• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin pubG sonrası sorunları! Aile içi şiddet

Bende aynı şeyleri yazdım uzak tutmaya çalışın dedim dikkatli okursanız sevinirim.. farklı şeylere yönlendirin yardım almaya ikna edin ulaşmasını engellemeye çalışın dedim üzerine kilit vurun para vermeyin demedim.. konu üzerine odaklanıp cevap yazmanız bana alıntı yapmaktan daha faydalı olacaktır. Sanırım iyi günler diliyorum

Ve sizin yapabileceğiniz tek şey internet telefon ve bu oyuna ulaşabileceğiniz herşeyi ortadan kaldırmak ve en önemlisi yardım almak..

Konu uzerine odakliyiz zaten, cocuga neler yapilir, neler yapılmaz bunu konuşuyoruz.
Sizin verdiginiz oneriyi dogru bulmadim ve fikrimi yazdim.
Siz yada baskalari da benim fikrimi begenmemis olabilirsiniz.
Iletisim kurmaktan bu kadar korkmayin.

Ne kadar empatiden uzak ,mantıksız yorumlar yazılmış. 16 yaşında hırçın bir ergenin interneti kapatarak terbiye edileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Daha fazla internet paketi alabilir ev interneti kesilirse. Bu internet paketlerine parayı da ya zorla annesinden alır,ya evden eşya satar ya da kısa sürede cebine para getirecek işler yapar - "şu otu suradaki arkadaşa birakiver" gibi. Telefonu evden alsalar evden kaçabilir,kendi gibi serseri arkadaşlarınin evine.
Sonra uğraş dur.. bence yasak masak boş iş. Yasaklar delinmek içindir . Kim - hele ki o yillarda- yasakla dize gelmis ki? Ailesi kısa giyinmeyi yasaklayan tonlarca liseli etek beli kivirir mesela. Ya da sevgili yasağı olan-ailesi katı insanlar kuytu köşelerde sevgiliyle oynaşir, insanlar on sene aynı evin içinde sigara içer,yine de anne babası anlamaz-bilmez... Yasak ile bir yere varilmaz.
Çocuk çok mutsuz. Kendisini terkeden bir baba,yetemeyen bir anne... Yaşadıkları kolay değil.. bence bu dünyayı öyle sevmiyor ki kendisine kurduğu sanal dünyadan çıkmak istemiyor...
İletişim kurmanın zor olduğu bir yaşta ama iletişim olmadan çözülemeyecek bir problemi var...
İşiniz zor gerçekten. Oyun bağımlısı çocuklar için genelde vaktini alacak bir şeye yönlendirin derler. Sizin böyle bir imkanınız var mı? Vurdulu kirdili şeylere merakli çocuğu okculuk eğitimine gönderebilirsiniz. Bu aralar inanamayacağinız kadar destekleniyor bu spor cumhurbaşkanlığı tarafından. Ya da futbola falan gonderseniz...evde dur dur dur, yapacak bir şey yokken oyundan kurtulamaz ki

Konu uzerine odakliyiz zaten, cocuga neler yapilir, neler yapılmaz bunu konuşuyoruz.
Sizin verdiginiz oneriyi dogru bulmadim ve fikrimi yazdim.
Siz yada baskalari da benim fikrimi begenmemis olabilirsiniz.
Iletisim kurmaktan bu kadar korkmayin.
İletişim kurmaktan korkmuyorum.. iletişim kurma konusunda bi problemim De yok Ben kendimce doğru bulduğum yöntemleri söyledim sadece.. ve inanın şuan virüs tedavisi görüyorum ve kafam dağılsın diye buraya girdim kimseyle polemik yaşamak gibi bi niyetim yok farklı yerlere çekmeye çalışmayın lütfen

