Kardeşimin Kız Arkadaşı

Süper birşey demişsin doktor olupta adam olmayan çok insan var... Hatta doktor diyince ben bir kere düşüneceğime 10 defa düşünürdüm galiba...
Biraz zamana yay bir nişanlılık geçirip mutsuz olmuşsun annene bıkmadan,usanmadan bunu anlat. Anneni ikna etmek için çabala...
Bu işin tatlıya bağlanması lazım inatlar yıkılması lazım galiba...

ailenin bu hareketlerini sen de içselleştirmişsin.
Kız evlatla erkek evlat arasında fark yoktur,olamaz da.
Ayrıca kız isteme sırasında tahkikat yapma diye bi adet vardır Türk kültüründe.Biz p... miyiz tanışalım kısmı çok garibime gitti,bi anne ne amaçla böyle bi cümle sarf eder aklım almıyo.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşım ailemin yaklaşımına başta çok güzel bi örnek vermişti:
Benim kuşlarım var ve çok severim zaman zaman yavruları olur mecburen birilerine veririm ama öyle her önüme gelene değil. Parası pulu var mı en kaliteli yemleri alabilir mi, veterinere götürebilir mi, evde sigara içen var mı, kuşu kafese mi tıkarlar yoksa her gün çıakrtırlar mı diye bakarım. Her şeye dikkat ederim yani. Bana sen kuşlarını bile verirken bu kadar dikkat ediyorsun onlar kızlarını verecekler kolay mı, bırak ağırdan alsınlar demişti. Bana da çok mantıklı geldi ama onların ağırdan aldıkları yok şu an hiç bir şey yapmıyorlar en azından bi tanı, bi konuş, sen de çabala, bakarsın gerçekten saygısız bi tavrını görürüz ben de vazgeçerim, bakarsın çok seversin. Yani şu an beni vazgeçirme aşamasındalar ve benim beklemekten başka yapacak bir şeyim zaten yok. Ama bu arada da kardeşimin sevgilisine karşı candan tavırları görmek beni deli ediyor....

madem tanışmayı kabul etmiyorlar doğrudan istemeye gelsinler versin o zaman ailen.nası bi saçmalıktır ya.canım kardeşinin sevgilisi konusunda tartışma annenle,o kim falan dersen eminim annen inadına yapar.inadına seni kızdırır.nişanlanıp ayrıldın diye mi yapıyorlar acaba

Onu da istemiyorlar bunu da istemiyorlar hatta öyle gelirlerse babam evde olmazmış falan.
Nişanlanıp ayrıldığım için kararlarıma güvenmiyor olabilirler ama o dönem ben okuyordum küçüktüm yani ayrıca ben adamın şizofren olduğunu nerden bilebilirdim, beni tutup dağdan tepeden atmaya kalkacağını nerden bilebilirdim.
Şimdi yaşımı başımı almışım, 4 senedir öğretmenim çocuk yetiştiriyorum, ayrıca 30'a ne kaldı şurada, geçmişteki hatalar bu kadar da yapıştırılmaz ki insanın üstüne.

E canım sende kız geldiğin de surat as ilgilenme odalara çekil .
Kızcağıza belli etme tabi .İyi değilim başım ağrıyor vs.
Yok arkadaşım kendini acındırmadan olmuyor bazı şeyler.
Eşimin yakın bir akrabası hep gittiğim toplantılarda bayılıyor bende garibim üzülüyorum kıza .
Kız evlendi hastalık mastalık kalmadı kızda , buyur burdan yak.
Bunun bir kuzeni de dertleşiyor benimle dedim ki kuzenlerini taklit et biraz diye gayri ihtiyari şakayla karışık dedim , ne bileyim ciddiye alacak .
Gittiğimiz yerde bayıldı buda baktım yerde Ailesi üstüne düşmeye başladı haliyle.
Anlamışsındır umarım beni ...

Son düzenleme:

bayılma numarası iyiymiş de ben gülerim muhtemelen

kızla ilgilenmiyorum zaten hoşgeldin diyip geçiyorum odama ama bi yandan kardeşime de sorarsa diye üzülüyorum da. çok kıskanç ve alıngan bir kız yani ablan niye böyle diye başını ağrıtabilir. kardeşim de gerek nişan atma sürecinde gerek bu sıkıntılı süreçte yanımda olan bana sarılan, hallederiz üzülme diyen, benimle ağlayan tek insandır. annemin banane isterse kaçsın gitsin diye bağırdığı zamanlar kardeşim çıkıp kaçsın da sahipsiz mi kalsın ablam o benim demiştir. o yüzden ona da kıyamıyorum o ayrı mesele

