Kardeşim

missagor

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2013
2.594
4.882
333
Kızlar dertleşmek için yazıyorum uzun olduysa kusura bakmayın.
Biz 4 kardeşiz, abim ve ben öğretmen ablam memur, en küçük kardeşim ise güzel bi üniversitenin inşaat mühendisliği mezunu işsiz.
En küçük kardeşimden bahsedeceğim.
Üniversiteye ilk gittiği yıldan beri sorun yaşıyor 16 yaşında kazandı küçük bi şehirden ilk defa tek başına istanbula gitti ve ilk 3 sene ilk dönem gitti 2. Dönem okulu bırakıp döndü, en son ailem yanına gitti 7. Senede okulu bitirdi hepbirlikte döndüler ama Problem okul bitirmeyle bitmedi hergün ama hergün biyerlere is başvurusu yapıyor ve reddediliyor Kpss ye hazırlandı 2014 de girdi 8 2 buçuk puan aldı hıcbır yere yerleşemedi. Bu sırada 2 ise kabul edildi girdi fakat ise alanlar sadece diplomasını alıp 800 tl aylık para verelim sen git dediler tutunamadi.
Şu sıralar iyice bunalmış durumda, ben gurbetçiyim ,hergün her saat beni arayıp bunaltıyor ne yap desem bana kızıyor ve referans isteyen işlere başvuruyor ve bizim referans olabilecek kimsemiz yok.
Çaresizlikten ölcem ona mı yanayım yoksa git gide kardeşime daha da sinir oluyorum ona mı yanayım.
Sanki benim çevrem bakanlar milletvekilleriyle doluymuş da ben bişey yapmiyormusum gibi davranıyor çileden çıkıyorum.
Ben çevremdeki herkese söyledim durumu okuldan biri yardım edebilirim dedi tc kimlik no vs aldı 6 ay oldu adam oyaliyor ne isim veriyor ne olmuyor diyor kardeşim de hergün arayıp niye hala olmadı diye beynimi yiyor.
Adam hiçbişey yapmak zorunda değil biliyorum o yüzden adamı bunaltmiyorum hergün sorarak ama kardeşim hergün ısrarla ara sor ara sor diye beni bunaltıyor.
En son az önce bidaha beni arama diye azarladim suratına kapattım telefonu şimdide vicdanım sızlıyor bitaraftanda belki bi kaç gün aramazda rahat ederim diyorum.
Çok mu kötü bi ablayım ben ya niye elimden hiçbişey gelmiyor

Maalesef, ülkenin acı gerçeği bu. Torpille işe girmek başkasının hakkına girmek oluyor, aksi durumda işe girmek neredeyse imkansız. Vicdan azabı çekmeyin, ülkedeki üniversite mezunu kişi sayısı ve işsizlik oranı belli. Umarım gönlüne göre bir iş bulabilir.

İnşallah bulur 3 senedir neler çektik bi bilseniz annemde bende sinir hastası olduk kardeşimin yüzünden ablam ve abim daha rahat insanlar pek umursamiyorlar zaten umursasalarda yapacak bişey yok. Anem gariban şeker hastası ,tansiyon hastasi, babam desen 2001de emekli oldu ama hala askeri ücretle gece vardiyasinda çalışıyor sırf kardeşimin harcligini çıkarabilmek için ama bu çocuk ben muhendisim amele değilim diyor ki biz 800 liraya çalışmasına bile raziyiz evden gider de biraz açılır diye ama yok o düzgün iş istiyo paşa torunuya sanki

kardeşine çok üzüldüm ama yalnız değil bunu bilsin..onu hoşgörmen lazım ki çok zor biliyorum...ama onuda anla...

Yurt dışına falan başvurmayı düşündü mü? Abu Dabi de falan çalışan inşaat mühendisleri var. Bir de oraları denese? Arkadaşları ile iletişimi var mı? Onların şirketlerinde eleman arıyorlardır belki.

