Babam en azından öğretmen olsaydı demiş o kadarını biliyorum ama şöyle de bir şey var ben daha önce nişanlanmıştım ve nişan attım. Yani çok iğrenç ve hasta biriydi ama bakarsan doktordu. Hep beraber gördük ki meslekle insanlığın alakası yok. Benim düşüncem insanın mesleğine değil çalışkan olup olmadığına bakılır, Allah ansip etmez bazen fazla kazanamazsın bazen yürü ya kulm der. ama çalışkan olunca da ekmeğini taştan çıkartır. Erkek arkadaşım da bu sabit işe girene kadar türlü şeyler yaptı hiç boş gezmedi sonuçta. Hala 100 liralık iş olsa ona da koşar hiç az çok demez ama tabi ailem bunları bilmiyor çünkü tanımak istemiyorlar.
toplumda genel bir görüştür bu kızın erkek arkadaşı olunca sorun olur, erkeğin olunca aferi oğlum olur bi arkadaş da yazmıştı. Yani farklılık olur ama normal düzeyde olsa anlarım, bu kadarı fazla şikayet ettiğim nokta bu. Ben zaten erkek arkadaşımın o kız gibi eve girip çıkmasını istemiyorum sadece tanışmalarını istiyorum.
Erkek arkadaşım ailemin yaklaşımına başta çok güzel bi örnek vermişti:Süper birşey demişsin doktor olupta adam olmayan çok insan var... Hatta doktor diyince ben bir kere düşüneceğime 10 defa düşünürdüm galiba...
Biraz zamana yay bir nişanlılık geçirip mutsuz olmuşsun annene bıkmadan,usanmadan bunu anlat. Anneni ikna etmek için çabala...
Bu işin tatlıya bağlanması lazım inatlar yıkılması lazım galiba...
Onu da istemiyorlar bunu da istemiyorlar hatta öyle gelirlerse babam evde olmazmış falan.madem tanışmayı kabul etmiyorlar doğrudan istemeye gelsinler versin o zaman ailen.nası bi saçmalıktır ya.canım kardeşinin sevgilisi konusunda tartışma annenle,o kim falan dersen eminim annen inadına yapar.inadına seni kızdırır.nişanlanıp ayrıldın diye mi yapıyorlar acaba
E canım sende kız geldiğin de surat as ilgilenme odalara çekil .
Kızcağıza belli etme tabi .İyi değilim başım ağrıyor vs.
Yok arkadaşım kendini acındırmadan olmuyor bazı şeyler.
Eşimin yakın bir akrabası hep gittiğim toplantılarda bayılıyor bende garibim üzülüyorum kıza .
Kız evlendi hastalık mastalık kalmadı kızda , buyur burdan yak.
Bunun bir kuzeni de dertleşiyor benimle dedim ki kuzenlerini taklit et biraz diye gayri ihtiyari şakayla karışık dedim , ne bileyim ciddiye alacak .
Gittiğimiz yerde bayıldı buda baktım yerdeAilesi üstüne düşmeye başladı haliyle.
Anlamışsındır umarım beni ...