Son düzenleme:

kardeşin ne kadar iyiymiş bak.sana destek olmuş.kardeşinle konuşsan elele verseniz.yaşı küçük belki ama ailen dinliyorsa sen konusunda konuşsun biraz.kardeşinle dertleş,o yardımcı olabilir.kardeşinle tanıştır,o tanısın ve anlatsın sizinkilere

kardeşim tanışmıştı daha önce zaten ona söylemiştim ilk. Ama çok bi muhabbeti yoktur tabi, o dönem annemlerle çok konuştu duydum, gelsin tanışalım fikriniz değişir ya da onun fikri değişir dedi ama kabul ettiremedi. Yine de annemi sakinleştirmeyi başardı. Ama ikna etme konusuna yanaşmıyor ben sadece orta yolu bulmaya çalışırım, sinirlerini alırım diyor. Ablam bunla evlensin diyemem, kefil olamam ya ileride seni üzerse o zaman ne yaparım diyor. Kardeşim annemi ikna edebilir onu dinler ben de babamı ederim o da bana dayanamaz, ama işin garibi babam benle konuşmak istemiomuş. her yolumu tıkıyorlar, ya kızlar böyle böyle evden kaçıyor demek ki

Canım kızın tek derdi şu an size yaranmaktır .
Emin ol sen hiç bir şey yapmasan sürekli güler yüz göstersen biz gelinler fenayız neden gülüyor bu sürekli deriz.
Kendimden biliyorum :)
Sinirlerin bozulmuş , depresyondaymış havası vereceksin kendine .Buda bir taktik tabi uygulamak senin tercihin.

Son düzenleme:
o zaman niye anneni aracı seçiyosun utanma sıkılma git babanla konuş.benimde benzer durum başıma gelmişti.acaba konuşmasam mı ya tam anlatamazsam diye mektup bile yazmayı düşündüm yani aynı evdeyiz düşün:))) anneler arayı karıştırıyo babaların aklına giriyo.baban tamam derse zaten annen geri adım atar gibime geliyor.insanı zorla kaçırtıyolar.sen yine de kaçma,sonra başka başka sorunlarla uğraşmaya devam edersin:)))

mektup iyi fikirmiş bak hiç aklıma gelmemişti
kaçacak olsam 4 sene önce kaçardım çocuğum olmuş büyümüştü hatta şimdiye kadar
o yüzden biraz daha beklicem artık şu atama durumuna göre sonucuna göre babamın karşısına çıkabilirim. çünkü kendisi bana geçen gün canını sıkma umut ışığı var diyip kaçtı gülerek.çocuk gibi adam konuşcaksan gel konuş, ya da izin ver, ne öyle mesaj vermeler falan

açıkça kız erkek evlat ayrımı yapıyolar annenin başka hesaplarıda olabilir süper bi kaynana olacak belli,keşke o kız durumunu görsede ayrılsa kardeşinden, gerçekten seninki gibi bi anne hiç görmedim duymadım bunu diğer konularını da baz alarak söylüyorum sen o aileye rest çekmedikçe evlenemezsin tabi bunu sevdiğin adama güveniyosan yap

Annem zaten evlenirsem takıları almayı düşünüyordu, rüşvet vermeyi düşünüyorum. Anne sen bana ortalama hesap çıkar ben sana ondan fazlasını vereyim beni rahat bırakın diyeyim. O kadar enteresan bi kadın ki muhabbet kuşu almama bütün yerlerin tahtalarını cilalatmam karşılığında izin vermişti ben de salak gibi kabul etmiştim

valla ne desem bilemedim, en azından kaynana direncin artar kendi annen böyle olunca elin kadını ne yapsa umrunda olmaz heralde

canım atama derken öğretmen misin?
bak baban sert değil sadece yaklaşamıyorsunuz birbirinize çünkü annen küçüklüğünden beri kendince duvar örmüş ona göre doğru bu çünkü.babana yaklaş bence,neşeli anında konuyu üstünkörü aç kendiliğinden gelişir zaten konuşma.ama dikkat et annen o gün evde olmasın:)))

evet öğretmenim, babamın yetişme tarzı da o evlatlık verilmiş, verildiği yer çok dayak atmış ve küçük yaşta öğrenmiş. asıl ailesine gelmiş onlar pek içlerine almamışlar yani öyle bi aile ilişki olmamış o yüzden de beceremiyo bu tarz şeyleri. bi gün cesaretimi toplarsam denemeyi düşünüyorum

inş atanırsın canım ya. o zaman kuş gibi hafiflersin. ben de öğretmenim.atandım ama çok zor bilirim.böyle meslektaşlarımı görünce çok üzülüyorum.inş her şey teker teker yoluna girer.benim annem de isteme konusunda sorun çıkarmıştı.annenle çok sohbet etmemeye çalış çünkü ben o şekilde biraz huzur buldum.babam ses çıkarmayınca tabi annem arka planda kaldı.muradıma erdim ben hem atandım hem evlendim darısı başına.atanman da işi kolaylaştırır.Allah kolaylık varsin

Ne güzel ya umutlandım bak şimdi:) Allah mutluluğunuzu daim etsin. Benim 4. senem bitti ama sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesi eş durumu hariç mümkün olmuyor maalesef. Onun için de nikah yapıp başvurmak lazım, inşallah bize de bir kapı açılır çok sağol desteğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…