Ne kadar empatiden uzak ,mantıksız yorumlar yazılmış. 16 yaşında hırçın bir ergenin interneti kapatarak terbiye edileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Daha fazla internet paketi alabilir ev interneti kesilirse. Bu internet paketlerine parayı da ya zorla annesinden alır,ya evden eşya satar ya da kısa sürede cebine para getirecek işler yapar - "şu otu suradaki arkadaşa birakiver" gibi. Telefonu evden alsalar evden kaçabilir,kendi gibi serseri arkadaşlarınin evine.
Sonra uğraş dur.. bence yasak masak boş iş. Yasaklar delinmek içindir . Kim - hele ki o yillarda- yasakla dize gelmis ki? Ailesi kısa giyinmeyi yasaklayan tonlarca liseli etek beli kivirir mesela. Ya da sevgili yasağı olan-ailesi katı insanlar kuytu köşelerde sevgiliyle oynaşir, insanlar on sene aynı evin içinde sigara içer,yine de anne babası anlamaz-bilmez... Yasak ile bir yere varilmaz.
Çocuk çok mutsuz. Kendisini terkeden bir baba,yetemeyen bir anne... Yaşadıkları kolay değil.. bence bu dünyayı öyle sevmiyor ki kendisine kurduğu sanal dünyadan çıkmak istemiyor...
İletişim kurmanın zor olduğu bir yaşta ama iletişim olmadan çözülemeyecek bir problemi var...
İşiniz zor gerçekten. Oyun bağımlısı çocuklar için genelde vaktini alacak bir şeye yönlendirin derler. Sizin böyle bir imkanınız var mı? Vurdulu kirdili şeylere merakli çocuğu okculuk eğitimine gönderebilirsiniz. Bu aralar inanamayacağinız kadar destekleniyor bu spor cumhurbaşkanlığı tarafından. Ya da futbola falan gonderseniz...evde dur dur dur, yapacak bir şey yokken oyundan kurtulamaz ki
Bende ayrıldım ve benimde çocuklarım var oğlumda oyun oynamayı aşırı derece seviyor ben kimsenin söylediği yaptığı yoruma mantıksız diye çıkışmadım ve bende babasız erkek çocuğu yetiştiriyorum onun aslında probleminin ne olduğunu sizden iyi biliyorum ben kendimce doğru bulduğum yöntemi yada yöntemleri yazdım benim doğrum bu siz kendi mantıklı fikirlerinizi yazın benim mantıksız fikirlerimi konu sahibi beğenmezse zaten söyler ve uygulamaz dikkat çekmek için çaba harcamak yerine farklı şeylere yönelin lütfen

Net söylüyorum bu konu için buradan destek almayın.

İnternetin/oyunun kapatılıp kapatılmayacağını bizler bilemeyiz. Psikolog belki bir süre hastayı gözlemleyip teşhiş koyup öyle kapattıracak, belki de ikna edip oyunu çocuğun kendisine sildirmeye çalışacak.

Bu tip oyunlar kendi başına tehlikeli değil, sağlıklı şekilde oynayan pek çok kişi var sonuçta. Yalnız çocukta gizli bir hastalık varsa, ailevi yatkınlık varsa, görüştüğü kişiler tehdit ediyorsa zararlı olabilir.

Acilen ama çok acilen bu konuda uzman çocuk psikoloğuna kendiniz gidin. Çocuğu ikna edip sonradan götürürsünüz.

Merhaba Hanımlar
Bana akıl vermenizi istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Benim 16 yaşında bir erkek kardeşim var. Pubg mobile oyununu oynadığından beri bu çocuğu kaybediyoruz resmen. Evde kırılmadık bir yer kalmadı, telefon hatlarına gelen yüksek faturalar var. Bir şekilde annemi kandırıp almış telefonunu aile içinde şiddete eğilimi var. Gözü dönüyor resmen her şeyi fırlatıyor kırıyor ve bu çocuk daha 16 yaşında. Ne yapalım biz buna? Ne laf dinliyor, ne anlıyor. Artık gerçekten terk etme derecesine gelmişiz

Detay; Biz babamızdan ayrı yaşıyoruz. Hiç bir şekilde sahip çıkmıyor annemle kardeşimle birlikteyiz terk etme derken babasına vermek istiyor annem gerçekten kadın olarak başa çıkamıyor çünkü iteliyor annemi dovmeýe kalkışıyor küfür ediyor inanın ağza alınmayacak küfürler bunlar belki bu şekilde olay yasayan vardır yardımcı olur bana (umarım yaşamamıştır kimse) yada psikoloji danışmanları vardır belki yardımcı olurlar
Sorun oyunda değil bence,benim 40 yaşındaki eşim oynuyor bu oyunu,çocuk belli ki içinde kopan fırtınaları bu şekilde dışa vuruyor.Anne,baba ayrı demişsiniz, arkadaş çevresinde sıkıntılar olabilir ayrıca.En kısa zamanda bir psikatriste götürmenizi öneririm.

