Kardeşimin sorumsuzlugundan bıktım

Frozen01

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
12.070
57.000
598
Kizlar kardesimle hic bir problemiz yok, ama parasini savurmasindan sonra gelip abla param yok demesinden biktim. Ben ayda 570 euro ev kirasi oduyuyorum elimden geldigi kadar yardimci olmaaya calisiyorum. Esimle kac kere tartistik, esim bana kardesin ayagini yorganina gore uzatmiyor cok savurgan luks icinde yasamak istiyor sonra paraya sıkışıp paara istiyor diyor haklida... Kardesim evlenmeden hatta nisanlanmadan ev tuttu, ayri evde oturmak istedi. Ev tuttu dort dortluk esya aldi herseyi takim. Biz ev tuttuk, mumkun oldugu kadar hem kaliteli hem ucuz esyalara yoneldik. Yatagimizi ayri magazadan komidileri ayri magzadan aldik takim cok pahali olur diye ben kardesimin herseyi olsun isterim ama herseyi zamansiz, biz yurt disindayiz, kardesim bu sene dugun yapti. Ben iki bilezik taktim, yardim olsun diye kardesim ve annem babam baya bir paraya sıkıştı. Kardesim bunu gormuyor sanki gitti. 5 yildizli otelde tatil yapti. Esimde dedi yine paraya sikisacak dedigi gibide oldu. Ben elimden geleni yapiyorum. Para vermedigim zaman ben sana yardim ettim sen bana etmiyorsun diyor, gecmiste hepimiz anenemin babamin yaninda kaliyorduk ve kazandigimiz cebimizde kaliyordu, birbirimize yardimci oluyoduk, ben simdi nasil yardim ediyim benimde evim var kirada kaliyorum, bebegim var, yine elimden geleni yapiyorum ama anlamiyor, esinin vizesi cikti beraber tr den yeni geldiler, isine yeni basladi. Annem herseyini aldi. Ama yine masraf yapiyor, esim anlatiyor dun bir suru masraf yapmislar, evde tencere var tencere almislar, fincan takimi vs, ben isterim herunseyi olsun ama once maasini al ondan sonra ne yaparsan yap kendinde para kalmadi anneme aldirmis aldiklarinin hepside evinde var. Ben napiyim bu kardesi kalbini kirmamaya calisiyorum ama yeter diyorum, soz verdiydim, alisverizi ben yapacam diye yapmak istemiyorum cunki bu kadar herseye para bulan biri evini yiyecegini iceceginide alsin bende ev gecindiriyorum kira oduyorum kac gundur uyuyamiyorum sıkıntıdan yeter artik...

İstediğinde aaa ya maalesef bende yok kardeşim diceksin bu kadar basit.Yoksa önünü alamazsın.Benim kardeşimde böyleydi.Bikaç kez bendede yok biliyosun masraflarımızı dedim sonra bıraktı.

Siz artık evli bir kadınsınız hayati bir durum olmadığı taktirde kardeşinizin lüks harcamalarına para vermeniz öncelikle eşinize ve çocuğunuza haksızlık saygısızlık.
Ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin bir zahmet.

Kardeşinize uygun bir dille bizde "ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya çalışıyoruz aynı tutumunu seninde göstermen gerekiyor. . Bekarken beraber yer içer harcardık paramın hesabı benden sorulurdu ama artık evliyim ve evimi geçindirmek zorundayım. . Ne sen kırıl nede ben " diyiverin . .

her istediğinde yaparsanız
istemeye devam etti diye şikayet etme hakkınız da yok bence

kendinden kısıp kardeşinin lüksüne para ayırıyorsan
eşinde kızmakta haklı

kesin bir dil kullanmalısın
ve açıkca söylemelisin
dağ dağa küsmüş
dağın haberi olmamış
sendede hata var
eşinin ne düşündüğünü hatta seninde aynı fikirde olduğunu söyle ki
birdaha istemesin
kimseden istemeyecinde
O AYAK O YORGANA GÖRE AYARLANIR
siz ayakları her açıldığında yorgana yama yapmak zorunda kalmazsınız

evli barklı çocuğu olan insansın, savurgan kardeşine yardım etmek zorunda değilsin, gerçekten darda olsa et derim, hem parası olmıcak hem 5 yıldızlı otelde tatil yapcak hem abla para... üstelik ben geçmişte sana etmiştim diye başına kakmasıda ayrıca çirkin bir hareket
bence ya açık açık buraya yazdığın gibi konuşcaksın, ya da param yok, enişten izin vermiyo falan diceksin, başka yolu yok
yoksa iyi niyetini suistimal etmeye devam edecek

kocanız haklı sonuçta sizle evlendi kardeşinizle değil...kendi harcamalarınız geleriniz gideriniz olucak ona para vermek zorunda değil kocanızda sizde tamam normal yassar savurgan değildir arada ihtiyaç olurda yardım edersiniz ama bu biraz haddi aşmış...ayrıca anneniz babanız yokmu ki sürekli sizden umuyor yardımı?

