- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Bende böyle düşünüyorum. Yani bazısı "ye ölümü gor ye" falan diyor ya ben yapamıyorum.Biliyor musunuz ben de misafir ağırlamayı beceremem, on numara sofra hazırlarım ama misafirperver değilim.
Olmak istiyorum ama oda başka bir adap sanırım. Evet bu konu da görmemişim çocukluğun annem ve ablamla geçti pek gelen gidenimizde olmazdı.Bu kültür öğrenilmesi gerekilen bir şey sanki.
İtici geliyorsa evlerinde yasanilan yok utuyu kardedi yapmis yok evletinde su olmus bu olmus ifadeleri neden itici gelmiyorAy bi görümcenin geline çocuk yok mu diye sorması itici değil mi allah aşkına? Konu sahibi bunu diyor. Yanlış anlayıp anlayıp konu sahibine olan inancınızı bitirdiniz hayretle seyrediyorum doğrusu.
''bu konuyu ben acmam zaten itici geliyor da bir kere gelinimiz otururken acti'' yazmış. Yani saygısından çocuk yok mu diye sormuyo. Sormak itici geliyo.İtici geliyorsa evlerinde yasanilan yok utuyu kardedi yapmis yok evletinde su olmus bu olmus ifadeleri neden itici gelmiyor
Konuyu neden baska yone cekiyorsunuz ben demiyorumki gelinin yaptiklati hakli,gorumce haksiz... arada bir zitlasma var once konu sahibinin bunu kabul etmesi lazim bakin bende bir gorumceyim ayni zamanda benim de bir gorumcem var ve ben gorumcemle herseyi konusuyorum akliniza gelebilecek herseyi ayni sekilde gelinimlede hic cekincemiz ne bileyim mesafemiz falan.(yada biz anormaliz). o sebeple konu sahibinin polyanna gorumcelikten sonra ..cocuk konusu itici geliyor demesine sonra cok ciddi bir ameliyat diyor geline guvenmeseler birakmazlar ojadar tirpe vs cunku ciddi ameliyatlarda refakatci icin yatalak hasta demektir bu,bakim zordur yani.. kisaca konu sahibinin anlatmadigi eksik olan seyler var ki yoksa bu kadar sirret ,terbiyesiz bi ese kim dayanacak...''bu konuyu ben acmam zaten itici geliyor da bir kere gelinimiz otururken acti'' yazmış. Yani saygısından çocuk yok mu diye sormuyo. Sormak itici geliyo.
Aynı şey mi yani gözlerinin önünde olup bitenle? Yaşadıkları saygısızlıkla?
Aaa pardon ben tekrar okudumda,evet yanlus okuyan benmisim yalniz "itici geliyor"kismini konu sahibi demis sonucta ... ibsan gozbebegi olan kardesinin bir evladinin olmasi konusunu nasil itici bulur bende bunu anlamiyorum...demekki tek tataflu degil butun bu yazdiklari..artik konu sahibine inancim kalmadi
yok işte yapamamakine başka yapmamak başka kendine tabağa koyup yemeyi biliyorsa onlara da koyabilirdi.Bende böyle düşünüyorum. Yani bazısı "ye ölümü gor ye" falan diyor ya ben yapamıyorum.çok istiyorum ama olmuyor. (Bizde bu işlere annem bakar :) )
Mükemmel yorum işte budur.Bana hiç normal gelmedi anlattıklarınız. Bi insanın böyle davranması için kesinlikle bi nedeni olmalı. Aile içinde ne olup bittiğini bilemezsiniz. Sizın çok tatlı muhteşem kardeşiniz bi eş olarak pek de tahmin ettiğiniz gibi bi adam olmayabilir. Belkı kardeşiniz iktidarsız cinsel anlamda mutsuzlar, belki eşini aldattı bu yüzden kızın bitmek bilmeyen bi öfkesi var, belki şiddet uyguluyor, belki kumarbaz vs. Vs. Yani kardeşiniz sizin anlattığınız kadar bu davranışlara boyun egıyorsa mutlaka kendini eksik, suçlu hissettiği bi nokta vardır. Kardeşinizi korunmaya kollanmaya muhtaç hemen her şeyden kırılan narin bi bebek gibi görmekten vazgeçin. Kardeşiniz bi yetişkin ve gerçekten mutsuzsa başının çaresine bakar merak etmeyin.
