Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.008
278
Herkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.

Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.

Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.

Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?

Ben Müge anlı izlerken bile o çocukların annelerini aramalarını bulmalarını bulunca sarılmalarını gerçekten ama gerçekten anlamıyorum
Diyorum ki ne oldu şimdi
Biri doğurdu attı keyfine hayatına baktı
Diğeri aldı büyüttü her derdini çekti gençliği gitti
20 yol sonra o da anne o da anne oldu
Bundan büyük haksızlık var mı ya
Ben buna gelemiyorum !!!

Ben Müge anlı izlerken bile o çocukların annelerini aramalarını bulmalarını bulunca sarılmalarını gerçekten ama gerçekten anlamıyorum
Diyorum ki ne oldu şimdi
Biri doğurdu attı keyfine hayatına baktı
Diğeri aldı büyüttü her derdini çekti gençliği gitti
20 yol sonra o da anne o da anne oldu
Bundan büyük haksızlık var mı ya
Ben buna gelemiyorum !!!

O ilişkilerin arkası sönük kalıyor bana göre. İnsan bir yaştan sonra arkadaş ilişkisi bile kuramıyor samimi anneliği nasıl oturtacaksın ki... Burada teyze konumuna geçecek kardeşim. Aralarında samimiyet olacak hep.

Bence almayın . Eşiniz hazır olabilir ama siz henüz istemiyorum diyorsunuz bir bebeğin sorumluluğu kolay değildir kardeşinizin olsa da kendi çocuğunuz gibi olmaz en ufak bi sinirlenseniz kendinizi suçlu hissedersiniz . Tamam bebeğe sahip çıkılsın ama annesi başkasına vermek için mi yaptı bu çocuğu size mi güvendi ? Doğurduğu gibi baksın çocuğuna .

O nasıl iş ya?
Kardeşiniz bir zahmet tedavi mi oluyor ne oluyor karakter mi satın alıyor bencilliginden kurtulsun baksın bebeğine.
Siz de her türlü maddi manevi desteği verin.
Gerekirse daha çok bakın ama geceleri yanındaki annesi olsun.

Tedavi oluyor şu an ama bu süreçte okuyacağım, çalışacağım derken bebeğini dışladı. Yaşadığı şeylerden oldu belki de bilemiyorum. Sürekli bunu konuşuyorlar gelip geçici bir laf olduğunu bile düşünmeyi bıraktım. Maddi, manevi desteğim ama yetmiyor.

Büyük konuşmayım ama almazdım ben. Kendi doğurdu Bi zahmet baksın. Anladığım kadarıyla sorumsuz birisi. Davranışlarının sonucunun sorumluluğunu alsın. Özgürlük bekarlık istiyormuş. Yarın birgün yine hatalı bir davranış yanlış bir adam başka Bi çocuk olursa ne olacak. Onuda mı siz alacaksınız. Siz yeşil ışık yakmayın alsın sorumluluğunu.
Yazık günah çocuğa.

Bebeğin günahı yok. Sahsen bakardım. Kardeşinize bir cok sey de yazılır da simdi ama neyise. Böyleleri yarın o cocugu sevgililerine öldürten cinsten net.

Bu kendi hayatımı geriye atmak değil mi ? Bana çok zor geliyor yapmak. Korkmaz mısınız bir anda çocuk sahibi olmaktan ? Belki kendi evliliğim bozulacak bu sebepten. Belki o büyüdüğünde bize kızacak annesini aldığımı düşünecek.. Ne bileyim ihtimal çok.

Kardeşinize denecek çok şey var da neyse Allah'a havale..

Hem teyze hem anne olarak yazıyorum ben kesinlikle bakar büyütürdüm. Her şeyden önce böyle şeyler Allah rızası için yapılır.

Anneniz hastaymış yarın öbür gün peşinde koşturamaz enerjisi olmaz. Siz bu işi ondan kat kat rahat yaparsınız..

Back
X