Kardeşimi kampa göndermeli miyiz?

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
83
Merhaba kızlar,
11 yaşında bir erkek kardeşim var. Okulu proje kampına götürüyor farklı bir şehire bize baya uzak bir şehire. 10-15 kişilik bir kamp, araştırma falan yapacaklarmış o şekilde bir kamp olucak. Annem de kararsız çünkü hiç anne babamdan ayrı böyle bir yere gitmedi aslında gitmesini çok istiyor çok faydalı olucak onun için hem de sosyalleşmesi açısından iyi olacağını düşünüyorum ben. Ama annem emin olamıyor tedirgin biraz. Hani kendi banyoya girip saçını kurutabilir mi üşütür mü hasta olur mu falan gibi, kısaca kendi başının çaresine bakabilir mi diye düşünüyor. Başlarında tabi öğretmenler olacak ama dediğim gibi odalarda falan bireyseller. Odalarda da sadece yaşıtlarıyla kalacakmış. Biz de kararsız kaldık, fikirlerinizi istiyorum :)

11 yaş kamp için ideal bir yaş. Yaz günü ne saç kurutması, ne üşütmesi allah aşkına? Bir de erkek çocuk bu, biraz birey olduğunun farkına varması lazım.

İlk spor kampına gittiğimde 8 yaşındaydım. 12 yaşıma kadar beş sene boyunca gittim. Hiç bişey olmaz merak etmeyin. Sadece çok güzel anılar biriktirecek orda.

Benim kızımda oğlumda o yaşlarda birçok kez okul ile kampa gitmişlerdi. Ve çokta güzel halletiler. Hiçbir problem olmadı yani.
Hem sosyallesmeleri açısından hemde ozguvenlerinin gelişmesi açısından çok faydalı bir şey.
Ben kizimi en son okul ile abd ye kayak tatiline bile yolladım okul ile.14 yaşındaydı. Aklım onda kaldı tabi ama geri döndüğünde kizimin yüzü ışıl ışıl di..değdi yani..

Sosyalleşip birey olabilmesi için önemli olsa da ben kızımı göndermem.Çivisi çıkmış dünyaya hiç güvenmiyorum.Öğretmen yada kim olursa olsun babası hariç kimse ile göndermezdim.derdim de hastalık değil hasta düşünceli o kadar çok kişi var ki .Belki paranoyakça ama böyle.

Bence gönderin. Birey olmasına, kendi sorumluluğunu almasına yardımı olur. Yaz ayında üşütmesi zor zaten.
Öğretmenlerine başıboş bırakmayacaklarına dair güveniyorsanız tabi.

Bence gönderin. Birey olmasına, kendi sorumluluğunu almasına yardımı olur. Yaz ayında üşütmesi zor zaten.
Öğretmenlerine başıboş bırakmayacaklarına dair güveniyorsanız tabi.

Ben de böylr düşünüyorum özgüveni gelir sosyalleşir diye istiyorum.

bence hayır.hangi kamp olursa olsun çocuk anne va babasıyla tatil yapmalı

bırakın üşütsün hasta da olsun ama işini kendinin yapmasının mutluluğunu yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…