Kardeşimle başım çok büyük dertte :(

babanıza söylemeyin..
okuldan almayın..
bu ikisi de çok ters tepecek şeyler, karşınızda kardeş değil düşman bulursunuz sonunda..

erkek arkadaşında kalması size ters gelebilir ama demek ki ona ters gelmemiş.
şimdiye kadar daha önce de kalmış zaten.
kafasına koyan insanı olduğu yere bağlamadığın sürece ne yapmak istiyorsa yapar.
ne bağırmak çağırmak çözüm getirir ne de yaptığı herşeye engel olmaya çalışmak.

zaten ayrı bir şehirde okuyor.
ha burdayken gidip sevgilisinde kalmış, ha ordayken.
he tabiki de yalan söylemesi hoş değil ama şu an sizin istediğinizi değil kendi canının istediğini yapacak ve siz bunun önüne asla geçemezsiniz.
ancak sizi yakın görüp size anlatmasını sağlayabilirsiniz.
bağırıp çağırarak öğüt dinletmek yerine arkadaş olup öneri dinletebilirsiniz.

onun için sevgilisiyle tanışın; ama sen ne ayaksın tavrıyla değil, ablası olarak tanımak istedim şeklinde.
siz sevgiliye de ters davranırsanız, bu sefer kardeşinize bak bu hayatta seni tek anlayan benim ayaklarına yatar..
bu sizin aleyhinize olur..
öfkeyle kalkan zararla oturur..
biraz sakin davranmaya çalışırsanız ilişkileriniz için daha iyi olur gibi..

bence babana söyle..
baba sonuçta korkutur..
nedemek ya yaşları biraz büyüyünce herşeyi yapabileceklerini sanıyorlar..
bence sen hiç uğraşma..
babana havale et..
napıyosa emin ol dogru yapar..

bence babana söyle..
baba sonuçta korkutur..
nedemek ya yaşları biraz büyüyünce herşeyi yapabileceklerini sanıyorlar..
bence sen hiç uğraşma..
babana havale et..
napıyosa emin ol dogru yapar..

Onunla şu son telefon konuşmamdan sonra yapacak tek şeyimin bu olduğunu düşünüyorum.
Ama buna da hiç cesaretim yok.
Çünkü ne iyilikten anlıyor ne bağırıp çağırmamdan senağlamasenağlama

Onunla şu son telefon konuşmamdan sonra yapacak tek şeyimin bu olduğunu düşünüyorum.
Ama buna da hiç cesaretim yok.
Çünkü ne iyilikten anlıyor ne bağırıp çağırmamdan senağlamasenağlama

tabiki canım..
sen ablasın.. korkmuyor..
bu ne rahatlık ciddi birşey yok evli değil adamın evinde kalcakk..
ne serbestlik..
babana de aynende söyle.. eger babadan korkuyorsa babana söyle..
başka şehirde filan yakınınz varsa bi süre uzaklaştırın burdan meselaa ...
ben bu yeni nesili gerçekten anlamıyorumm

Kızlar şimdi çocuğun adını soyadını google'a yazdım.Birşeyler çıktı.
Bu çocuk bir dönem yurtdışında yaşamış bunu biliyordum daha öncede.
Karıştırırken bu çocuğun yabancı bi sitede üyeliğini buldum.Orda arkadaşlarıyla yazışmış.Kardeşimle ilgili pek bişiler okumadım.Ama eski sevgilisiyle falan yazışmalarını okudum.Berbat şeyler yazışmışlar.Çok uzun bir zaman önce de değil.7-8 aylık yazışmalar.
Bir arkadaşı oğlun ne yapıyor nasıl falan diye sormuş.Bunun bide oğlumu var anlamadım Çok karışık birazı ingilizce falan yazılmış.Konuştuğu kişi sürekli sayfa gizli değilmi oğlum bak herşeyi konuşuyoruz falan diyda evet gizledim sayfayı falan diyor.
Ama berbat yazılar var yazılmış.
Kardeşimi aradım az önce yanıma gel sana bişiler göstericem dedim.
Umarım bu okuduklarından sonra çocuktan vazgeçer.Arkadaşlar lütfen dua edin inşallah vazgeçerrr

sen bunları okurken kardeşin okumuyormu bilmiyormu...
şaşıyorum yaaa
ilerde çok pişman olurr kardeşin fazla değil az bi zaman sonraa

bence vazgeçmez kardeşin okuduklarından sonra çünkü çocuk tamamen eline almış bunu sizlere bile dik konuşacak kadar, oğlum dediği köpeği falan nebilim bi hayvan falan besliyorsa o olabilir..çok dikkat etmelisin tedbiride elden bırakmamlasıın?Merak ettim kardeşinle aranızda kaç yaş var bukadar dik konuşabilicek cesareti nasıl alabiliyor çünkü iyice saygısızlığı ele almış gibi görünüyor.. neye güveniyor anlamış değilim açııkcası?? Bu arada eşini yönlendirsen eşin sen kardeşin ve bu çocuk bi yemeğe çıksanız yada bi akşam size yemeğe davet etseniz, orda konuşsanız tavırlarına konuşmalarına baksanız nebilim erkek erkekden anlar belki eşin çocuğu daha iyi tanır mimiiklerinden konuşmalarından falan..

