- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
O romanı okumadım ama büyük ihtimalle yarın alırım.Ahmet ümit'in kırlangıç çığlığı romanını okuyor gibiydim konuyu okurken.. Bence kardeşinizi yollamayın hatta diğer çocuklara yaklaşımını da takip edin..
Okulun etütüne kalıyor.Ya illaki öyledir yoksa hangi anne evde tek başına cocugu bırakıp gider. Ama artık devir artık coook çoook kötü. Çok dikkat etmek lazım. Bakıcı istemezse ders çıkışı bi etüt merkezine filan yazdirsaniz. Evde tek başına bana hiç güvenli gelmedi. Ssdce bakkal için değil elektrigi var gaz kaçağı var ya ne bileyim dünyanın bin tane hali var.
Biraz doymaz bir çocukEskilerin bakkal amcasi, komsu teyzeleri kalmadigindan tetikte olun
Ayrica kardesinizin yasi kac? Istedikleri varsa aile bireylerinizle alsin, yazdirma isi yapmasin ve haddinden fazla harclik vermeyin.
Bazen gidiyor,bazen üst kata çıkıyor bazen arkadaşlarını çağırıyor. Hani net bir düzeni yok.Okul çıkışı anneannezin yanına gitse anneniz iş çıkışı alsa kardeşinizi zaten yakın oturuyorlarmıs
Evet onu tembihledim ama yıllardır burada oturuyoruzTembihleyin konuştuğu kimseye evde yalnız kaldığını söylemesin. Çocuk aklıyla söyler kime denk geleceği belli olmaz.
Annem öğle arası alıp işe götürse,belki göz önünde olmayıp eli ayağı kesilince adam vir daha böyle samimi olamaz.Karşıdakinin art niyetli olup olmadığına bakmaksızın tedbiri elden bırakmamak lazım. Zaman çok kötü.
Bir süre evde yalnız kalmasın bence.
Annem öğle arası alıp işe götürse,belki göz önünde olmayıp eli ayağı kesilince adam vir daha böyle samimi olamaz.
Sanmam,inanmaz bence.Ben olsam gider konusur "abim polis adamin birini vurmus dalgindi isten cikinca kardesimin borcunu odeyecekti ama ondan dolayi unutmus" der göz dagı verirdim. Müge Anli hep der ki kimse cocugunuza bisey vermesin. MazAllah ne olaylar duyuyoruz haberlerden.
Bana karisan biri vardi onu öldürdü ama bi kac aya cikacak iyi halden. Bana da kiz kardesime de cok düskün deSanmam,inanmaz bence.
Ama yarın gidip biraz konuşacağım,babam cezaevinde. Adam öldürdü falan diye. Yalan falan ama yapacak birşeyim yok.
Kartta vermeyin bence yaşı küçük. Kötü niyetli biri sıkıştırabilir. Sevdiği şeyleri alın evinize koyun. Sürekli bakkala markete gitmesine gerek yok ki.İstanbuldayız.
Adam evi vs bilmiyordur,zaten gelse de giremez. Ama gitmesini kesinlikle istemiyorum.
12
Fazla mı evhamlıyım diye düşünüyorum ama yok yani,bir insan neden çocuğu şeker kız diye kaydeder aklım almıyor,annem görseydi o da sinirlenirdi.
Bende öyle söyledim.
Haftasonu gelince banka kartını bırakacağım ona. Girsin gerekirse başka bir yerden alsın. Giden para olsun,canıma birşey olmasın yeter.
Gayet de küçük.yaninda biri olmalı.evde yalnız zaman geçirdiğini bilen birileri zarar verebilir.kardesinizin markete gitmesine gerek yok bunun icinBaşka çaremiz yok ki?
12 yaşında bakıcı istemez,okuldan gelip ders çalışıyor annem öğle arasında gelip kontrol esiyor zaten.
Evde tek başıma kalmasına herhangi bir çaremiz yok.12 yaş evde tek kalması ve bu kadar duzensiz yasamasi icin cok küçük bir yaş, ablasi olarak siz duruma mudahale edin, her gun okul cikisi annanesine gitsin mesela, aksam annesiyle gecsin eve.
Sadece bakkal degil, gunduzleri evde yalniz oldugunu farkeden biri icin bile acik hedef kardesiniz...
Biraz şımarık biz kız,nasıl desem. Annemde babamda küçükken yapamadıkları sahip olamadıkları şeyleri bize yapıyorlar,hatta daha çok kardeşime. O yüzden parasal yönden biraz şımarık bir çocuk. Ama tepkimi koyduğum halde bu olaylara devam etmesi benim sinirlerimi bozdu.12 yaşında harçlığını idare etmeyi öğrensin. Sonuçta marketten alacağı şeyin bir aciliyeti yoktur.
İstediği kadar iyi niyetli düşünsün market sahibi bende tepki koyardım. Gerek yok böyle samimiyetlere.
Annem gelip kontrol edecek.Içim bi bulandi benim ☹ 12 yas kucuk degil ama bence markete bakkala gondermeyin.. aksam siz yada annesi geldiginde goturun, istedigini alsin. Tek gondermeyin.. hatta keske bi akraba filan olsa yaninda.. surekli kalmasa bile bir iki saatte bir yoklasa..
Rabbim tum cocuklari korusun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?