Sizinle birebir ayni gorusteyim ben ama kardesinizde olsa bazen yon veremiyorsunuz aslinda evlenecegi zaman cok soylemistim ama cok kisa bi zamanda oldu hemen tamamen cocukluguna geldi saf yonu cok agur basti akraba olduklari halde hic tanimiyorduk desem yeridir oldu iste oda cok pismanYa bu devirde hala "eşim akrabam...teyzemin halamin amcamin oglu kizi vb." derken utaniyor mu insanlar ben anlamıyorum.
İğrenç bir gelenek tek kelimeyle.
Konuya gelirsek dövüyormuş hayvan. Yarın birgün çocuk olmadan kurtulman lazım.
Dövmek ne demek...kendinden güçsüz kadın olur insan olur hayvan olur bitki olur bir canliya zarar veren kesinlikle insan olamaz benim gözümde.
O elleri kırılsin.
Evet hep arkasindayim aynen anlattiginiz.gibi asiri gericilerAninda terk etsin. Bu dunyaya eziklenmeye, siddet gormeye, hizmetcilik yapmaya mi gelmis.
Eşi onu dovuyor ayrilmak icin baska sebebe gerek var mi?
Allahtan cocugu yokmus.
Bu gerici aileyle bir omur boyu yasamak istemiyorsa dehlesin. Korkmasin. Ailesinin evi bundan kotu olamaz herhalde. Arkasinda dur kardeşinin.
Saoglun hepsini tek tek okutuyoruz yorum icin tesekkurlerçıksın gelsin ya manyak mısın ? ya hadi baba da kızdı diyelim,el oğlundan dayak yemeyle eşdeğer mi hiç ? darp raporunu mutlaka alsın ,boşanmadan evvel yanlış bi hamle yapmamak için mutlaka bi avukatla görüşsün ve onun telkinlerine göre hareket etsin,yanınıza geldiğinde bi iş bulur çalışır,o beş para etmez kayınvalide müsveddesine hizmet edeceğine,aynı işi dışarda yapıp maaşını da sigortasını da hak kazanır .. gitmesin ,boşansın,topluca son söyleyeceğimiz bu
her akşam annemdesin değilmi diyerek uzar gider bu böyle yolun başındayken kardeşiniz hiç arkasına bile bakmasın kendisini kurtardığına sevinsin.Hayat çok kısa böyle bir aile ile insanda ne huzur kalır ne ağız tadı değermievet arkadasim aynen dediginiz gibi yemi gelini kayni icon bakiyolar hemde cok duskun annesinie ve kardeslerine gun icerisinde kardesimi arayip napiyosun demeden bile annemdesjn dimi diye soran yok degilim dedigi zaman da hemen oraya gidiyorsun diyen bi adam
Aynen cevre baskisindan cok rahatsiz oluyo daha iki yillik evli olmasina ragmen cocuk niye olmuyo diye ayrica da o cevrede bi baski yasadi hepSenin yazdıklarını okuduğumda eski günlerimi hatırladım ezilen itilen kakılan dayak yiyen baba evine dönmemek için her türlü eziyete katlanan beni hatırladım... Ne gereksiz yere yormuşum kendimi üzmüşüm psikolojimi bozmuşum kız kardeşimin tek bir lafı ile çıktım o evden (Boşandığım eşime telefonda 10 erkeğin yapamadığı atarı yaptı. Seni mahvederim ablamı gönder çek ellerini ablamdan artık yeter) üstümde bir eşofman elimde sadece boş bir cüzdan otogardayım ve bu 2005 'teydi... Bitti hayatım dedim ağladım ne salakmışımhayat devam ediyor yeniden yeniden yine ayağa kalkıyor insan lütfen boşansın kendine bu eziyeti yapmasın kimse yapmasın kimseeeee
cok teskkurler yorumlariniz icinBenim kardeşimin de nişanlısı öyleydi ailece kardeşimi daha evlenmeden tukettiler nisanlisinda şiddet baskı saygısızlık herşey vardı ayrıca seninki gibi ailesinin lafından çıkmıyordu. Düğüne bir ay kala nişanı attı. Gelindiğinde tutun da balayı oteline kadar herşey hazırdı ama öyle bir adamla ömür geçmez kardeşim. Dedikleri gibi yaşın daha çok genç yazık etme kendine.. Anne baban nasıl tepki verir bilemem ama bak ablan arkanda sakın korkma gençliğine yazık..
Peki nasil atlatiniz bu donemi nasil davranmasini onerirsiniz o kadar ezmislerki herseyden korkuyoSenin yazdıklarını okuduğumda eski günlerimi hatırladım ezilen itilen kakılan dayak yiyen baba evine dönmemek için her türlü eziyete katlanan beni hatırladım... Ne gereksiz yere yormuşum kendimi üzmüşüm psikolojimi bozmuşum kız kardeşimin tek bir lafı ile çıktım o evden (Boşandığım eşime telefonda 10 erkeğin yapamadığı atarı yaptı. Seni mahvederim ablamı gönder çek ellerini ablamdan artık yeter) üstümde bir eşofman elimde sadece boş bir cüzdan otogardayım ve bu 2005 'teydi... Bitti hayatım dedim ağladım ne salakmışımhayat devam ediyor yeniden yeniden yine ayağa kalkıyor insan lütfen boşansın kendine bu eziyeti yapmasın kimse yapmasın kimseeeee
Yok canim yasi 30 gayetde olgun ama esine bu sekilde davraniyorEşi kaç yasında. Küçükse belliki akıl hocası var. Daha karısının ve evinin farkında değil. Çok zor bi durum. Eğer bi kadın bu kadar zir durumdaysa bence en önce kendinden güç almalı. Ailem kabul etmez diyip çekmeye devam etmek akılkârı değil. Bu zaman da hem de. Yaş küçük gayette herşey yapılabilir. Maddi olarak yanı.
