Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

Ben de kardesinizin size verdigi destegi kendi kardesime vermek istiyorum. Dediginiz cok dogru. Ileride bosanma asamasina geldiginde bunu söyleyecek bence de. Cünkü su an bile anneme nisan sizin aceleniz yüzünden oldu diyor. Yorumunuz icin tesekkürler.

size ne
not:durum çok vahimse siz diyeceğinizi demişsiniz karışmayın sonra sizden kötüsü olmayacak.

Kardeşinizin düşünceleri, karakteri yok mu?

Nişanlısı whatsapp kapat deyince neden kendini savunmuyor, hemen kapatıyor?
Neden eğitimime karışma hakkın yok demiyor/diyemiyor?

Kız kardeşinizi görev yerine götürme deyince neden "hayır, o benim kardeşim, götüreceğim tabi ki" demiyor/diyemiyor?

Ve siz neden baştan beri ayrıl diyorsunuz? Siz kardeşinizin avukatı mısınız? Neden bu kadar müdahil olmuşsunuz?

Kardeşiniz çocuk mu?

Kardesim onun ailesine cok saygilidir. Onlar da kardesimi sever. Ama nisanlisi hep bi suratsiz. Gecen aksam onlarda yemegine davetliydi ailem. Kiz kardesim mutfaga yardim etmek icin girmis. Kovmaktan beter etmis kizi. Sesimi cikaramadim diyor.
Ayy desene siz kardeşinin evine hasret kalacaksınız valla ben olsam ayrılması için destek olurdum böyle bir olaydan sonra

Evlenince bosanmasi daha mi iyi diyorum. Kardesim hep iyi niyetli ve iyimser oldugu icin bu zamana kadar sabretti. Biliyorum su an düsündügü sey ask falan degil. Cesaret edemiyor. Bu noktaya gelindi. Aileler üzülür diye.
Ama bu sadece sizin baktığınız taraf, işin içini bilemezsiniz, iki taraftan da bakamazsınız.
Şu an kavga olsa kardeşim üzülüyor, laf söylense canı sıkıldı diye bakıyorsunuz ama diğer tarafın ne yaşadığını ya da kavgaların nereden çıktığını bilemezsiniz.
Tabii ki ablası olarak anladığım kadarıyla gayet iyi niyetle üzülmesin istiyorsunuz ama onun hayatı bunu unutmayın. Doğrusu yanlışı o karar verecek. Belki her şey harika gidecek belki de boşanacaklar, bunu öngöremezsiniz.
Ayrılmamasını cesareti yok diye belirtmişsiniz, bu sadece sizin yorumunuz, ilişkileri inişli çıkışlı ama seviyorlar belki de.
Kardeşini bırakma konusunda sizin taraftan bakınca evet çok çirkin, karşı tarafın hatası ama kavga sebebine kadar neden haberiniz oluyor ben o kısmı anlamadım.

Insan bazen isin icindeyken mantikli düsünemiyor. Bi de ask sevgi mevzusuysa bu.
Kardesim cok iyi niyetli. Cok iyimser. Hep kiziyorum zaten. Niye bunlara müsade ediyorsun diye. Ama hep yuvarlak cevaplar.

Ben kiza ya da ailesine karsi asla bi sey demedim su ana kadar. Kardesle dertlesmenin, yol göstermenin nesi avukatlik?

Kardesim normalde hic anlatmaz ama o kadar daralmis ki anlatmis artik. Artik tutamamis icinde.

Evet ama herkesin hayatta kendi hatalarını yapmaya hakkı vardır
Kardeşinizi nereye kadar koruyabilirsiniz?
Aşıksa ve bunun bir bedeli varsa bunu öder. Bugün korudunuz, yarın korudunuz, eee sonra?

Yetişkin bir erkeğin hayatına bu kadar müdahil olunmasına karşıyım.

Disardan öyle gözükebilir. Haklisiniz. Ama kardesim cocuk ruhludur. Hep icinde yasar bi de. O asla yetiskin olamayacak kisilerden. Biz kardesler olarak birbirimizin hem annesi hem babasi olduk. Cünkü destek verecek kimsemiz olmadi.

Ben kardesim degil de kim olsa bu tavsiyeyi veririm. Niye bile bile aci ceksin? Bu kadar net bi sonuc varken ortada?

bence hiç karışmayın. iyi olurlar, kendilerinden bilirler. kötü olurlar, elden bilirler.. ( bu şekilde özel hayatlarına müdahale ederseniz).

Bu özel hayata müdahele mi onu da bilmiyorum. Cünkü ailesiyle görüsmesine bile karisiyor. Hep beraber ailecek bi sey yapsak kardesimin o gün morali bozuk dolasiyor. Biliyorum ki kavga ettiler bu yüzden. Ileride hic bi sekilde bizimle görüsmesine izin vermeyecek. Psikolojik sorunlari var gibi davraniyor.

Çok ilginç bir saptama olmuş. "O asla yetiskin olamayacak kisilerden" derken sorumluluk alma anlamında mı dediniz? O zaman neden nişanlandı? Neden evlenmek istiyor?

Bence kardeşinizi bir psikoloğa götürün. Eğer nişanlısına itiraz etmek istiyor ama edemiyorsa altında başka şeyler olabilir. Kendi haklarını savunmasında sorunlar varsa destek ona iyi gelecektir. Böylece siz yanında olmadığınız zamanlar da kendi hayatıyla ilgili sağlıklı kararlar alabilmesi mümkün olur.

Bahsettiğiniz nişanlılık sürecini ben yaşıyorum,kız tarafı olarak.konularıma bi bakın isterseniz. Aşırı kıskançlık,anlayışsızlık vs vs
Merak ettiğim şey
Siz kardeşinize nişanı at derken,kızın yüzüne sorun yokmuş,herşey düzelirmiş gibi mi davranıyosunuz!. Çünkü bana öyle oluyo,kv kaybaklı sorunların çıktığı çok oldu,ama o kv baana zaman zaman o kadar iyi davranıyoki,nişanlımın yersiz tepkilerinden anlıyorum.
Sizin şu yazdıklarınızı eminim benim görümce de düşünüyodur,kız kavgadan besleniyo. Ama ben aksini düşünüyorum,bu yaşıma kadar neredeyse sesimi yükseltmişliğim bile yok ama nişanlımla öyle olmuyo

Klasik canım bu,evde sindirilen erkek modeline bakış açıssı

Size ne ki olan bitenden. Kardeşiniz yetiskin bir erkek cocuk degil ki.Onun yetiskin olup olmadigina siz mi karar vereceksiniz.
Kardeşiniz ne yapıyorsa kendi tercihi.
Akliniz varsa karismayin üstünüze kalir herşey.
Onlar barisir siz kotu gorumce olursunuz ya da ayrılırlar siz ayırdı olursunuz.
Kardesinizi nişanlısı ve ailesi arasında dengeyi kurması konusunda guzellikle uyarın sadece...

Son düzenleme:
Kızın psikolojik sorunu varsa, kardeşinin de sorunları var. Kendi ağırlığını koyamıyor.. Sen benim nişanlım olabilirsin, ama benim ailemle görüşmeme karışamazsın diyemiyor.. Kardeşin çok pasif kalmış.. belki de tam kişiliğini oturtamamış.. kardeşine yapabileceğin en büyük iyilik, kardeşine alttan alta gaz vermen. Gözünü açmasını sağlaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…