Kardeşimin sorunu

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.112
30.481
798
35
Merhaba
Benim kardeşim bu sene KPSS ye hazırlanıyor 1 yıl boyunca çalıştı.
Durumu iyi gibi ancak evde deneme yaptığında yapabiliyorum sorun yok diyor dershane denemesinde yapamıyormuş süre yetmiyor Ellerim titremeye başlıyor çok dikkat hatası yapıyorum diyor. Ertesi gün denemeyi evde çözdüğünde yapabiliyor. Ama sınavda niye böyle oluyor o zaman ?
Şimdi gerçek sınavda da aynısını yasamaktan çok korkuyor. Bu sınavı kazanmayı herseyden çok istiyor ondan mı acaba o da bir etken mi ve sınavda da böyle yaparsam bütün senem iptal olacak diyor
Niye böyle oluyor bilenler yazabilir mi ?

Sınav stresi var sanırım.
Yetiştirememekten korktuğu için hızlı hızlı yapmaya çalışıyor, bu yüzden dikkatini verip odaklanamıyor.
O yüzden evde rahatça çözebiliyor, sınav gerçek sınav olmasa bile dershane denemesi bile insanda baskı oluşturuyor.
Acaba bir doktora mı gitse diyeceğim ama bunun ilacı var mı bilemem, kendi kendine aşmaya çalışmaktan, kendini telkin etmekten başka çaresi yok.
Ve sizde söyleyin ne olursa olsun kpssde atanamasa bile dünyanın sonu değil.
Kardeşinize başarılar dilerim.

Çooook teşekkür ederim cevabınız için
Evet hep söylüyoruz ve yeterli olduğuna da inanıyorum kardeşimin ve başarılı olmasa bile bu sınavda o kardeşimi başarısız yapmaz onu da anlatıyorum ama işte bu sene başladı bu kaygı
Muhtemelen çevre baskısı biraz da

Doktora gidin bence. Bu gibi heyecanli stresli durumlar icin bi ilac veriyorlar

Aynen öyle.
Muhtemelen üzerinde yük olduğu için sınav da ya yapamazsam diyerek eli ayağına dolaşıyor. Kaç yaşında bilmiyorum ama bi kardeş olarak bol bol telkin edin. Hatta anneniz, babanızda bu şekilde onunla konuşsun. Başarısız olsa bile bu heyecanını azizliği olacağını, aslında kendisinin çok başarılı olduğunu söyleyin. Yapabiliyorsanız sınav öncesi moral yemeğine de çıkabilirsiniz. Bu arada tebrik ederim çok düşünceli bir ablasınız. Kardeşiniz sizin gibi bir ablaya sahip olduğu için çok şanslı.

kpss'yi iyi yapmanın en büyük şartı sınavda rahat olmak. çözümü nedir, nasıl rahat olunur pek tavsiye veremem, demesi kolay çünkü. ben 4 sene boyunca her sınava girdiğimde ellerimin titremesi ve kalp çarpıntım geçmiyordu. bunun en büyük nedeni sınavı hayatımızın merkezine koymamız, olmazsa hayatım biter diye saçma sapan bir psikolojiye girmemiz.
nasıl ki özel okulda senelerce çalıştım, artık nereye cv verirsem beni işe alırlar nasıl olsa , olmasa da canı cehenneme benden önemli mi dediğim zaman sınava da bacak bacak üstüne atıp eğlene eğlene girdiğimde çok iyi bir puan alıp atandım. hem de nerdeyse hiç çalışmadan. taa 7 sene önceki bilgilerimle girdim sınava.
Rahat olacak. Olmazsa olmasın diyecek. İlla devlette çalışmam şart değil diyecek ama pes de etmeyecek...

Başarılı olacağına kendisinin de inanması lazım. Olumsuz duygularla girerse sınava zaten yapamaz.

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için dikkate alacağım

Bu şeye benziyor
Hamile kalmayı kafamdan attığım Zaman olmazsa olmasın dediğim Zaman oldu çoğu kişi diyor ya onun gibi bir şey sanırım.
Çok önemsediği için böyle oluyor belki de

Bu şeye benziyor
Hamile kalmayı kafamdan attığım Zaman olmazsa olmasın dediğim Zaman oldu çoğu kişi diyor ya onun gibi bir şey sanırım.
Çok önemsediği için böyle oluyor belki de

Kesinlikle öyle.
Ben o kadar önemserdim ki, o kadar kafama takardım ki neden olmuyor diye.. stresten hiçbir okuduğumu anlayamazdım sınavda. Türkçe'den 3-4 yanlışım çıkardı deli gibi kitap okuduğum halde. bu girdiğimde kafam rahat ya, Türkçe'yi fulledim mesela.
İnsanın hayatta her zaman bir alternatifi olacak. A planı olmazsa B planı illaki vardır. Atanamadım ne oldu? 11 senelik özel okul tecrübem var, branşımda canavar gibiyim. Şimdi de devlette rahat edeceğim, e yaş da ilerledi. En olması gereken zamanda oldu ama biz bunu fark edemiyoruz.. Hakkında hayırlısı olur insallah Allah gönlüne göre verir kardeşimizin. Allah kimsenin emeklerini zayii etmesin.

