Ailemin ne mazereti olabilir ki? Henüz liseden mezun olmuş ve üniversiteye geçmiş bir kız yani hadi evlenin deseler evlenemezler. Ama kız şimdiden düğün planları yapıyor kardeşim de anneme anlatıyor. Yok takı takacak durumu olmazsa kiralayacakmışız göstermelik falan.gerçekten bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sadece senin anlattıklarını biliyorum ailenin mazeretlerini de dinlemek gerek ama bence anlattıklarına göre sana haksızlık ediliyor canım ben senin yerinde olsam hayatımı istediğim gibi planlarım aileme göre değil çünkü dediğim gibi anlattıklarına göre bariz ayrımcılık var
Ailemin ne mazereti olabilir ki? Henüz liseden mezun olmuş ve üniversiteye geçmiş bir kız yani hadi evlenin deseler evlenemezler. Ama kız şimdiden düğün planları yapıyor kardeşim de anneme anlatıyor. Yok takı takacak durumu olmazsa kiralayacakmışız göstermelik falan.
Erkek arkadaşımı istemiyorlar çünkü bize çok uzak bir şehirde, tanımıyorlar, işine güvenmiyorlar özel sektörde olduğu için, memur olsun istiyorlar ve askerliğini yapmamış diyorlar. E haklı olabilirler ama bu kadar ön yargılı davranmak neden bi tanışın bakalım belki çok iyi biri? Asla tanışmazlarmış çünkü bizde böyle şeyler olmazmış.
İstediklerimi yapmaya az kaldı ama bir şans daha vermek istiyorum, her şeyin oluru varken neden zor yoldan olsun? atama bekliyorum şu an olur mu blmiyorum olmazsa başka bi çare bulucaz. Bunu geçen anneme açtığımda " e kaç git o zaman" dedi, gülerek söyledi ama bir anne bunu der mi şaka bile olsa. Hiç hoşuma gitmedi...
Sordular zaten olumlu cevap almışlar ama yine de güvenmiyorlar. Yüzyüze gelmek istemiyorlar, görmek istemiyorlar, madem bu kadar katılar bu konuda erkek kardeşime de bi yaptırım olmalı. Sürekli bizdeler hatta annem hep beraber pikniğe gidelim falan diyor. Biz kim diyorum ben de o kim ki onunla pikniğe gidicem, ailemizden biri mi o? tamam tanıştık bitti fazla abartmayın diye kızıyorum ister istemez.ne demek asla tanışmamak kızlarını tanımadıkları birine emanet mi edecekler, asıl türk örf ve adetinde tanımak sormak soruşturmak vardır, hatta eskiler önce bi gidip kızı istermiş kız evi cevap verez araştırırmış sonra eğer uygun bulursa gelin söz keselim derlermiş
kusura bakma canım ama çifte standart bu ve ailen bence sana haksızlık ediyor
erkek arkadaşının işi özel olabilir rızkı veren allatır bi bakarsın allah yürü ya kulum der belli mi olur
Sordular zaten olumlu cevap almışlar ama yine de güvenmiyorlar. Yüzyüze gelmek istemiyorlar, görmek istemiyorlar, madem bu kadar katılar bu konuda erkek kardeşime de bi yaptırım olmalı. Sürekli bizdeler hatta annem hep beraber pikniğe gidelim falan diyor. Biz kim diyorum ben de o kim ki onunla pikniğe gidicem, ailemizden biri mi o? tamam tanıştık bitti fazla abartmayın diye kızıyorum ister istemez.
Görüşmem dediğinde madem öyle telefonda konuş o seni arasın dedim ona da olumsuz baktı ne diye arıyo beni hangi sıfatla, istemiyorum dedi.sense sinirine yenik düşüp o kim ki gibi şeyler söyleme bence sonuçta kardeşinin sevdiği değer verdiği biri burda hata kızın değil ailenin bence en büyük suç da annenin kız evladısın sonuçta senin sevgilini ilk o tanımalı tanımak istemeli
Görüşmem dediğinde madem öyle telefonda konuş o seni arasın dedim ona da olumsuz baktı ne diye arıyo beni hangi sıfatla, istemiyorum dedi.