Ooof çok yanlış ama. Bunun br örneği bizim komşuda vardı. Bebesi iş beğenmezken babası ek iş olarak mermer kesim atöyesinde çalışıyordu. Akciğer kanseri oldu. Vefat etti. Bu kadar yüz vermeyin. Başlatmasın harçlığından falan.

kpss kursuna yazılıp çok yüksek puan alması lazım
Evet yazıldı 2014 te tabiri caizse insanlıktan çıktı ama kapasitem bu diyor ki haklı toplamda 100 kişi bile atama olmadı bölümünden. Yargı Dersanesine gitmişti matematiği iyi ama tarih ve anayasada batırdı malum ne soracaktır belli olmuyor. Yine de alan alıyo puanı.
Ben de 3 sene Kpssye girdim en son atandım ama o benim kadar güçlü değil tekrar tekrar hazirlanmiyor

e kendi bilir o zaman. sanki senin inşaatların var. işkura falan başvursun biyerlerde 800 bile olsa staja başlasın. senden beklemeyecek

Onu gel de anlat anneme babama annem mantı dolduruyo bizden gizli ona para yetiştirmek için. En küçük diye simarttikca simarttilar şimdi sizin suçunuz diyince ağlıyor ikisi de bişey de diyemiyorum babam 65 yaşında.

Canım çok üzüldüm özellikle annene ve babana, kardeşinin biraz sorumluluk alması lazım evet güzel bi bölümden mezun olmuş ama tecrübesiz iş öğrenmeden güzel bi iş sahibi olması imkansız. Herkes belli bi yerlere gelebilmek için ne işler yapıyor, yada sıkıcak dişini oturup ders çalışıcak kpss ye hazırlanıp güzel bi puan alıp atanıcak

e kendi bilir o zaman. sanki senin inşaatların var. işkura falan başvursun biyerlerde 800 bile olsa staja başlasın. senden beklemeyecek
Bügün ku kavga ondan çıktı zaten git çalış ne iş varsa gerekirse amelelik yap dedim. Yok o mühendismiş ama millet zaten mühendis yerine teknisyen alıyormuş buna is yokmuş delirrti

Peki kendisi laftan biraz olsun anlamıyor mu? Yeni iş bulana kadar 800 liralık işte çalışsa. Sanırım bir şey de yapması gerekmeyecek. Diplomasını kiralıyorlar sadece. Tabi o ne kadar etik bilemicem. Yani başına iş açacak bir durum olur mu işin o kısmını bilmiyorum.
Bir yandan okuldan arladaşlarına falan da haber verse. Dediğim gibi onların şirketlerde ya da çevrelerinde eleman arayan vardır belki.

Okulu döneminde bitirmedigi için pek arkadaşı kalmadı çevresinde, yurdisi hiç başvuru yapmadı nerden yapılır bilmiyorum bi söyleyeyim arastirsin.

Zaten şimdiye kadar 2 ise girdi ikiside Diploma kiralama şeklindeydi sonra senin diplomana ihtiyacımız kalmadı diye çıkardılar. Aslında ona tamam diyo ama suan o bile yok heryer işsiz mühendis ve bu iyi üniversiteden mezun çok maaş ister diye şantiye ya da proje için bile almıyorlar daha ucuza daha düşük Üniv. Mezunlarını alıyorlar.

Bügün ku kavga ondan çıktı zaten git çalış ne iş varsa gerekirse amelelik yap dedim. Yok o mühendismiş ama millet zaten mühendis yerine teknisyen alıyormuş buna is yokmuş delirrti
4 Yıllık okulu 7 de bitiren adamın totosu pek işe gelmiyordur zaten.
Hayır erkek çocuğu ama, anası babası başına dikilmese, o diplomayı zaten alacağı yokmuş.

Sizden ne istiyor ben anlamadım? Farklı alanda bir iş baksın.

Bence de tembel bu adam ya, keşke o öğretmen ben mühendis olsaydım

Sen diyince internetten baktım bi veritabanı oluşturmuşlar cv yükleyip haber bekliyormuşun linkini attım kardeşime hem bi daha beni arama diyorum hem iş arıyorum bende iyice ayarsizlaştım

Sen diyince internetten baktım bi veritabanı oluşturmuşlar cv yükleyip haber bekliyormuşun linkini attım kardeşime hem bi daha beni arama diyorum hem iş arıyorum bende iyice ayarsizlaştım

Kardeş bu dayanılmıyor işte. En küçüğü olunca anne gibi oluyorsun bir yerde. İnşallah bir şeyler bulur da feraha erersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…