Kardeşime yardım edemiyorum

sevgi2005

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
269
0
96
İzmir
eşimle 2 yıla yakındır evliyiz eşim çok iyi şimdiye kadar bir dediğimi 2 etmez evde bana hap yardımcıdır her konuda yardımcıdır ben biraz rahat yaşamayı severim kendine almaz sürekli bana alır neler nelr alır bana, çok iyi çok anlayışlı bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirim ama ..küçük bir sorunum var en basiti bugün sabah kardeşim aradı kardeşim başka şehirde ünv okuyo çok darda kalmış ilk defa benden para istedi kimbilir kackere düşünmüştür utana sıkıla beni aramıştır okula gitcek yol parası kalmamıs ustelik sınava gircek neyse beni aradı 2 3 lira olsada olsun gönder bende eşimi aradım hespta para yok dedi cok değil 50 gönder dedim yok, alllahım ne yapacağımı şaşırdım 15 dk kardeşimi arayamadım ne diyeceğimi bilemedim sonra aradım telefonu kapalı dedım eşimin,kardeşimde tamam dedi çok bozuldu bende çok üzüldüm..2 ay önce yine bu tür olay yaşadım ben arkadaslarla güne girdim eşime dedimki kardeşime çok değil 100 tl gönderelim yazık arkadaşlarının yanında eksık kalmasın hoş annemler sürekli gönderiyo neyse yok olmaz dedi ya niye dedim mırın kırın ettı neyse sonra gönderdi sonra ne oldu biliyomusunuz kardeşim o parayı bir türlü çekemedi para geri geldi çünkü eşimin rızası yoktu bidaha o parayı göndermedik..kardeşime çok üzüldüm o darda kalmazsa beni aramazdı benim gönderme imkanım yok şehirgirişinde oturuyorum merkez bana uzak off ya akşam eşim gelince ne tepki vereceğimi bilemiyorum yorumlarınızı beklıyorum lütfennnnn

canım benim kardeşin zor durumda olmasa istemz heralde bende eşinle bu konuyu karşına alıp konuşmalısın madem senş çok seviyo çok düşünüyo dediğini yapar ayrıca sende hiçmi para yokta eşinden istiyosun bu kadar aciz oolma kenarında tutuğun herzaman azda olsa paran olsun

bu kadar kahretme kendine kardeşin senin içinde bulundugun durumun farkındadır sana kırıldığını düşünme sakın..Görüştüğünüz zaman herşeyi tek tek anlatır sorununuzu çözersiniz oda sana hak verir...

Arkadaşım,rahat yaşamayı sevdiğinizi söylemişsiniz..
Demek ki maddi durumunuz iyi,Allahım daha da rahat ettirsin de hiç mi kenarda 100 liranız yok kendinize ait?

canım zaten cüzdanım para dolu ama dedğim gibi oturduğum yer şehra uzak o yüzden gitmem zor merkeze

üç beş lira kenara atmadınız mı?
eşinizin de davranışı garip.
kendinize lazımmış gibi isteseydiniz, siz gönderseydiniz keşke...

Eşinizle bunu akşam sakin sakin konuşun. ama bundan sonrası için mutfak masrafından, kuaför masrafından biraz kenara ayırın. sadece kardeşiniz için değil, kendinize özel bi masrafınız olur, eşinize söylemek istemezsiniz yada başka bir durum olur. böyle eşinize söylemeden kardeşinize göndermek istersiniz.

Eşinizde belki alışkanlık olmasın diye göndermek istemiyordur. bu durumu onunla konuşarak halledecek olab sizsiniz unutmayın ...

