Kardeşime karşı art niyetli mi?

Zat
Bence şuan tepki veripte adamı kışkırtmayın.Kardeşinizle konuşun öacbur kalmadıkça asla gitmesin.İstediği birşey varsa stok yapın sizde ne seviyorsa eve alın koyun gitmesin .
Genelde evde duruyor ama canı birşey isteyince hemen gidip alıyor,bu da annemin eve para bırakmasından kaynaklanıyor.

Henüz geç değil önünü alabilirsiniz. Abur cubur dahi olsa bir çocuğun her istediğine her an ulaşamaması gerektiğini düşünüyorum.

Şeker kız ne ya ben oma takıldım
Magnum ısmarlaması birşey değil de

Ben öyle değilim ama annemle babam öyleler. Küçükken neleri olmadıysa daha fazlasını kardeşime alıyorlar. Ve parasal yönden aşırı şımarık bir çocuk. Her hafta dediğiniz gibi markete gidiliyor,sadece cips ıvır zıvır şeyleri almaya gidiyor,evdeki,çeşidi beğenmeme huyu da var.

Henüz geç değil önünü alabilirsiniz. Abur cubur dahi olsa bir çocuğun her istediğine her an ulaşamaması gerektiğini düşünüyorum.
Neler yapabiliriz ki?
Herşeye alışmış çocuğun önünü nasıl alabiliriz yani.

Genelde sevdiği şeyler vardır mutlaka siz alın eve koyun.Ya da annenizden istesi telefonu varsa eğer anneniz gelirken alsın çok uğramasın derim.
Artık gitmeyecek,ne bakkala ne markete. Annem de sürekli kontrole gidecek. Telefon alınacak. Umarım onu koruyabiliriz.

Neler yapabiliriz ki?
Herşeye alışmış çocuğun önünü nasıl alabiliriz yani.
Maddi olarak biraz zorlanıyoruz elindekiyle idare etmeyi öğren diyeceksiniz. Bu kadar basit bir şeyden doyumsuz olan çocuklar hayatta da genel anlamda doyumsuz oluyorlar malesef.
Ayrıca anlayabilecek bir yaşta karşılaşabileceği kötülükler hakkında uyarın gözü açık olsun.

Evet art niyet arardim ama uzulerek soylemem lazim sizde de buyuk hata var. Neden kardesinizi tanimadiginiz birine yonlendiriyorsunuz parasi yetmediginde. Ya yetecek kadar para birakin ya da yetmiyorsa elimdekiyle yetinmesini ogretin. Bir de para neye yetmiyor anlamadim. Abur cubur mu aliyor eve alisveris mi yapiyor? Abur cubursa zaten cok gereksiz. Bir de mahalle tekin degil diyorsunuz. Bence annenizle konusu ve bir daha parasi yetmediginde kimseye yonlendirmeyin cocugu. Sonu cok yanlis yerlere gidebilir.

Her türlü tehlikeyi geçtim o yedikleri çok zararlı zaten. Senin de abla olarak bir yere kadar müdahale etme şansın var, iş annede babada bitiyor.

yanlız bırakmayın annanesinin evine gitsin anneniz iş çıkışı alsın ... eminim evde yanlız kaldığından bahsetmiştir yada eve gelen arkadaşları bir yerlerde konuşabilir... belki bakkal kötü niyetli değil ama niyet okuyamayız tedbirli olmak lazım ... bakkala da bulaşmayın düşündüğünüz gibi sapıksa kışkırtmış olursunuz

Biz yönlendirmedik.
Annem gidip "kızım burada alışveriş yaptığında parası yetmediği zaman siz yazın,akşam ben parasını veririm" dedi. Benim kızıma bedavadan birşeyler verin demedi,hayat hikayemizi anlatmadı sonuçta. Abur cubur,meyveli yoğurt bazen istediği başka şeyler,slime malzemeleri falan alıyor. E evdeki hesap her zaman çarşıya uymadığı için elindeki para her zaman yetmiyor. Bu adamın yaptığını destekler mi? Biz kimseden bedavadan birşey istemedik,önceki düzen nasılsa öyle devam edelim dedik,önceden böyle birşeyle karşılaşmamıştık çünkü.

Aman diyim adamın tavrırları hiç hoş değil bi gözünü korkutmak lazım mecbur değilseniz oradan alışveriş yapmasın kardeşiniz

Her türlü tehlikeyi geçtim o yedikleri çok zararlı zaten. Senin de abla olarak bir yere kadar müdahale etme şansın var, iş annede babada bitiyor.
Yani olay anne babada bitiyorsa o iş zor,annem neyse de babam çok şımarık büyüttü onu. Baba para dediğinde adam cümlesini tamamlamadan karta para yatırıyor,ya da sürekli kargo yolluyor birşeyler alıyor kıza. E haliyle ilgi nirvanada olunca beni pek takmıyor.

Yok kimseye öyle bahsetmez.
O huyu yoktur,hatta babam evde bekliyor falan diyordur eminim ondan.
Ama bir daha yollamayı düşünmüyorum,ne olur olmaz. Kimseye belli olmaz.

Pardon da o pislik hangi akla hizmet kardeşinizin adını böyle yazıyor? Sapık mıdır nedir ya.. Yollamayın hatta çevrenizi de uyarın. Adama bak dondurma ısmarlayacakmış. Sizden büyük, yetişkin şöyle kaba saba tipli biri yok mu? Bizim çocuğa dondurma ısmarlayacakmışsın deyip dolaptan dondurma alsın sonra da önüne atsın itin. Çocuğu tek gördü belki biliyor da evde yalnız. Kardeşiniz iyi niyetle demiş olabilir adam sorunca. Kızı değil de o adamı korkutun. Ben bile sinirlendim burada.

Ben adami hakli bulmuyorum. Ama bir cocugun da her istedigini her an saglarsaniz onunu alamazsiniz. Yokluk nedir ogrenebilir bunda ne sakinca var. Aksami beklesin annesi gelince alsin illa almasi gerekiyorsa. Ayrica zaman kotu. Elbette ki dikkat etmek zorundasiniz. Bunun adami hakli bulmakla ne alakasi var.

Aptala bak ya nasıl sinir oldum
Göndermeyin oraya bidaha çocuğu
Başka market vs yok mu
Malesef abla,altta büfe,restaurant var. Biraz daha uzakta bir market daha var ama oraya gitmiyor,caddeden gitmesi gerektiği için.

Aman diyim adamın tavrırları hiç hoş değil bi gözünü korkutmak lazım mecbur değilseniz oradan alışveriş yapmasın kardeşiniz
Mecbur değiliz,yapmayacağız da.
Nasıl korkutabilirim ben adamı? Ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…