Kardeşime yardım edemiyorum

Bir kadın mutlaka araba kullamasını bilmeli, ufak da olsa imkan dahilinde bir araba alınmalı ve mutlaka bayan o arabanın en aktif kullanıcısı olmalı.

Ve diğer yapılması gerekeni de dove yazmış;

araba kullnamsını az cok bılıyorum ama ehliyetım yok bide yanımda eşim yoksa tedirgin olurum

evet şimdilik çalışmıyorum ama bu saatten sonra gidip yatırsam yine eşimin parası ayrıca zaten ben çok gururluyum benım eşimden kardeşim için 2 kere söyledim bunuda söylemeyeceksemm

bunu ben de anlamadım yahu,
dediğiniz gibi illaki bir araç vardır.
haftaiçi sonuçta.
tokinin dağ tepesine diktiği evlere bile ulaşım oluyorsa, her yere vardır..
tek bir kişi yaşamıyor ya yaşadığınız yerde.
neyse ne diyeyim, umarım kardeşiniz başka bir şekilde ihtiyacını giderebilmiştir.

evet şimdilik çalışmıyorum ama bu saatten sonra gidip yatırsam yine eşimin parası ayrıca zaten ben çok gururluyum benım eşimden kardeşim için 2 kere söyledim bunuda söylemeyeceksemm

Tamam işte bu zor bir durum, kardeşiniz elzem bir durum olmasaydı sizden mutlaka istemezdi; gönderdiğiniz eşinizin parası ama birinin derdine derman olacak. Tabi ki söyleyeceksin o senin eşin ama mecburiyetle gönüllülük arasındaki çizgiyi ayırt edeblmek gerek.

Madem eşin para veriyor düzenli olarak ordan bir elli lira göndersen hem kardeşine derman olur hem de eşini huzursuz etmemiş olursun.

Akşam eşin gelince durumu tane tane güzellikle acıkla, senden kardeşimi okutmanı beklemiyorum ama cok zor durumdaydı keske gönderebilseydik falan de. Ona zorunlu olmadığını ama senin hatırın icin destek olabilseydi cok hos olacagını söyle :)

Neyse bu yasananlar tecrübe olur sana, bi daha böyle bir sey olursa iki dk da çözersin... Ayrıca hersey online postaneden para gönderirsen 3 dk icinde karsı tarafta oluyor.

Allah kolaylıklar versin

yazdığınız için teşekkür ederim buraya yazmam biraz beni ferahlattı çünkü kimseye diyemezdım aksama kadar patlardım heralde bide sizlerin düşüncesini merak ettim siz ne yapardınız diye.

Bu noktada size katılmıyorum. Zİra herhangi bir insandan bahsetmiyoruz. Eşinin kardeşi söz konusu olan.

İşte sırf bu yüzden kadınlar sokaklara dökülüp para kazanma derdine düşüyorlar. (çoğu kadın)

Kendi ailesi söz konusu olduğunda yardımı esirgemeyen eşinin kardeşi için de, ailesi içinde aynı hassasiyeti gösterebilmelidir. Aile olmak böyle birşey çünkü. Yoksa kendi ailesine yağdırıp eşinin okuyan kardeşine içinden yardım yapmamak gelmesi, hem de başkalarına yardım edecek kadar duyarlı olup, kayın biraderinden para esirgemesi hiç hoş değil.

Annanem iki laf bir büyü der her zaman, konu sahibi arkadaşım yazdıklarımdan etkilenip hatta büyülenip eşine karşı kırıcı olmandan korkarım. Sakin bir şekilde yaptığının çok ayıp olduğunu, kardeşine karşı mahçup olduğunuzu söyleyin...

ya hadi gittim diyelim eşimn bana güveni sarsılacak benden habersiz niye böyle birşey yapıyosun

kardeşim kızdı ayrıca kendi ailesine 7 8 ay önce plazma tv aldı 2 milyara

Zor durumda olur, acil bir şey olur, insanlık hali her türlü sey olur o zaman zaten destek olunur diye belirtmiştim "extreme durumları" kastederek :) Tabi ki evlendik diye ailelerimizi boşlayacak değiliz. Ama mecburiyet bambaşka bişey..

Ben de yukarıda kırmızıyla isaretlediğim yere katılamıyorum maalesef. Biz hayat standartlarımız yüksek olsun, ayaklarımızın üzerinde durabilelim, hayatta hersey gelebiyor basımıza kimseye muhtac olmayalım diye calısıyoruz.

ablasısın ya ablaa nedemek bende üniv okudum bilirim o durumları eşin bir deiğini iki etmiyosa bu konuda niye böyle ben ablamın çocuklarına verirken bile eşim bişey demez bide borcumuz var üstelik ama ver der okuyo çocuk nolcak ben aileme cimrilik yapmasına asla gelemem çünki ailemde bize öyle hak etmezler öyle davranışları

Küçük yerleşim biriminde yaşıyorsanız ptt.den isme havale yapabilirsiniz. Havale ücreti olarak 3-5 tl arası birşey alıyor olmaları lazım.

