.
Yas farkindan soylersenz belki daha cok arkadas olmaya kalkabilir ben kucuk degilim büyüdüm diyerek. Bu tarz konusmalari cok tarafli dusunmek lazim. atiyorum 3 yasta neymis der bizim ergen hallerimize sorun yastan girince nasil davranir ne derdik diye. Bir cogumuz 18 olmak icin cabuk büyümek icin can atiyorduk.
Bence soylenecek son sey olmali bir ergene

Yas farkindan soylersenz belki daha cok arkadas olmaya kalkabilir ben kucuk degilim büyüdüm diyerek. Bu tarz konusmalari cok tarafli dusunmek lazim. atiyorum 3 yasta neymis der bizim ergen hallerimize sorun yastan girince nasil davranir ne derdik diye. Bir cogumuz 18 olmak icin cabuk büyümek icin can atiyorduk.
Bence soylenecek son sey olmali bir ergene
Arkadaş gibi konuşmalıyın öyleyse, diğer negatif problemleri öne sürmeliyim. Bu akşam konuşacağım, anlatacağım artık birşeyler.

Ah ben de bunu diyecektim. O dönem için yaş farkı çok fazla ikisi de minnoş karakterlerde olsa bile arladaşlık zor olur. 14 yaşımdayken ağzım süt kokuyodu 17de şeytandım diyim 🤪
Konu sahibi numarayı siz de kaydedin. Takipte kalın. Yapacak başka bir şey yok şu durumda.

Kardeşiniz kendi kararini kendi verse, dogruyu yanlisi, hayir demeyi artik ögrense ilerisi için daha iyi olur sanki. Ömür boyu sizin yaninizda kalmayacak cunku. Zaten kızdan hoşlanmamis arkadaslik etmek istemiyorsan, uygun degilse onunla takilmak zorunda degilsin vs diyebilirsiniz.

Ablasi olarak siz de kendisiyle sohbetler edin tabi boş birakmayin tamamen, zaten sizinle konuşuyormuş kardeşiniz ne guzel.

cok tehlıkelı ve zor yaslar 14 ler
ablası olarak da bılınclısınız zaten
kardesınızın bu ergenlık surecını daha sanslı atlatacagını dusunuyorum bu sebeple

bende sızın gıbı endıselenırdım canı sıkılsın uzulsun ıstemezdım pısman olacagı seyler yapmasına engel olmak ısterdım
ama o arkadastan uzak tutsanız sızın bılmedıgınız gormedıgınız yerde benzer bırsuru kısıyle karsılasacak bılıyorsunuz
zaten kardesınız rahatsız olmus sıze kısıden olumsuz bahsetmıs acık acık endıselerınızı konusursunuz hep yanında oldugunuzu blsın hata yapsa bıle her zaman yanında olacagınızı bılsın aıle sevgısı aıle bagı guclu olan kısıler hayatda cok basarılı oluyor yanlıs yollara sapma ıhtımallerı azalıyor

Nasil cozdu ben cok mersk ettim gerçekten ve siizin taktikleri de merak ettim .

He he,
6 yasinda ya, pek dedikodu yok :KK70:

Benim sipanin adi biraz farkli geliyor, yurtdisindayiz, dalga geciyorlarmis. O da tam anlamiyor dalga gecildigini de aslinda ama bir terslik oldugunun farkinda.
Biz de kisasa kisas taktigini ogrettik haliyle. O da gitmis o cocuklarin ismiyle dalga gecmis, pek basarili degil ama kendince tatmin olmus, bu da simdilik yeterli :nazar:

Su birilerini korumaya çalışan tipler bana cok itici geliyor. Ben lisedeyken gizli gizli etek giyen kendinden yaşça büyük erkekle çıkan kızdım. Sonra yurt müdür yardimcimiz değişti bana cok iyi davrandigi icin gizli gizli etek giymeyi de o erkek arkadaşı da bıraktım. Etek şort giymekte yanlış bir sey olduğunu düşünmüyorum ama bulunduğumuz şehir buna müsait değildi. Siz engel olmaya çalışacağınıza karşınıza alıp konuşmaya çalışın ben bu kızdan pek hoşlanmıyorum arkadaşlık yaparken kendine dikkat etmeni öneriyorum diyebilirsiniz. Yani kardesiniz zaten size gelip düsünxelerini anlatmış. Kızdan hoşlanmıyorsan görüsmek istemddiğini söyle deyin. Hayır deme konusinda cesaretlendirin. Ne demek numarasini ulastirmamak ?

Nacizane tavsiye; edindiğiniz tecrübelerden evde sohbet ortamında bahsedin bu da kızkardeşleri inanılmaz olgunlaştırıyor. Ben hep anneme anlatırken duyardı, şimdi bakıyorum benim yaşadığım pek çok şeyden kardeşim de ders çıkarmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X