Bir kadın mutlaka araba kullamasını bilmeli, ufak da olsa imkan dahilinde bir araba alınmalı ve mutlaka bayan o arabanın en aktif kullanıcısı olmalı.
Ve diğer yapılması gerekeni de dove yazmış;
Hangi köyde yaşıyorsunuz?
Her saat araba bulunmuyorsa iki saate bir vardır, ne bilim öğleden sonra gidersin akşam eşinle dönersin vs. En ücra köylerde bile ulaşım bu şekilde.
Bir de anladığım kadarıyla calısmıyorsunuz, eşiniz kimseye yardım etmek mecburiyetinde değil. Belki içinden gelmiyordur adamın alın teriyle kazandığı parayı göndermeyi. (Extreme durumları dışında tutuyorum).
İçinden gelmiyorsa zorlamayın, ister gönderir istemez göndermez.
Bence eşinize yüklenmektense suçu kendinizde arayın.... Dağın başında yaşamıyorsanız, postaneye, bankaya gitmek icin at arabası kullanmıyorsanız her türlü gönderebilirdiniz...
Şahsen ben burda bunları yazacağıma coooktaan yollara düşmüştüm; o sizin kardesiniz ve dediğiniz gibi zor durumda kalmasa eniştesinin parasını ablasından istemezdi...
Hangi köyde yaşıyorsunuz?
Her saat araba bulunmuyorsa iki saate bir vardır, ne bilim öğleden sonra gidersin akşam eşinle dönersin vs. En ücra köylerde bile ulaşım bu şekilde.
Bir de anladığım kadarıyla calısmıyorsunuz, eşiniz kimseye yardım etmek mecburiyetinde değil. Belki içinden gelmiyordur adamın alın teriyle kazandığı parayı göndermeyi. (Extreme durumları dışında tutuyorum).
Bence eşinize yüklenmektense suçu kendinizde arayın.... Dağın başında yaşamıyorsanız, postaneye, bankaya gitmek icin at arabası kullanmıyorsanız her türlü gönderebilirdiniz...
Şahsen ben burda bunları yazacağıma coooktaan yollara düşmüştüm; o sizin kardesiniz ve dediğiniz gibi zor durumda kalmasa eniştesinin parasını ablasından istemezdi...
evet şimdilik çalışmıyorum ama bu saatten sonra gidip yatırsam yine eşimin parası ayrıca zaten ben çok gururluyum benım eşimden kardeşim için 2 kere söyledim bunuda söylemeyeceksemm
Tamam işte bu zor bir durum, kardeşiniz elzem bir durum olmasaydı sizden mutlaka istemezdi; gönderdiğiniz eşinizin parası ama birinin derdine derman olacak. Tabi ki söyleyeceksin o senin eşin ama mecburiyetle gönüllülük arasındaki çizgiyi ayırt edeblmek gerek.
Madem eşin para veriyor düzenli olarak ordan bir elli lira göndersen hem kardeşine derman olur hem de eşini huzursuz etmemiş olursun.
Akşam eşin gelince durumu tane tane güzellikle acıkla, senden kardeşimi okutmanı beklemiyorum ama cok zor durumdaydı keske gönderebilseydik falan de. Ona zorunlu olmadığını ama senin hatırın icin destek olabilseydi cok hos olacagını söyle :)
Neyse bu yasananlar tecrübe olur sana, bi daha böyle bir sey olursa iki dk da çözersin... Ayrıca hersey online postaneden para gönderirsen 3 dk icinde karsı tarafta oluyor.
Allah kolaylıklar versin
...
bunu ben de anlamadım yahu,
dediğiniz gibi illaki bir araç vardır.
haftaiçi sonuçta.
tokinin dağ tepesine diktiği evlere bile ulaşım oluyorsa, her yere vardır..
tek bir kişi yaşamıyor ya yaşadığınız yerde.
neyse ne diyeyim, umarım kardeşiniz başka bir şekilde ihtiyacını giderebilmiştir.
Bu noktada size katılmıyorum. Zİra herhangi bir insandan bahsetmiyoruz. Eşinin kardeşi söz konusu olan.
İşte sırf bu yüzden kadınlar sokaklara dökülüp para kazanma derdine düşüyorlar. (çoğu kadın)
Kendi ailesi söz konusu olduğunda yardımı esirgemeyen eşinin kardeşi için de, ailesi içinde aynı hassasiyeti gösterebilmelidir. Aile olmak böyle birşey çünkü. Yoksa kendi ailesine yağdırıp eşinin okuyan kardeşine içinden yardım yapmamak gelmesi, hem de başkalarına yardım edecek kadar duyarlı olup, kayın biraderinden para esirgemesi hiç hoş değil.
