Kardeşim

P Portakalli ordek kusura bakmayın bu sefer eleştireceğim sizi, bazı şeyleri fazla aklınıza takıyorsunuz, kızkardeşiniz muhtemelen 20-25 yaş aralığında biri, benim de kızkardeşim var, birbirimizden çok uzak mesafelerde oturuyoruz, çalışıyor çoluk çocuk derdinde, birbirimizin yaşadığı şehire ziyarete gittiğimizde veya telefonda görüştüğümüzde çok güzel vakit geçiririz ama ben sürekli kardeşim benimle vakit geçirecek diye düşünmem, ki kardeşim sosyal bir kadındır, yeri gelir ben derim planlarını erteleme, konser, tiyatro veya arkadaşlarıyla etkinliklere kendim yollarım çünkü çalışan insanın haftada bir kendine ayırmak istediği zamanı olmalı, aileden, anne baba, kardeşten ayrı bir zaman, ki kardeşimi senede bir sefer görebiliyorum zira o çalışıyor ben de her an yaşadığı şehire gidemiyorum.

Siz zaten annenize gidince görüşüyorsunuz, kardeşiniz de ara sıra da olsa size geliyormuş, haftada 1'de arkadaşıyla vakit geçirmesi çok doğal, ayrıca kendi kendinize tavır almak yerine kardeşinizle konuşup ablacım bir hafta iznini birlikte değerlendirelim seni özledim dediniz mi hiç?

Siz aklınızda bir şeye hükmetmişsiniz kardeşinizle konuşma gereği bile duymadan hükmettiğinizi uygulamaya geçirmek istiyorsunuz, kardeşiniz size soğuk davransa, imalarda bulunsa veya tavır yapsa anlarım ama kızın sizin düşüncelerinizden haberi dahi yok.

Aile arasında aramaların, sormaların, gelmelerin, gitmelerin çetelesinin tutulması çok yanlış bence. Şuan o kişiyle takılmaktan daha çok keyif alıyor olabilir. Ortak bi nokta bulmuş olabilir. Yeni evlisiniz daha diye sizi darlamak istemiyor olabilir. Siz teklif edin, müsait olduğun bi izin gününde beraber takılalım diyin. Ya da bana uğra kahve içelim hadi diyin. Tavır almayın bence

İyi de sen evlenmişsin ya ondandır. İzin gününü arkadaşıyla geçirmesi de normal. Senin buna bozulduğun aklına bile gelmiyordur. Durup dururken tavır alırsan bu sefer o bozulur falan derken koparsınız.
Bari neye bozulduğunu söyle bi gün beraber geçirelim falan de ne bileyim böyle olmaz

Takıntılısın diyenler yazmasın. Beni üzen şeyleri konu olarak açıyorum.Ki arkadaşıma anlattım, o da ben de aynıyım falan dedi.
Önceki konularımı bilenler olabilir. Genel olarak ailemiz kopuk. Babamla ve erkek kardesımle görüşmüyoruz. Erkek kardesım cok soguk ve konusmaz pek.Annemle aram cok iyi. Kız kardesımle de aram iyi sanırdım. Ama şu canımı sıkmaya başladı.
Beni 2 günde bir arar. Ya birşey anlatır ya birşey danışır falan.Evleneli 3 ay oldu. Ve kardeşimle hep eşimle ben oturmaya gidince 2 3 saat görürüm konuşurum sadece bu.Bir yakın arkadaşı var. İzin gününde hep onla. İzin günü dışında da hep onla. Yani her fırsatta hep onla.Gayet iyi anlaşıyoruz, herşeyi anlatıyor. Ama 3 ayda sayılı evime gelmiştir.Yani biz gitmesek hiç görüşmeyecegiz. Ama o kızla haftada 2 3 kez en az görüşür. Ki kardeşimde araba var. İstese 10 dk ugrar yanıma.Bana kızı kıskanıyorsun demeyin. Yani izin gününü benle geçirmeye kıyamıyor. Bunu anlıyorum artık. Ki bende artık o evde yokken gidecegim anneme. Ki bakalım ne zaman görüşmedigimizi fark edecek. Telefonlarını da bi süre açmamayı ve aramamayı düşünüyorum.Ben sadece evlenince daha yakın oluruz falan sanıyordum. Eşim gece vardiyasına gidince gider kalırım annemde diyordum ki vazgeçtim.
Üzgünüm ama onu da kk kadınlarını bunalttığınız gibi bunaltıyorsanız çok normaldir. Temcit pilavı gibi sürekli aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp anlatıyorsunuz... Sizi tanımayanlar bile bunaldı. Tanıyanlar da haklı olarak kaçıyorlar...