Merhaba Hanımlar
Bana akıl vermenizi istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Benim 16 yaşında bir erkek kardeşim var. Pubg mobile oyununu oynadığından beri bu çocuğu kaybediyoruz resmen. Evde kırılmadık bir yer kalmadı, telefon hatlarına gelen yüksek faturalar var. Bir şekilde annemi kandırıp almış telefonunu aile içinde şiddete eğilimi var. Gözü dönüyor resmen her şeyi fırlatıyor kırıyor ve bu çocuk daha 16 yaşında. Ne yapalım biz buna? Ne laf dinliyor, ne anlıyor. Artık gerçekten terk etme derecesine gelmişiz

Detay; Biz babamızdan ayrı yaşıyoruz. Hiç bir şekilde sahip çıkmıyor annemle kardeşimle birlikteyiz terk etme derken babasına vermek istiyor annem gerçekten kadın olarak başa çıkamıyor çünkü iteliyor annemi dovmeýe kalkışıyor küfür ediyor inanın ağza alınmayacak küfürler bunlar belki bu şekilde olay yasayan vardır yardımcı olur bana (umarım yaşamamıştır kimse) yada psikoloji danışmanları vardır belki yardımcı olurlar
Ya bu oyun benim arkadaşın eşini falan da ele geçirmiş bağıra çağıra oynuyormuş arkadaşlarıyla.Koca koca adamlar oynuyor bunu ne oyunmuş...Çekindiği bir dayı,kuzen falan yok mu bi uyarsa.Sizin artık doğal olarak gücünüz yetmez.Ya da dediğiniz gibi baba ilgilensin biraz

Benim erkek kardeşim bu oyun yüzünden en son benden dayak yedi oda 15 yasinda .babam ona kapat şu telefonu uyucam bırak artık elinden dediği için .hayırdır sen ne karisiyosun diye atarlandi .bende ona düzgün konuş seni maf ederim diyince bana skerm senin belanı o.ç dedi güzel bı dayak yedi Ogün benden üstüne abimdendde dayak yedi .yine olsa yine döverim srefszi. Nolduysa bu oyun dan sonra oldu bende oynardım arada ama kimseyede küfür etmezdim bu hareketleri yapmazdim .Allah bu oyunu cikarinin belasıni versin.gercek hayat sanıp bize saldırıyorlar ergenekuslar

Bu sadece ve sadece PUBG ile ilgili değil. Bunu siz de biliyorsunuzdur. Biz de oynuyoruz tamam bizim yaşımız 16 değil ama her 16 yaşında oynayanda bu sonuçları doğurmuyor. Sorunun temeline inmelisiniz. PUBG oynamayı bıraksa her şeyin güllük gülistanlık olmayacağını düşünüyorum. PUBG olmaz CS olur, CoD olur, PUBG dünyanın ilk vurdulu kırdılı video oyunu değil neticede. Çok kolaylıklar, sabır ve güç diliyorum.

