Kardeşimin Kız Arkadaşı

Bu çok iyiydi ya :9::9:
Şaka bir yana cidden prova yaptırıyor annen sana ..
Yalnız kaynanam öyle birine benzemiyor ama ya :) erkek arkadaşımın anlattığı kadarıyla biliyorum tabi çok iyi biri. hatta bazen diyorum, sen benim annemi tanısan kendi annenin kıymetini anlar kapısında yatarsın diye ama inanmıyor :9:

Ailenizin yaptığı çifte standart çok çirkin,
Ama siz de kızın size sık sık gelmesinden değil, erkek arkadaşınızın gelememesinden şikayetçi olmalısınız.
Yani ailenizin erkek kardeşinize ve onun kız arkadaşına olan tavrı normal, size olan tavırları anormal.
Kızın size neden sık gelmesini istemediğinizi anlamadım açıkcası, bırakın gelsin erkek arkadaşının evi orası tabi ki gelecek, keşke sizin erkek arkadaşınız da gelebilse....

Ailenizin yaptığı çifte standart çok çirkin,
Ama siz de kızın size sık sık gelmesinden değil, erkek arkadaşınızın gelememesinden şikayetçi olmalısınız.
Yani ailenizin erkek kardeşinize ve onun kız arkadaşına olan tavrı normal, size olan tavırları anormal.
Kızın size neden sık gelmesini istemediğinizi anlamadım açıkcası, bırakın gelsin erkek arkadaşının evi orası tabi ki gelecek, keşke sizin erkek arkadaşınız da gelebilse....
Bence haftada 2-3 kere gelmesi anormal. Hani tanışmak gerekir, tanımak gerekir, arada bir gelir, yemeğe gelir ama sürekli bizde. Yani evlenseler bu kadar gelmez eminim ki hatta kardeşim istese hadi gidelim diye şikayet eder " haftada 2-3 kere kaynanaya mı gitcem ben" diye. Şimdiden bu kadar yüz göz olmaya gerek yok...
Benim erkek arkadaşım başka şehirde en son 5-6 ay önce görüşebildik. ama burada olsa da ailemle bu kadar içli dışlı olmasını istemezdim samimiyet arttıkça sorunlar da artıyo. mesela kız şu an habersiz olsa da babam gelmesini istemiyo, annem evde 10 yaşında kardeşim olduğu için onun gözü önünde el ele tutuşmalarını, aşkım bebeğim diye hitab etmelerini uygun bulmadığı için istemiyo ama bişey demiyo, ben de zaten malum sebepten istemiyorum.

ya nedense birçok ailede bu sorun var, ben örnek vereyim abim evlenmeden önce nişanlisiyla hergün görüşüyordu oda yetmez gibide hergün telefonda saatlerce hatta sabahlara kadar konuşurlardi, kizin ailesinden annem gezmeye gitmek için izin alacak "ee tabi izin verecekler o artik bizim kizimiz, gün boyu tabiki gezecekler, kiz tabiki bize gelecek oturmaya" falan derdi hep, ama bakiyorumda kiz kuzenlerim nişanlilariyla hergün gezmeye gidince yok b..kunu çikardilar, yok ayip kiz milleti böyle yapmamali büyüklerinin yaninda gezip tozuyorlar, yok 24 saat telefonda konuşmakta neymiş hele birde damadin evine gitmek yokmu sanki o an kiz kuzenimin namusu gidecekmiş gibi asla ve asla onay alinmadi!!
şimdi abimin eşiyle serbestligini ve kiz kuzenimin eşiyle olan durumu kiyaslamak mümkün degil, bu ayrimcilik çok saçma gerçekten,
senin ailende çok saçmalamiş gerçekten, bune ayrimcilik ya

Toplumun kız çocuga bakışı bu..Sizin eve gelen kızdan anası babası mesul.Ailen bu onların NAMUSU ,ONLARIN SORUNU diye bakıyor olaya...

Komik derece de çifte standart.Bir de annenin söyleminin baban dillendirse yine bir derece de ...Annen deyince bana biraz dışarısı ne der kafasında ---MIŞ gibi yapma takıntısında bir annen var gibi de geldi

P....lik olan şey kızının ne tarz bir ansanla gezdigi,konuştugunu anlamak için bir masada yemek yemekse...Nasıl evleneceksiniz bilemedim.
Sanırım bir hamamda görücüye çıkartıp yüzünü gerdekte göreceginiz bir eş bulma ümidindeler size...

Mantık dışı...Allah kolaylık versin.İknaya devam...

Merhaba canım ;

Ben ayrımcılıktan ziyade '' Gelin ata binmiş ya nasip demiş '' lafının geçerli olduğunu düşünüyorum konunuzda .

Kardeşinizin önünde daha minimum 4 5 sene var ve evliliğe bir hayli uzak . Anneniz boştan yere şimşekleri üzerine çekmek istemiyordur bence .
Bir de kardeşiniz erkek kaba bir tabir ama elinin kiri diyor da olabilir anneniz siz bayansınız ve sizi korumak zorunda hissediyordur .

Toplumun kız çocuga bakışı bu..Sizin eve gelen kızdan anası babası mesul.Ailen bu onların NAMUSU ,ONLARIN SORUNU diye bakıyor olaya...

Komik derece de çifte standart.Bir de annenin söyleminin baban dillendirse yine bir derece de ...Annen deyince bana biraz dışarısı ne der kafasında ---MIŞ gibi yapma takıntısında bir annen var gibi de geldi

P....lik olan şey kızının ne tarz bir ansanla gezdigi,konuştugunu anlamak için bir masada yemek yemekse...Nasıl evleneceksiniz bilemedim.
Sanırım bir hamamda görücüye çıkartıp yüzünü gerdekte göreceginiz bir eş bulma ümidindeler size...

