kardeşimin evliliği

Bizim burunlarımız dışardan düz, sorun yok gibi ama içerdeki kemiklerde yamukluk var. bi taraf açık, diğeri kapalı. ikimiz de düşünüyoruz ameliyatı. ama enişte terk edilecek diye istemiyormuş.
bende onu diyorum zaten bende burnumun icini yaptirdim disi degismedi .ayni seyden bahsediyoruz
enisteye bunu anlatsin diye yazdim ama kicasi istemiyir diye nefes almaktan vazgecen bir kadina ne denir bilmiyorum ....

Ayrılsın dicem baba evine mi donecek o hiç olmaz o mal kocada dersini almaz, üzüldüm

bende onu diyorum zaten bende burnumun icini yaptirdim disi degismedi .ayni seyden bahsediyoruz
enisteye bunu anlatsin diye yazdim ama kicasi istemiyir diye nefes almaktan vazgecen bir kadina ne denir bilmiyorum ....
evet aynı şeyi anlattık farkındayım:) ama kardeşim ameliyattan vazgeçmedi. maddi olarak biraz toparlanmaya bekliyor.

Bir sonraki leveli ben size söyliyeyim. Eniştenizin canı sıkılacak boş kalmaktan ve eşini aldatacak. Sonrada kardeşinizi suçlayacak senin yüzünden diye. Biz kadınlar erkekleri o kadar rahatlığa alıştırıyoruz ki sonrada şikayet ediyoruz.

Bende eşimi el üstünde tuttum sandım beni 12 sene sonra aldattı. Senin yüzünden dedi. Ben sana o kadar emek verdim dedim. Yapmasaydın dedi. İşsiz kaldı evimi geçirdim bu rahatlığa o kadar alıştı ki sen yaptığın için yapmadım sen yapmasaydın ben herşeyi çözerdim dedi.

Erkek adamın herşey içinde olacak, evine çocuklarına bakmak kimse kimseye bu saatten sonra hiç bir şey yapmaz ve değişmez. Ama yenisi gelince sizin beklediğiniz yapsın diye gözünün içine baktığınız herşeyi bilir ve yapar.

Allah bu durumda olan tüm kadınların yardımcısı olsun...

Bir tarafindan tutulacak bir yeri yok adamın. Kardeşiniz ne düşünüyor peki neler hissediyor seviyor mu bu adamı, sanmam. Sevgi emek ister çünkü adam işin kolayını bulmuş sıkışınca bağırıyor tüm sorumluluk ablanizda. Çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun.

Değişmez olmaz

Hayatının hatasını yapmış evlenerek.
Biraz da mecbur kaldı. Babam dışarıya karşı çok çok iyi bir insan ama evdekileri cahilliğiyle, baskısı ve azarıyla bıktırır. İnsanlar çocuklarıyla uğraşır ve çocuklarına yol gösterir ya biz de tam tersi evdeki herkes babama yol gösterir.Ben okuyordum o dönem babam bütün baskısını ona yaptı. dışarı çıkma, gezme, telefonda konuşma...bir nevi bu baskıdan kurtulmak için evlendi

2çocukların var, sevgi var mı bilmiyorum. En son boşanacağım diyordu ama şu sıralar iyi gibiler. Şikayet etmiyor bir süredir.Borçları vardı onları kapattılar. Onun gerginliği de vardı evlerinde enişte rahat nefes alınca yansıttı evine de galiba.

Allah aşkına olur mu düzelme ya... yaşı 35 ise bu adamın bunun düzelmesi için bundan daha fazla süre ve emek gerek.Adamı yıkıp yeniden yapmak gerek! Kardeşiniz ve çocuklar mahvolacak demektir. Elinizden geliyorsa kurtarın kızı

çok geçmiş olsun çok üzüldüm. klasik erkek modeli" yapmasaydın, senin yüzünden oldu" vicdanını rahatlatıyor. Şuan aldatma yok. Aldatırsa büyük kıyamet kopar. İnşallah yapmaz.

Bence biz burda ne söylesek boş. Kardeşiniz eşiyle çift terapisine gitmeli. Eğer eşi gitmezse kendisi gidip eşine sorumluluk yüklemenin doğru yollarını öğrenmeli. Eşinin ciddi bir sorunu var belli ki. Depresyon mu eşine biraz nefes aldırırsa farklı yönlere yönelip onu terk edeceğinin korkusu mu bilmiyorum.

Ben ona iş konusunda tavsiye veriyorum ve elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Ancak işe girerse o zaman kendini daha güçlü hisseder ve net kararını verir.

Terapiyi önerdiğini biliyorum ama kabul etmedi eşi.Dediğiniz gibi sorumluluğu nasıl paylaşacaklar bunu çözmeliler, bunu ileteceğim kardeşime. Eniştedeki özgüven eksikliği olabilir çünkü evlendikten sonra kendini çok saldı, kilo aldı.Kardeşimse dikkat ediyor kendine.

Belki kardeşinize biraz boş zaman yaratırsa veya kendisini bir anne, evine bakmak zorunda bir kadın olarak değilde sadece bir kadın, genç bir hanım olarak görürse kendisini terk edeceğinden şüphe ediyor olabilir. Sosyal medya kullanımına, arkadaşlarına karşı nasıl eşi?
Çift terapisine tek de gidilebiliyor. Kardeşiniz gidip durumu anlatırsa karşısında ki uzman bazı taktikler ile eşini bile terapiye getirtebilir.

Terkedilme korkusu var bence de. Arkadaşlarına ve sosyal medyasına karışmıyor. Kardeşimin çok arkadaşı da yok zaten çocuğun okulundan birkaç veli. Terapi benim de çok aklıma yattı.Bazı şeyleri çözmede yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…