• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin pubG sonrası sorunları! Aile içi şiddet

Zehirhayatt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2020
46
10
1
30
Merhaba Hanımlar
Bana akıl vermenizi istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Benim 16 yaşında bir erkek kardeşim var. Pubg mobile oyununu oynadığından beri bu çocuğu kaybediyoruz resmen. Evde kırılmadık bir yer kalmadı, telefon hatlarına gelen yüksek faturalar var. Bir şekilde annemi kandırıp almış telefonunu aile içinde şiddete eğilimi var. Gözü dönüyor resmen her şeyi fırlatıyor kırıyor ve bu çocuk daha 16 yaşında. Ne yapalım biz buna? Ne laf dinliyor, ne anlıyor. Artık gerçekten terk etme derecesine gelmişiz

Detay; Biz babamızdan ayrı yaşıyoruz. Hiç bir şekilde sahip çıkmıyor annemle kardeşimle birlikteyiz terk etme derken babasına vermek istiyor annem gerçekten kadın olarak başa çıkamıyor çünkü iteliyor annemi dovmeýe kalkışıyor küfür ediyor inanın ağza alınmayacak küfürler bunlar belki bu şekilde olay yasayan vardır yardımcı olur bana (umarım yaşamamıştır kimse) yada psikoloji danışmanları vardır belki yardımcı olurlar

Benim yaşım kardeşinizin 3 katı ve bende oynuyorum : )

Beni eklesin erkek kardeşiniz ben onla konuşup oyundan soğuturum. Zira şöyle bir sloganım fenomen oldu ;

pubG'ye Royal Pass için 170 TL vereceğinize bir garibanın elinden tutun onu sevindirin, LC Waikiki'den giydirin....

bende hileden dolayı çok sıkıldım son günlerim oyunda zamanla sıkılacaktır

Söyleyin şu nicki eklesin ; KahveKolik

Merhaba Hanımlar
Bana akıl vermenizi istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Benim 16 yaşında bir erkek kardeşim var. Pubg mobile oyununu oynadığından beri bu çocuğu kaybediyoruz resmen. Evde kırılmadık bir yer kalmadı, telefon hatlarına gelen yüksek faturalar var. Bir şekilde annemi kandırıp almış telefonunu aile içinde şiddete eğilimi var. Gözü dönüyor resmen her şeyi fırlatıyor kırıyor ve bu çocuk daha 16 yaşında. Ne yapalım biz buna? Ne laf dinliyor, ne anlıyor. Artık gerçekten terk etme derecesine gelmişiz

Detay; Biz babamızdan ayrı yaşıyoruz. Hiç bir şekilde sahip çıkmıyor annemle kardeşimle birlikteyiz terk etme derken babasına vermek istiyor annem gerçekten kadın olarak başa çıkamıyor çünkü iteliyor annemi dovmeýe kalkışıyor küfür ediyor inanın ağza alınmayacak küfürler bunlar belki bu şekilde olay yasayan vardır yardımcı olur bana (umarım yaşamamıştır kimse) yada psikoloji danışmanları vardır belki yardımcı olurlar

Babaya göndermek onu daha hırçın yapabilir, ergenliğin ortasında bir çocuk, saldırgan davranışları oyuna bağlamak çok mantıklı değil, mutlaka öncesi vardır ve gördüğüm kadarıyla müdahale için geç kalınmış. Psikiyatrist+psikolog desteği ile bir bakmak lazım duruma, şiddet eğilimi çok yönlü etkenlerden olabiliyor ama şimdi babaya giderse hepten dengesi bozulabilir, baba otoritesi şiddeti şiddetle bastırma durumu oluşturursa hepten kaybedersiniz

Bunu biz buradan çözemeyiz ama. Psikologlarda çözemez. Bence sorun oyunda da değil. Kardeşiniz içindeki öfkeyi bu şekilde dışa vuruyor. Oyun olmasa başka şekilde bu dışarıya çıkacaktı belki de. 16 yaş kendi yaşıtlarından etkilenir. Aklı başında bir arkadaşı varsa yada bir abisi falan varsa o konuşsun bence.

