Kardeşimle başım çok büyük dertte :(

minnick

rütbesizim benn...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
322
2
96
İngiltere
Kızlar 20 yaşında bir kız kardeşim var.Üniversite 1'i bitirdi.Şehir dışında okuyor.Bir erkek arkadaşı var.Anneme falan anlattı annemle ben biliyoruz.Çocuk kardeşimi resmen yönetiyor.Onun lafından çıkmıyor resmen onun oyuncağı olmuş ve bizlere sürekli yalanlar söylüyor.Ona iyilikle anlatmaya çalıştım ama anlamıyor.Dün babama arkadaşımda kalacağım diye izin istemiş babamda gönderdi.Annemde şüpheleniyordu acaba gerçekten arkadaşındamı kaldı yoksa çocukla mı birlikte diye.Çünkü bu güne kadar çok yalanını yakaladık.Bugün kardeşimle tartıştık.Dedim sen dün nerde kaldın söyle bana.Kem küm etti.Üstüne yürüdüm söyle nerde kaldım dedim.Çocuğun evinde kalmış :1shok:
Kızlar çok büyük şoklar içindeyim ne olur akıl verin bana.Ağlayarak yazıyorum bunları.Dedim bu olanların hepsini annem ve babam en kısa zamanda bilecek haberin olsun.Bana sen bana hesap mı soruyorsun diyor.Ben artık baş edemiyorum.Babama söylesem onu öldürür.Okula falanda göndermez.Kızlar ne olur yardım edin.Şuan yanımızda bunları yapıyorsa şehir dışında okulda neler yapmıyordur...
Kızlar fikire ihtiyacım var ne olur yardım edin.Babama söylemelimiyim...
(Ve biz çocuğun pek tekin bir çocuk olmadığına kanaat getirdik)

siz elinizden geleni yapmissiniz canim

babana söylesen öldürür diyorsun ama söylersenizde bu sekilde onu dahada kaybedebilirsiniz

sizden dahada uzaklasip hic icinden cikilmicak sorunlara yol acabilir

birak ne hali varsa görsün diyemiyorum bile, cunku benimde bir kiz kardesim var o durumda ne yaparim bilmiyorum

Çok zor bir durum iki ucu bilmem ne değnek derler söyleseniz ters tepebilir söylemeseniz kız kardeşiniz yanlış yollara sapabilir. Siz ve anneniz arkadaşca davranarak üstesiden gelmeye çalışın yada arkadaşlrın sözleri o yaşlarda daha önemlidir en yakın arkadaşıyla irtibata geçip durumu anlatıp yaptığın yanlış olduğunu onun söylemesini felan isteyin. Benimde katdeşim var kendimi sizin yerinize koydum napardım bende bilmiyorum Allah yardımcınız olsun.

canım ne kadar üstüne gidersen o kadar ters teper.babana söylersen olay çok farklı boyutlara taşınabilir.
annenle birlikte kardeşinle konuşsanız.
ama uygun bir dille

Arkadaşlar benim korkum, bu çocukta kardeşimle birlikte şehir dışında okuyor.Aynı okuldalar.Hadi biz burda birkaç ay sahip oluruz onunla iyi niyetle konuşuruz ama şehir dışında da onları takip edemeyiz ki!Tek çare okulunu bıraktırmak olacak.Onun sözüne güvenip okula gönderemeyiz.Ama bu seferde okul hayatı mahfolacak.Anneme söylesem annemde çok pasiftir bu konularda.Bir şey diyemez yapamaz.Çocuğu bulup uzak dur falan diye konuşsak burda uzak dururlar okula gidince yine eskiye dönerler.Ve benim korkum bu çocuğun okulun bulunduğu şehirde evi varmış.Allahım burda bize yalan söyleyip bunları yapan orda neler yapmaz.Delireceğimmm...