Konuyu neden baska yone cekiyorsunuz ben demiyorumki gelinin yaptiklati hakli,gorumce haksiz... arada bir zitlasma var once konu sahibinin bunu kabul etmesi lazim bakin bende bir gorumceyim ayni zamanda benim de bir gorumcem var ve ben gorumcemle herseyi konusuyorum akliniza gelebilecek herseyi ayni sekilde gelinimlede hic cekincemiz ne bileyim mesafemiz falan.(yada biz anormaliz). o sebeple konu sahibinin polyanna gorumcelikten sonra ..cocuk konusu itici geliyor demesine sonra cok ciddi bir ameliyat diyor geline guvenmeseler birakmazlar ojadar tirpe vs cunku ciddi ameliyatlarda refakatci icin yatalak hasta demektir bu,bakim zordur yani.. kisaca konu sahibinin anlatmadigi eksik olan seyler var ki yoksa bu kadar sirret ,terbiyesiz bi ese kim dayanacak...
:) hayır hayir.
konu sahibi bu konulara burun sokmak bana itici geliyor manasında demis. yani kıza kendi kesinlikle böyle bir şey sormazmis kendi fikirlerine ,kararlarına saygılı olduğundan.
ben böyle anladim :)
haklisiniz . :)İste bende diyorum ki eger bunu burun sokmak olarak goruyorsa ,dort duvar arasinda yasanan kardesinin evindeki is bolusumune,kardesinin yuzundeki strese 'gelinden kaynakli oldugunu iddia ettigi ' neden bunlara takiliyor ,neden karisiyor,,,saygisi varsa evin icinde ne yasaniliyosa yorum yapmayacak
Bir kere de bizim başımıza gelmişti. Haberli evliliklerini kutlamaya gittik yakın arkadaşıma. Önümüze bile değil orta sehpaya koydu iki paket çubuk krakerden yiyin dedi. Çok çabuk kalktık ve asla tekrar gitmedim.Boyle insanlar var gercekten esimin arkadadina bi aksam oturmasina gittik,alti us bi cay getirecek mutfagi yikti..sonra onumuze tabak yerine tepsileti onumuze koydu ,aayy ne kadar yiyeceginizi bilemedigim icin boyle getirdkm filan dedi..esimle birbirime bakakaldik..sonra edimin cayi bitti..arkasi diyor x kalk bak cayi bitti oralu bile olmuyor..artik bagirdibuseferde esim yok tskler kaljaruz birazdan falan dedi ki esimin okuldan kankasiydi bu kisi...simdi bebisleri olmus kankasi bizi cagirmis,,dedim kesinlikle gitmem cok merakliysan tek gideceksin..adimimi atmam evlerine..
Konu sahibinin eksik bilgi verdiğini düşünüyorsanız soru sorar aldığınız cevaba göre yorum yaparsınız siz kestirip atmayı tercih ettiniz başından beri. Bir yanlış anlama tamam, iki yanlış anlama tamam, yine de görümcenin inandırıcı olmadığını düşünüp sonra da kim samimi gelin mi görümce mi ne demektir ya? Konu sahibinin anlattıklarında gelin için aman aman bi şirretlik göremedim ben. Hoş görsem de yok mu böyle şirret olmasına rağmen karısını yada kocasını ömür boyu çeken? Var. Yani bu anlattıklarından şirret olduğunu düşünüp, şirretse kocası niye çeksin demek yine bi önyargıdır.
Kaldı ki ne kavun konusuna ne pasta konusuna tepki vermemiş konu sahibi. Yani aslında karışıyor değil sadece düşünüyor olup biteni. Bu polyannacılık mıdır?
Ayy vallaha yazacak sey bulamadiniz da beni boyle mi tasa tutuyorsunuzKonu sahibinin eksik bilgi verdiğini düşünüyorsanız soru sorar aldığınız cevaba göre yorum yaparsınız siz kestirip atmayı tercih ettiniz başından beri. Bir yanlış anlama tamam, iki yanlış anlama tamam, yine de görümcenin inandırıcı olmadığını düşünüp sonra da kim samimi gelin mi görümce mi ne demektir ya? Konu sahibinin anlattıklarında gelin için aman aman bi şirretlik göremedim ben. Hoş görsem de yok mu böyle şirret olmasına rağmen karısını yada kocasını ömür boyu çeken? Var. Yani bu anlattıklarından şirret olduğunu düşünüp, şirretse kocası niye çeksin demek yine bi önyargıdır.
Kaldı ki ne kavun konusuna ne pasta konusuna tepki vermemiş konu sahibi. Yani aslında karışıyor değil sadece düşünüyor olup biteni. Bu polyannacılık mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?