Merhaba Hanımlar

Psikolojik ni yardım almalı bence ödüllendirme yoluna gidebilirsiniz bi bisiklet almak gibi mesela relefondan daha fazla ilgisini çekecek bişey ama bağırarak kızarak olmamalı

Sınır koyma cok küçükken yapılmadıgında büyüyünce bu sekılde sonuç verıyor..parcalanmıs boşanmış anne baba tutumunun cogunlugunda babasının yoklugunu hıssetmesın aglamasın ne ıstıyor ıse verın zaten babasız büyüyor psıkolojı ıyı degıl ıyıce bozulmasın gıbı kucuklukten bu sekılde buyuyup ısteklerını kucukken aglayarak yaptıran sınır koymadan büyüyen çocukların sonucu ben böyle bır durumda cocuga degıl bakmakla yükümlü kısılerde hata arıyorum bır sekılde alıyor bır sekılde kandırıyor ne yapalım zarar verıyor dayanamıyoruz denılıyor bunu kucukken yıne cocuk tutarlı dengelı yetınmeyı bılen evet ı hayırı bılen sınır koyarak buyutulmus olsa bır sekılde aldı verdı kandırdı zarar verdıler olmasa bu yaşta bu sorunlar yasanmaz egıtım aılede baslar ve agaç yaş ıken egılır cocuk büyüdükçe dırencı gucu artar ve ıste en son dayanamıyoruz ne yapmalıyız olur .. cocuk ergen psıkıyatri ve ordan psıkolog takıpli hem bakmakla yükümlü kısıler hem de çocuğun gorusmelerı gerek ve uzun vadelı bır surec 2-3 defa gıdıp gıttık fayda etmedı denılecek bır sekılde olmaz cunku artık büyümüş direnci yuksek ayda 1-2 kez ve 1 yıl boyunca duzenlı gıdılmesı gerek ve soylenenlere harfıyen uyulması gerek yoksa hiç bır sekılde duzelme de olmaz gun gectıkce direnci artar ve daha kötü sonuclara sebebıyet verir

Benımde aynı yaşta kardeşim var aynı oyunu oynuyor böyle bir durum yaşamadık oyunu ben de biliyorum

sorun tamamen kardeşinizde bence de çok ilginç geldi konu
Psikolog da çocukla konuşmadan size yardım edemez uzaktan zor bu işler

sizin anlattıklarınız sizin bakış açınız çocuğa ihtiyac var
Hanı böyle sorunları olan bir çocugu da baş edemiyoruz diye öyle bir babaya bırakma çocuğunun sorunlarına sorun ekler

ayrıca anneniz bir ebeveyn evladınn her daim yanında olmalı 16 yaşında bir çocuktan söz ediyoruz reşit bile değil

baba olarak böyle bir adamı seçmeseydı ha diyelim zorla evlendi çocuk yapmasaydı vs vs
Kadın haliyle baş edemiyor babasına verelim durumu saçma

çocuk şiddete eğilimli bunu pubg olayının bir sonucu olarak düşünmeyin kardeşiniz rol model olarak babasını örnek alabiliyor olabilir mi

Oyunlar gerçekten saldırganlaştırıyor, 10 yaşımdaki kızım da bir ara roblox diye bir oyuna bağımlı olmuştu. Oynarken kendi kendine bağırmalar, sinirlenmeler.... Bize de bağırıyordu hep. Sinirleri laçka olmuştu. En son kendi kendine karar vermiş anne ben bu oyunu silicem artık çok sinirleniyorum dedi sildi. O günden beri rahat artık.

Ergenlik çağı,baba ile problemler falan belli ki baya hırçınlaşmış.Bence de bir uzmana görünmesinde fayda var.Oyuna değil başka bir şeye sarsa ona da sinirlenip kıracak bir sebep bulur,sizin probleminiz kardeşiniz,oyunun adı a b önemli değil.

Oyunu oynayan bir kaç kişiden (birinci derece yakınlarım) oyuna başladıktan sonra panik ataklarının sıklaştığını biliyorum. Belki normal psikolojideki insanlarda oyun tek başına sorun oluşturmayabilir ama var olan psikolojik problemleri tetikleyip artırabiliyor galiba.
Bir şekilde destek almanız gerekiyor.

Merhaba Hanımlar

Bunlar kaç ay ya da haftada oldu ki. 10 yaşında oğlum var, oldukça dikkat ederiz telefon elindeyken, ne eder ne yapar. Gözetim altında olduğunu bilir, pc ve telefon geçmişinw bakacağımı bilir. Hatta kendi de benin geçmişimi didikler. Otoriteyi biz kuruyoruz, kendisinin en ufak bir deneme haline müsaade etmiyoruz. Ben 10 yaşındaki çocuğa oyuncak olursam 17 yaşından itibaren bir ergene köle olabilirim... Büyük konuşmuyorum asla, korkularım olduğundan şimdiden bu şekilde müdahilim. Bir de ben senin asla arkadaşın değilim derim, yerini bilsin lütfen. Şimdilik sorun yok, olmayacak anlamına gelmez. Ama yaşadıklarınızı yaşamak istemem, Allah yardımcınız olsun. Bir de yaz okulları aktiviteleri çok iyi oluyor. Gönüllü abla ve abiler ile karakter güzel oluşuyor bence. Önünde örnek insanlar da sanki çok önemli.

