• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşime "evlatlıksın" demisler...

BiProfenid

86 ----->
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.651
19.864
773
Nasi anlatsam bilmiyorum.
Cok sinirliyim.
Gecenlerde bi akrabanin dugunune gitmistik.
12 yasindaki erkek kardesim babamin yanindaydi.
Daha sonra babamin yanindan bizim yanimiza gelirken akraba musvettesi insanin birisi sen kimin oglusun falan diye sorunca oda soylemis.
Kadin buna "sen evlatliksin ailen seni baska aileden aldi" demis :KK57:
Cocuk bi geldi yanimiza rengi falan solmus.
Hasta oldugu icim o yuzden zannettik pek ustunde durmadik.
Daha sonra surekli kendi kendine dusunur oldu.
İcine kapandi.
Gozumuzun icine bakiyor cocuk.
Bende farkettim bu durumu biraz once gectim karsisina "noldu ablacim" dedim.
Anlatti ama hic tepki vermiyor. :KK57:
Buz gibiydi resmen.
Ben duyunca sok oldum.
Annemi arayacagim dedi, tamam ara onunla konus dedim.
Annemle de konusunca biraz rahatladi.
Aldim karsima bana ne kadar benzediginden falan bahsettim.
Baskasinin olmus olsan benzemezsin ki dedim.
Annemin hamilelik donemlerinden bahsettim.
Resim olsaydi gostercektim ama annemin hamileyken hic resmi yok.
Kardesim tamam biliyorum abla dedi ama ne bileyim daha ne yapabilirim tam ikna olmasi icin?
Cocuk akli yani illaki suphe girmistir.
Nasil davranmaliyim, ne demeliyim arkadaslar?
Ustune gitmesem mi diye dusunuyorum bide.

(Bu arada bunu soyleyen kimdi diye sordugumda bilmedigini soyledi. Tarif ettirdim ama aklima boyle salakca bisey yapcak birisi de gelmiyor )

Ay kuzum kıyamam ona ben ya. Bazı insanların davranışlarına anlam veremiyorum gerçekten :KK12:
Annenin doğum sonrası hastanede çekilmiş fotoğrafları varsa onları göster, belki o zaman tam anlamıyla ikna olur.

Ay kuzum kıyamam ona ben ya. Bazı insanların davranışlarına anlam veremiyorum gerçekten :KK12:
Annenin doğum sonrası hastanede çekilmiş fotoğrafları varsa onları göster, belki o zaman tam anlamıyla ikna olur.
Hastanede fotografi yok evde var daha yeni dogmus halleri.
Bide hastaneye ilk gittigimizde bi olay yasamistik ani olarak kaldi.
Kucuklugunden beri anlatirdim bugunde bahsettim.
Bak sen dogdugunda soyle boyle olmustu diye.
İnanmis gibi ama gozleri cok mahsun bakiyor :(

Heralde başka bi çocukla karıştırdı yazık yaw işde evlatlık olanada söylüyorlar nasıl bi vicdan bu dayımın kızı evlatlık mahallede koca kadınlar söylemiş sen evlatlıksın diye :KK43: niye acaba :110:

Hastanede fotografi yok evde var daha yeni dogmus halleri.
Bide hastaneye ilk gittigimizde bi olay yasamistik ani olarak kaldi.
Kucuklugunden beri anlatirdim bugunde bahsettim.
Bak sen dogdugunda soyle boyle olmustu diye.
İnanmis gibi ama gozleri cok mahsun bakiyor :KK43:
Biraz zaman geçsin unutur belki. El kadar çocuklardan ne istiyorlar aklım almıyor. Kardeşinin çok güvendiği başka biri varsa o da doğduğu günden bahsedebilir?

Heralde başka bi çocukla karıştırdı yazık yaw işde evlatlık olanada söylüyorlar nasıl bi vicdan bu dayımın kızı evlatlık mahallede koca kadınlar söylemiş sen evlatlıksın diye :KK43: niye acaba :110:
Tepkisi nasıl oldu?
Benim kuzenime de aynısı oldu, mahallede dengesizin biri söylemiş. O da doğurmakla anne olunmuyor deyip ağzının payını vermiş.