E peki bu kızla biz hangi sıfatla pikniğe gidiyoruz, kim olarak yani.
Benim erkek arkadaşımla telefonda bile konuşulmuyor ama kıza dün gelmiş gelin gibi davranılıyor.
Sinirim kıza değil zaten anneme söylüyorum bunları ve erkek arkadaşıma söylediği sözleri ben de kız için söylüyorum mecburen.
Sevmediğimden değil, onunla bi problemim yok zaten benden baya küçük liseli çocuk benim gözümde. ama bu tarz sorunlar varken sürekli ortalıkta dolaşması canımı sıkıyor ve olayları hatırlıyorum. Bugün de geldiler ondan bu sinirim...
Ama artık ok yaydan çıktı gibi, erkek arkadaşım başta kız ailesi sonuçta tabi ki araştıracaklar emin olmak isteyecekler derken bizimkiler sormalarına ve olumlu cevaplara rağmen hayır diyince "ailen beni istemiyor" moduna girdi. Annem daha sonradan da isteyenler olmuştu, bi görüşseydin, bırak sen bunu diyip duruyor. Ben artık aralarını yapmaya uğraşmam, izin de almıyorum zaten atama çıkarsa mecburen razı olacaklar, olmazlarsa tek başıma da evlenebilirim ama bu yolu seçmek istemiyorum.klasik aile yapısı kızın sevgilisi olsa kıyaet kopari oğlan her gün sevgili değiştirse aslan oğlum olur. Sen eminsen bir şekilde sevdiğini ailene kabul ettirmelisin
yok ailemi tanıyorum illa ki onlardan uzak kalmak, küsmek istemem ama bana hiç bir dönemde yardımı falan olmamıştır ailemin. Hatta evden kovulduğum bile olmuştu saçma bir sebepten, zaten anlaşamam pek, derdim olsa en son anlatıcam insan annemdir. Ama yine de bekleyin dediniz bekliyoruz diyorum, annem de atama çıkarsa evlenirsiniz o zaman diyor ama çıkmayacağını bildiği için söylüyor bunu.anlıyorum senin isyanın yapılan haksızlığa ama sen yinede kaliteni bozma bence yapabileceğin tek şey ayaklarının üzerinde durmak ve ailene ben bu insanla evlenicem diye diretmek ama kimin için aileni karşına aldığınıda iyice öğren sonuçta bu sitede çoğu arkadaş eşinin zamanla değiştiğinden şikayetçi başına böyle bişey gelsin istemeyiz rest çekmeden önce iyice tanımanda yarar var bence
Babam en azından öğretmen olsaydı demiş o kadarını biliyorum ama şöyle de bir şey var ben daha önce nişanlanmıştım ve nişan attım. Yani çok iğrenç ve hasta biriydi ama bakarsan doktordu. Hep beraber gördük ki meslekle insanlığın alakası yok. Benim düşüncem insanın mesleğine değil çalışkan olup olmadığına bakılır, Allah ansip etmez bazen fazla kazanamazsın bazen yürü ya kulm der. ama çalışkan olunca da ekmeğini taştan çıkartır. Erkek arkadaşım da bu sabit işe girene kadar türlü şeyler yaptı hiç boş gezmedi sonuçta. Hala 100 liralık iş olsa ona da koşar hiç az çok demez ama tabi ailem bunları bilmiyor çünkü tanımak istemiyorlar.Acaba erkek kardeşinin ailesi kardeşin işin böyle tanımak istemiyoruz felan fılan deseler hoşlarına gitcek mi? Annene böyle bir soru sorabılırsınız... Sonucta karşılarında da bir kız cocugu var o kız cocugununda ailesi var ki yaşları küçük daha...
Toplumun işte el alem ne der felsefesi yüzünden bunlar başımıza geliyor...
Acaba tanımamalarında ki sebep erkek arkadasının meslegını felan begenmemelerimi bunuda bir mazeretle soyleemek istemıyorlar mı acbaa ?
Aslında başka birinin konusuna örnek olarak yazıyordum bu sorunu ama baktım çok uzun oluyor sabote etmek istemedim, kendim konu açayım dedim.