Merhaba Hanımlar

öncelikle çok geçmiş olsun. Şahsen ben bizzat bu durumu yaşayan biri olarak durumu paylaşmak istedim ki genç yaşta kardeşinizini kaybetmemeniz adına. Ben bir öğretmenim yıllardır lise ve sonrasında öğretim görevlisi olarak üniversitede çalışmaya başladım. Ergen ve çocuk psikoloji eğitimi almamış olmamıza yıllardır bir çok gence dokunmamıza rağmen evde kendi erkek kardeşimi kaybetmiş durumdayım. Tabii bu süreçte bende küçük olduğum için müdahale etme şansım olmadı.şuan 32 yaşında kendisi ve hayatında doğru düzgün bir mesleği işi olmadı. Liseyi dahi bitiremedi. Tam da bu bilgisayarların oyunların başladığı dönem de kapıldı kaldı ve kurtaramadık. Aramızda 2 yaş var o dönem ben üniversite, master, doktora iş güç derken kendi derdime düştüm. Defalarca açıktan okutmak için konuşmamıza rağmen sonuç alamadık. Yıllarca evden çıkmadı ve bilgisayar başında oyun oynadı. zaman zaman işe girdiyse de tahammülsüz ve iletişim sorunu olduğu için çalışmak zor geldi ve kavga gürültü çıktı. sonraki dönemde bu durum ev içi şiddete dönüştü. Tabi tahmin edeceğiniz üzere bana şiddet uygulamaya başladı.Çünkü vasıfsızlığı, tüm gün pc başında oyunlarla beynini uyuşturması sonucu evde yürümem bile batmaya başladı.Şimdi herkes eğitimlisin ne yaptın nasıl izin verdin bekçiliğine girmesin çünkü bu kontrol edeceğiniz bir durum değil. Tabi ki izin vermedim ve malesef sonu karakolda bitti. Çünkü başka çıkar yolum yoktu. Evden bir kaç günlüğüne ayrılsam eve dahi sokmuyordu beni. Annem arada kaldı. Babam zaten hastaydı ve yakın zamanda kaybettik.Annemi yalnız bırakmamak için evden de ayrılamıyorum. Fakat size tavsiyem şu yaşındayken ne yapıp edin bir doktora götürün çünkü ilerleyen yaşta bunu yapma şansınız asla kalmayacak. Genelde bu tip psikozlar ise kendinden ziyade çevreye zarar verme eğilimde oluyorlar. çünkü başarısızlıklarını hayatta bir yerlere gelemeyişlerini asla kendi hataları olarak görmüyorlar.

Benim erkek kardeşim bu oyun yüzünden en son benden dayak yedi oda 15 yasinda .babam ona kapat şu telefonu uyucam bırak artık elinden dediği için .hayırdır sen ne karisiyosun diye atarlandi .bende ona düzgün konuş seni maf ederim diyince bana skerm senin belanı o.ç dedi güzel bı dayak yedi Ogün benden üstüne abimdendde dayak yedi .yine olsa yine döverim srefszi. Nolduysa bu oyun dan sonra oldu bende oynardım arada ama kimseyede küfür etmezdim bu hareketleri yapmazdim .Allah bu oyunu cikarinin belasıni versin.gercek hayat sanıp bize saldırıyorlar ergenekuslar

Sizin gücünüz yetmemistir keske kahveden adam toplasaydınız.

Sizin gücünüz yetmemistir keske kahveden adam toplasaydınız.
Yoo gayet yetti başta o saldırdı ablasına . benim gözüm döndü temiz bı dayak yedi haftalarca onunla konuşmadım yaptığı bu terbiyesizlik ten halada konusmuyorum etrafımda dört dönüyor konuşayım diye .çünkü hatalı olduğunu biliyor .benden büyük ablam var abim var bigun bu terbiyesizliği yapmadım onlara ne kucuklugumde nede şimdi .ama benden kaç yaş küçük kardeşim bana bu küfürü edip saldırdı ! Abim üst katta olduğu için sesimize geldi. Noldu dedim küfür etti diyince üstüne oda bitane yapıştırdi .bidaha böyle bı ahmaklık yapicani sanmıyorum buda ona ders olsun

Yoo gayet yetti başta o saldırdı ablasına . benim gözüm döndü temiz bı dayak yedi haftalarca onunla konuşmadım yaptığı bu terbiyesizlik ten halada konusmuyorum etrafımda dört dönüyor konuşayım diye .çünkü hatalı olduğunu biliyor .benden büyük ablam var abim var bigun bu terbiyesizliği yapmadım onlara ne kucuklugumde nede şimdi .ama benden kaç yaş küçük kardeşim bana bu küfürü edip saldırdı ! Abim üst katta olduğu için sesimize geldi. Noldu dedim küfür etti diyince üstüne oda bitane yapıştırdi .bidaha böyle bı ahmaklık yapicani sanmıyorum buda ona ders olsun
Helal olsun !

Bu çocuğun evde küfür edebilmesi bu oyunun suçu mı rol modellerin suçu mu?
Dayak kesin düzelmiştir şimdi dayak atıldı ya
Rol modeller belli evdeki

şurada yapılan hiç bir şey doğru değil
Hayır sizin de zevk almıs gibi bir haliniz var

pubg insani asiri geren bir oyun.
bi kac kez oynadim ve anksiyete sahibi olacaktim. bence babaya verilmesi de problemi cozmez ancak sizin basiniz agrimamis olur

Back
X