Arkadaşım,rahat yaşamayı sevdiğinizi söylemişsiniz..
Demek ki maddi durumunuz iyi,Allahım daha da rahat ettirsin de hiç mi kenarda 100 liranız yok kendinize ait?

ya dediğim gibi param var cüzdanım dolu ama şehre herzamn gidilmiyo uzakkk yoksa dururmuyum

cüzdanı para doluymuş konu sahibinin, ama şehirden uzak olduğu için kendi yatıramıyormuş.

bir hesabınız ve paranız varsa, internet bankacılığını kullanıp da yapabilirsiniz.

hayır kardeşim durumun farkında değildir inş ama hayatta anlatamam eşimi öyle bilsin istemiyorum aksine eşim her ay belirli yerlere yardımımz oluyo of yaaaa

merkeze uzaklık bahane olamaz ki, atlayıp bir arabaya gidip yatırmalıydınız kardeşinize parayı...eşinize hiiç duyurmadan !!
yazık ki kardeşiniz üç beş kuruş için üzülmüş..

canım zaten cüzdanım para dolu ama dedğim gibi oturduğum yer şehra uzak o yüzden gitmem zor merkeze

hesabınız vardır herhalde. internet şb si kullanırsanız evden kardeşinizin hesabına hemen para gönderirisiniz. tabi merkeze indiğinizde mutlaka hesabınıza bir miktar para yatırın. Bu şekilde eşinizin haberi olmadan her ay olmasa da bir kaç ayda bir kardeşinize 3-5 bişey göndermiş olursunuz.

hayır kardeşim durumun farkında değildir inş ama hayatta anlatamam eşimi öyle bilsin istemiyorum aksine eşim her ay belirli yerlere yardımımz oluyo of yaaaa

e başka insanlara yardım edeceğinize önce yakın çevreden başlasanız. öğrenci insana ayda 50 lira bile çok önemli. ben kaç gün geçiniyorum 50 lirayla. konuşun, kardeşinize burs versin eşiniz, maddi durumu başka yerlere yardım edecek kadar iyiyse.

ben eşimden para istemem zaten gerekte bıraktırmaz sürekli cüzdanıma koyar

Madem kendi paranız var internet bankacılığıyla halledin işinizi şehre indiğinizde kart çıkarıp böyle sorunlar çıkmaz en azından herkes kendi hesabını bilir ve karışamaz.

Internet bankacılığı diye birşey var hayatım...kardeşini keşke zorda bırakmasaydın ve ne şekilde olursa olsun o parayı gönderseydin.. Ayrıca mutlaka kıyıya köşeye kendine ait bir para ayır.. Gördüğün gibi dünyanın binbir türlü hali var..

Bir kadın mutlaka araba kullamasını bilmeli, ufak da olsa imkan dahilinde bir araba alınmalı ve mutlaka bayan o arabanın en aktif kullanıcısı olmalı.

Ve diğer yapılması gerekeni de dove yazmış;

bir hesabınız ve paranız varsa, internet bankacılığını kullanıp da yapabilirsiniz.

onun haberi olmadn yaparsam daha büyük işler açacağımı düşünüyorum güvenini sarsarım

Hangi köyde yaşıyorsunuz?

Her saat araba bulunmuyorsa iki saate bir vardır, ne bilim öğleden sonra gidersin akşam eşinle dönersin vs. En ücra köylerde bile ulaşım bu şekilde.

Bir de anladığım kadarıyla calısmıyorsunuz, eşiniz kimseye yardım etmek mecburiyetinde değil. Belki içinden gelmiyordur adamın alın teriyle kazandığı parayı göndermeyi. (Extreme durumları dışında tutuyorum).

İçinden gelmiyorsa zorlamayın, ister gönderir istemez göndermez.

Bence eşinize yüklenmektense suçu kendinizde arayın.... Dağın başında yaşamıyorsanız, postaneye, bankaya gitmek icin at arabası kullanmıyorsanız her türlü gönderebilirdiniz...

Şahsen ben burda bunları yazacağıma coooktaan yollara düşmüştüm; o sizin kardesiniz ve dediğiniz gibi zor durumda kalmasa eniştesinin parasını ablasından istemezdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…