Böbrek taşım var.Taşı olan taşlının halinden anlar valla.Bendede biri düştü 3ü kaldı.Birincisi çektiğim aşırı ağrı ile hemen acile gidip kendime ağrı kesici vurdurdum.Doktorum profesör doktor, bana ağrılarım olduğunda hemen en yakın sağlık biriminde vurdurmam için 10 tane iğne verdi.Sadece ağrın olduğu zaman vurdurt dedi.Böbrek sancısı önce arkadan bel ağrısı gibi saplanıp daha sonra ön taraftan kasığa vuruyor.Ağrılar bel kısmındayken yavaş yavaş mide bulantısı başladığı zaman şiddeti artmadan gidip iğnemi oluyorum öncelikle bu açıdan iğneyi tavsiye ederim.Şayet iğne yoksa mutlaka en kısa zamanda doktora gidip isteyin.İkinci olarak birgün doğum sancısı gibi çığlık çığlığa mide bulantısı ve istifra eşliğinde gittiğim hastaneden vermiş oldukları öneriler; bol bol su iç idrarının koyulaşmasına katiyyen izin verme.(bu yüzden günde 10 bardak su içiyorum mutlaka öyle bir alt sınır belirledim) hareketsiz kalma (bunun için pazar kahvaltısı için ekmek almalara markete filan yürüyüş yapmak suretiyle gidiyorum) aşırı kilo kaybına izin verme (bu yüzden eskisi gibi hızlı sonuç veren diyetler yerinen haftada 1-1bucuk kilo veriicek diyetler yapıyorum) kendini her zaman sıcak tut (soğuk havalarda ağrı çektiğim sağ kısıma asla soğuk gelmemesi için evin içerisindeyken sürekli kalın kazaklar bağlayıp geziyorum ve asla çorapsız gezmiyorum) bunları uyguladığım günden beri hiç böbrek sancısı çekmedim.Son çektiğim böbrek sancısı ekim 2015 . Sıcak su torbasını ağrının olduğu yere uzun uzadıya tutmamak kaydıyla koyabilirsiniz. ama benim tavsiyem ağrılı kısmı tamamen örtücek ölçüde uzun ve kalın hırkanın bele sıkıca bağlanması.Hafif hafif kendini gösteren ağrıma karşılık hemen belime bağlarım kalın uzun hırkalardan birini hayat kurtarıyor. Ama iğneyi bence esgeçmeyin.Hayatımı kurtarıyor resmen o benim.Aksi halde dayanılacak gibi değil.. (NOT:SU YERİNE LİMONATADA OLABİLİR ÇOK SIK İDRARA ÇIKARIYOR BU YÜZDEN İDRAR KOYULAŞMASI VE SUSUZ KALMAYA İZİN VERMİYOR.EVDEE LİMONATAMDA EKSİK OLMAZ O YÜZDEN.)