- 28 Ekim 2013
- 1.382
- 1.781
- 333
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Esasen bizimkide evlilik kutlamasiydi ,goturdugumuz yiyecekleri ayakkabilijta birakti ,mutfaga dahi sokmadi...esim kamkam benim cumhuriyet goturelim dedi tamam verdik ,ertesi gun kadin kocadina arattiriyo dun aksam verdiginiz emaneti bulusalim geri vericem dedi..almadik taktigimizi ama daha gitmem yani.Bir kere de bizim başımıza gelmişti. Haberli evliliklerini kutlamaya gittik yakın arkadaşıma. Önümüze bile değil orta sehpaya koydu iki paket çubuk krakerden yiyin dedi. Çok çabuk kalktık ve asla tekrar gitmedim.
Biz çeyrek götürmüştük bir ara onu verince güldü o kadar. Hayır hediyeyi geri verecek kadar ne olabilir ki. Çok ayıp etmiş kesinlikle.Esasen bizimkide evlilik kutlamasiydi ,goturdugumuz yiyecekleri ayakkabilijta birakti ,mutfaga dahi sokmadi...esim kamkam benim cumhuriyet goturelim dedi tamam verdik ,ertesi gun kadin kocadina arattiriyo dun aksam verdiginiz emaneti bulusalim geri vericem dedi..almadik taktigimizi ama daha gitmem yani.
Biz çeyrek götürmüştük bir ara onu verince güldü o kadar. Hayır hediyeyi geri verecek kadar ne olabilir ki. Çok ayıp etmiş kesinlikle.
Onlar bize geldiginde daha nikahliydilar dugunleri olmamisti ben lohusaydim 15gunluk ,lohusayim diyipte yatmadim yanlarinda buzluktan pogacami cikardim bide esim kuru pasta aldi,cay yaptim..pogacayi yemedi buzluktan cikmis diye (buzluktan cikarpttim ama microda isittim dedim) ,o halimle karnimi tuta tuta servisletini yaptim,bikere yarfima gelmedi mutfaga yada servis icin sahsen bekledim lohusa oldugum icin..cok zorlandigimda esim yardim etti tabi.. gece gitmeden bode kahvelerini yapiverdim bi guzel icti koydu kenara artik takatim kalmamisti dursjn sehpada sonra toplariz dememle kadin esine bi yan bakis atti surati bes karis oldu ve kalktilar....o aksam okadar yorulmusumki sutum gelmedi kizima mecburem mama vermistik..yani gercekten aklima bisey gelmiyor... bir sebebide belki bir ihtimal benin esim onun esinin 2 rutbe fazlasi yani bilmiyorum ... ama gercekten uzucu durumlar .
Heh iste ben de o yok teklif bi keredir ben de. Asil israr etmek bana ayip gelir. Oturun oturun diye israr edemem ama isterim aslinda oturmalarini. Oldugu kadar ne yapayim.Bende böyle düşünüyorum. Yani bazısı "ye ölümü gor ye" falan diyor ya ben yapamıyorum.çok istiyorum ama olmuyor. (Bizde bu işlere annem bakar :) )
Ayy vallaha yazacak sey bulamadiniz da beni boyle mi tasa tutuyorsunuz
işte eşte sorun var zaten. bu tarz davranışlara göz yumduğu için kadın saygısızlık ediyor resmen. bir tane de bizim sülalede var. ağzına almadığı laf etmediği hakaret kalmadı. hatta şöyle diyim benim evime gelecekmiş de eşyalarımın faturalarını görecekmiş, kendisininkiler daha ucuzsa olay çıkarırmış. öyle şirret insana allah düşürdü mü çok zor. sorun eşlerinde bence.
ben yapsam eşim yüzüme bakmaz.
Sonradan derken 2gecmis artik yani ,bide gelin kardesinizi ikna edemeyince dizden destek beklemis siz ise kostek olmussunuz..aranizda bir zitlasma var kabul edin tek tarafli degil yani..neden itici gelson ki bebek olsun konusmalari sizin evlatlariniz var sonucta neden kardesinizin bebek sahibi olma fikri iticilik oluyor..bakin acik vermeye basliyorsunuz , tutarsizliklariniz cikmaya basladi..sunu demek istiyorum sizde polyanna bir gorumce degilsiniz yani...bence sizin tek derdiniz gelinle aradaki zitlasmada kardesinizin sizin tarafinizi tutmamasi..zira siz yokken ki davranislari bu denli gozunuze batmazdi (evlerindeki is paylasimi mesela orda yokdunuz ama duyum neticesiyle gormediginiz bi mevzuda bile kendinizi hakli cikarmaya ugrasiyorsunuz..."karismayin"
Kadında tam manyak çıkmış kocasına acıdımEsasen bizimkide evlilik kutlamasiydi ,goturdugumuz yiyecekleri ayakkabilijta birakti ,mutfaga dahi sokmadi...esim kamkam benim cumhuriyet goturelim dedi tamam verdik ,ertesi gun kadin kocadina arattiriyo dun aksam verdiginiz emaneti bulusalim geri vericem dedi..almadik taktigimizi ama daha gitmem yani.