Merhaba Hanımlar

Öncelikle Allah yardımcınız olsun bu oyunu oynayan çoğu kişi bu şekilde şiddet eğilimi artıyor.. Ve sizin yapabileceğiniz tek şey internet telefon ve bu oyuna ulaşabileceğiniz herşeyi ortadan kaldırmak ve en önemlisi yardım almak.. Bu şekilde bilgisayara yapışık yaşayan be hiç kafasını kaldırmayan hatta bilgisayar başında bu oyunla yatıp kalkan konuşmaya korkan çocuklar tanıyorum aman diakkat Allah kolaylık versin inşAllah

Sorun oyun oynamasi degil.
Cocugun yardima ihtiyacu var, belli ki hayata karsi ofkeli ve konrol edemiyor, belki ailesini sucluyor vs.
Oyun ile olan iliskisi sonuc.
Sebebe odaklanin

Sadece oyun oynuyor deseydiniz de birakin oynasin derdim bu arada. Online oyun olduğu icin kontrol etmek gerekli, 16 yasinda cocuk hala.
Ama bu sınırlar bugun degil, coktan koyulmuş olmalıydı.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun bu oyunu oynayan çoğu kişi bu şekilde şiddet eğilimi artıyor.. Ve sizin yapabileceğiniz tek şey internet telefon ve bu oyuna ulaşabileceğiniz herşeyi ortadan kaldırmak ve en önemlisi yardım almak.. Bu şekilde bilgisayara yapışık yaşayan be hiç kafasını kaldırmayan hatta bilgisayar başında bu oyunla yatıp kalkan konuşmaya korkan çocuklar tanıyorum aman diakkat Allah kolaylık versin inşAllah

Yapmayin, 5 yasinda degil cocuk, 16 yasinda.
2020 yilinda elinden telefonu interneti vs alamazsiniz.

Merhaba Hanımlar

Merhabalar. Kardeşinin yaş grubundaki gençlerde özellikle oyunda başarılı olma hırsı, oyun karakteri ile özdeşim kurarak haz alma gibi pek çok faktör oyun bağımlılığını tetiklemektedir. Bu durum bahsettiğin gibi online oyunlarda daha fazla gözlenmekle birlikte anlattıklarına göre sorun yalnızca oyun bağımlılığı değil; beraberinde öfke kontrol problemlerine de işaret etmektedir. Parçalanmış bir ailede baba figürü olmadan kimlik arayışına girmiş bir erkek çocuk var ortada. Bir psikolog olarak sana tavsiyem kardeşinle iş birliği kurarak, ona kendisini hasta ya da farklı hissettirmeden, ikna ederek bir uzman desteği almanız.

İnterneti kapatmak çok basit bi iş evet arkadaşımınızın kardeşi 16 yaşında olabilir ama bi şekilde uzak kalmasını sağlamak gerekiyor babaya göndermek çözüm değil ki.. gerekirse telefonu saklayın farklı şeylere yönlendirsinler psikolojik yardım için ikna etsinler.. ne yapsınlar o zaman bıraksınlar kendi haline

Profesyonel yardım alın. Belli ki tek problem oyun değil. Etrafımda kardeşinizin yaşlarında o oyunu oynayan çok erkek çocuğu var (kardesim de dahil) ama hiçbirinde anlattığınız saldırganlık, sinir gibi durumlar yok.

İnterneti kapatmak çok basit bi iş evet arkadaşımınızın kardeşi 16 yaşında olabilir ama bi şekilde uzak kalmasını sağlamak gerekiyor babaya göndermek çözüm değil ki.. gerekirse telefonu saklayın farklı şeylere yönlendirsinler psikolojik yardım için ikna etsinler.. ne yapsınlar o zaman bıraksınlar kendi haline

Babaya göndermesinler.
Profesyonel yardim alsinlar.
16 yasinda kucuk degil, genc.
Internetini, telefonunu alirsiniz, internet kafeye gider.
Ustune kilit mi vuracaksınız?
Para vermezseniz calar.
Yasaklayarak sonuca varilmaz.
Sınırlandırılır, baska seylere yönlendirilir, sosyal hayata katilimi saglanir vs

Babaya göndermesinler.
Profesyonel yardim alsinlar.
16 yasinda kucuk degil, genc.
Internetini, telefonunu alirsiniz, internet kafeye gider.
Ustune kilit mi vuracaksınız?
Para vermezseniz calar.
Yasaklayarak sonuca varilmaz.
Sınırlandırılır, baska seylere yönlendirilir, sosyal hayata katilimi saglanir vs
Bende aynı şeyleri yazdım uzak tutmaya çalışın dedim dikkatli okursanız sevinirim.. farklı şeylere yönlendirin yardım almaya ikna edin ulaşmasını engellemeye çalışın dedim üzerine kilit vurun para vermeyin demedim.. konu üzerine odaklanıp cevap yazmanız bana alıntı yapmaktan daha faydalı olacaktır. Sanırım iyi günler diliyorum

Back
X