Karistirmis olsa bile onun haddine degil ki boyle birseyi soylemek.
Ya sanki gunluk bir olaydan bahseder gibi "sen evlatliksin" demek ne demek.
İste kadini bilsem soracagik maksadi neymis. Hangi salakca.sebepten boyle bisey yapmis diye ama kardesim kadini ilk defa gordugunu soyledi.
Bide kardesime akrabayiz demis.
Anlamiyorum ya oyle bisey olsa bile anne baba dururken dis kapinin dis mandallarina noluyor boyle :110:

Biraz zaman geçsin unutur belki. El kadar çocuklardan ne istiyorlar aklım almıyor. Kardeşinin çok güvendiği başka biri varsa o da doğduğu günden bahsedebilir?

Babamla konus istersen dedim .
Babamlada konustu babam ilk haberi aldiginda hastaneye gittigini falan anlatti.
İste annemin hamileyken yasadigi sikintilari anlatti ama gozlerde hep bi dolu bakislar :(

Babamla konus istersen dedim .
Babamlada konustu babam ilk haberi aldiginda hastaneye gittigini falan anlatti.
İste annemin hamileyken yasadigi sikintilari anlatti ama gozlerde hep bi dolu bakislar :KK43:
Kıyamam ya... Bebekliğinden kalma eşyaları varsa onları göstersen? Aslında yapabileceğin bir çok şeyi yapmışsın mesela benzerliğinizden bahsetmek çok doğru bir şey. Belki de ikna olmuştur, sadece hazmetmek için zamana ihtiyacı vardır kardeşinin.

Benim erkek kardesimin dugununde de bi kiz gelinimize `sen bu dugunden vazgec, evlenme nolur.` demis. Biz cok sasirdik. Kizin kim oldugunu bulduk, annesi babami arayip bin kere ozur diledi. Ama hala niye boyle bi sacmalik yapti anlayamadik.
Kardesin icin de buyuk sok olmustur eminim. Bi de benziyomus da sana. Ne bileyim benim kiz kardesim sarisin yesil gozlu, hepimiz esmeriz. Arada takiliriz seni hastanede karistirmislar falan diye. Hani size benzemese kadin saka yapmistir dicem de pek sakalik bi hali yok gibi. Kardesin zamanla unutur merak etme. Ama o lafi diyeni bulun.

Kıyamam ya... Bebekliğinden kalma eşyaları varsa onları göstersen? Aslında yapabileceğin bir çok şeyi yapmışsın mesela benzerliğinizden bahsetmek çok doğru bir şey. Belki de ikna olmuştur, sadece hazmetmek için zamana ihtiyacı vardır kardeşinin.
Coraplari, ilk kestigimiz saclari, kiyafetleri, ayakkabilari.. Hepsini gosterdim. Sakalar yaptim, kucuklugunde nasi davrandigindam bahsettim gulerek bide ikimizn arasinda ozel bi konusma sekli var o sekilde konustum. Kafasini dagitmaya calistim , guldurdum, sarildim, optum cok mutlu oldu kuzum benim. :)

İnsanlar kötü çünkü devamlı ne kadar ahlaklı ve iyi olduğunu anlatan ama içlerinde kötülükten başka bir şey olmayan boş insanlar.

Benim erkek kardesimin dugununde de bi kiz gelinimize `sen bu dugunden vazgec, evlenme nolur.` demis. Biz cok sasirdik. Kizin kim oldugunu bulduk, annesi babami arayip bin kere ozur diledi. Ama hala niye boyle bi sacmalik yapti anlayamadik.
Kardesin icin de buyuk sok olmustur eminim. Bi de benziyomus da sana. Ne bileyim benim kiz kardesim sarisin yesil gozlu, hepimiz esmeriz. Arada takiliriz seni hastanede karistirmislar falan diye. Hani size benzemese kadin saka yapmistir dicem de pek sakalik bi hali yok gibi. Kardesin zamanla unutur merak etme. Ama o lafi diyeni bulun.
Ne dengesizler var yaa..
Esasinda sadece bana degil aslinda cok gariptir ki bi goren babama , bi goren ablama , baskasida annemle bana benzetir. :-)
Bak sen hepimizden gen almissin dedim guldum olayi kapatmak icin.