bayılma numarası iyiymiş de ben gülerim muhtemelen
kızla ilgilenmiyorum zaten hoşgeldin diyip geçiyorum odama ama bi yandan kardeşime de sorarsa diye üzülüyorum da. çok kıskanç ve alıngan bir kız yani ablan niye böyle diye başını ağrıtabilir. kardeşim de gerek nişan atma sürecinde gerek bu sıkıntılı süreçte yanımda olan bana sarılan, hallederiz üzülme diyen, benimle ağlayan tek insandır. annemin banane isterse kaçsın gitsin diye bağırdığı zamanlar kardeşim çıkıp kaçsın da sahipsiz mi kalsın ablam o benim demiştir. o yüzden ona da kıyamıyorum o ayrı mesele
kardeşim tanışmıştı daha önce zaten ona söylemiştim ilk. Ama çok bi muhabbeti yoktur tabi, o dönem annemlerle çok konuştu duydum, gelsin tanışalım fikriniz değişir ya da onun fikri değişir dedi ama kabul ettiremedi. Yine de annemi sakinleştirmeyi başardı. Ama ikna etme konusuna yanaşmıyor ben sadece orta yolu bulmaya çalışırım, sinirlerini alırım diyor. Ablam bunla evlensin diyemem, kefil olamam ya ileride seni üzerse o zaman ne yaparım diyor. Kardeşim annemi ikna edebilir onu dinler ben de babamı ederim o da bana dayanamaz, ama işin garibi babam benle konuşmak istemiomuş. her yolumu tıkıyorlar, ya kızlar böyle böyle evden kaçıyor demek kikardeşin ne kadar iyiymiş bak.sana destek olmuş.kardeşinle konuşsan elele verseniz.yaşı küçük belki ama ailen dinliyorsa sen konusunda konuşsun biraz.kardeşinle dertleş,o yardımcı olabilir.kardeşinle tanıştır,o tanısın ve anlatsın sizinkilere
Canım kızın tek derdi şu an size yaranmaktır .bayılma numarası iyiymiş de ben gülerim muhtemelen
kızla ilgilenmiyorum zaten hoşgeldin diyip geçiyorum odama ama bi yandan kardeşime de sorarsa diye üzülüyorum da. çok kıskanç ve alıngan bir kız yani ablan niye böyle diye başını ağrıtabilir. kardeşim de gerek nişan atma sürecinde gerek bu sıkıntılı süreçte yanımda olan bana sarılan, hallederiz üzülme diyen, benimle ağlayan tek insandır. annemin banane isterse kaçsın gitsin diye bağırdığı zamanlar kardeşim çıkıp kaçsın da sahipsiz mi kalsın ablam o benim demiştir. o yüzden ona da kıyamıyorum o ayrı mesele
o zaman niye anneni aracı seçiyosun utanma sıkılma git babanla konuş.benimde benzer durum başıma gelmişti.acaba konuşmasam mı ya tam anlatamazsam diye mektup bile yazmayı düşündüm yani aynı evdeyiz düşün:))) anneler arayı karıştırıyo babaların aklına giriyo.baban tamam derse zaten annen geri adım atar gibime geliyor.insanı zorla kaçırtıyolar.sen yine de kaçma,sonra başka başka sorunlarla uğraşmaya devam edersin:)))
Annem zaten evlenirsem takıları almayı düşünüyordu, rüşvet vermeyi düşünüyorum. Anne sen bana ortalama hesap çıkar ben sana ondan fazlasını vereyim beni rahat bırakın diyeyim. O kadar enteresan bi kadın ki muhabbet kuşu almama bütün yerlerin tahtalarını cilalatmam karşılığında izin vermiştiben de salak gibi kabul etmiştim
evet öğretmenim, babamın yetişme tarzı da o evlatlık verilmiş, verildiği yer çok dayak atmış ve küçük yaşta öğrenmiş. asıl ailesine gelmiş onlar pek içlerine almamışlar yani öyle bi aile ilişki olmamış o yüzden de beceremiyo bu tarz şeyleri. bi gün cesaretimi toplarsam denemeyi düşünüyorumcanım atama derken öğretmen misin?
bak baban sert değil sadece yaklaşamıyorsunuz birbirinize çünkü annen küçüklüğünden beri kendince duvar örmüş ona göre doğru bu çünkü.babana yaklaş bence,neşeli anında konuyu üstünkörü aç kendiliğinden gelişir zaten konuşma.ama dikkat et annen o gün evde olmasın:)))
Bu çok iyiydi yavalla ne desem bilemedim, en azından kaynana direncin artar kendi annen böyle olunca elin kadını ne yapsa umrunda olmaz heralde
inş atanırsın canım ya. o zaman kuş gibi hafiflersin. ben de öğretmenim.atandım ama çok zor bilirim.böyle meslektaşlarımı görünce çok üzülüyorum.inş her şey teker teker yoluna girer.benim annem de isteme konusunda sorun çıkarmıştı.annenle çok sohbet etmemeye çalış çünkü ben o şekilde biraz huzur buldum.babam ses çıkarmayınca tabi annem arka planda kaldı.muradıma erdim ben hem atandım hem evlendim darısı başına.atanman da işi kolaylaştırır.Allah kolaylık varsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?