Eşiniz size anlayış gösterir diye düşünüyorum sonuçta eşinizin kendi kardeşi zorda olsa ve sizden yardım istese ve sizde kabul edip yardım etmiş olsanız eşiniz çok mutlu olur. Eşinize bunu sorun, eminin kardeşinize yardım ettiğinizi ve bu yüzden sizinde mutlu olduğunu görünce sorun kalmayacaktır.

Aynısı benim basıma geldi iki hafta kadar önce tek fark bnm kız kardeşim çalışıyor. Yeni işe girdi mali durumunu henüz toparlayamadı bir türlü vs vs...

Neyse kardeşim eğitim için İstanbula gitti, cebine bakmıs parası az tedirgin olmuş aradı beni. "Abla varsa bana biraz para gönderir misin dedi" Net cvp vermedim. Ayarlayabilirsem seni arıycam dedim. Hesabımıza baktım cok yok. Ay sonuydu galiba eşimi de zor durumda bırakmak istemedim. Her ay maaşımdan elli lira köşeye atarım. Olur ya para biter, ya da para cekebileceğimiz bir ortam olmaz. Cüzdanımın bir köşesine koyarım... Eşime lazım olur aniden ona veririm vs vs.

Hemen postaneye gidip kardeşime gönderdim parayı.

Kardeşimin derdine derman oldum, eşimi huzursuz etmedim :)

Eşimin acısından bir örnek vereyim. Kayınbiraderim öğrenci, gecen hafta bize geldi bi kac günlüğüne ve otobüste cüzdanını düşürmüş. Günler sonra farkettik. Haliyle biz destek olduk. Ama inan aklımdan hic kötü birsey gecmedi. Niye veriyorsun baban verseydi falan gibi(Ailesi coook sorumsuzdur). Biliyorum ki aynı sey benim kardeslerimden birinin basına gelse o da yapardı. Biletini aldık. Cebine harclığını koyup gönderdik.

Zamanla, konusarak, kendiniz güzellikle ifade ederek herseyi aşabileceğinizi düşünüyorum. Fevri bir insan olarak yıllarca yasadım ama gördüm hersey güzellikteymiş :)

onun haberi olmadn yaparsam daha büyük işler açacağımı düşünüyorum güvenini sarsarım

valla eşinin kardeşine bir 50 tl göndermekten kaçındığını söylüyorsun, insan cebinde parası olmasa borç bulup yine yollar. ayrıca eşin cüzdanındaki parayı ne yaptığını kalem kalem istiyor mu ? arasından bir 100 tl 2 ayda bir göndersen kardeşine nereden farkına varacak. ki farketti desen bile kötü bişey yapmıyorsun. kardeşine harçlık gönderiyorsun.. ne var bunda anlamıyorum. eşinin her yaptığı harcamadan haberin var mı ? yani tamam eşler arasında saklı gizli olmaz ama her kuruşunda hesabı verilmez.

hele benim ailemde hak etmezler benim aileminde maddi durumu çok iyi,babam çok ciddi bir kurumda müdür ama işte kardeşim bugün bakmış parası kalmamış bankada insanlık hali yoksa ailemm kimseye muhtaç etmezler off aman ya kafam karıştı

ya inanın varya ailesine gönderse hiçbirşey demem hele bide kardeşi öyle olcak offff

Kardeşin öyle sürekli para sömüren biri değil anladığım kadarıyla ihtiyacı varmış ne olursa olsun göndermesi lazımmış.Şöylede birşey var kadın çalışmayınca eşimin parası o kazanıyor diye düşünmemek lazım.Allah o görevi zaten erkeğe vermiş çalışacak bakacak mecbur.Sende evde çalışıyorsun hizmet ediyorsun çocuk bakıyorsun öyle senin paran benim param olmaz. Eşinin parası seninde parandır gurur yapma bu durumda.Elinde kalıyorsa paran fırsat bulunca gönder. Seninde hakkın var o parada.İkincisi öğrenci yabancı bile olsa bizde herzaman yardım edilir.İhtiyacı varmışki istemiş ben olsam koyarım tavrımı kırıldığımı belirtirim.Hem kimin ne olacağı hiç belli olmaz.
Benim teyzemin durumu biz okurken bizden daha iyiyidi. Biz çok zor durumlarda okuduk.Teyzem çalışmadığı halde kocası her ay abimin harçlığını gönderdi bize yardım etti. Şimdi abim öğretmen oda maaş alınca teyzemin küçük kızı üniversitede okuyor ona gönderiyor.Yani yardım ettikleri yiğenleri şimdi onlara yardım ediyor.

ya hadi gittim diyelim eşimn bana güveni sarsılacak benden habersiz niye böyle birşey yapıyosun

kardeşim kızdı ayrıca kendi ailesine 7 8 ay önce plazma tv aldı 2 milyara

valla gaz vermek istemiyorum ama eşiniz ailesine 2 milyara tv alıyor ama sizin kardeşinize 50 lira göndermiyor. sonrada siz eşimin güveni sarsılacak bana diyorsunuz. merak ettim eşiniz tv alırken ailesine size sordumu alalım mı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…