kardesime bir hayat yolu cizin yardim

Sizinle birebir ayni gorusteyim ben ama kardesinizde olsa bazen yon veremiyorsunuz aslinda evlenecegi zaman cok soylemistim ama cok kisa bi zamanda oldu hemen tamamen cocukluguna geldi saf yonu cok agur basti akraba olduklari halde hic tanimiyorduk desem yeridir oldu iste oda cok pisman

Evet hep arkasindayim aynen anlattiginiz.gibi asiri gericiler

Saoglun hepsini tek tek okutuyoruz yorum icin tesekkurler

bugun bunu yapan yarın daha şiddetlisini yapar çocuk asla düşünmesin babanızla konuşun dövdiğini anlatın saklanacak bişi diil...

her akşam annemdesin değilmi diyerek uzar gider bu böyle yolun başındayken kardeşiniz hiç arkasına bile bakmasın kendisini kurtardığına sevinsin.Hayat çok kısa böyle bir aile ile insanda ne huzur kalır ne ağız tadı değermi

Benim kardeşimin de nişanlısı öyleydi ailece kardeşimi daha evlenmeden tukettiler nisanlisinda şiddet baskı saygısızlık herşey vardı ayrıca seninki gibi ailesinin lafından çıkmıyordu. Düğüne bir ay kala nişanı attı. Gelindiğinde tutun da balayı oteline kadar herşey hazırdı ama öyle bir adamla ömür geçmez kardeşim. Dedikleri gibi yaşın daha çok genç yazık etme kendine.. Anne baban nasıl tepki verir bilemem ama bak ablan arkanda sakın korkma gençliğine yazık..

daha yasi kucuk,cocuk yapmasin sakin.
acik ogretimde olsa bi sekilde disardan filan unv bitirsin.
omur boyu ben bu adami ceker miyim sorusuna yanit arasin,cunku boyle bi iliski er ya da gec biter ve ne yazik ki yaslandigiyla ortada kalir.
gencken yoluna bakmasi daha kolay.

Aynen cevre baskisindan cok rahatsiz oluyo daha iki yillik evli olmasina ragmen cocuk niye olmuyo diye ayrica da o cevrede bi baski yasadi hep
cok teskkurler yorumlariniz icin

Peki nasil atlatiniz bu donemi nasil davranmasini onerirsiniz o kadar ezmislerki herseyden korkuyo

bence ailenizle paylaşın durumu bu adamın şiddeti gittikçe artacaktır emin olun çoluğu çocuğu olsa onları da döver böyle pislikler. ailenizle görüşün söyleyin çok şiddet görüyor diye. ailedir sonuçta kapıya koymaz heralde

Yok canim yasi 30 gayetde olgun ama esine bu sekilde davraniyor

Babası kapıma gelmeyin diyormuş Buda nasıl bir sözse çok üzüldüm açıkçası

Peki nasil atlatiniz bu donemi nasil davranmasini onerirsiniz o kadar ezmislerki herseyden korkuyo

Tabii hemen paylaşayım uzun olacak ama kusura bakmayın.. O gün otobüsle uzun bir yolculuktan sonra eve döndüm. Ailem İç Anadolu'da bir şehirde tabii babam ve annem epey tepkililerdi. Yok efendim sülalede ilk boşanıp gelen benmişim yüzlerini yere eğmişim vs vs. Cahiller hiç bir zaman kızmadım üzüldüm ama o kadar kızamadım anneme ve babama. Kız kardeşim Bursa'daydı. Beni yanına çağırdı. Bursa'ya geldim kendimi toparlamam yardım etti yaklaşık 3 ay falan sonra normale dönmeye başladım bu arada boşanma davamı açtım. Kız kardeşim ve eşi bana iş buldular ve çalışmaya başladım bir müddet sonrada kendimi iyice topladım arkadaşlar edindim yeni bir çevre kızkardeşlerim hiç yalnız bırakmadılar evime çıktım. Yine kızkardeşlerim birleşip bana iyi kötü eşya aldılar ben işime devam ettim diğer kız kardeşim başka bir şehirde eşinin işi nedeniyle o da çıktı geldi. (Bu arada 2 erkek kardeşim daha var ama onlar küçüktü) Ben sıfırdan bir hayat kurdum geriye dönüp baktığımda neden diyorum 7 yıl bekledim ? Neden göz yumdum sustum ? Çaresizlikten.... Şimdi ise işimde ilerledim paramda var çevremde var. Hayat devam ediyormuş durmuyormuş bunu anladım. Siz yeter ki yapmak isteyin inanın herşey bir şekilde yoluna giriyor Allah ne kapılar açıyor ne mucizeler görüyorsunuz..

ne demiş buyuklerımız "akrabanın akrabaya ettıgını akrep etmezmiş", akraba evlılıklerının saglık anlamında da rısklerı oldugu gıbı aıle ıcınde kol kırılır yen ıcınde kalır gıbı bır durum olmuyor ne yazıkkı. bır evlılık bıttıgınde herkes kendı evladını tutacak, herkes karsı tarafı suclayacak , olan akrabalık baglarına olacak, en buyuk hata erken yasta baba evınden uzaklasmak ıcın yapılan bır evlılık ama olan olmus yol yakınken kardesınız acsın bır bosanma davası takılar kanunen de kardesınızındır , onları ve özel esyalarını alsın, bır an once yanınıza yerlessın.
çalışmıyor sanırım tedbır nafakası da baglatsın kendısıne bosanana kadar..
yalnız sızde ıyı dusunun esınız kardesınızı sevıyor olabılır, bu zor gununde ona evını acmak ısteyebılır ama uzun surecte bu durum sızın ev hayatınızı ve ılıskınızı de etkıler hele kı cocuklarınız falan oldugunda....
sonucta evde ıkı kısı olmak var , bırde evde sureklı bır ucuncu kısının olması var bunları da ıyıce dusunun-esınızle herseyın ayrıntısını konusun-kardesınızde kararını ona gore versın..

Söylemek istedigim de tam olarak bu..

Korkarak bir yere varamaz. Ben 7 yıl korktum odunluğa kilitlendim, dayak yedim , aç bırakıldım daha da anlatmak istemiyorum. Bir insanının yaşamaması gereken her türlü işkenceyi gördüm. Bak hayattayım yaşıyorum geçti diyorum kendime geçti bak bitti. Kız kardeşlerim hep yanımdaydılar. Biri hep telefonda biride her iş çıkışı bir kahve içimlik olsada bende... Şimdi annem ve babamla da aram çok iyi her daim aranıyor merak ediliyorum (ki babam beni evlatlıktan reddettiğini söylemişti) şimdi Bursa'ya geldiklerinde bende kalırlar kimseye gitmezler oh derler burası rahat.. Ne depresyon ilacı kullandım ne psikiyatriste gittim gerek yoktu ki hepsi vardı onların adı kızkardeşti

Babasinin evine gelse herhalde orda oldugundan kotu olmaz ..Ne olursa olsun en azindan dayak yemek,elleri kirilsin o pisliginde ..
Benim kardesim olsaydi o adamin derisini yuzerdim ,gucu kiza mi yetiyormus ..
Ciksin gelsin neden korkuyor
Derisini mi yüzerdin..senden korkulur!
bana yapsa kızgin yağ dökerdim o da ayrı tabi..
Ömür boyu çekmeyi göze alıcaksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…