Babası kapıma gelmeyin diyormuş Buda nasıl bir sözse çok üzüldüm açıkçasıbence ailenizle paylaşın durumu bu adamın şiddeti gittikçe artacaktır emin olun çoluğu çocuğu olsa onları da döver böyle pislikler. ailenizle görüşün söyleyin çok şiddet görüyor diye. ailedir sonuçta kapıya koymaz heralde
Aynen bana da diyo kendiniz yaptiniz krndiniz evlendiniz diyr cahillerle ugrssmak cok zorBabası kapıma gelmeyin diyormuş Buda nasıl bir sözse çok üzüldüm açıkçası
Senin eşin kardeşin ayrıldıktan sonra yeni bir hayat kurana kadar seninle kalmasından rahatsız olur mu ?Aynen bana da diyo kendiniz yaptiniz krndiniz evlendiniz diyr cahillerle ugrssmak cok zor
Peki nasil atlatiniz bu donemi nasil davranmasini onerirsiniz o kadar ezmislerki herseyden korkuyo
ne demiş buyuklerımız "akrabanın akrabaya ettıgını akrep etmezmiş", akraba evlılıklerının saglık anlamında da rısklerı oldugu gıbı aıle ıcınde kol kırılır yen ıcınde kalır gıbı bır durum olmuyor ne yazıkkı. bır evlılık bıttıgınde herkes kendı evladını tutacak, herkes karsı tarafı suclayacak , olan akrabalık baglarına olacak, en buyuk hata erken yasta baba evınden uzaklasmak ıcın yapılan bır evlılık ama olan olmus yol yakınken kardesınız acsın bır bosanma davası takılar kanunen de kardesınızındır , onları ve özel esyalarını alsın, bır an once yanınıza yerlessın.Aynn cok haklisiniz sizinle hem fikirim bende evliyim bir ay arayla iki ay arayla evlendik yanimda kalmalik bi durum oldgu zaman musade eder lafini bile yaptirmaz en benim kadar sever kardeslerimi kiz kardesimde cok istiyo ayrilmayi cesaret edemiyo sadece akrabilik oldugu icin ben de elimden geldigince hep destek oluyorum
Söylemek istedigim de tam olarak bu..Tabii hemen paylaşayım uzun olacak ama kusura bakmayın.. O gün otobüsle uzun bir yolculuktan sonra eve döndüm. Ailem İç Anadolu'da bir şehirde tabii babam ve annem epey tepkililerdi. Yok efendim sülalede ilk boşanıp gelen benmişim yüzlerini yere eğmişim vs vs. Cahiller hiç bir zaman kızmadım üzüldüm ama o kadar kızamadım anneme ve babama. Kız kardeşim Bursa'daydı. Beni yanına çağırdı. Bursa'ya geldim kendimi toparlamam yardım etti yaklaşık 3 ay falan sonra normale dönmeye başladım bu arada boşanma davamı açtım. Kız kardeşim ve eşi bana iş buldular ve çalışmaya başladım bir müddet sonrada kendimi iyice topladım arkadaşlar edindim yeni bir çevre kızkardeşlerim hiç yalnız bırakmadılar evime çıktım. Yine kızkardeşlerim birleşip bana iyi kötü eşya aldılar ben işime devam ettim diğer kız kardeşim başka bir şehirde eşinin işi nedeniyle o da çıktı geldi. (Bu arada 2 erkek kardeşim daha var ama onlar küçüktü) Ben sıfırdan bir hayat kurdum geriye dönüp baktığımda neden diyorum 7 yıl bekledim ? Neden göz yumdum sustum ? Çaresizlikten.... Şimdi ise işimde ilerledim paramda var çevremde var. Hayat devam ediyormuş durmuyormuş bunu anladım. Siz yeter ki yapmak isteyin inanın herşey bir şekilde yoluna giriyor Allah ne kapılar açıyor ne mucizeler görüyorsunuz..
Olmaz bende teklif ettim ama su an icin uygun olmadigini soyluyo o da hakli kendinceSenin eşin kardeşin ayrıldıktan sonra yeni bir hayat kurana kadar seninle kalmasından rahatsız olur mu ?
Derisini mi yüzerdin..senden korkulur!Babasinin evine gelse herhalde orda oldugundan kotu olmaz ..Ne olursa olsun en azindan dayak yemek,elleri kirilsin o pisliginde ..
Benim kardesim olsaydi o adamin derisini yuzerdim ,gucu kiza mi yetiyormus ..
Ciksin gelsin neden korkuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?