Mantık dışı...Allah kolaylık versin.İknaya devam...
Aynen böyle düşünüyorlar, o geliyor bize ne, kız çocuğu onun gelmemesi lazım gibi...Onların derdi kendi memleketimizden, öğretmen veya memur biriyle evlendirmek. Anlamadığım annem asla görücüye çıkmazmış ve hiç sevmezmiş, ben okurken de bu kafada değildi ama şimdi sevgi, aşk umurunda değil, işi olsun parası olsun, içkisi, kumarı olmasın tamam

Merhaba canım ;

Ben ayrımcılıktan ziyade '' Gelin ata binmiş ya nasip demiş '' lafının geçerli olduğunu düşünüyorum konunuzda .

Kardeşinizin önünde daha minimum 4 5 sene var ve evliliğe bir hayli uzak . Anneniz boştan yere şimşekleri üzerine çekmek istemiyordur bence .
Bir de kardeşiniz erkek kaba bir tabir ama elinin kiri diyor da olabilir anneniz siz bayansınız ve sizi korumak zorunda hissediyordur .
Korumak istemesine lafım yok zaten ben de o yüzden erkek kardeşime gösterdiği toleransı göstermesini beklemiyorum, o kadar modern düşünceli değiller çünkü. Ama ben artık korunacak yaşı da geçtim 30 oldum neredeyse:9:

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Benim babam da sert, tutucu bir adamdı böyle konular da, hatta diyordum ki söylersem kesin söz, nişan herşeyi yapar çünkü flörte karşıydı. Hiçte düşündüğüm gibi olmadı, tanışmayı kabul etti ki, sakın istemesinler vermem, askere gidecek önce ondan sonra dedi. Gerçi söz yaptıktan sonra 6 ay içinde evlendiririm diyordu sebebi ise; Annemin olmayışı, eve girip çıkacakmış falan, sanki tek girip çıkacak eve, onu da hallettik şükür, lafın kısası şuan tanışmış bir vaziyette 6 aydır flörte devam ediyoruz babamın dahilinde, anneme mevlüt yaptık ablası ve yengesini de davet ettik geldiler, onlar bizi çağırdı teyzemlerle oturmaya gittik..

Yani tanımaktan ne çıkar? Adı üstünde tanımak! P.ven..klikle ne alakası var? Çok yanlış bir düşünce tarzı..

Son düzenleme:
aaahh ahh şuan o kadar sinirlendim ki.. inşallah annenin ömrü olurda görür. o el üstünde, kızından üstün tuttuğu oğlunun ona neler yapacağını.. zaten uzaklara gidecek, zaten el olacak gözüyle bakıp bugün bir nevi zulmettiği kızının ona her konuda bakacağını, yardım edeceğini..

ne anneler var yaa.. liseyi yani bitirmiş bi ne olduğu belli olmayan bir kızın arada resmi hiçbişey yokken gün aşırı evine gelmesine rıza gösteren, üstelik olacağı bile belli olmayan sözde düğün için, altınları kiralarız olmadı gibisine yüz kızartıcı, düşük konuları konuşan..
ama kendi kızına şimdiden el kızı gözüyle bakan bir anne...

açıkca belirtmiş zaten, sen uzaklara gideceksin, seninde eşininde ne düşündüğünüz ne olduğunuz bizi ilgilendirmez... istiyosan kaç...
cümlelere bak, zihniyete bak..

senin eş adayınla tanışamazlarmış, çünkü o zaman pezevenk olurlarmışş.. peki liseden yeni mezun olmuş bi kızı gün aşırı evlerine kabul ettiklerinde ne oluyorlar? yada o ev ne evi oluyor?

daha fazla bişey yazamıcam, midem bulandı...

Dün yine geldiler, yağmurdan ıslanmış hanımefendi. Annem de içeri aldı, gel ısın vs dedi. Otururken bi baktım bacağını elliyor kızın "buz gibi olmuşsun, ince giyinirsen tabi üşütürsün" dedi. Sonra annem gitti biz kaldık, yemek yiyordum bırakıp çıkamadım. Gelinlik beğenmişler, hanımefendi bi takı seti beğenmiş 5bin lira, 2 bin liraya bilezik beğenmiş ondan 5 tane istiyormuş vs vs anlattılar da anlattılar.
Çok sıkıldım gerçekten...

Dün yine geldiler, yağmurdan ıslanmış hanımefendi. Annem de içeri aldı, gel ısın vs dedi. Otururken bi baktım bacağını elliyor kızın "buz gibi olmuşsun, ince giyinirsen tabi üşütürsün" dedi. Sonra annem gitti biz kaldık, yemek yiyordum bırakıp çıkamadım. Gelinlik beğenmişler, hanımefendi bi takı seti beğenmiş 5bin lira, 2 bin liraya bilezik beğenmiş ondan 5 tane istiyormuş vs vs anlattılar da anlattılar.
Çok sıkıldım gerçekten...

yani şuan ne düşündüm, Allah o gözü aç, arsız kızı boşuna çıkarmamış karşınıza. anlattığın kadarıyla o kız çooook çektirir özellikle annene.. valla kök söktürür, etrafında pervane eder.. sende inşallah sevdiğin adamla uzakda bi şehirde alırsın haberleri.. sana telefonda anlatır durur, ahh kızım senin kıymetini bilemedim, bu gelin şöyle, bu gelin bunu yaptı, bide şunu istedi, oğlumuda parmağında oynatıyor, ne çekiyoruz burda vs. diye...
ee bazen insanın başına bi musübet gelmeden anlamaz bişeylerin kıymetini..
sen canını hiiiç sıkma, sabret canım. Allah sabredenle beraberdir.. üzülme, geçecek bu günler..

Back
X