- 20 Kasım 2013
- 568
- 391
- 103
- 35
- Konu Sahibi Bademfindik
-
iyi akşamlar kızlar..yanlış yere konu açtım biliyorum ama aranızda bilgisi olan cvp verirse çok minnettar kalıcam.. Kardeşimde 5 tane böbrek taşı var bugün öğrendik bi tanesi kanala düşmek üzere 6.5 ml miş. doktor bi haftaya düşmezse ameliyat dedi.. en kolay şekilde nasıl düşebilir çok canı yanıyonolur yardım edin
tşk ederim çok sağol. kardeşim zaten suyu cok sever hatta okulda ark.arasında espiri konusu bile olmuş sınıfa damacana getir diye. çay kahve vs şeyleri hiç sevmez senede belki bir belki ikidir içtiği..Bol su içsin. Doğru duzgun su içmemekten oluyor taş. Türk kahvesini azaltsın. Eğer azaltmıyorsa yanında muhakkak bir bardak su içsin. Çünkü kahve taş oluşumuna sebep. Birde taş düşürmek için bazı doğal yollar var. Kiraz sapı ve yanına bir iki bitki daha -şimdi hatırlamıyorum- var kaynatıp çay olarak içirebilirsiniz. Çok geçmiş olsun bu arada.
artık yapcak bişey yok su ve zıplamak demek ki inş düşerBöbrek ameliyatları genelde lazer ile oluyor açık ameliyat taşlar çok büyük ise yapılıyor. Bol bol su taşın tek ilacı sudur.
Yaşı tutuyorsa bira icsin. Birayla düşürdüm bir ay kadar önce taşları.
Bugün cok icti midesi bulandi sudan ama yarin tekrar icer tsk ederim!o gün düşüremedim taşı. Bir arkadaşım 1 sürahi suyu içirdi ondan sonra da zıplattı.Suyu içsin 10 15 dk sonra zıplayabildiği kadar zıplasın. Bana yaptırdıklarında gülmüştüm ama yarım saat sonra düştü
Daha bi hafta önce 18e girdi netten arastridim bira yerine su icin bira da tas yapan etki var yaziyoduYaşı tutuyorsa bira icsin. Birayla düşürdüm bir ay kadar önce taşları.
Tsk ederim 18 e yeni girdi kızYaşı kaç
Kız mı erkek mi
Bol su en makul tavsiye
Tşk ederimAy geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir
Guzel tavsiyeleriniz icin cok tsk ederim agri oldukca gidip yaptirlm igneyi yoksa gerçekten dayanilacak gibi degil. Kardesim kendine dikkat etmiyo pek corapsiz flaan geziyo bazen artık hayatta izin vermemBöbrek taşım var.Taşı olan taşlının halinden anlar valla.Bendede biri düştü 3ü kaldı.Birincisi çektiğim aşırı ağrı ile hemen acile gidip kendime ağrı kesici vurdurdum.Doktorum profesör doktor, bana ağrılarım olduğunda hemen en yakın sağlık biriminde vurdurmam için 10 tane iğne verdi.Sadece ağrın olduğu zaman vurdurt dedi.Böbrek sancısı önce arkadan bel ağrısı gibi saplanıp daha sonra ön taraftan kasığa vuruyor.Ağrılar bel kısmındayken yavaş yavaş mide bulantısı başladığı zaman şiddeti artmadan gidip iğnemi oluyorum öncelikle bu açıdan iğneyi tavsiye ederim.Şayet iğne yoksa mutlaka en kısa zamanda doktora gidip isteyin.İkinci olarak birgün doğum sancısı gibi çığlık çığlığa mide bulantısı ve istifra eşliğinde gittiğim hastaneden vermiş oldukları öneriler; bol bol su iç idrarının koyulaşmasına katiyyen izin verme.(bu yüzden günde 10 bardak su içiyorum mutlaka öyle bir alt sınır belirledim) hareketsiz kalma (bunun için pazar kahvaltısı için ekmek almalara markete filan yürüyüş yapmak suretiyle gidiyorum) aşırı kilo kaybına izin verme (bu yüzden eskisi gibi hızlı sonuç veren diyetler yerinen haftada 1-1bucuk kilo veriicek diyetler yapıyorum) kendini her zaman sıcak tut (soğuk havalarda ağrı çektiğim sağ kısıma asla soğuk gelmemesi için evin içerisindeyken sürekli kalın kazaklar bağlayıp geziyorum ve asla çorapsız gezmiyorum) bunları uyguladığım günden beri hiç böbrek sancısı çekmedim.Son çektiğim böbrek sancısı ekim 2015 . Sıcak su torbasını ağrının olduğu yere uzun uzadıya tutmamak kaydıyla koyabilirsiniz. ama benim tavsiyem ağrılı kısmı tamamen örtücek ölçüde uzun ve kalın hırkanın bele sıkıca bağlanması.Hafif hafif kendini gösteren ağrıma karşılık hemen belime bağlarım kalın uzun hırkalardan birini hayat kurtarıyor. Ama iğneyi bence esgeçmeyin.Hayatımı kurtarıyor resmen o benim.Aksi halde dayanılacak gibi değil.. (NOT:SU YERİNE LİMONATADA OLABİLİR ÇOK SIK İDRARA ÇIKARIYOR BU YÜZDEN İDRAR KOYULAŞMASI VE SUSUZ KALMAYA İZİN VERMİYOR.EVDEE LİMONATAMDA EKSİK OLMAZ O YÜZDEN.)
Novalgin den hic haberim yoktu bizim doktor da bugün prostat ilaci verdi ins fayda ederEşim de taş dusuruyordu kanala girmişti. Doktor günde 3 defa novalgin tablet önerdi. Taş dusurmeyi kolaylastici etkisi de varmış. Ve taş dusurme hissi ağrı geldiğinde ( eşim küçük tuvaletinin gelir gibi olup gelmedigini söylüyordu böyleyken) eski usul tuvalete alaturka mi oluyor her neyse oraya comelip ikinmasini söylemişti. Bir de d vitaminine baktirsin d vitamini eksikliği bazılarında böbrek taşı üretimine sebep oluyor diyerek eşime 1 ampul icirdi. Senede bir icsin bir daha taş oluşmaz dedi. Tabi bunu doktorunuza da sorun.
Bol su içip merdiven insin ciksin bol bol. Allah şifa versin
Sagolun sizede cok geçmiş olsunBöbrek taşı düşürürken yaşadığım ağrı yanında doğum sancısı devede kulaktı... Allah kardeşinizin yardımcısı olsun, Ben yerlerde sürünüyordum ağrıdan heryere istifra etmem de cabasıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?