Kardeşimi annemden kıskanıyorum

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Benden üç yaş küçük bir erkek kardeşim var, üniversite son sınıfta okuyor ve bizden uzak şehirde yaşıyor. Arada bir görüntülü görüşüyoruz ama çok sık değil. Genelde annemle araşıyorlar, ben yazışmayı sevdiğim için genelde yazışıyoruız. Arada görüntülü konuştuğumuz oluyor böyle zamanlarda yanımda annemde oluyor. Anne kendini tam göstersene falan dediğinde çok kıskanıyorum. Annemle sohbetinin, muhabbetinin samimiyetini görünce çok kıskanıyorum. Kardeşime çok düşkünüm ama aramızdaki sohbet annemle olduğu gibi samimi olmuyor hiçbir zaman, bazen konuşacak birşey bulamıyoruz. "Annemi benden daha mı çok seviyor, ona daha mı düşkün, bu durum neden böyle" diye içim içimi yiyor bazen. Neden bu kadar kıskancım, neden bu kadar kıskanıyorum?

Bende annenizi kıskanıyorsunuz zannettimde resmen erkek kardeşine bağlısınız sevgilisi olunca ne olacak? Bence siz kendi hayatınıza bakın bu arada evet annesini ablasından çok seviyordur anne sonuçta normali bu..
Dahasını söyleyeyim evlenecek o zman görüşme sıklığınız azalacak ev iş sorumluluklar derken bu kadar zaman bile bulamayacaksınız bence kendinize acilen başka uğraşlar bulun yoksa çok sıkıntı yaşarsınız.

aynıı ben şimdi 42 yaşındayım hala erkek kardeşim için anneme ' tabiii senin bitane oğlun var ' derim ama artık gülerek :) çocukken senin gibi bu kendime dert yapardım içimde... büyüyünce ve bende olunca bunun anlamsız bişey olduğunu anladım

annesini kıskanmıyor ama
kardeşim annemi benden daha çok seviyor diyor

Anne sevgisi ve kardeş sevgisini neden kıyaslıyorsun ki? İkisi çok farklı kategoriler değil mi ?

Ya çok tatlısınız benimde erkek kardeşimle aramda 3 yaş var şuan askerde sizde de bizde ki gibi çok güzel bir çocukluk geçmiş demek ki. Ben kardeşimi küçükken çok korurdum severdim sanki onun küçük annesi gibiydim. Şimdi kocaman oldu ama yinede hiç büyümemiş gibi geliyor. Annemle de benimle sürekli görüntülü görüşürüz ama hiç kıskanmadım sadece halamla çok samimi olursa bazen sinir olurum çünkü halam normalde bizi sevmez ama kardeşim onu çok sever bu durum beni çok sinir eder...

Allah bu aileye gelen gelinin yardımcısı olsun.

Vallahi ya neymiş bu erkekler ben anlamadım. Altından bbu erkekler evlenince karıları onları çalmış gibi bakılır hep göklere çıkarılır aman bi düşerler üstüne erkek olsaydım keşke..
Ama bu hanım öyle bir görümce olur ki beş görümce gücünde

Sizin anneniz ile aranız nasıl?
Annemle aram bazen iyi bazen çok kötü bazen nötr, değişken diyelim
Ya öyle mi Allah kavuştursun sizi de inşallah, hayırlı tezkereler diliyorum♥
Anneyi kardeşten kıskanmak normal de kardeşini anneden kiskanani ilk defa duyuyorum. Annesini ablasindan çok sevmesi doğal değil mi
Ben annemi kardeşimden daha çok sevmediğim için belki de bana normal gelmiyor
Kardeşimin bir kız arkadaşı var nedense onu kıskanmıyorum aramız çok iyi onunla. Kardeş sevgisiyle, sevgiliye duyulan sevgiyi farklı kulvarlarda kategorileştirdiğim için kıskançlıkla karşılamadım sanırım. Ya da kardeşim ona olan sevgisini açık yaşamadığı için bu tür konularda çekingen bir tutum sergilediği için böyle hissediyorum.
Allah yardımcınız olsun
Amin cümlemizin, teşekkür ederim

Anladım aslında olay yine anneyi kıskanmak. Annenizin kardeşinizi daha çok sevdiğini düşünüyorsunuz ve anneye bu konuda bir kırgınlık var. Siz de asıl sevginizi kardesinize yöneltmişsiniz. Ama onun da sizi onu sevdiğiniz kadar sevmediğini düşünmek sizi üzüyor.

Kişilik gelisiminizi tamamlamanız lazım.

İkili ilişkileri zedeleyecek boyutta olmadığı sürece sorun yok. Çünkü böyle durumlarda anne babaya en yakın çocuk diğerine karşı aileyi doldurma çabasına girebilir. Şimdi değil ilerleyen zamanlarda evlilik olduğunda veya maddi çıkarlar devreye girdiğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…