çok zor bir durum gerçekten.
bir dönem bende buna benzer bir şeyler yaşadım.
kardeşim biriyle beraberdi ve zerre kadar o kişiye g
venmiyordum.çok anlatmak istedim kardeşime ama dinletemedim.
benden vazgeçti ondan vazgeçmedi.
bana hiç bi şey anlatmamaya başladı.
en son kardeşime dedimki "ne yaparsan yap ama bilki bu çocuk seni istemeye falan gelirse annemlerde bana fikrimi sorarsa ne düşünüyosam söyleyeceğim".
bu lafım dahada çıldırttı tabi kardeşimi.
2 seneye yakın düşman gibi olduk.
sonra bir akşam gezmeden dönüp el ele ayrıldığı çocuk ertesi sabah "ayrılmalıyız" diye mesaj atmış.ve kardeşimin hiç bir telefonuna çıkmamaış.
depresyona girdi,bir deri bir kemik kaldı kardeşim.
anladı haklı olduğumu lakin kendine gelmesi kolay olmadı.
ondan sonrada her şeyini benle paylaşmaya başladı.hatta şimdi nişanlanacak,abla sen olsan evlenirmiydin bunla diye sordu-tatlicadiarzu-
bütün bunlar bana nemi öğretti?
kardeşin senden ayrı bir birey.sen ne kadar üstüne düşersen düş o bildiğini yapacak?her şey dediğin gibi kötüde olabilir,sırf senin inadınada yapıyor olabilir.
tek bildiğim tehditle,şantajla,babana söyleyerek,okuldan alarak haledemezsiniz bu meseleyi.
daha kötü şeyler yapabilir.
her şey çok daha kötü olabilir.
seninle arkadaş olmasını sağla.öp sev kardeşini.amacının onun hayatını kısıtlamak olmadığını,ona güvendiğini,sadece abla olarak endişelerin bulunduğunu anlat.sana güvenmesini sağla.hatta sende tanış o çocukla.
yakından gözlemleme şansın olur.
okuldan alıp dizinin dibindede oturtsan yapacak olan yine yapar,yine yapar.
yapacaklarını engeleyemiyorsan hiç değilse senle paylaşmasını sağla.
sen itiraz ettikçe o şeyler daha kıymete binecek.
Allah yardımcın olsun...

Arkadaşlar sanıyorsunuz ki babalar asar keser okuldan alır ama bence bunlar sırf sızı korkutmak için boyle gosteriliyor.oteriter olmak için.ama bence cocukları için doğru adımları onlar atıyor snaıyorsunuz ki cocuğunun okuyup okumaması onun için değersiz mi? o size hissettirmese bile gider once cocuğu korkutur yapılması ne gerekiosa yapar kimseyle yuzgoz olmadan kendince tum yolları dener cocuğunu millete yem etmez.

ben olsam bir sure cabalardım elimden geleni yapardım baktm başa cıkamıyorum kısmen babama anlatırdım mesela onun evinde kaldığını soylemenize gerek yok.ayrıca oyle asan kesen babay sahip olsaydınız kardeşiniz bu kadar cesur olmazdı bence aynı şehirdeyken bile yalan soyluyor.

ama tabi once sevip opup ona hayal kurdurun gelecekle ilgili kendisi ile ilgili bilinç altındakileri ona gosterin belki o farkında değildir ama kendisi için bundan daha farklı birini hayal ediyordur ne bilim hayal kursun empati yapsın ama kendi çabasıyla sizin direktifleriniz hiçbirşey olmaz inatlaşir ya tatlı dil ya da korkutun babama soylerim diye.bakalım o goze alabiliyor mu okuldan alınmayı bir erkek için.

eğer sana okuldan alınırsam tek suclusu sensin derse hayır cnm her koyun kendi bacağindan asılır senin hareketlerinin sonucu de!!!!!

Zor....cok zor...

Kardesin pek laftan anlayacak bir tipe benzemiyor anladigim kadariyla...Babana söyleyemezsin...Annenide takacagini sanmiyorum...fisfisfis

Düsündümde...ben olsam direket o ciktigi cocukla tanisir adam akilli bir konusurdum..