Akrabalafi pek bilmiyorum.
Annem sehir disinda yarin gelsin detayli bir sekilde tarif edecek kardesim.
Bana sanki zekasinin yettigince salak bir saka yapmis gibi geliyor.
Cunku akrabalarda var boyle dengesizler.
Bana bile 18 yasimdayken "giiizzz sen copten bulundun biliyon nu he he he" diye asiri komik saka yapan olmustu.
O gunden beri gulmeyi unuttum :KK57:

Cok sinirliyim.
Daha sonra babamin yanindan bizim yanimiza gelirken akraba musvettesi insanin birisi sen kimin oglusun falan diye sorunca oda soylemis.
İcine kapandi.
Buz gibiydi resmen.
Ben duyunca sok oldum.
Kardesim tamam biliyorum abla dedi ama ne bileyim daha ne yapabilirim tam ikna olmasi icin?

(Bu arada bunu soyleyen kimdi diye sordugumda bilmedigini soyledi. Tarif ettirdim ama aklima boyle salakca bisey yapcak birisi de gelmiyor )
Çok Üzücü belki biri eşek şakası tapmak istedi... Ya da karıştırmış olamaz mı??? Ya da bi düşmanınız aile saadetimizi kıskanmıştır...
Bana da 10 yaşlarındayken bi yakınımız söylemişti şaka Amaçlı hala konuşur güleriz :)

Çok Üzücü belki biri eşek şakası tapmak istedi... Ya da karıştırmış olamaz mı??? Ya da bi düşmanınız aile saadetimizi kıskanmıştır...
Bana da 10 yaşlarındayken bi yakınımız söylemişti şaka Amaçlı hala konuşur güleriz :)
Bana sanki saka yapilmis gibi geliyor ama kim boyle sacma saka yapar ki 12 yasindaki bir cocuga?
Biz aile arasinda bile boyle sakalar yapmayiz.
Cok hassas cunku hemen etkilenir boylesi seylerden :(

Hey Allahim ya ne kdr issiz gucsuz insanlar var.

Akrabalarinizdan birilerini cagir bence eve.
Mesela teyzen/ halan.
Sakin belli etme kardesim boyle bisy dusunuyor diye.

Kardesine deki: otur su koseye izle bizi.
Basla konuya: teyze hatirliyomusn annem nasil kilo almisti kardesimin hamileliginde felan gibisinden gir konuya.
Hamile olmadiysa nasil o konuya girebilicen sen? teyzen afallamazmi ne hamileligi diye egerki kardesin uveyse? Yani burdan anlasilr gercektende zamanjnda kardesine hamile oldugu.

Cok sinirliyim.
İcine kapandi.
Buz gibiydi resmen.
Ben duyunca sok oldum.

Eger icinde bir suphe varsa dna testi yaptiralim de madem daha inandirici olur. Soylemeniz gereken her seyi söylemişsiniz cunku

Yuhhhh:KK57: ağır ruh hastasiymis onu söyleyen :KK57:
Aynen oyle. :110:

Hey Allahim ya ne kdr issiz gucsuz insanlar var.

Akrabalarinizdan birilerini cagir bence eve.
Mesela teyzen/ halan.
Sakin belli etme kardesim boyle bisy dusunuyor diye.

Kardesine deki: otur su koseye izle bizi.
Basla konuya: teyze hatirliyomusn annem nasil kilo almisti kardesimin hamileliginde felan gibisinden gir konuya.
Hamile olmadiysa nasil o konuya girebilicen sen? teyzen afallamazmi ne hamileligi diye egerki kardesin uveyse? Yani burdan anlasilr gercektende zamanjnda kardesine hamile oldugu.

Evet olabilir.
Annem sehir disinda, o bir gelsin konussun .
Bu dediginizi de yapicam.
Tesekkurler fikir icin :)

Eger icinde bir suphe varsa dna testi yaptiralim de madem daha inandirici olur. Soylemeniz gereken her seyi söylemişsiniz cunku
Onuda soylesem mi diye icimden gecirdim ama soylemedim.
Bakislarindan anlarim, eger hala inanmazsa dna yi soylerim artk.
Fikir icin tesekkur ederim :)

Back
X