Bu yaz evlenmek istediğimi cümle alem biliyor artık, gel gelelim ailem bir takım sebeplerden erkek arkadaşımı istemedi biz de biraz bekleme kararı aldık. En büyük sebep ise onun çok uzakta olması ve ailesini de kendini de tanımamaları ve güvenmemeleri. Ben de madem öyle tanışın bi gör nasıl biriymiş dediğimde "bizim adetlerimizde öyle bir şey yok, biz p...venk miyiz ki tanışalım" dedi annem bana. Ne kadar çirkin... Her neyse iyi madem dedim ve bekliyoruz doğru zamanı. Bu işin bendeki yanı ailemin görüşü böyle yani biz tanışmayız, baba böyle konulara girmez, bu tarz konularda kızıyla muhattab olup karşısına alıp kızım nedir durum diye sormaz vs. Böyleymişiz.
Bir de kardeşim var benden 3 yaş küçük hala okuyor. Bu sene bir kız arkadaşı oldu, ben daha önceki kız arkadaşlarının bazılarıyla tanışmıştım ama ilk defa bütün aile tanıştı bu kızla. O kadar katı babam bile oturup yemek yedi beraber annem gayet iyi sanki kız gelin gelmiş gibi yaptığı pastadan al bu da kıza diye koyar gönderir. Kardeşim de sbaah çıkar akşam gelir her gün beraber gezerler vs ve 2 günde bir de eve gelirler yemek yemeye, çay içmeye vs.
Mesele şu ki ben bu durumdan hoşlanmıyorum ve anlamıyorum biz rahat bi aile miyiz yoksa tutucu bi aile miyiz? Nedr bu ikili davranışlar? Bir de benim 10 yaşında kardeşim var ve sürekli onalrın yanında durmak istiyor, onların bu ilişkilerini görüp normalleştirmek zorundalar mı? Ben aileme kızın eve bu kadar sık gelmesini istemediğimi defalarca söylememe rağmen bana verdiği cevap şu " ben şimdi desem ki bu kadar gelmeyin diye kız bana düşman olur, istemiyorum zanneder, ileride evlenince sorun olur" dedi. Ben de söyledim daha benim kardeşimin okulu bitmedi, askerliğini yapmadı, iş bulmadı, kız küçük ve hala okuyo, o iş bulmadı. sen bu kızı hemen gelin diye benimsedin ama ben yazın evlenicem diyorum onu benimseyemedin dedim. Ayrıca ben evlenince benimki ne diyecek sana. Baya istemiosunuz sonuçta, benimki sorun olmayacak mı yani en azından tanırsınız iyi çocukmuş ama şunu bunu olsa daha iyi olur dersiniz o da anlar dedim. Annemin dediği "banane tek çocuğum sen misin, zaten o kadar uzağa gidiosunuz ben bu kadar uzaktan senle ilgilenecek değilim, siz de sürekli gelecek değilsiniz, kendi bilir öyle zannederse" dedi.
ben zate erkek arkadaşım gelsin, annemle samimi olsun falan demiyorum. Kız çocukla erkek çocuk farklıdır eşitlik beklemiyorum ama benim erkek arkadaşımla tanışmaya bile tenezzül etmiyorlar bir yandan hiç bir sıfatı olmayan bir kızı gelin yerine koyup samimi oluyorlar. Ya ben mi abartıyorum yoksa ailemin bu tavrı normal mi sizce
Kız çocukla erkek çocuk farklıdır eşitlik beklemiyorum nedemek.zaten sorunun tam noktası bu.evlat evlattır kız,erkek çocuğu ayrımı hiçbir anne baba yapmamalı.kardeşinle aynı hakları taşıyorsun.erkek çocuğu olduğu için onun senden hiçbir üstünlüğü yok olamazda.sizin bunu kabullenmezin hemde şikayet etmenizde acayibime gitti.
toplumda genel bir görüştür bu kızın erkek arkadaşı olunca sorun olur, erkeğin olunca aferi oğlum olur bi arkadaş da yazmıştı. Yani farklılık olur ama normal düzeyde olsa anlarım, bu kadarı fazla şikayet ettiğim nokta bu. Ben zaten erkek arkadaşımın o kız gibi eve girip çıkmasını istemiyorum sadece tanışmalarını istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?