Bizim aile yapimiz bunu kabul etmez...kardesimin sende kaldigni ailem ögrenirse cok kötü seyler olabilir...Okul hayati mahf olur...Eger gercektende kardesimi seviyorsan, delikanli bir erkeksen lüften bundan sonra sende kalmasina izin verme...onun gelecegi ile oynama...derdim....

Tüm bunlara ragmen kardesinde o cocukta yinede kafalarina göre davraniyorlarsa bence sende hicte kafani yorma güzelim....20 yasinda bir genc kadin bu...cocuk degil neticede...

Yaptigi bana göre yanlis ama bunun cezasini cekecek kiside kendisidir....sen elinden geleni yaptin....:1hug:

Ayrica Annesi Babasi basindayken böyle bir sorumluluk almanada hic gerek yok...bu yük senin omuzlarina cok agir gelir....Annenle konusmani tavsiye ederim

Canım çocuk hakkında iyi bir araştırma şart olmuş.
Bence yakın çevresine sorun soruşturun.
Şayet kız kardeşiniz aşkı uğruna bir şeyler yaşıyorsa bırakın yaşasın görsün diyeceğim ama işin içine şüphelendiğiniz gibi uyuşturucu falan girerse,geri dönüşü olmayan bir yola gitmesi an meselesi.
Şayet oğlan kullanıyorda,kız kardeşinzide o yönde yönledirmeye kalkarsa sonu felaket olur.
Bunu iyice didikleyerek mutlaka araştırın,nasılsa duyarsınız biryerlerden
Gerekirse ailedeki bir başka erkekten yardım alın,sizin girip çıkamayacağınız mekanlar olabilir çünkü.Hemen babanızın duyması şart değil.
Bazı şeylerden emin olursanızda,ozaman böyle bir şeyi saklamanın manası yok
İleride siz ağlayacağınıza,o ağlasın.
Allah korusun ortalık çok kötü,ve bu tip işlerin geri dönüşü yok.
Mutlaka araştırın diyorum ben.
Kolay gelsin canım,iyi haberlerini bekliyoruz.

Arkadaşlar fikirlerinize teşekkür ederim.
Sizlerin fikirleri doğrultusunda kardeşimi cuma akşamı bize götürdüm.Eşim ben ve kardeşim sabaha kadar konuştuk.O internetteki yazışmaları kardeşimde okumuş.Ama çocuk ona şöyle birşey demiş.
''o sayfaya her yazılan bir sene sonra tarihi bir sene ileri atılıyor.mesela ben onları 2007 de yazdıysam 2008,2008 de yazdıysam 2009 oluyor'' demiş.Çükü o yazışmalar kardeşimle birlikte olduğu tarihlere denk geliyor.Kardeşimle birlikteyken sevgilisiyle bodruma falan gitmiş görünüyor.Kardeşim pek bilgisayardan internetten anlamaz buna inanmış.Ben inanmadım bence böyle birşey mümkün değil...Ona bunları anlattım.Onunda çocukla ilgili kafası karıştı.Bayağı konuştuk eşimle beraber.Anlamış görünüyor ama bakalım.
Ertesi günde çocukla görüştük.Kardeşimin dediği kadar çenesi var çocuğun.Bir lafı anında laf çorbası yapıp insanı kendi söylediği şeye inandırma kapasitesi var.Bayağı zengin bir ailenin çocuğu.Hatta babasının şirketleri falan var.Kulağı küpeli...
Gözlerinin altı ciddi şekilde mor.
İlk görüşte sadece izlenimlerim bunlar.Ama öğrendiğim birşey daha var çocuğun psikolojik sorunları varmış ve lustral kullanıyormuş.Takipteyim kızlar.Ama umarım ayrılır kardeşim bu çocuktan.

cok üzüldüm kardesiniz benimle aynı yasta bende üniv. 3. sınıfa gectim..ve aynı durumu yasayan cok kişi tanıdım... onun yasadıgı duyguların bir kısmını anlyabiliyorum aileden uzakta yasamanın verdigi boslukta hemen kendini teselli edecek birini bulmus...ama yalan meselesi ve onun evinde kalmalar filan gercekten cok kötü bir durum kardesinizin pskolojik destek almasını bile gerektirebilir oldu ki cocuk alkol sorunu yasamıs ve pek de atlatamamıs anladıgım kadarıyla ...kardesinizide böyle laf cambazlıkları yaparak kandırabilir ve bu pis alıskanlıkları onu da alıstırabilir.

kardesinizle ne kadar konussanızda inanın o kadar da etkili olmaz cünkü o cocuk ugrana verdigi sözlerden bile vazgecerek arkadas cevresini kaybetmiş nerdeyse..babanıza söylerseniz iyiye gitmez ki durum ölecegini bilsede yine kafasına buyruk davranır....tekrar söylüyorum psikolojik destek sart kardesiniz için...(çünkü ne kadar ugrassanızda uzman bir dr dan daha etkili olamazsınız onu ikna etmek için)

umarım tez zamanda kurtulur o cocuktan...