Kardeşinizin üstüne bu kadar tepkili gitmeyin, siz bağırıp çağırdıkça kardeşiniz inadına yapar. Bence empati kurun ve daha ılımlı yaklaşın, ona çocuğun pek tekin biri olmadığını söyleyin, kendisinin bu konuyu araştırmasını isteyin.
Tabi bu arada çaktırmadan takip edin ki bir hata yapmasın.

anneye söyleyin. babaya sakın. annede babaya demesin. anne kız alın. karşınıza konuşun...sizde, bir gün erkek arkadaşıyla tanışmak istediğinizi söyleyin. bir yere kahve içmeye davet edin. sizin arkasında olduğunuzu kardeşinizi kolladığınızı bilsin.yaptığı şeyin sorumluluğunu kaldırıp kaldıramayacağını eğer yaşanan bir şey varsa, kardeşinizle konuşun. bunun ona eğer ayrılık olursa nasıl bir yıkım vereceğini bunu kaldırıp kaldıramayacağını yumuşak kızmadan arkadaş gibi ,anlatın.
.oğlanın tekin olmadığını söylemişsiniz. birde. bunu açarmısınız. ne gibi yanlışları var.... .

Tekin biri değil derken neyi kastediyorsunuz???
Sizin kızdığınız erkek arkadaşının evinde kalması mı?
tekinsiz bir erkek arkadaşı olması mı?
Size yalan söylemesi mi?
Bunları açıklarsanız yorum yapabilirim...
Bu şekliyle konu pek de açık değil...
Ayrıca kardeşiniz 20 yaşında, yani çocuk değil... Okulunu bıraktırmak falan bilemiyorum bence bana biraz fazla üstüne düşüyorsunuz gibime geldi...
20 yaşında bende ünivdeydim, ve bende erkek arkadaşlarımın evinde kalıyordum bazan, evlerinde kaldı diye illa onla birlikte oldu anlamına gelmezki...
Bence durumun aslını astarını sakince konuşarak öğrenin, ilişkilerinin boyutu ne durumda, falan bunları arkadaşça konuşarak öğrenin ve ona göre bir çözüm arayın....

Kardeşinle güzel güzel konuş.Bu kadar tepkili yaklaşım onun inadını körükler.ıspat çabasına girer daha kötü.Ona bence erkek arkadaşının iyi biri olmadığını da söylemeyin.Erkek arkadaşıyla konuşun,biraz yakın olun erkek arkadaşına da.Zamanla kötü niyetli birisiyse zaten kardeşin kopacaktır ondan.
Bu arada ne yaparsanız boş,şu anda yaşadığını doğru sanıyor,ne derseniz deyin onun doğrusu doğrudur maalesef.Takip altında tutun,gerekirse anne ve baban onun yanına ara ara giderek küçük baskınlar düzenlesin
Kontrol edildiğini bilmekten hoşlanmasa bile,tedirginliği onu yanlış yapmaktan korur umarım.
Ne diyeyim,çoook zor,kolay gelsin..

sakın kardesının hayatını mahfetme...
babana soyleme okuldan almasın sen ablasın ve kardesın en kolay sana acılır..onun sana olan guvenın sarsma annenle hallede bılırsın cocuklanda gorus cıddı sekılde uyarını yap..
kardesınede nasıhat ver ılk senesıdır belkı kendını kapdırmısdır olabılır..
ama duzelırde ..

Bizim kızdıklarımız;
Erkek arkadaşının evinde kalması ki bu bizim ailemizde hiç hoş karşılanacak birşey değildir.
Bize yalan söylemesi.

Çocuğun tekin olmadığını şu yüzden düşünüyoruz...
Resimlerini gördüm tip olarak çok serseri bir tipi var (tabi ki dış görünüşle yargılanmaz)
Gözlerinin altı mosmor.Kardeşime zamanında alkol tedavisi görmüş olduğunu söylemiş.Hala ayda bir kere tedaviye devam ettiğini söylemiş.Yalnız alkolden ben kimsenin göz altı morlukları oldunu duymadım.Benim korkum uyuşturucu kullanıyor olması.
Kardeşimi tamamen avucunun içine almış ve dediği herşeyi yaptırıyor.Kardeşim mesela bir şey için birine söz veriyor.Çocuk kavga gürültü onu vazgeçiriyor ve bu sefer söz verdiği kişiden vaz geçiyor kardeşim ve böylelikle etrafında kimse kalmıyor.
Bilmiyorum kızlar sadece onu düşünüyorum başına bir iş gelmesinden korkuyorum.Haberlerde falan neler duyup izliyoruz.

Evet çocuk biraz sorunluymuş...
Ama bunu kardeşinizin üzerine yürüyerek, okuldan almayı falan düşünerek çözemezsiniz...

Evet çocuk biraz sorunluymuş...
Ama bunu kardeşinizin üzerine yürüyerek, okuldan almayı falan düşünerek çözemezsiniz...