Takıntılı diyenler yazmasın diyeceğinize takıntılarınıza çare bulmaya bakın. Çünkü tahammül etmesi karşı taraf için zor birisiniz

Takıntılısın diyenler yazmasın. Beni üzen şeyleri konu olarak açıyorum.Ki arkadaşıma anlattım, o da ben de aynıyım falan dedi.
Önceki konularımı bilenler olabilir. Genel olarak ailemiz kopuk. Babamla ve erkek kardesımle görüşmüyoruz. Erkek kardesım cok soguk ve konusmaz pek.Annemle aram cok iyi. Kız kardesımle de aram iyi sanırdım. Ama şu canımı sıkmaya başladı.
Beni 2 günde bir arar. Ya birşey anlatır ya birşey danışır falan.Evleneli 3 ay oldu. Ve kardeşimle hep eşimle ben oturmaya gidince 2 3 saat görürüm konuşurum sadece bu.Bir yakın arkadaşı var. İzin gününde hep onla. İzin günü dışında da hep onla. Yani her fırsatta hep onla.Gayet iyi anlaşıyoruz, herşeyi anlatıyor. Ama 3 ayda sayılı evime gelmiştir.Yani biz gitmesek hiç görüşmeyecegiz. Ama o kızla haftada 2 3 kez en az görüşür. Ki kardeşimde araba var. İstese 10 dk ugrar yanıma.Bana kızı kıskanıyorsun demeyin. Yani izin gününü benle geçirmeye kıyamıyor. Bunu anlıyorum artık. Ki bende artık o evde yokken gidecegim anneme. Ki bakalım ne zaman görüşmedigimizi fark edecek. Telefonlarını da bi süre açmamayı ve aramamayı düşünüyorum.Ben sadece evlenince daha yakın oluruz falan sanıyordum. Eşim gece vardiyasına gidince gider kalırım annemde diyordum ki vazgeçtim.
Demekkı arkadasının yanında rahatlıyo.Yani şöyle arkadaşı demekkı daha da yakın ona.Sizi çok ıyı anlıyorum.Lakin herkesın paylasımı ve yeri farklıdır.

Sizin daha once kardesinzle ilgili ayni konunuz yok muydu? Ben mi dejavu oldum

Konusuyormussuz iste daha ne istiyorsunuz? Kardesiniz belki yeni evlisiniz diye sizi rahatsiz etmek istemiyordur.
Allah baska dert vermesin! Amin!

Ciddi manada insanları neden bu kadar daraltıyorsunuz. Yani isteyen istediği ile görüşür.
Kardeş olmanız demek sürekli dip dibe olmanız demek değil ki?
Sizin için herkes sorun. Eşiniz, kardeşiniz, babanız, kv, kp.
Acaba bu kadar insanda sorun olduğunu düşünürken asıl sorunun sizde olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Evlenince daha fazla görüşeceğiniz daha yakınnılacağınıxı neden düşündünüz ki

Kardeşinin kurulu bir hayatı var sen de eskiden aynı evde yaşadığın için her gün görülen insan kategorisinde idin

Boş zamanlarını da ailesi dışındaki çevresine ayırıyordu

Evet evlendin ama ona göre sen ailedensin arayıp soruyormuş siz gidince de görüşüyormuş yeterli değil mi

Bir de onlar yeni evli sık gidip gelme denmiştir belki rahatsızlık verme denmiştir

Ayrıca ders çalışıyorsunuz bu bedenle rahatsız etmeyim demiştir zamanını dersine evine eşine ayırsın biz zaten haftada bir de olsa annemde görüşüyoruz demiştir ki böyle düşündü ise gayet olgunca tavırdır

Madem yalnız görüşmek istiyorsunuz davet edin

Perşembe ise izin günü, Pazartesi açın telefonu x izin gününde bana gelsene, otururuz deyin belki davet bekliyor, çat kapı gelmiyor

Ablacım senin kpss çalışman gerekmiyor mu? Ne bu böyle hergün aynı tarz konularla geliyorsun ? Takıntılısın işte. Kabul et. En ufak bir şeyin altında bile birşeyler arayıp çıkartıyorsun. Ya 3 aylık evlisin git kocanla ilgilen hergün burada onu bunu şikayet etmekten bıkmadın mı ?