Ancak böyle şeylerle vazgeçirebilirsiniz. Yoksa onun rızası olmayan şeyler yaparsanız (babanıza söylemek, okuldan almak vs.) hiçbiri işe yaramaz. Çünkü o reşit bir insan 18 yaşını geçmiş. Köşeye sıkışmış gibi hissederse evden kaçıp erkek arkadaşının evine yerleşebilir. İsterse okul ve yaşam masraflarını erkek arkadaşı karşılar yine okula gider. Kanun önünde hiçbir hakkınız yok. Onu zorlarsanız sizi şikayet bile edebilir. Ayrıca bu kadar müdahaleci olmak bana çok mantıksız geliyor. Size en başta yalan söylemesinin sebebi de bu. Anlayışlı olacağınızı düşünse yalan söylemezdi. Kendi hayatı. Sizin değerlerinize göre yaşamak zorunda değil. Siz sadece tatlı dille ikna etmeye çalışabilirsiniz. Umarım başarılı olursunuz. Çünkü anlattıklarınızdan dolayı çocuğu benim de gözüm tutmadı. O yüzden umarım tatlı dille ikna edebilirsiniz.

ilk başlarda siz biraz evhamlanıyorsunuz zannettim ama okuyunca durum inceden vahim onu anladım...kardeşiniz kaçıncı sınıfta hangi ilde okuyor sizde ingiltere yazıyor ama sanırım türkiyede yaşıyorsunuz bulunduğunuz şehirde üniversite varmı?yatay geçiş imkanı varsa onu araştırın söyleyin notlarını yüksek tutsun yakın bir yere gelsin ileride..ben kalmasına falan takılmadım şu an 20 yaşında olan 100 genç kızdan 99u yalan söyleyip başka yerlere gidiyor kalıyor geziyor..normal yani bende yaptım bunu..ama uyuşturucu oldu mu iş değişir..olma ihtimali bile olsa alarm çalmaya başlar...takibe devam

Benı aılem o kadar ck kısıtlardıkı ne yaptıysam unıversıtede yaptım.
Sevgılım su ankı esımın yanına ıstanbula gıttıgımı ogrendıklerınde unıversıteden aldılar benı
Daraldım bunaldım.Esım her geldıgınde ıkı saat gorusmemıze ızın verıyorlardı esım ıstanbuldan gelıyordu benı gormeye ıkı saat ıcınde eve donmezsem dıger bulusmamızda bır saate ınıyordu gorusme. Ama sonunda ne oldu esıme kactım ve su an evlıyız.Ben de hala okuyorum.Cok sıkmaya da gelmıyo cok serbest bırakmaya da.Benım arkadasımla annesı vardı annesı yaptıgın herseyden sen sorumlusun sen 18ıne geldın bırseyler yapıp sonra da benım karsıma anne ben nabıcam demıceksın dermıs.Yanı kendı sorumluluklarını bılmesı lazım

Çocuk yetiştirirken, çocuğa kendine hakim olmasını öğretmeyen aileler, zaman gelince çocuklarına hakim olmayı öğrenmek zorunda kalıyorlar.. Keşke aileniz başta o bilinci verseydi de böyle saçma sapan bir erkek arkadaş edinmeseydi kendine.. Şuanda yapılacak tek şey, arkadaşça yaklaşmak ve yavaş yavaş soğutmak..

sizin adınıza üzüldüm

kardeşinizin düşüncesizce yaptığı yanlışlar gereksiz yere sizi üzüyor

onun adına siz çareler arıyorsunuz

bencede sakin dille konuşun

fazlada üzerine gitmeyin

çünki yine yapacağından geri kalmaz

bize yanlış gelenler onun için doğru şuan

benim ailemde eşimi hiç istemiyordu

görüşmemiz yasaktı

fazla sık boğaz ediyorlardı

heryerde cep telefonumu arıyorlardı elimden almak için

tuvalete dahi telefonla giriyordum

almamaları için

ve bunaldım bende birgün işe gidiyorum diye çıktım

çıkış o çıkış

aynı hatalar lütfen siz yapmayın

ateşle barut bir arada durmaz bence bunun önüne geçmelisiniz.sonra bir ömür boyu çekeceği pişmanlığı olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…