Kardeşime karşı art niyetli mi?

Ahmet ümit'in kırlangıç çığlığı romanını okuyor gibiydim konuyu okurken.. Bence kardeşinizi yollamayın hatta diğer çocuklara yaklaşımını da takip edin..
O romanı okumadım ama büyük ihtimalle yarın alırım.
Korkuyorum ya emanet etmek istemiyorum kimseye. Ama el mahkum çalışmayana para yok bu devirde. Annem de mecbur bir şekilde çalışıyor. Babamda yok başımızda.

Okulun etütüne kalıyor.
Bazen teyzeme gidiyor. Bazen anneannem geliyor.
Üst katta aile dostumuz var,onun yanına gidiyor. Annemin eli sürekli onun üstünde. Ama korkuyoruz yani devirin nasılbir devir olduğunu en iyi çocuklu anneler bilir. Allah hepsini korusun.

Eskilerin bakkal amcasi, komsu teyzeleri kalmadigindan tetikte olun

Ayrica kardesinizin yasi kac? Istedikleri varsa aile bireylerinizle alsin, yazdirma isi yapmasin ve haddinden fazla harclik vermeyin.
Biraz doymaz bir çocuk
Ya da nasıl desem şımarık
En küçük çocuk olmanın özelliğini taşıyor
Annem her akşam alır,istediğini yapar
Ama bundan sonra yok yani,akşam annemle çıkacak istediğini alacak.
Gün içerisinde evden çıkmayacak.

Okul çıkışı anneannezin yanına gitse anneniz iş çıkışı alsa kardeşinizi zaten yakın oturuyorlarmıs
Bazen gidiyor,bazen üst kata çıkıyor bazen arkadaşlarını çağırıyor. Hani net bir düzeni yok.

Tembihleyin konuştuğu kimseye evde yalnız kaldığını söylemesin. Çocuk aklıyla söyler kime denk geleceği belli olmaz.
Evet onu tembihledim ama yıllardır burada oturuyoruz
Malesef annemin babamın erbabı arkadaşı çok. Herkes biliyor yani. Babam gelse keşke ama burada değil o da.

Karşıdakinin art niyetli olup olmadığına bakmaksızın tedbiri elden bırakmamak lazım. Zaman çok kötü.

Bir süre evde yalnız kalmasın bence.
Annem öğle arası alıp işe götürse,belki göz önünde olmayıp eli ayağı kesilince adam vir daha böyle samimi olamaz.

Peki herhangi bir yanlış durumda isimsiz bir şekilde polise şikayet edebilir miyim? Yani böyle bir hakkım var mı?

Ben olsam gider konusur "abim polis adamin birini vurmus dalgindi isten cikinca kardesimin borcunu odeyecekti ama ondan dolayi unutmus" der göz dagı verirdim. Müge Anli hep der ki kimse cocugunuza bisey vermesin. MazAllah ne olaylar duyuyoruz haberlerden.

Sanmam,inanmaz bence.
Ama yarın gidip biraz konuşacağım,babam cezaevinde. Adam öldürdü falan diye. Yalan falan ama yapacak birşeyim yok.

Sanmam,inanmaz bence.
Ama yarın gidip biraz konuşacağım,babam cezaevinde. Adam öldürdü falan diye. Yalan falan ama yapacak birşeyim yok.
Bana karisan biri vardi onu öldürdü ama bi kac aya cikacak iyi halden. Bana da kiz kardesime de cok düskün de

Kendi başına alışverişe yollamayın.Aksamdan ne lazımsa ertesi gün için alın koyun eve.
Yanında yetişkin yokken ustunde para veya kart ile alışveriş yapacak yaşta değil bence daha.

12 yaş evde tek kalması ve bu kadar duzensiz yasamasi icin cok küçük bir yaş, ablasi olarak siz duruma mudahale edin, her gun okul cikisi annanesine gitsin mesela, aksam annesiyle gecsin eve.
Sadece bakkal degil, gunduzleri evde yalniz oldugunu farkeden biri icin bile acik hedef kardesiniz...

Kartta vermeyin bence yaşı küçük. Kötü niyetli biri sıkıştırabilir. Sevdiği şeyleri alın evinize koyun. Sürekli bakkala markete gitmesine gerek yok ki.

Başka çaremiz yok ki?
12 yaşında bakıcı istemez,okuldan gelip ders çalışıyor annem öğle arasında gelip kontrol esiyor zaten.
Gayet de küçük.yaninda biri olmalı.evde yalnız zaman geçirdiğini bilen birileri zarar verebilir.kardesinizin markete gitmesine gerek yok bunun icin

Içim bi bulandi benim ☹ 12 yas kucuk degil ama bence markete bakkala gondermeyin.. aksam siz yada annesi geldiginde goturun, istedigini alsin. Tek gondermeyin.. hatta keske bi akraba filan olsa yaninda.. surekli kalmasa bile bir iki saatte bir yoklasa..

Rabbim tum cocuklari korusun..

Evde tek başıma kalmasına herhangi bir çaremiz yok.
Fakat çok düzensiz yaşamıyor. Sadece bazen arkadaşları geliyor bazen anneannesine gidiyor bazen kuzenini çağırıyor. Onun dışında kardeşim eve geldikten yarım saat sonra annem geliyor,beraber yemek yiyorlar. Sonra annem kendisi işe gidiyor kardeşim evde tek kalıyor. Sanırım biraz sinir bozucu bir durum,onun açık hedef olması. Artık markete,çiğköfte almaya gibi yerlere gitmeyecek. Evden dışarı çıkmayacak. Annemde aralarda gelip onu kontrol edecek.

Bi
Biraz şımarık biz kız,nasıl desem. Annemde babamda küçükken yapamadıkları sahip olamadıkları şeyleri bize yapıyorlar,hatta daha çok kardeşime. O yüzden parasal yönden biraz şımarık bir çocuk. Ama tepkimi koyduğum halde bu olaylara devam etmesi benim sinirlerimi bozdu.

Bence şuan tepki veripte adamı kışkırtmayın.Kardeşinizle konuşun öacbur kalmadıkça asla gitmesin.İstediği birşey varsa stok yapın sizde ne seviyorsa eve alın koyun gitmesin .

Öncelikle öyle babam cezaevinde abim polis gibi yalanlara girme. İnandırıcı değil bir, ikincisi adam inansa bile başlarında erkek olmayan kadınlar olursunuz gözünde, daha tehlikeli.

Bakkal olayını kapatın artık. Hafta sonları markete gidin o hafta için ne istiyorsa toptan alsın. Haftalık harçlık verin parayı idare etmeyi öğrensin. Her istediğini önüne sermeyin, henüz küçük ama ilerde önünü alamazsınız.

Annem gelip kontrol edecek.
Öğlen geliyordu zaten,şimdi bir de telefon alacağız ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…