aaa kraliyet ailesine laf yok :) ben de kendimi onlardan sayarim dermişim :)))siz bu kızı ingiliz kraliyet ailesinden mi aldınız ?
bunlar olurken kardeşiniz hiç mi tepki vermiyor neden ezdiriyor ailesini?
boş ver kavun kesmesin, karpuz doğramasın bu ailenizin başına çok çorap örer hiç de oralı olmaz kardeşinizi de size karşı soğutur Allah fırsat vermesin.
iyi de annem de ben de universite mezunuyuz derdi oysaKız abini pek takmıyor o yüzden bozulsada fark etmez ya da eş ailesi fobisi vardır...en basitinden ben okumuş insanım kv görümce takımıyla uğraşamam diyordur...
yanlis anliyorsunuz ben aslinda takilmam is yapmiyor falan diye zaten misafir gelmis is yapmasini annem de beklemez.ama gorgu acisindan birseylere kalksa anlaminda diyorumsize ne yaa tam görümcesiniz haaaaa iş yapmıyormus çay doldurmuyormuş napacak gelin diye önünüze mi kapanacak kapının eşiğinde ayakta mı duracak bir emriniz var mı diye
iste ondan hic birsey diyemem ben kotu gorumce gorunmek istemem hic ama bir seklide iyi niyetli bir tavirla anlasilsa diyorumKardeşiniz bu konuda yorum getirene dek tek bir cümle dahi söylemeyiniz.Zira o zaman kötü görümce ilan edilirsiniz. Ağabeyiniz dahi olsa iyi yada kötü karışmaya hakkımız yok.Sonuçta onlar bir aile..
Yok canim 27 yasinda.kardesim de bence arda kaldi gecimsizlik olmasin diye denge kurmaya calisip strese giriyorKardeşin çok özür dilerim ama sümsük galiba
Düşünsenize bir coğunuz eşimizin ailesinin yanında bu tarz bi tavır takınsak sonra aile hayatımız huzurumuz yaşayacağımız kavganın boyutu ne olur , bizi korkutmaz mı bu ? Korkmuyor ama bu kız
Ayrıca nedense küçük oldugunu düşünüyorum , acemi gibi. 18-20 anca
evet ya iyi niyetli ve samimi bir seklide belli edebilsem itici olmak da istememAnnen hep el üstünde tutmuş aslında kızda beğeniyormuşta annesine yaranamamışsınız.Kız arada kalıyor gözleri doluyor demiştiniz.Yine aynı durum olabilir.
Kızla konuşma durumunuz olabilirmi acaba?Kızmadan yargılamadan neden böyle davrandığını öğrenseniz.Öteki türlü ya onlara gitmeyeceksiniz ya da gitsenizde diken üstünde olacaksınız.
Sonradan derken 2gecmis artik yani ,bide gelin kardesinizi ikna edemeyince dizden destek beklemis siz ise kostek olmussunuz..aranizda bir zitlasma var kabul edin tek tarafli degil yani..neden itici gelson ki bebek olsun konusmalari sizin evlatlariniz var sonucta neden kardesinizin bebek sahibi olma fikri iticilik oluyor..bakin acik vermeye basliyorsunuz , tutarsizliklariniz cikmaya basladi..sunu demek istiyorum sizde polyanna bir gorumce degilsiniz yani...bence sizin tek derdiniz gelinle aradaki zitlasmada kardesinizin sizin tarafinizi tutmamasi..zira siz yokken ki davranislari bu denli gozunuze batmazdi (evlerindeki is paylasimi mesela orda yokdunuz ama duyum neticesiyle gormediginiz bi mevzuda bile kendinizi hakli cikarmaya ugrasiyorsunuz..."karismayin"
Aaa pardon ben tekrar okudumda,evet yanlus okuyan benmisim yalniz "itici geliyor"kismini konu sahibi demis sonucta ... ibsan gozbebegi olan kardesinin bir evladinin olmasi konusunu nasil itici bulur bende bunu anlamiyorum...demekki tek tataflu degil butun bu yazdiklari..artik konu sahibine inancim kalmadi
Ay inanin bazen nerak ediyir insan acaba cocuk dusunurler mi diye ama bence sormak ayip geliyor demez mi ona ne bizim cocuk yapmamizdan diye.bir de ameliyat oldugunda esi kalir tabi inan ozaman nasil telasliydim gece de yanindan ayrilmak istemezdim ama esi varken ben kalayim annem kalsin mi deseydimKonuyu neden baska yone cekiyorsunuz ben demiyorumki gelinin yaptiklati hakli,gorumce haksiz... arada bir zitlasma var once konu sahibinin bunu kabul etmesi lazim bakin bende bir gorumceyim ayni zamanda benim de bir gorumcem var ve ben gorumcemle herseyi konusuyorum akliniza gelebilecek herseyi ayni sekilde gelinimlede hic cekincemiz ne bileyim mesafemiz falan.(yada biz anormaliz). o sebeple konu sahibinin polyanna gorumcelikten sonra ..cocuk konusu itici geliyor demesine sonra cok ciddi bir ameliyat diyor geline guvenmeseler birakmazlar ojadar tirpe vs cunku ciddi ameliyatlarda refakatci icin yatalak hasta demektir bu,bakim zordur yani.. kisaca konu sahibinin anlatmadigi eksik olan seyler var ki yoksa bu kadar sirret ,terbiyesiz bi ese kim dayanacak...