Annanem iki laf bir büyü der her zaman, konu sahibi arkadaşım yazdıklarımdan etkilenip hatta büyülenipeşine karşı kırıcı olmandan korkarım. Sakin bir şekilde yaptığının çok ayıp olduğunu, kardeşine karşı mahçup olduğunuzu söyleyin...
Bu noktada size katılmıyorum. Zİra herhangi bir insandan bahsetmiyoruz. Eşinin kardeşi söz konusu olan.
İşte sırf bu yüzden kadınlar sokaklara dökülüp para kazanma derdine düşüyorlar. (çoğu kadın)
Kendi ailesi söz konusu olduğunda yardımı esirgemeyen eşinin kardeşi için de, ailesi içinde aynı hassasiyeti gösterebilmelidir. Aile olmak böyle birşey çünkü. Yoksa kendi ailesine yağdırıp eşinin okuyan kardeşine içinden yardım yapmamak gelmesi, hem de başkalarına yardım edecek kadar duyarlı olup, kayın biraderinden para esirgemesi hiç hoş değil.
Annanem iki laf bir büyü der her zaman, konu sahibi arkadaşım yazdıklarımdan etkilenip hatta büyülenipeşine karşı kırıcı olmandan korkarım. Sakin bir şekilde yaptığının çok ayıp olduğunu, kardeşine karşı mahçup olduğunuzu söyleyin...
eşimle 2 yıla yakındır evliyiz eşim çok iyi şimdiye kadar bir dediğimi 2 etmez evde bana hap yardımcıdır her konuda yardımcıdır ben biraz rahat yaşamayı severim kendine almaz sürekli bana alır neler nelr alır bana, çok iyi çok anlayışlı bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirim ama ..küçük bir sorunum var en basiti bugün sabah kardeşim aradı kardeşim başka şehirde ünv okuyo çok darda kalmış ilk defa benden para istedi kimbilir kackere düşünmüştür utana sıkıla beni aramıştır okula gitcek yol parası kalmamıs ustelik sınava gircek neyse beni aradı 2 3 lira olsada olsun gönder bende eşimi aradım hespta para yok dedi cok değil 50 gönder dedim yok, alllahım ne yapacağımı şaşırdım 15 dk kardeşimi arayamadım ne diyeceğimi bilemedim sonra aradım telefonu kapalı dedım eşimin,kardeşimde tamam dedi çok bozuldu bende çok üzüldüm..2 ay önce yine bu tür olay yaşadım ben arkadaslarla güne girdim eşime dedimki kardeşime çok değil 100 tl gönderelim yazık arkadaşlarının yanında eksık kalmasın hoş annemler sürekli gönderiyo neyse yok olmaz dedi ya niye dedim mırın kırın ettı neyse sonra gönderdi sonra ne oldu biliyomusunuz kardeşim o parayı bir türlü çekemedi para geri geldi çünkü eşimin rızası yoktu bidaha o parayı göndermedik..kardeşime çok üzüldüm o darda kalmazsa beni aramazdı benim gönderme imkanım yok şehirgirişinde oturuyorum merkez bana uzak off ya akşam eşim gelince ne tepki vereceğimi bilemiyorum yorumlarınızı beklıyorum lütfennnnn
onun haberi olmadn yaparsam daha büyük işler açacağımı düşünüyorum güvenini sarsarım
ya hadi gittim diyelim eşimn bana güveni sarsılacak benden habersiz niye böyle birşey yapıyosun
ablasısın ya ablaa nedemek bende üniv okudum bilirim o durumları eşin bir deiğini iki etmiyosa bu konuda niye böyle ben ablamın çocuklarına verirken bile eşim bişey demez bide borcumuz var üstelik ama ver der okuyo çocuk nolcak ben aileme cimrilik yapmasına asla gelemem çünki ailemde bize öyle hak etmezler öyle davranışları
ya inanın varya ailesine gönderse hiçbirşey demem hele bide kardeşi öyle olcak offffKüçük yerleşim biriminde yaşıyorsanız ptt.den isme havale yapabilirsiniz. Havale ücreti olarak 3-5 tl arası birşey alıyor olmaları lazım.
Eşiniz size anlayış gösterir diye düşünüyorum sonuçta eşinizin kendi kardeşi zorda olsa ve sizden yardım istese ve sizde kabul edip yardım etmiş olsanız eşiniz çok mutlu olur. Eşinize bunu sorun, eminin kardeşinize yardım ettiğinizi ve bu yüzden sizinde mutlu olduğunu görünce sorun kalmayacaktır.
ya hadi gittim diyelim eşimn bana güveni sarsılacak benden habersiz niye böyle birşey yapıyosun
kardeşim kızdıayrıca kendi ailesine 7 8 ay önce plazma tv aldı 2 milyara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?