Kizlar ben para vermiyorum artik, kira odedim yok diyorum... esimi one suruyorum. Annemle konustum az once, dun 160 euroluk ev esyasi icin alisveris yapmislar. Evde tencere takimi var duduklu tencere almislar. Annem gil dugun yaptilar tr den yeni geldiler işe yeni basladilar. Anneme dedim kardesim maasini alsin ondan sonra ne yaparsa yapsin, ben vermiyorum annemden istiyorlar... Annemde kirada ayda 500 u kira oduyor.. hic dusunmiyor uffff

alıcan karşına konuşucan kardeşse sizi sömürmek zor durumda bırakmak zorunda değil sizde onun peşinde koşmak zorunda değilsiniz bazen sert bazen uygun dille yapacak bir şey yok...yada bir daha size paraya geldiğinde bizde de yok den vermeyin kendi başının çaresine baksın ve anlasın bir yerde durması gerektigini

Siz kardeşimi kırmayım diye iyi niyetli olup kırmamak adına her istediğini yapmıssınız
oda iyice yüz bulmuş yüz buldukça da daha fazlasını istemiş
Ben anlamıyorum insan biraz mı düşünmez ?
Yahu benim kardeşim artık evli demez mi ?
Eşin de gerçekten cok anlayışlı birisiymiş bu kadarla kızmış
Başkası olsa düşünemüyorum her insan böyle anlayışlı olmaz
Heleki bu eşiniz se
Sizin bu kardeşe bir dur deme zamanı gelmiş
Bence acık acık konuş artık üzülecek mi aglayacak mı kırılacak mı ne olacaksa olsun
Bu kadar da olmaz yani. o üzülmeyecek kırılmayacak diye her istediği olamaz
eşinizle aranız bozulamaz
Kardeşiniz gerçekten kendini cok fazla aşmış.
herkez yerini ve haddini bilmesi lazım bu kardeşte olsa

valla alıştırdıysan işin zor aynı kardeşten bende de var Allah razı olsun eşim pek ses çıkarmadı kibar yolu sorumluluk sahibi olması gerekiyor ilerde çok çeker çektirir dedi o kadar..hata bizde kıyamıyoz veriyoruz ama duygu sömürüsü yapıyolar her defasında bence sabret verme varsın küssün..ama hayatını düzene soksun..bu arada boşa gitsin diyen arkadaş kopardın beni gülmekten

Canim esim her yardimina koşuyor, Ev tamiri vs seylere kosa koşa gidiyor, ama yaranamiyor. Kardesimin gozunde eşim para vermeyen biri olarak görünüyor, ama onunda ev gecimi var. Eger cimri olsaydi, hic bir yardimina gitmezdi yine elimizden geleni yapiyoruz. Gelinimizede kardesimede , gelinimiz köy kızı oyle gozu yukseklerde olan bir bayan degil, herseyi isteyen biri degil herseyden mutlu oluyor ben kardesimi suclu buluyorum. Esimde diyor kardesin eşinin yaninda havalanmaya çalışıyor, herseyi varmış gibi gorunmeye çalışıyor diyor.

eşin kardeşine yardım etmek zorunda değil af buyur evlenip sevişecek olgunluğa eriştiyse bi zahmet evine de baksın..elalemin adamı kardeşini doyurmaya evlenmedi senle bunun bilincinde ol..benim kardeşimde böyle dedim ama evlilikte olay farklı varsın sürünsün dönüp bakarsam adiyim..evini geçindiremeyecekse evlendirmeyecekti aileniz..

İlk başta kız kardeşiniz sanmıştım , tencere alışverişi deyince ; meğer erkek kardeşinizmiş. Peki siz bundan sonra ne yapacaksınız , asıl önemli nokta bu.

Allah kardeşi kardeş yaratmış , kesesini ayrı yaratmış. Darda değil , zorda değil. Annenizin de sizin de elinizi artık üstünden çekme zamanınız gelmiş de geçiyor.

kardeş erkekse çalışmıyor mu çalışıyorsa parayı ne yapıyor
bayansa kocası baksın
bu kadar kendinizi sıkıntıya sokmanızın bi anlamı yok

canım yapacaklarını bence fazla fazla yapmışsın
için ferah olsun
bir küser iki küser sonra anlarsa anlar
annene söyle kıysın biraz kardeşine
daha böyle isten isten nereye kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…