Kardeşimin hakkı değil mi?

Benimde nişanım olacak büyük konuşmayalım ama madem nişanlım salona ortak olayım bölüşelim diyor bölüşürdüm nolcak ki sonuçta benim yaptığım masraf kadar oda yapıyor ayakkabı Çanta nişanlık bilezik vs bir takı için tutupta dalaşmam. Bizim bir akraba nişan da bunun tartışmasını yapmış nişan gayet iyi geçmişti nişan dan sonra bir öğrendim ki nişan bozulmuş ne gerek var iki kuruş para için sevdiğinin kalbini kırmaya

peki senin dusuncen ne canim
yani kimin ustune ne takildiysa o ona mi kalsin sence?

Genclere birakilsin.

Salliyorum 10 bin mi takildi, gitsinler esya alsinlar.

Esya borclari mi yok, bankaya atsinlar. Paranin harcanacagi yer mi bitiyor.

Ailelere ne oluyor?

Kendi ailem de esimin ailesinde buna kalkissa okumustum canlarina.

aslinda akrabalarimiz biliyor yani dusen para kucuk altin vs bunlarla evlerine birseyler almak istiyorlar cocuklar.. cunku aileler maddi yardim etmeyecek esya alisverisinde
nişanlısı ne diyor peki önemli olan esas nişanlısı dicek rahat bırakın bizi evimize harcıcak kızda alıp annesiyle tatile çıkmayacak demeli.

Ilk defa duyuyorum boyle bir şeyi.Beni nisanimda erkek tarafi daha fazla taki yaptigi halde esim bir kere sormadi ne kadar para vs.var diye...

Böyle şey mi olur

Takılar kıza kalır ama altınları satmaz parayı kullanır

Zaten amaç kızın geliri olmadığı mantığı ile çeyize yardımcı olmaktır

aynen oyle canim kardesimin dusunceside bu yonde, ve akrabalarimizda bunu bilerek taki takicaklar hani evlilik yolunda bir masraflarini gidersin diye

Genclere birakilsin.

Salliyorum 10 bin mi takildi, gitsinler esya alsinlar.

Esya borclari mi yok, bankaya atsinlar. Paranin harcanacagi yer mi bitiyor.

Ailelere ne oluyor?

Kendi ailem de esimin ailesinde buna kalkissa okumustum canlarina.

nişanlısı ne diyor peki önemli olan esas nişanlısı dicek rahat bırakın bizi evimize harcıcak kızda alıp annesiyle tatile çıkmayacak demeli.

aileler yardim etmeyecegi icin damatla anlastilar mesela mutfak komple kardesime ait
aile diyormus ki, zaten X(kardesim) gorevi o mutfagi alacak yapacak, nisan parasiyla yapmasi haksizlik olur o yuzden para bolunsun istiyorlar anliyomusunuz

Demekki bunlar dügünde kiza bir kurus birakmayacak hepsini alacak

Nisanda tüm takilar hersey kiza aitir simdiden kiz kardesin kendini ezdirmesin
Alsin tüm takilari

yanii resmen demek istiyorlar ki sen zaten o mutfagi yapacaktin, nisan parasi oglumuzunda parasi ozaman onada ver yarisini ki o'da yapsin yapacagini, sen siyirmis olma oyle mutfak isinden

acik ve net bunu demek istiyorlar bence

damat ailesi kendisine degilde ogullarina kalsin istiyor parayi, cunku kendileri maddi yardim yapmayacak damatta o parayla eve veya dugune harcar diye

Tamam doğru düşünüyorlar ama sadece oğullarına değil gelinede kalacak yani ortak olmalı tek bir tarafın olmaz ortak yaparlar eksik gedik ne varsa

Ya şaka gibi bu damat tarafları ne paragöz çıkıyor arkadaş ben anlamıyorum. Kardeşinizin nişanlısı da tam bir karaktersiz gibi davranmış bu arada. Rezil bir durum kız kardeşinizin ortalığı yıkıyor olması lazımdı.
Sakın geri adım atmayın !

ılk defa duyuyorum ben yahu nısanda gelenlere erkek tarafının ortak olmasını falan
erkek tarafı takacagını dugunde taksın ozaman allah allah :D yada kendı akrabalarına desın kıza degıl bana verın altını dıye yuzsuzlugun dibine vursunlar
yapmaya yapıyosun hakkını ver barı

nısanı kız tarafı yapar ne takılıyorsa kızda kalır ötesı berısı yok bukadar net

aileler yardim etmeyecegi icin damatla anlastilar mesela mutfak komple kardesime ait
aile diyormus ki, zaten X(kardesim) gorevi o mutfagi alacak yapacak, nisan parasiyla yapmasi haksizlik olur o yuzden para bolunsun istiyorlar anliyomusunuz

Cozumum hala su.

Gitsinler evkur tarzi bir yere.
Alsinlar her seylerini.
Sen onu aldin ben bunu yapmasinlar.
Nisandaki parayi da oraya gomsunler.
Kalani da beraber odesinler.
Ailelerden destek de yokken hala neyi paylasamiyorlar ya onu sen al bunu sen al.

Böyle saçmalıkta ilk kez duyuyorum. Nişan kıza aittir. Ve nişanda takılan herşey de kıza aittir. Kız bu takılarla istediği herşeyi yapabilir.

Cozumum hala su.

Gitsinler evkur tarzi bir yere.
Alsinlar her seylerini.
Sen onu aldin ben bunu yapmasinlar.
Nisandaki parayi da oraya gomsunler.
Kalani da beraber odesinler.
Ailelerden destek de yokken hala neyi paylasamiyorlar ya onu sen al bunu sen al.

cocuklar aralarinda hallediyolar damatda zaten ses cikarmiyor ki para sana kalsin askim diyordu cocuk ama ailesi rahat birakmiyor psikolojik baski yapiyorlar resmen ona

Ya ne saçma işler bunlar. Nişanda da düğünde de takılan altınlar gelinle damada yardım için, yeni atıldıkları hayat mücadelesinde kısmen de olsa bir adım olsun diye takılır. Aileler almaz o altınları ya da gelin/damat kendi ihtiyaçları için birbirlerinden habersiz satmazlar. Satmamalılar.

Kaldı ki, bir hukukçu olarak, nişanda takılan takılar, nişan bozulduğunda iade edilir. Yani o takılar, emanettir. Ancak evlenirlerse artık kızın olur. Düğünde takılan takılar ile nişanda takılan takılar, ancak nikah sonrası kızın kabul edilir ve boşanma halinde kıza iade edilir.

Bu anlattıklarımdan yola çıkarak, hem hukuken hem de bence artık günün getirdiği koşullara göre, takılar ailelerin değil, gelin ve damadındır. Burada kimseye söz hakkı düşmez.

yanii resmen demek istiyorlar ki sen zaten o mutfagi yapacaktin, nisan parasi oglumuzunda parasi ozaman onada ver yarisini ki o'da yapsin yapacagini, sen siyirmis olma oyle mutfak isinden

acik ve net bunu demek istiyorlar bence

Peki oğulları o parayı ne yapacak alıp poposuna mı sokacak?

Mutfak da ev de ikisinin sonuçta,evlendikten sonra paraları da ortak olduğuna göre evlerine harcasınlar işte. Damat parayı evine ailesine yatırmayıp ne yapacak ki? Garip bir kafa.

Damatta aile olma bilinci yoksa eyvahlar olsun.
Para damadın değil çiftin olmalı.

Back
X