Kardeşime çok üzüldüm 😞

Eşin artık çalışmam deme şansı yok, bi markete bile girse 11,5 asgari alır, 6-7 bakımevine yada evde tutacağı komşu teyze tarzı bi bakıcıyla verse 4-5 bin para kalır, mutfak masrafları çıkar en azından.

4-5 bin için çalışmam, çocuğumdan ayrı kalmam derse de aylık 2 bin tl ile geçinsinler bakalım faturalardan sonra yemeye ekmek kalıyor mu.

Yada eşyaları depoya koyup çocuk kreş yaşına gelene kadar 2 sene falan ailelerden biriyle yaşayacaklar ama onlar ister mi bakalım..

Belli bi maddi güce, az da olsa birikime sahip olmadan çocuk yapmanın bedeli bu..
Bakıcı ucreti asgari ucret ki
Alıp bakıcıya verecek eline ne kalacak 0 TL 😳

Bakıcı ucreti asgari ucret ki
Alıp bakıcıya verecek eline ne kalacak 0 TL 😳

Eskiden olduğu gibi aynı mahallede hatta aynı binada, yol masrafı vs olmayacak komşu ablalara yada teyzelere 1 sene kadar kreş yaşına kadar baktırmaktan bahsediyorum.

Ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum, tabi ki bakıcı için de en düşük ücret asgari ücret olmalı ideal dünyada ama bu ekonomik şartlarda gördüğünüz gibi bu şekilde olunca da hem o ücreti veremeyecek olan kadın hem de o ücrete iş bulamayacak kadın olmak üzere 2 kadın da çalışamaz duruma geliyor.

Arabalari varmis , araba zaten masraf degil mi?
Cok sikisirlarsa bakarlar baslarinin caresine.
Ben bu enflasyonun 2 seneye duzelecegini düşünüyorum.
O zaman bebis buyur , esi de calisir alirlar bir ev ,uzulmeyin bu kadar.

Benimki değil sizin kafa yapınız ilginç o yüzden yorum bile yapmayacağım. Anlayabileceginizi düşünmüyorum. 🤣🤣
konu sahibi

Kardeşim çıkmak için ev ariyor yokuşa surmez çünkü herkes bayadir 5bin 10bin kira verirken kardeşime zam yapmadı ev sahibi. Düşünün yani kardesim 1000tl ye bir ay o evde oturuyor bı gömlek tunik olmuş 1000tl 🤷🏻‍♀️ adam çok idare etti yani kardeşimi.
böyle diyor ama
tabi o bilmez siz bilirsiniz ben zaten anlayamam.

Back
X