Kardesine yardim edecekmis

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
Kızlar çok sinirliyim. Eşimin 2 erkek kardeşi var öyle cimri tipleri anlatamam. Yeğenlerim aldığı bez parasını bile isterler.Bunlardan biri biz evlenirken 10 bin kredi çekmiş.Esim de diyoki ben de ona evlenirken yardım ederim diğer kardeşimede ederim.Bunlar biz o kadar zorluk çektik cocuk tedavi ettirdik bir.lira yardimdA bulunmadı ben.neden.onlara yardım edeyim. O kredi çekene biraz sen de verirsin ama diğerine asla dedim bu iş biter dedim nasıl beni eziyor ya sizce ne yapmaliyim

Ne borç alırım ne veririm. Yarın bir gün yüz göz oluyorsun çünkü. Kimsenin de kimseye yardım etme zorunluluğu yok. Ama şunu anlamadım çekilen 10bin tl yi istemedi mi sizden madem cimri ya da öyle bir durum var verin parasını kapatın meseleyi. Yeğenine aldığı bezin parasını isteyen her şeyi ister

Sizin maaşınızdan mı veriyor? Ya da tek maaş ile geçiniyorsanız? Bu yardımlar sizi zorlar mı?

Siz istediniz de mi vermediler ? Belki arkada teklif ettiler eşiniz istemedi belki durumları yoktu. Ikiside bekar sanırım eşiniz abileri üstelik biri siz evlenirken yardım etmiş bence durumunuz varsa edebilir sonuçta oda kök ailesi siz böyle yaparsanız ileride sizin ailenizin ihtiyacı olduğunda eşinizde sırtını döner haklı olarak.

Verdiği 10 bini geri verin başka da bir şey vermeyin. Gına geldi şu kök ailesine babalık görevini bitiremeyen erkeklerden
Ama bu durumdaki karar ilerde kadının ailesi içinde verilen karar olacak.Yani çift taraflı bir karar

Vereceğiniz karar aynı zamanda kendi aileniz içinde vereceğiniz karar olacak bunu düşündünüz mü?Yarın ailenizin sıkışıklığı olsa o zaman sorun yaşarsınız.

Evlenen kardeşe yardım edilir imkanlar dahilinde ama sizin eşiniz çocuğunuzun hastalığına duyarsız kalıp para harcamak istemiyordu gibi bir şeyler hatırliyorum. Öyle bir durumda kredi çeken hariç yardım edecek olmasindan rahatsız olmakta haklısınız..
Parası varsa evladına harcasin ilk önce.

Çocuğunuz varsa en az 2 yıl önce verilmiş bi 10 binden bahsediyoruz o zaman için iyi para...bence dediğiniz kadar cimri değiller olsaydılar o yardm yapılmazdı üstelik geride istenmemiş. Bez parasına gelince eğer siz sipariş veriyorsanz zaten ödemelisiniz onlar alıp sonra da para istiyorlarsa tabi ki çok ayıp... biraz empati yapın eşiniz görümceniz bez istese alsa parasını ödemese ne düşünürsünüz... ben sizde problem gördüm bence haklı olduğunz tek konu evlenirken yardm meselesi ki onda da 10 bin yardm edene o ayarda yardm etmelisiniz.

Ailem ve onlar çok farklı babam yok caniyla bize destek olmaya çabalar onlar gibi değil
Ben diyim size yarın kimse ona bakmaz verdin mi vermedin mi ona bakar ağır kavga çıkar.Benim ailem şöyle böyleye girmeyin hiç derim.Ayrıca siz niye aile yarıştırıyorsunuz ki.
Hiç girmeyin o topa bence sonu kötü olur.
Yarın burada eşimle aileme maddi destek içim kavga ettik konusu açarsınız.Mantıklı bakın bence duygusal değil.

Ama burda kardeşlerle ilgili bir durum yok ki. Evladına para harcamak istemeyen adamdan kime hayır gelir? Öyle bir durumda bu iş biter dememiş konu sahibi, iş kardeşe gelince mi aklına gelmiş boşanmak?

Ama burda kardeşlerle ilgili bir durum yok ki. Evladına para harcamak istemeyen adamdan kime hayır gelir? Öyle bir durumda bu iş biter dememiş konu sahibi, iş kardeşe gelince mi aklına gelmiş boşanmak?
O durumu hallettik yani ev yaptırmaya para vermedi. Aslında harcamak istemedi değil çocuğumun hastalığı için ne duysam ne tedavi yöntemi keşfrtsem yaptırmak istiyorum onu da yaptırdım ama bazıları ona sadece para tuzağı gibi geliyo galiba

Çalışıyor olsaydınız siz kendi birikimimizi kendiniz yapın kendi maaşıyle evini geç indirdikten sonra sizin bebeğin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kalıyorsa yardım etsin dıcektım ama sizde iş hayatı yokmuş. Bu durumda huzursuzluktan başka birşey olmaz bu konuda. Ah işte o sebeple diyoruz kadın her ne olursa olsun çalışssın diye

Mesleği tahsil durumu yaşı ne olursa olsun lütfen ama lütfen az çok demeden her kadın çalışsın hayatı öğrensin banka fatura işlerini bilsin günümüzde kadın kendinden başka kimseye güvenmemeli erkeklerin ne yapacağı hayatın ne getireceği hiç belli değil hastalık olur boşanma olur ölüm olur ne olur şu hayatın kıyısından köşesinden her kadın tutunsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…