kardeşimin hamileliği

şu anda bana yazdıgı mesaj babam kardesıme sabah kızım ozeldemı dogum yapacaksın devletmı dıye sormus kardesım ozel demıs. bın tl gecer masrafınız bana güvenme sakın demıs. boyle işmi olur kardesım zaten herseyını hazırladı hastane parası herseyı hazır. buna ne dersınız

anneni babanı değiştiremezsin ki. kardeşin bebeğinin sağlığını hayatını düşünsün annenin ilgilenmemesine kafasaını takana kadar başka bir sürü sorun ve sorumluluk var hayatında.

esi yıllık izni bitti kayınvalıde yok kayınpeder gecen ay vefat etti esi zaten üzgün.
yaşadıgı yerde ne apartman ılişkisi ne komsuluk arkadasları var onlar ne kadar baksın en mantıklısı bızım yanımıza gelmesi oldu

Bilemiyorum gerçekten bilemiyorum. Sanki sizin yanınızda morali daha da yerlerde gibi geldi. İnsanın kendi annesinin babasının böyle davranması üzmez mi? Allah korusun sütten bile kesilir, dertten üzüntüden. Sizin ilgilenmeniz tabiki de çok güzel ama yetmeyebilir. Sonuçta en hassas en alından günleri. Ortada bir şey yokken bile alınganlık yapabileceği zamanlarıyken bu muamele ile karşılaşması. Allah yardımcınız olsun. Burada bebek bakımı ile ilgili topicler var. İstediğiniz zaman konu açarsanız hemen yardımcı olacak insanlar da var. Yeri BDV değil ama buraya bile açsanız kimse kiblemez sanırım. Tekrardan Allah yardımcınız olsun.

Benim anlamadığım neden herkes kendi evinde değil anne babasının evinde doğuruyor. En nefret ettiğim şey ya. Bence annenizde bu oluşumu tasvip etmiyor ve kendince haklı da

keske gelmeseydi kardesin
ben iki dogum yaptim yanimda tek ALLAHIN kulu yokdu, çocuk yikamasini , alt degostirmeyi hastanedeki hemsireden ogrendim eve geldim bakdim çouguma

ama olan olmus bu saaten sonra bi o kadar daha yolu kaldiramayabilir yolda falan gelir bebek Allah korusun
kardesinin yuzu senden ve kocasindan yana gulmus olasun , yuvasinda mutlu olsun insallah ..

Benim anlamadığım neden herkes kendi evinde değil anne babasının evinde doğuruyor. En nefret ettiğim şey ya. Bence annenizde bu oluşumu tasvip etmiyor ve kendince haklı da
nasil yani insanlar kendi evlerine gitmiyolarmi dogumdan sonra
ben bu konuya ozgu sanmistim durumu

Bilemiyorum gerçekten bilemiyorum. Sanki sizin yanınızda morali daha da yerlerde gibi geldi. İnsanın kendi annesinin babasının böyle davranması üzmez mi? Allah korusun sütten bile kesilir, dertten üzüntüden. Sizin ilgilenmeniz tabiki de çok güzel ama yetmeyebilir. Sonuçta en hassas en alından günleri. Ortada bir şey yokken bile alınganlık yapabileceği zamanlarıyken bu muamele ile karşılaşması. Allah yardımcınız olsun. Burada bebek bakımı ile ilgili topicler var. İstediğiniz zaman konu açarsanız hemen yardımcı olacak insanlar da var. Yeri BDV değil ama buraya bile açsanız kimse kiblemez sanırım. Tekrardan Allah yardımcınız olsun.
üzmez mi o kadar kötü ki şu anda. zaten burasıda olmasa herseyde buraya bakıyoruz ne lazım ne yapmak lazım dıye.

H heytbengeldim merhaba, eskiler yani anne ve babalarımız kendi ailelerinin yanında çocuk sevmemişmler, zaten demişsiniz çok ilgili değiller miş yani birşey değişmemiş aslında onlar olduğu gibi. Değişen şey sizin onlardan daha fazla ilgi bekliyor olmanız buda normal kadeşiniz bebek bekliyor siz heyecanlısınız ve ailenizde de aynı heyecanı görmek istiyorsunuz ama beklemeyin. Rahmetli annemden biliyorum kızının hamile hallerini yadırgarmış eskiler, ayıp gelirmiş ki kendi kayınpederim de de aynı şeyi sezdim bundan 2.5 sene önce, hamileliğimin 8. ayında bana geldiler ve benimle aynı odanın içindeyken rahatsizlik duyduğunu anlardım babamın (kayınpederimin) alışık değil, örf adetlerinde yok. Babanız da böyle düşünüyor olabilir ama annenize bende şaşırdım valla, yani annaanne hevesli olur herhalde ama belki oda hislerini çok belli edemeyen birisidir siz daha iyi bilirsiniz, sıkmayın canınızı siz abla kardeş sarılın birbirinize. Onu bulamayanlar da var :( allah sizi birbirinizden ayırmasın. Sağlıkla gelsin yavrucak.