Evet ama okula giderse de çocukla yine orda birlikte olacak.Orda onu takip etmemiz mümkün değil ki.
Bende istemem okulundan olmasını okadar emek verdi ama ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.
Bu çocuktan başından beri korkuyoruz annem,ben,diğer kardeşim,eşim...
Bu kadar tedirgin olmamızda mutlaka vardır bir sebep.

erkek arkadaşıyla ilgili açıklamaları yaptım cannım.

okuldan almak nasıl bir çözüm olabilir
yapmayın lütfen.bu sefer bu baskıya dayanamayıp tamamen evden kaçarsa yine suçlu kardeşinizmi olacak
arkadaşınız gibi yaklaşın ona sizinle herşeyini paylaşmasını sağlayın ki yalan söylemek zorunda kalmasın.
yalnış gelen noktalar dada yumuşakça inatlaşmadan kardeşinizin aklına işleyin.
benimde kardeşim var
ben bu yolu izliyorum bana herşeyini anlatıyor ve sözümü de dinliyor.
baskıcı davranırsanız kardeşinizi tamamen kaybedersiniz

çocukla bir abla olarak konuşacaksın canım. bunu mutlaka yap. konuş. kardeşinin sizler için çok önemli olduğunu,ona zarar verilmesi halinde bunu yapanların karşısında seni ve aileni bulacaklarını, onun sizlerin herşeyi olduğınu çaktırmadan laf arasında anlat. buarada ağzını ara. uyuşturucuya bakış açısını sor. bunların çoğaldığını laf arasında söyle. aman de dikkatli olun çocuklar, falan de o arada tepkisi kontrol et. yumuşak,sanki bir abla gibi ,dostane ,havadan sudan bahseder gibi ,ağzından almaya çalış bazı şeyleri. çocuğa sakın düşman olma ,abla gibi yaklaş. işte o zaman sana varsa bir şeyler, içini dökecektir.açılacaktır yada ağzından kaçıracaktır sakladıklarını....

Alında çocuk değimiz benden bile büyük.
Bunları bi abla edasıyla ona anlatmam mümkün değil.
Ama dediklerini uygulamaya çalışacağım.Teşekkür ederim

Tabiki okuldan alma olayını bende kesinlikle istemiyorum ama sizden istediğim asıl fikir işte bu ona şehir dışında nasıl hakim olacağız fisfisfis
O çocuktan kesinlikle ayrılması gerektiğini annemde dahil hepimiz düşünüyoruz.
Ama bunu nasıl becereceğiz.
O okuldayken ne zaman arasak telefonu hiç cevap vermiyor sabah yada akşam.
Şimdi giderse tekrar aradığımızda telefonları cevap vermeyecek aklımızdan bin türlü şey geçecek.Bu düşüncelerle ne kadar boğuşabiliriz...

kardeşin değilde başka biri olsaydı bırak ne hali varsa görsün diyecektim,sonuçta kardeş..babana dersen öldüreceğini söylüyorsun onada söylenmez..nasıl yapacaksınız bilmiyorum ama kardeşini o çocuktan uzaklaştırmalısınız...kardeşinle sakince konuşmayı deneyin annenizle belki yola gelebilir..

Ahhh ablacığıımmm senağlamasenağlama
Az önce aradım kardeşimi.Dünkü tartışmadan dolayı da özür bile diledim.
Dedim böyle sert çıkışlar yapmamalıydım...(aslın çok haketti ama)
Gel bu akşam seni bize götüreyim adam akıllı konuşalım seninle.
Annem şuan şehirdışında sabah ona telefonda biraz anlattım.Anne dedim en azından sen evde yokken bir yere çıkmasın söyle ona.
Annem söylemiş tamam demiş.
Bana diyor anneme niye söylüyorsun?Dedim ben tek başıma bu olayın altından kalkamam bunu annem bilmek zorunda.
Ama sürekli dik dik konuşuyor.Onun laflarıyla birtürlü başedemiyorum...
Ben bir söylüyorum o bin söylüyor.Bundan öncede çok kez kalmış o evde.:1shok:
Laf arasında ağzından kaçırdı.Ne yapayım ben şimdiii.
Şuan sinirden ağlıyorum.
Başedemiyorum bir türlü.Yine de sakinliği elden bırakmadım.
Ama mesele benim halledebileceğim boyutlarda değil artık.
Kim nasıl halledecek bilmiyorum...senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…