Kızlar 20 yaşında bir kız kardeşim var.Üniversite 1'i bitirdi.Şehir dışında okuyor.Bir erkek arkadaşı var.Anneme falan anlattı annemle ben biliyoruz.Çocuk kardeşimi resmen yönetiyor.Onun lafından çıkmıyor resmen onun oyuncağı olmuş ve bizlere sürekli yalanlar söylüyor.Ona iyilikle anlatmaya çalıştım ama anlamıyor.Dün babama arkadaşımda kalacağım diye izin istemiş babamda gönderdi.Annemde şüpheleniyordu acaba gerçekten arkadaşındamı kaldı yoksa çocukla mı birlikte diye.Çünkü bu güne kadar çok yalanını yakaladık.Bugün kardeşimle tartıştık.Dedim sen dün nerde kaldın söyle bana.Kem küm etti.Üstüne yürüdüm söyle nerde kaldım dedim.Çocuğun evinde kalmış :1shok:
Kızlar çok büyük şoklar içindeyim ne olur akıl verin bana.Ağlayarak yazıyorum bunları.Dedim bu olanların hepsini annem ve babam en kısa zamanda bilecek haberin olsun.Bana sen bana hesap mı soruyorsun diyor.Ben artık baş edemiyorum.Babama söylesem onu öldürür.Okula falanda göndermez.Kızlar ne olur yardım edin.Şuan yanımızda bunları yapıyorsa şehir dışında okulda neler yapmıyordur...
Kızlar fikire ihtiyacım var ne olur yardım edin.Babama söylemelimiyim...
(Ve biz çocuğun pek tekin bir çocuk olmadığına kanaat getirdik)
Tekin biri değil derken neyi kastediyorsunuz???
Sizin kızdığınız erkek arkadaşının evinde kalması mı?
tekinsiz bir erkek arkadaşı olması mı?
Size yalan söylemesi mi?
Bunları açıklarsanız yorum yapabilirim...
Bu şekliyle konu pek de açık değil...
Ayrıca kardeşiniz 20 yaşında, yani çocuk değil... Okulunu bıraktırmak falan bilemiyorum bence bana biraz fazla üstüne düşüyorsunuz gibime geldi...
20 yaşında bende ünivdeydim, ve bende erkek arkadaşlarımın evinde kalıyordum bazan, evlerinde kaldı diye illa onla birlikte oldu anlamına gelmezki...
Bence durumun aslını astarını sakince konuşarak öğrenin, ilişkilerinin boyutu ne durumda, falan bunları arkadaşça konuşarak öğrenin ve ona göre bir çözüm arayın....
Evet çocuk biraz sorunluymuş...
Ama bunu kardeşinizin üzerine yürüyerek, okuldan almayı falan düşünerek çözemezsiniz...
anneye söyleyin. babaya sakın. annede babaya demesin. anne kız alın. karşınıza konuşun...sizde, bir gün erkek arkadaşıyla tanışmak istediğinizi söyleyin. bir yere kahve içmeye davet edin. sizin arkasında olduğunuzu kardeşinizi kolladığınızı bilsin.yaptığı şeyin sorumluluğunu kaldırıp kaldıramayacağını eğer yaşanan bir şey varsa, kardeşinizle konuşun. bunun ona eğer ayrılık olursa nasıl bir yıkım vereceğini bunu kaldırıp kaldıramayacağını yumuşak kızmadan arkadaş gibi ,anlatın.
.oğlanın tekin olmadığını söylemişsiniz. birde. bunu açarmısınız. ne gibi yanlışları var.... .
çocukla bir abla olarak konuşacaksın canım. bunu mutlaka yap. konuş. kardeşinin sizler için çok önemli olduğunu,ona zarar verilmesi halinde bunu yapanların karşısında seni ve aileni bulacaklarını, onun sizlerin herşeyi olduğınu çaktırmadan laf arasında anlat. buarada ağzını ara. uyuşturucuya bakış açısını sor. bunların çoğaldığını laf arasında söyle. aman de dikkatli olun çocuklar, falan de o arada tepkisi kontrol et. yumuşak,sanki bir abla gibi ,dostane ,havadan sudan bahseder gibi ,ağzından almaya çalış bazı şeyleri. çocuğa sakın düşman olma ,abla gibi yaklaş. işte o zaman sana varsa bir şeyler, içini dökecektir.açılacaktır yada ağzından kaçıracaktır sakladıklarını....
okuldan almak nasıl bir çözüm olabilir
yapmayın lütfen.bu sefer bu baskıya dayanamayıp tamamen evden kaçarsa yine suçlu kardeşinizmi olacak
arkadaşınız gibi yaklaşın ona sizinle herşeyini paylaşmasını sağlayın ki yalan söylemek zorunda kalmasın.
yalnış gelen noktalar dada yumuşakça inatlaşmadan kardeşinizin aklına işleyin.
benimde kardeşim var
ben bu yolu izliyorum bana herşeyini anlatıyor ve sözümü de dinliyor.
baskıcı davranırsanız kardeşinizi tamamen kaybedersiniz
kardeşin değilde başka biri olsaydı bırak ne hali varsa görsün diyecektim,sonuçta kardeş..babana dersen öldüreceğini söylüyorsun onada söylenmez..nasıl yapacaksınız bilmiyorum ama kardeşini o çocuktan uzaklaştırmalısınız...kardeşinle sakince konuşmayı deneyin annenizle belki yola gelebilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?