Alınganlığı arşa çıkarmışsınız.
Arkadaşı ile daha güzel vakit geçirmesi o kadar normal ki..
Takılmayın.

Yani kardesin senden küçük takilcagi kisiler farkli normal degil mi böyle olmasi bozulcak ne var ki..
Sen evlendin diye o da sürekli gelip seninle evde dedikodu yapamaz. Kendine bi ugras bul bence bosluktan bu kadar her seyi ayrintili dusunuyosun iyi bisey degil bu.

Bak bir anı

Biz evlendik kimse gidip gelmedi vs arada kv ye gittik ama nadir eşimin ablaları ile de orada karşılaşırsak onun dışında özel gidip görüşmedik

Neyse görümcem evlendi bizden 3 yıl sonra ikisi bir aramaya başladılar bize gelin size gelelim şu bu

Zaten yoğunuz farklı dertlerimiz var o süreçte tedavi var, bir dönem yeni hamileyim vs ve bunları kimse bilmesin isteniyor

Eşim dedi ki ben yıllardır ablamı bu kasar görmedim nedir bu gidelim gelelim modu ben de açıkladım

Eniştenin 3 abladı var birçok da yetişkin yeğenleri var onlar öyle çoklu yaşamaya alışkın

Bir gün o anla bir gün bu abla çağırıyor yeğenlerle dışarıda bir şeyler yapmak planlanıyor sürekli böyle olunca da ablanın tarafla da ilişki kurmak gerekince piyango bize çıkıyor

Şimdi yıllar geçti ne eniştenin tarafla o mıç mıç ilişki kaldı ne bizimle enişte yine her attığı adımı tüm sülalesine anlatsa da o gidelim gelelim azaldı

Yarın eş dost gider anne baba gider de... Kardeş kalır geriye.. Derdine derman olmayınca eş dost bildikleri... Kardeşi bilir kardeşi görür bir yanında... İşte o zaman anlar asıl dost kimmiş

Bir kaç arkadaş edinip kardeşinizi salın derim...

alınıp, kırılacak, trip atacak bir şey yok.
Bir aradayken güzel vakit geçiriyormuşsunuz. Ama her şey tadında güzel demekki.

Gereksiz alınıp kapris yapıyorsun her zamanki gibi. Kız kardeşine güzel bir dille söylesene arada gel bana oturalım diye. Belki de o evine alış diye rahatsız etmek istemıyordur. Sen biraz sanıyorsun ki herkes sen nasıl dusunuyorsan o şekilde düşünsün olmaz. O zaman sende insanların senden beklediği gibi düşünüp hareket etmen gerekir.

Arkadaş ve ailenin yeri çook farklı. Ben de annemi çok severim ama izin günümde onunla değil bir arkadaşımla kafeye gitmeyi tercih ederim. Ama arkadaşıma verdiğim değer anneme verdiğim değerin yanından yakınından geçemez. Bunun değerle sevgiyle pek ilgisi yok. Siz de kendi çevrenizle arkadaşlarınızla vakit geçirmelisiniz bence. Kardeşlik ayrı arkadaşlık ayrı

Ben şöyle dusunuyorum. Izın gununu bana ayırmaya kıyamıyor. Bakın sevgilisı varken onla zaman gecırırdı. O askerde sımdı hep o kızla. Yanı bır hafta ablamla bırsey yapayım demez mı ınsan. Demekkı anneme gıdınce yuz yuze geleceksek o varken gıtmem bu kadar
Sohbetiniz sarmıyor olabilir mi? Hatırlarsanız başka bir konuda demiştim sizinle arkadaş olduğumu düşündüm hep kayınvalide dinlemekten bıkardım diye. Demek ki ablalık bağı dışında arkadaşlığınızdan hoşlanmıyor kardeşiniz de.

Ailemizdeki insanları seçemiyoruz ama arkadaşlarımızı kendimiz seçiyoruz. Daha iyi anlaştığımla izin günü geçirmek en mantıklısı.

Evlenince de daha yakın olacağınızı sanmanız yanlış. Siz evlendiniz hayatı değişen sizsiniz. Aksine kardeşinizle ortak noktanız daha az artık. Sizin kayınvalide koca ev yemek derdiniz varken o gezme eğlenme zamanlarında. Belki kardeşiniz de evlenince ortak noktanız artar. Ama sık görüşür müsünüz bilemem yani.

Back
X