Ben niye kendimi yumusak gostermeye calisayim kimseye anlatamadigim birseydi annem dahil dayanamadim burda yazdim inanin yalan bir tek lafim yok.burada insan kimseyi tanimayinca rahat rahat yaziyor.firsatini bulsa neler yapar yazmissiniz ne yapicam yapsaydim firsatim yok mu huzur bozmayayim diye yapmiyorumMükemmel yorum işte budur.
Konu sahibinin içinde müthiş bir görümcelik var her ne kadar kendisini burada yumuşak göstermeye çalışsa da zihniyet aynı, fırsatını bulsa neler yapar
Eminim gelin de hissetmiştir bşyler ayrıca 4 duvar Arasında ne yaşandığını kimse bilemez . O sizin küçük kardeşiniz değil artık bu görümceler bunu bir anlamadı gitti ya. Başka işiniz yok mu sizin kardeşlerinizin evliliğinden başka
yok hicbir tartisma yasamadik hic istemem boyle bir duruma gelmek.bu gezme amacli 2. Gidisimizdi.ameliyatta bir de cenaze vardi onun icin gitmek zorunda kaldik.Sanırım yapacak bir şeyiniz yok..
Ev işlerini yapması normal ve olması gereken. İç işlerine karışmayın:)
Lakin sizin yanınızda özellikle üslubu yanlış. Evlenmeden önce veya sonrasında bir tartışma yaşadınız mı? Sık gelip gidiyor musunuz kalıyor musunuz? Sizi mi istemiyor acaba..
b7 ifadeler itici zaten ama ben ona soylemiyorumki hatta kimseye soylemiyorum burda tanimadigim insanlara soyleyebildimİtici geliyorsa evlerinde yasanilan yok utuyu kardedi yapmis yok evletinde su olmus bu olmus ifadeleri neden itici gelmiyor
Ne bileyim bu ezdirmemi bilmiyorum o sekikde konusuyoruz belki hata yapiyiruzSizde de hata var.Çünkü kardeşinizi gereksiz ezdirmişsiniz.
Mesela ev alma konusu ne demek sen evin hanımısın istediğini al çok saçma.
Şöyle diyebilirdiniz tabi ki bakacak araştıracak ev bir kere alınır sen de ona yardımcı ol bol bol araştırma yapın ortak bi karar verin ablacım.
Anneniz de aynı şekilde neden oğlunu kötülüyor ki?Ha hakikaten haksızdır kardeşiniz o zaman tamam.
Ama adamın bariz bi hatası da yok.Gayet düzgün biri anlattığınıza göre.
Bildiğin prenses sendromuna yakalanmış bir kezban bu gelin çok net.
Fazla yüz vermisşiniz çay may vermeyin buna edepsiz.
Kardeşinizi de stresli görüyorsanız arayın konuşun her şey yolunda mı diye.Bu kadarcık şeyle araları bozulmaz.
evet ya iyi niyetli ve samimi bir seklide belli edebilsem itici olmak da istemem
+1 Kötü niyetli bir kezban gördüm anlatilandanSizde de hata var.Çünkü kardeşinizi gereksiz ezdirmişsiniz.
Mesela ev alma konusu ne demek sen evin hanımısın istediğini al çok saçma.
Şöyle diyebilirdiniz tabi ki bakacak araştıracak ev bir kere alınır sen de ona yardımcı ol bol bol araştırma yapın ortak bi karar verin ablacım.
Anneniz de aynı şekilde neden oğlunu kötülüyor ki?Ha hakikaten haksızdır kardeşiniz o zaman tamam.
Ama adamın bariz bi hatası da yok.Gayet düzgün biri anlattığınıza göre.
Bildiğin prenses sendromuna yakalanmış bir kezban bu gelin çok net.
Fazla yüz vermisşiniz çay may vermeyin buna edepsiz.
Kardeşinizi de stresli görüyorsanız arayın konuşun her şey yolunda mı diye.Bu kadarcık şeyle araları bozulmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?