Onunda belki de bir b planına ihtiyacı var
Yapamasam da böyle olacak zaten dese belki daha rahat girer sınava
Önceden hiç böyle bir öğrenci değildi
KPSS de böyle oldu

Arkadaşlara katılıyorum artık kendisini en çok ne rahatlatırsa o konuda çalışmalar yapmanızı tavsiye ederim.

Ben 10 sene önce kpssye girerken eşim "aslansın kaplansın sen yaparsın" diye arkamdan gerdeğe giren damat gibi vururken merdivende düşmüştüm. Düşünün heyecanı yürüme yetim bile kaybolmuştu. 1 puanla atanamamıştım.

Tavşan dağa küsmüş hesabı sonra ben de kpssye küstüm, özel kurumlarda ve üniversitelerde çalıştım.

2. bebeği doğurup çıldırmanın eşiğine geldiğimde televizyonda kpss başvurusunu görüp başvurdum. Tek amacım ; bebeklerden kurtulup 3 saat belimi ve memelerimi dinlendirmekti, bunun için de 180 lira verdim helali hoş olsun.

Sınavda uzaklara bakıp, camdan dışarıyı seyredince (uzun uzun) görevlilerin dikkatini çok çektim. Farkedilmeyeyim diye soru çözer gibi yaptım. 1 soru 2 soru derken gy gk bitti. (sınava hiç hazırlanmadığımı, hatta sınavı temmuzda zannederken mayısta olduğunu sınava bir hafta kala öğrenmemi de belirteyim)
arkasından eğitim bilimlerini de 10 sene önceki bilgiler le çözüp alan sınavını da 15 sene önceki üniversite bilgilerimle halledince mülakatta da ebelek gübelek konuşunca atandım. 1,5 yıllık devlet öğretmeniyim.

Ben süper beyinli birisi değildim sadece çok rahattım. Kardeşiniz de rahat olursa Allah emeklerinin karşılığını verecektir inşallah.

Bu yazılanları okutacağım ona :))

Çok güzelmiş atanma öykünüz :)

Demek çalışma kadar rahat olmanın da payı büyük

Ama işte o da pek elde değil galiba

Ya yardım alacak ya da olmazsa olmasın diyecek

Heyecan dozunda tatlıdır. Fazla kaygı ciddi anlamda zihni bulanıklaştırıyor. Geceleri uyurken rahatlatıcı müzikler dinlesin. Yağmur sesi, orman sesi, şelale sesi vs.. Ben ne zaman kaygılansam rahatlatır. Bir de bakış açısını değiştirsin. Atanamazsa dünyanın sonu değil. Girer bir işe çalışır aslanlar gibi.. Sınav da her sene oluyor, hiç yaşım geçiyor demesin. 33 yaşında atanan ablaların varmış dersiniz =)

Beni de söyleyin.
36da atandım.
Hanıımm hanııım emekli olunca atansaydın

Yaa okuyunca bana da bir rahatlık geldi. Ne tatlı insansınız siz. Tebrik ederim öncelikle. Benim de bu yıl çoğu konum eksik fakat rahat rahat gireceğim sınava. Zaten konu eksikliği stres yaptı, bir de telaşlı girersem ekstra strese girerim. Gerek yok buna artık nasipte varsa olur. Özel hastanede hemşire arkadaşım var ona sordum maaş vs. konularını. Asgari ücretmiş. Atanamazsam özelde 1 yıl çalışırım. Ucunda ölüm yok ya.

Sinavda daha sakin olur inşallah. Siz ona telkin verin .
Biz sana güveniyoruz kazansanda kazanamasanda sen bizim için onemli olansin deyin.
Kendini kötüye şartlamasin.

Ya ben de öyleyim. Dershane sınavlarında aşırı stres yapıyorum bir de bi sürü öğrenci olunca sınıfta dikkat dağınıklığı oluşuyor. Bazı sorularda şıklar arasında kalınca ya da yapamayınca sınıfa göz gezdiriyorum ister istemez. Insanların takır takır çözdüğünü görünce (ya da ben öyle hissediyordum kalem oynattiklarinda bilmiyorum) psikolojik olarak çöküntü içerisine giriyorum. Bir de 2 saat boyunca o sırada canın sıkılmadan oturmak çok zor. Ben de çok stres yapıyorum keşke rahat olabilsem..
Bu kadar çalışmaya emeklerimizin karşılığını alırız umarım.

Ben de sınava gireceğim bu yıl umarım başarılı olur ve en kısa zamanda göreve başlarız.
Hayatımda sadece bir kaç sınavda çok heyecanlandım üniversitede benim için önem arzeden,gelin görün ki elim ayağım titreyerek girdiğim sınavlarda başarılı olamadım. En son girdiğimde artık daha sakin olmaya karar verdikten sonra oldu. Heyecen ciddi anlamda önemli.

Gevşeklik önemli Sınav esnasında sınava hükmetmek önemli.Rahatlatmaya çalışsın kendini.Başarılar dilerim ayrıca:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…