Yaa ne güzel ablasınız siz maşallah :nazar: Anne ve babanızın tavrına çok şaşırdım gerçekten haklısınız.İnsan özenir torununa anormallik sizde değil yani.Ama siz varsınız ya işte o açıdan çok şanslı kardeşiniz.Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim :nazar::KK46:

kızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.

20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.

bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.

elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.

seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.

biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
aileniz kardeşinizin evliliğine karşı mıydı ?

kızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.

20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.

bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.

elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.

seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.

biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
Allah senden razı olsun canım inan çok güzel şeyler yapıyorsun zor günlerinde de Rabbim sana yardımcı olacak gör bak

O kadar çok görüyorum ve duyuyorumki doğum için annesine gitti çocuk 40 çıkınca huysuzsa 3 aylık olunca ancak evin yolunu buluyorlar... Arkadaş madem sen bir aile olabileceğine çocuğuna yetebilecene inanmıyorsun neden çocuk yaptın... Utanırsın ya 9aylık karnım burnunda babamın yada kayınvalidemin evinde geçirmeyi bu süreçleri... Birde koca çocuk yapana kadar koca sonra iptal oluyor uzunca bir süre.. Çok sakıncalı bu oluşum bende söylemesi nereden tutsan elinde kalır birde şu var normalde bile rahat edemezsin o kadar süre ya lohısalıkts başkasının evinde nasıl yaaaa?? Hakkından hayırlısı yanlış yapmış evine dönmeliymiş.

O kadar çok görüyorum ve duyuyorumki doğum için annesine gitti çocuk 40 çıkınca huysuzsa 3 aylık olunca ancak evin yolunu buluyorlar... Arkadaş madem sen bir aile olabileceğine çocuğuna yetebilecene inanmıyorsun neden çocuk yaptın... Utanırsın ya 9aylık karnım burnunda babamın yada kayınvalidemin evinde geçirmeyi bu süreçleri... Birde koca çocuk yapana kadar koca sonra iptal oluyor uzunca bir süre.. Çok sakıncalı bu oluşum bende söylemesi nereden tutsan elinde kalır birde şu var normalde bile rahat edemezsin o kadar süre ya lohısalıkts başkasının evinde nasıl yaaaa?? Hakkından hayırlısı yanlış yapmış evine dönmeliymiş.
kendısı cok istedı zaten evınde yapmayı kımsesı yok orda sadece kocası var oda geç saatlere kadar calısıyor kım olsa içi el vermez. siz dusunun kardesınızı uzak memlekette tek basına bırakmak istermısınız.

Walla kardeşimi değil direk kendimi bıraktım. Ne eşimin ailesi ne de benimkiler bizim yaşadığımız ilde değil. Annem geldi bebekle hastaneden eve geçince 1 hafta kaldı gitti. Ben bunu şunun için söylüyorum çocuk doğuyor ama biz hala annemizden ayrılmıyoruz kendi bağımsız kendine yeten ailemizin olacağına inanmıyoruz ve bu sonuçlar çıkıyor ortaya.

Bende kendi evimde durmak isterim lohusa olduğumda insana en rahat gelen yer kendi evi çünkü.
Senin iznin varmış gidin birlikte kadın hem üzülmez hem bebeği babası da görür 40 gün göremeyecek ki bu 40 gün arkadaşın dediği gibi 2 ay olur kışa denk geliyor yolda çocuk hasta olur vs muhabbetiyle adam göremeyecek bebeğinin 2 ayını
Orada gittiği bi doktoru falan yok muydu onunla konuşsun doğum için.
Normal olursa zaten çabuk iyileşiyormuş anne sezeryan bile olsa 1 ayda kendi kendine iş yapacak hale gelir.

hayır degıldı cok isteyerek evlendırdık.
çok enteresan, her ne olursa olsun canlarından bir parçaya insan kırılacak cam misali muamele eder böyle bir durumda, en azından siz varsınız belki de sizin varlığınıza güveniyorlar bilemiyorum :110:ama kardeşinize sahip çıkmanızı takdir ettim iyi ki varsınız :KK37:

Bende kendi evimde durmak isterim lohusa olduğumda insana en rahat gelen yer kendi evi çünkü.
Senin iznin varmış gidin birlikte kadın hem üzülmez hem bebeği babası da görür 40 gün göremeyecek ki bu 40 gün arkadaşın dediği gibi 2 ay olur kışa denk geliyor yolda çocuk hasta olur vs muhabbetiyle adam göremeyecek bebeğinin 2 ayını
Orada gittiği bi doktoru falan yok muydu onunla konuşsun doğum için.
Normal olursa zaten çabuk iyileşiyormuş anne sezeryan bile olsa 1 ayda kendi kendine iş yapacak hale gelir.
yer degıstırmeyız artık kardesım baya kötü yol cekemez 9 saat uzaklıkta. ben zaten burdan giderken yanına gıderım orda kalırım bırazda. oda istiyor kendı evını ama bakamam diye korkuyor.Rabbımden hayırlısı artık

Back
X